Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Matkaajanainen

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 49
21
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 12.03.2020, 00:53:10 »
Kämppis lensi eilen Dublinista Wieniin, eikä mitään tarkistuksia tai kyselyitä missään. Mulle oli tulossa vieraita pääsiäisen jälkeen mutta koska pienen kysynnän vuoksi Finnair peruu lentoja, heidän paluulentonsa on peruttu ja lento päivää aikaisemmin tekisi reissustaan niin lyhyen että peruivat sen kokonaan. Eli katastrofi mulle kun en saa salmiakkia!!! Vitsit sikseen, meillä on ainakin tälle ja ensi viikolle suositus etätöihin, tosin toimistollekin saa mennä jos haluaa. Suurin osa tekee töitä kotona kuitenkin. Täällä on otettu tosi järeät otteet vaikka tartuntoja on todettu 10. Tietyistä maista tulevien on oltava karanteenissa 14 vuorokautta ja sen rikkomisesta seuraa 1600 euron sakko, joka on paljon Slovakian tulotasolla. Isot yleisötapahtumat peruttu ja kouluja ja oppilaitoksia suljettu.

22
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 08.03.2020, 22:03:43 »
Slovakiassa on nyt ekat tapaukset, 5 ja kaikki Bratislavassa. Koulut ja yliopistot suljetaan 2 viikoksi, odottelen tuleeko meille parin viikon etätyö. Todennäköisesti, mutta mitään rajoituksia ei muuten ole eli lomailevat koululaiset saa mennä miten haluaa.

23
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 14:56:17 »
ei jaksa olla kotona.

Vajaan kuukauden reissu itä-euroopassa ensi kuussa.  Unkarissa ei ole vielä koronaa.

On Unkarissa.

24
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 01.03.2020, 15:37:49 »
Slovakiassa ei taida olla yhtäkään tapausta vielä, mikä on ehkä vähän yllättävääkin kun naapurimaissa sairastuneita on ja rajojen yli kulkee paljon porukkaa koko ajan. Yhden ihmisen olen nähnyt käyttävän maskia. Porukka ei hamstraa ruokaa. Italian lennoilta tulevilta mitataan kai lämpö mutta suurin osa kuitenkin kulkee tänne maata pitkin eikä lentäen. Olen suunnitellut reissua toukokuulle mutten ole mitään varannut vielä, toistaiseksi aion vielä matkustaa, mutta kuulostelen mitä tapahtuu. Lähinnä olen kurkkuani myöten täynnä naurettavaa hysteriaa. Itävaltalaoselta kollegalta hänen tiimikaverit tivasivat voisiko hänellä olla tämä virus kun hän on kiinalaista syntyperää.  ;D

25
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.02.2020, 18:00:48 »
Sintran juna menee mun entisen kotini ohi Amadorassa  :)

26
Yleinen / Vs: Kysely koskien risteilymatkustusta
« : 07.02.2020, 19:38:37 »
Hyvän tavan mukaista olisi esitellä itsensä. Olisin kuitenkin tehnyt kyselyn mutta se katkesi heti kolmanteen kysymykseen, en asu Suomessa.

27
^ Kiitos, eipä tullut Albania mieleen, pitääkin tutkailla sitä hieman tarkemmin!

28
Yleinen / Vs: Matkailun myytinmurtajat
« : 31.12.2019, 11:38:17 »
Usein olen kullut että matkustaminen olisi kallista. Toki kalliistikin voi matkustaa, mutta ei paksu lompakko ole edellytys matkustamiselle. Serkkuni joskus ihmetteli miten mulla on varaa matkustella usein kun hän tiesi ettei mulla ole isot tulot, ja kun kuuli mihin hintaan olen reissuja tehnyt hän totesi että no voisihan hänkin sitten matkustaa koska tahansa.

29
Nykyisessä työssä saattaisi tulla mahdollisuus etätyöhön, joten aloin miettiä ainakin talven viettoa jossain lämpimämmässä. Eniten pidän Välimeren seudusta, etenkin Välimeren saaret on mieluisia paikkoja. 3kk yleensä voi oleskella ilman rekisteröintiä. Vaatimukset on hyvä netti ja suht edullinen hintataso vuokra-asunnoissa. Olen kallistumassa Kyproksen kannalle, mutta olisiko muita ehdotuksia? Aikaeron vuoksi pysyisin Euroopassa.

30
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 27.12.2019, 20:28:38 »
Vuonna 2019 asuin Irlannissa ja Slovakiassa.
Käymäni maat: Pohjois-Irlanti, Kazakstan, Kirgisia, Tajikistan, Itävalta, Bulgaria ja Malta. Näistä Itävallassa  ja Bulgariassa olin käynyt ennen. Sen lisäksi reissailua Irlannissa ja Slovakiassa. Aika hyvä reissuvuosi!

31
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 20.12.2019, 01:20:28 »
Sliema, Malta. Täällä olisi tarkoitus viettää viikko rentoutuen ja saarta tutkaillen. Huomenna ajattelin retkeillä Gozoon ensimmäisenä.

32
En oikeastaan tiedä miten matkustelu on mua muuttanut, sillä jos en matkustelisi, olisin kokonaan eri ihminen. Vierailtuja maita on tällä hetkellä 46 ja asunut olen 6:ssa maassa. Tein ensin työuraa Suomessa ja matkustin lomat, ja 4 vuotta sitten myin/lahjoitin tavarani pois ja lähdin. En tiedä palaanko joskus, mutta tällä hetkellä ei ole aikomusta palata Suomeen eikä alkuperäiseen ammattiini. Joissain maissa ja/tai kaupungeissa on toki tullut käytyä useasti, mutta yleensä haluan nähdä uusia paikkoja. Vuosien varrella on myös kertynyt tuttuja monesta paikasta, ja aina joskus sujuvasti kutsun itseni heille kylään. Mukava olisi matkustaa hitaasti, mutta valitettavasti usein siihen ei vain ole aikaa. Nyt mulla on onneksi uusia paikkoja paljon muutaman tunnin maamatkan päässä, ja poden joskus lentämisestä huonoa omatuntoa. Yritän kompensoida sitten muilla tavoin. Ehkä sitten eläkepäivillä voi matkustaa hitaasti.

Kyllähän se mietityttää joskus että miten sitten pärjää eläkkeellä kun ei viime vuosina ole hirveästi eläkettä kertynyt. On mulla vielä 15-20 vuotta siihen kuitenkin aikaa, ja sinä aikana ehtii elämä muuttua vielä moneen kertaan.

Ehkä sen verran olen muuttunut etten oikein tiedä mikä on mun koti, mutta se ei johdu matkustamisesta suoranaisesti, vaan usein muuttamisesta. Kun multa kysytään mistä olen niin yleensä vastaan että alunperin Suomesta mutta asun paikassa X. Hämmästyn aina kysymystä olenko menossa kotiin jouluksi tai lomalla. Ai minne kotiin? Vastaan yleensä että ei, en jää kotiin vaan matkustan. Ei mulla Suomessa ole kotia, tukikohtani siellä on siskoni talo mutta ei se mulle mikään koti ole. Äitini kaksio ei tosiaankaan ole mun koti. Tällä hetkellä mulla on vain yksi koti ja se on Bratislavassa, koti on se missä milloinkin sattuu asumaan.

33
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 07.12.2019, 18:54:20 »
Sofia, Bulgaria. Minireissu jälkeen, tulin viime yönä ja huomenillalla kotiin. Tänään tallattu jalat kipeiksi ja käytiin Free walking tour, joka oli oikein hyvä. Mielenkiintoinen historia tälläkin maalla!

34
^ Mieleen tuli Azorit. Toki siellä suositellaan auton vuokrausta mutta itse olin 4 päivää ihan omin jaloin.

35
Muutama vuosi sitten DNA postitti mulle uuden sim-kortin ulkomaille kun puhelimeni varastettiin. Jos se ei onnistu niin pyydä jotain tuttua postittamaan sulle uusi sim, mutta en tiedä pystyykö siten säilyttämään samaa numeroa. Ehkä valtakirjalla onnistuisi sekin.

36
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 18.11.2019, 13:54:57 »
Oulussa on aina mukava käydä, tykkään paikasta. Siellä käydessä pitää aina käydä syömässä Pannukakkutalossa, niitä toki löytyy muualtakin kuin Oulusta.

37
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 16.11.2019, 18:15:46 »
Poprad, Slovakia. 4 päivää vapaata niin tulin katselemaan Tatran vuoristoa.

38
Antarktis, ja kierros Tyynenmeren saarivaltioissa ovat kummatkin mun haaveissa! Pankkitili on vaan toista mieltä näiden haaveiden toteuttamisesta  ;D. Onneksi aina voi haaveilla.

39
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 03.11.2019, 10:32:26 »
Tämähän löytyi helposti Norwegianin sivuilta  yhdellä haulla:
Maksaminen lentokoneessa
Huomioi, että hyväksymme useilla lennoillamme maksuvälineeksi ostosten tekoon vain Visa- ja MasterCard -kortit (Amex käy maksuvälineenä ainoastaan lennoilla Yhdysvaltoihin/Yhdysvalloista, Thaimaahan/Thaimaasta, Argentiinaan/Argentiinasta ja Brasiliaan/Brasiliasta).

40
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 02.11.2019, 15:04:37 »
Zilina, Slovakia. Tulin pikavisiitille yhdeksi yöksi käymään kaverin luona.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 49