Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Dessembrae

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Noihin käytännössä palkattomiin vapaaehtoistöihin lähtijälle se 300-500€ on paljon rahaa. Monelle vähävaraiselle nuorelle tuo olisi iso apu ja terheiltä vältyttäisiin.
Mulle kolmen tähden Michelin ravintolassa illallistaminen maksaa paljon rahaa, en siis tee sitä. Olkoonkin, että vain toinen näistä edustaa maailmanparannusta kirkasotsaisimmillaan, sillä onhan sitä maailmaakin aina kivampi parantaa jonkun toisen rahoilla. Kyllä RAY:n rahoille ottajia löytyy, pitäisikö vaikka linkittää pari esimerkkiä?

Loistava vertaus tuo michelin-ravintola  :-\

Kyllähän RAY:n rahoille tosiaan löytyy ottajia http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2011/01/1261151/epaily-ray-pomo-sai-vaalitukea-ja-ulkomaanmatkoja

Mun puolesta Terhi voitais hoitaa vaikka valtion kehitysyhteistyörahoilla. Menis nekin vaihteeksi oikeaan osoitteeseen. Tuollaiseen Terhin tekemään työhön ne on kai tarkoitettukin. Typerää lähteä ilman vakuutusta, mutta ei sitä kovin mielellään jättäisi ihmistä tuollaiseen kuseen.

42
Tuota noin - miksi tällaista säätiötä pitäisi perustaa kun ratkaisu olisi se, että ihmiset maksaisivat ihan itse sen esim. 300-500 euroa vuodessa maksavan vakuutuksen? Jos ei osaa kantaa itsestään vastuuta tuon vertaa, niin kyllä mua hieman mietityttää, että paljonko tällaisesta ihmisestä on hyötyä missään "vapaaehtoistöissä".

Noihin käytännössä palkattomiin vapaaehtoistöihin lähtijälle se 300-500€ on paljon rahaa. Monelle vähävaraiselle nuorelle tuo olisi iso apu ja terheiltä vältyttäisiin.

se vaan että jos valtio lennättää verovaroilla takaisin suomeen näitä vakuutuksettomia reissaajia niin kuka sitten enää edes ottaa vakuutusta , kun tietää etukäteen että voi lennellä valtion piikkiin ja maksaa sitten joskus takas  ::) niin kuin aikaisemmin tässä ketjussa mainittiin niin tuo 15 k on vielä todella "pieni" kustannus.. monesti nuo sairaalalaskut + lennot suomeen nousee helposti yli 100 000 k ..sen laskun maksamiseen saakin sitten jo käännellä niitä mummoja loppuelämänsä ::) 

Yhdyskuntapalveluksen pituus pitäisi olla sellainen, että vakuutuksen otto olisi vielä kuitenkin se järkevämpi vaihtoehto. Tuollaisia "helposti yli 100 000 k" laskuja (15k=15000€, 100 000k= 100 miljoonaa?) ei nyt tietenkään koskaan makseta kokonaan jollain yhdyskuntapalvelulla. Joku järkevä enimmäistyöaika pitäisi asettaa. Lähinnä etteivät odota kotiinlennättämistä täysin vastuukkeettomasti ja ottaisivat mieluummin sen vakuutuksen.

43
Melko hanurista Terhin tilanne. Toivottavasti hänet saadaan Suomeen mahdollisimman pian. Ja vastaavan uhan alla ulkomailla olelevat hommaavat sen vakuutuksen. Noita rahattomia hyväntekeväisyysihmisiä varten voisi perustaa vaikka säätiön, joka myöntäisi vakuutusavustuksia (jotain vastaavaa voi kyllä jo olla olemassakin, en tiedä).

Suomen terveydenhuolto saa tykätä mitä tykkää, mutta kyllä sitä hoitoa
saa ja on saatava jos oikeasti sitä tarvitsee. Ihan sama mikä laskun summa
sitten on. Täällä ei ole systeemit kuten vaikka jenkeissä (tuli taas mieleen ekana)
eli kadulle ei jätetä kuolemaan sairaalan eteen. Vielä. Toivottavasti jatkossakaan.

Täysin samaa mieltä. Tässä tapauksessa Suomen sairaanhoito saisi olla mussuttamasta jostain sosiaaliturvan piiriin kuulumattomuudesta. Ainakin minun verovarojani saa käyttää loukkaantuneiden ihmisten hoitamiseen, parempaa käyttöä noille euroille on vaikea edes keksiä (ja huonompaa on keksitty oikein urakalla).

Lisäys:
Pistetään nyt vaikka tuore esimerkki verovaroista, jotka mieluummin käyttäisin terhien hoitoon http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032513432775_uu.shtml

Lisää lisäyksiä:
Tuollainen vakuutuksissa tai tällaisissa tilanteissa jeesaava säätiö voitaisiin perustaa esim. RAY:n varoilla. Tässä parin viime viikon aikana sekin lafka on ilmeisesti tehnyt ihan kiitettävästi tulosta. Avustusta voisi saada erityisesti vapaaehtoistyöhön liittyen. Loput vakuutuksettomat reppumatkaajat, joiden auttamiseen säätiön varat eivät riitä, voidaan tuoda Suomeen valtion piikkiin. Matkan voi maksaa takaisin rahana (kuten nytkin), tai vaikkapa suorittamalla jonkinlaisen yhdyskuntapalvelun. Luulisi että ihan kiitollisena kääntelisi muutaman tunnin päivässä mummoja ajan x, jos tietäisi henkensä pelastuneen.

44
Etelä-Amerikka / Vs: Pohjois-Perun anti?
« : 01.04.2011, 20:37:13 »
Itse tykästyin Pohjois-Peruun suuresti. Rannikolla on useampia upeita rauniokohteita kuten Trujillo (mm. Chan Chan), Chiclayo (mm. Sipan), sekä pohjoisen rannat. Chiclayosta pääsee bussilla vuorille Chachapoyasiin, jonka ympäristöstä löytyy vähän turisteja (ainakin vuonna 2006) ja paljon nähtävää: Kuelapin rauniokaupunki ja muuta arkeologiaan liittyvää sälää, ja ehdottomasti kokemisen arvoinen, pienen patikkamatkan takana Goctan vesiputous. Chachapoyasin keskusaukion laidalla oli mukava hotelli, jonka isäntä järkkäsi näitä päivän parin reissuja suht edukkaasti. Nyt ei muistu paikan nimi mieleen :(

Tai sitten lentäen Iquitosiin keskelle viidakkoa, kaupungissa kiertelee pari päivää ja ottaa päälle jonkun opastetun viidakkoreissun. Varmasti näkemisen arvoinen sekin.

45
Tyhmät kysymykset / Vs: coca tee ja suomi ?
« : 02.02.2011, 22:24:00 »
Toin jokunen vuosi sitten Perusta paketin koka-teetä. Ymmärsin, että pahinta mitä voi tapahtua on, että se heitetään tullissa roskikseen. Teoriaa ei tullut testattua, koska kukaan ei huomannut tuliaisiani. Hyvää oli.

46
Itse hain Chileen vuoden 2008 helmikuussa ja valmistuin vasta kesällä 2008, joten valmistumattomuus hakuvaiheessa ei liene este. Apurahan maksaa kai työharjoittelun vastaanottajavaltio, joten vain listan maat ovat varanneet siihen varoja, elikkäs muihin  maihin tuskin pääsee.

Sadulin mainitsema useamman satasen "koordinointimaksu" piti maksaa myös Chilessä, eikä siihen sisältynyt yhtikäs mitään. Itse työharjoittelu paikallisella yliopistolla oli mukavaa ja poiki myös väikkäriaiheen, jota tässä on nyt vuoden verran sorvattu ja uusi Chilen matka on edessä.

Gradun kävin tekemässä Perussa, myöskin CIMOn rahoilla...

47
http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2010/09/03/markkinointimaisteri-siivooja-saa-paikan--palkka-1500-ekk/201012215/139

Kiinnostaako pallontallaajia lähteä tuolla koulutuksella ja palkalla ulkomaille? Itse ehkä kyllä etsisin parempaa tarjousta...

48
Lentomatkustus / Vs: Wizzair
« : 12.05.2010, 15:42:55 »
Pysyis nyt lafka vielä hetken pystyssä. Lennot kesäkuun alussa Budapestiin ja takaisin Turusta...

49
Pohjoismaat / Vs: Autolautta Hki-Oslo
« : 24.02.2010, 15:30:04 »
Tukholmasta Osloon menee hyvä tie, just ennen joulua ajelin edestakaisin. Ei ole vuoristoa eikä serpentiiniä. Norjan puolella tie kyllä muuttuu hieman kapeammaksi ja kerran piti pysähtyä tarkistamaan, että olenko todellakin oikealla tiellä. Seitsemisen tuntia suuntaansa.

50
Vähänkö hieno. Haluaisin. Ois tarkoitus muuttaa Chileen syksyllä joksikin aikaa ja lähteä jossain välissä kiertämään Patagoniaa. Tuolla kelpaisi ajella Tulimaassa. Sääli että matka ois ajankohtainen vasta noin vuoden päästä...

51
Intia / Vs: Kirja- ja elokuvavinkkejä Intiaan liittyen
« : 26.01.2010, 21:47:22 »
Jos piditte elokuvasta Slumdog millionaire, niin kirjana samainen tarina kulkee nimellä Tyhjentävä vastaus - eli kuka voittaa miljardin? Kirjoittaja Vikas Swarup.
Tarina on aika erilainen kuin elokuva, hyvää luettavaa!Täältä toinen ääni Swarupin alkuperäiselle kirjalle (ainakin englanninkieliselle versiolle). Loistava!

52
Yleinen / Vs: Rakastuminen matkalla
« : 23.01.2010, 18:50:56 »
Rakastuin reissussa, tyttö tuli Suomeen ja nyt olemme asustelleet puolisen vuotta yhdessä (miun rahoilla kun tyttö ei ole vielä päässyt toimeentulon syrjään kiinni). Tässä on ollut rikastuminen kaukana. Mutta en valita  ;D

No tuohan kuulostaa todella terveeltä. Jos ei puolessa vuodessa saa mitään aikaan, niin ei ole saamassakaan. Voit olla varma, että tyttökään ei valita sattuneesta syystä.


Mjaa? No se on sinun mielipiteesi. Ei täällä Suomessa niin häävi työtilanne ole, varsinkaan jos ei osaa suomea ja englantiakin vain välttävästi. Nyt on kuitenkin työkkärin karenssi lusittu, kokopäiväinen suomen kurssi alkaa parin viikon päästä (yksi lyhyt kurssi on jo takana, on muuten nekin kiven alla) ja kotouttamisraha lähtee vihdoin juoksemaan. 8kk kielikurssin jälkeen ois oman alan harjoitteupaikka tiedossa. Että kyllä tässä kuitenkin jonkinlaista paranemista on näköpiirissä.

53
Viikko on kyllä tosi lyhyt aika Perussa. Menimme bussilla Limasta Cuzcoon ja sieltä Pyhän laakson kautta Machu Picchulle ja lento takaisin Limaan. Bussimatkan teimme pätkissä, eli pysähtelimme pitkin matkaa mielenkiintoisissa mestoissa (mitä näitä nyt oli, Ica, Arequipa, Colcan kanjoni..). Ja bussimatkoissa ei kannata säästää, ei ne paremmat autot niin hirveesti kalliimpia ole kun Suomen hintoihin vertaa. Huonoista firmoista muistuu nyt nopsaan mieleen ainakin Flores. Arequipasta kun lähdettiin jatkamaan matkaa, niin hieman edellä lähtenyt Floresin bussi oli puolessa matkassa kyljellään ojassa...

54
Yleinen / Vs: Rakastuminen matkalla
« : 23.01.2010, 13:11:57 »
Rakastuminen, rikastuminen, melkein sama asia, eikös;)

Haha, ei todellakaan   :)

Rakastuin reissussa, tyttö tuli Suomeen ja nyt olemme asustelleet puolisen vuotta yhdessä (miun rahoilla kun tyttö ei ole vielä päässyt toimeentulon syrjään kiinni). Tässä on ollut rikastuminen kaukana. Mutta en valita  ;D

55
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Suomen lippu
« : 16.01.2010, 23:01:22 »
Vanhassa rinkassa oli joskus Suomen lippu. Nuorena poikana sain Saksassa ilmaisen taksikyydin joltain suomalaiselta liikemieheltä. Otti samaan taksiin kun huomasi maanmiehensä olevan menossa samaan suuntaan. Että sikäli kannatti ommella.

Uudessa rinkassa oli Huippuvuorten ja Perun merkit, mutta ne lähti jokunen vuosi sitten lähes irti (enkä ole jaksanut askarrella takaisin). Varmaan Jenkeissä etsivät niiden alta huumeita tai jotain, kun olin muistaakseni Kolumbian kautta kulkenut...

56
Chileen syksyllä, puoleksi vuodeksi ensialkuun. Kahtotaan sitten sen jälkeen jatkosta. On tässä Suomessakin kyllä ehdottomasti puolensa.

57
...chileläinen tyttöystävä saapuu illalla 3kk eron jälkeen Suomeen!

58
Edessä saattaa olla avioituminen ulkomaalaisen (ei EU) kanssa Suomessa joskus elokuun tietämillä. Naimapaperit alkaa olemaan kunnossa, lähinnä mietityttää tuo oleskeluluvan saanti tänne pohjoiseen. Kannattaisiko sitä alkaa anomaan jo ennen tytön saapumista Suomeen? Jossain lomakkeessa sai pistää ruksin kohtaan "avioitumistarkoitus", mutta niissä lapuissa piti täyttää myös kaikenlaista muuta turhaa ja mielestäni liian henkilökohtaista asiaa. Voiko sen tehdä niin, että tyttö tulee tänne (ei tarvitse erillistä viisumia, passi riittää), koukataan maistraatissa ja vasta sen jälkeen pistetään anomus menemään? Oleskeluluvanhan saa kait suht automaagisesti aviopuolisolle? Vai tuleeko jotain sanomista kun sitä ei haettu etukäteen? Kauankohan sen luvan saamiseen suurinpiirtein menee; uhkaako 3kk passi-viisumista loppua virta ennen päätöksen saapumista ja mitä siitä seuraa?

Alkaa jo tässä vaiheessa mennä hermo eri virastoissa kiertämiseen, luvassa on varmasti lisää tätä ihanuutta.  >:(

Mutta onhan se sen arvoista..

Edit: typo

59
^ Sorachi pills tms? Sisältää aspiriinia ja kofeiinia, ei sen kummempaa. Käytin pakkauksen lähinnä perus päänsärkyjä hoivatessa. Toisia tuo auttaa vuoristossa, toisia ei, vaikka kuinka monta popsisi.

60
Etelä-Amerikka / Vs: Chile-Bolivia-Peru-Ecuador
« : 22.04.2009, 17:35:41 »
Näkisin että toimit näin: Santiagosta bussilla Atacamaan, sieltä Aricaan ja taksilla tai pikkubussilla rajan yli Perun puolelle Tacnaan. Tacnasta Arequipaan, jossa voisi viettää jokusen päivän (esim. Arequipasta järjestettävä Colca-kanjonin reissu on varsin hieno). Arequipasta Punon (ja Titicaca-järven) kautta bussilla Cuzcoon ja MP:lle. Cuzcosta lento Limaan.

Toinen vaihtoehto on, että menee Atacamasta Bolivian kautta Punoon. Boliviassa voisi kait suht helposti tehdä nopean viidakkoreissun Amazoniaan. Itse en ole koskaan Bolivian puolelle eksynyt.

Santiagossa neuvoisin käyttämään yhden päivän  vierailemalla maailman suurimmassa maanalaisessa kuparikaivoksessa, El Tenientessä. VTS niminen firma hoitaa koko paketin (www.vts.cl). Lähtö aamulla, Carretera de Cobrea ylös Andeille, kierros Sewellin hylätyssä kaivoskaupungissa (UNESCON maailmanperintökohde) ja toimivassa kuparikaivoksessa. Paluu illalla. Ehdottomasti hintansa arvoinen ja oppaat puhuvat englantia. Kaivokseen pääsee kai ainoastaan viikonloppuisin. En tosin ole varma järjestetäänkö kierroksia ympäri vuoden. Viime lauantaina kävin ja pitää nyt hieman mainostaa..

Sivuja: 1 2 [3] 4