Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Dessembrae

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Etelä-Amerikka / Vs: PERU: Off the Beaten Track
« : 14.04.2009, 23:29:48 »
Lainaus
Pitääkö paikkansa että Kuélapiin päästäkseen on käveltävä Tingosta ylöspäin neljän tunnin matka? Nimimerkillä kestääkö kunto 

Ei tartte. Ainakin 2006 paikalle pääsi pikkubussilla (tosin tie oli ajoittain melko kapea ja viereinen rotko turhan syvä, lisäksi ainakin kerran auto piti työntää irti mudasta). Paluumatkan sai vapaaehtoisesti suorittaa joko kävellen tai auton kyydissä. Matka hoidettiin Chachapoyasilaisesta hostellista (pahus kun en muista sen nimeä, siinä plazan laidalla kuitenkin, sisäpiha täynnä puita, omistajalla tuuheat viikset). Mukaan tuli paikallisen koulun historianopettaja oppaaksi. Ei ollut mikään hirveän pahan hintainen kun auto saatiin täyteen.

Saman hostellin kautta käytiin myös Goctalla ja muilla nähtävyyksillä. Suosittelen.

62
Olin tuolla Kreikan Ekpazissa kuukauden vuonna 2005 (silloinen tyttoystavani oli siella 5kk, joten kavin katsomassa...)

Tyo koostui paaasiassa lintujen hoitamisesta; hakkien puhdistusta, ruokintaa (ah, en vielakaan unohda sita broilerinpillkomista) ja paikallisten markettien roskisten dyykkaamisesta (sairaalan budjetti oli todella pieni, joten kaikki vahankin ruokintaan sopiva otettiin mukaan). Oli siella muitakin elaimia, ainakin kettuja, iguaaneja ja kilpikonnia. Jos on jotain alan koulutusta, paasee kunnolla hoivaamaan elaimia, muuten (kuten mina) saa tyytya noihin "nakkihommiin". Tyorytmi pyori kolmen paivan syklissa, 12h, 6h ja vapaa. Asumistilat olivat ihan siedettavat ja henkilokunta todella mukavaa. Jos siella oli yli 3kk, niin matkat taidettiin maksaa. Kannattaa tiedustella ajoissa asiasta, muistaakseni siita sai tosissaan vaantaa katta kun rahoja alkoi kyselemaan...
Ainakin tuolloin paikka oli suomalaisten suosiossa, minun aikanani meita oli 4-5 ehka kymmenesta.

Tuossapa jotain mita nain akkiseltaan muistuu mieleen. Jos jotain kiinnostaa, niin voin koittaa kysella exalta tai etsia hanen kirjoittamaansa artikkelia (jossain Ymparistoasiantuntijoiden keskusliiton vuoden 2006 lehdessa muistaakseni).

Edit: ja jotain kuviakin taitaa loytya..

63
Jeps, arvasit oikein, kyllä tänne Chileen vois jäädä :)
Duunistahan se vähän tahtoo riippua, tässä on jokunen työhakemus lähetetty vähän joka suuntaan. Äh, miksei kaikki voi vaan olla helppoa...

64
Chilen kaunein tyttö haluaa kanssani naimisiin <3

65
Moro!

Olisi tarkoitus mennä viikonlopuksi chileläisen kaverin porukoille kyläilemään. Pitäis kait joku pieni lahjus keksiä. Ideoita? Viinakset ei käy. Ja ois hyvä jos sen saisi hommattua täältä Chilestä..

66
Terveys ja turvallisuus / Vs: lariam/doksisykliini...?
« : 07.03.2009, 21:11:23 »
Ääni doksisykliinille, edukkaampaa. Eikä tarvinnut hyppiä sängylle ja huitoa kuvitteellisia käärmeitä pois jaloista, kuten lariam-kuurin aikana..

67
Ei ole kokemusta EU:n sisäisistä harjoitteluista, mutta tapetaan nyt luppoaikaa ja vastataan.

Itse hain Chileen valmistumisen kynnyksellä (haku 2008 alkuvuodesta, valmistuin kesäkuussa). Tieto harjoitteluun pääsystä taisi tulla joskus toukokuussa. Harjoitteluaika 2.3.-31.5.2009. Olen 2006 ollut CIMOn kautta Perussa tekemässä gradua, joka ehkä auttoi pääsemään uudestaan näille nurkille. Tosin voisi luulla, että olisi vaikeampi päästä, jos on jo kerran samalta lafkalta rahaa saanut... Matkaan pääsemistä helpotti varmasti eniten se, että geologeja ei ole hakijoina montaa ja tarkoituksella hain maahan, jossa kaivosteollisuutta on paljon.

Tarvittavia liitteitä en tarkkaan muista, eiköhän ne CIMOn sivuilla mainita. Ei ne mitään ihmeellisiä olleet, sain ne kasaan päivässä (huomasin hakea viimeisenä mahdollisena päivänä, kuten minulla on yleensä tapana...). Itse en laittanut suosittelijoita, kovin vaiva taisi olla motivaatiokirjeen kirjoittamisesta espanjaksi.

Nyt venailen Limassa bussia Chileen, lippu on hankittu perjantaiksi (torstai-illalla työhaastattelu Limassa, pitäisi jotain oikeaa työtä löytää kesäkuuksi). Tulee hippusen kiirus ehtiä maanantaiksi Concepcioniin työpaikalle, mutta ei voi mitään.

Apurahaa ei ole vieläkään näkynyt, mutta päätös sen myöntämisestä sentään on. Pitää alkaa kyselemään, jos ei piakkoin kuulu.

68
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 01.02.2009, 02:51:47 »
Hostel Tradiciones, Lima, Peru. Pian lähikaupassa ostamassa rommia ja colaa :)

69
Vuorokausi ja lento E-Amerikkaan neljäksi kuukaudeksi  :)

70
Etelä-Amerikka / Vs: PERU: Off the Beaten Track
« : 29.01.2009, 10:28:04 »
Limassa Hostel Tradiciones: http://www.hostels.com/hostels/lima/b&b-hostal-tradiciones/1071
Ei aivan halvimmasta päästä (dormissa ~12€/yö), mutta muuten mukava paikka. Henkilökunta puhuu englantia (tai ainakin omistaja Angelo ja poikansa Beto) ja ovat muutenkin erittäin mukavia. Lauantaista keskiviikkoon olisi taas tarkoitus asustella siellä..

71
Perjantaina (30.1.) ois lähtö Etelä-Amerikkaan, maaliskuussa alkaa Chilen Concepcionissa 3kk työharjoittelu. Viisumi uupuu ja apurahasta ei oo kuulunut mitään. Hyvältä näyttää..  :-\

72
Chilestä heittivät maililla, että Universidad de Concepciónin geologian laitoksella ois harjoittelupaikka tiedossa. Paikalle pitäisi ilmestyä 1. syyskuuta. Hienoa vaan, että hakemuksessa nimenomaan sanoin, että voin aloittaa vasta ensvuoden puolella. Nyt on kaamea meileily jos sen saisi siirrettyä myöhemmäksi :(

Kellään kokemuksia kyseisestä kaupungista?

Edit: Kaamea meileily tuotti tulosta ja aloitan duunin maaliskuun alussa. Täydellistä.

73
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.04.2008, 04:01:42 »
Peru, Iquitos, Hostelli La Pascana.
Kuuma..

74
Olin näköjään päässyt läpi esikarsinnasta Chileen. Nyt vaan odottelemaan jos joku huolisi töihin. Minkähänlaiset mahdollisuudet mahtaa olla? Olisiko jollain sattumoisin kokemusta geologin hommista Etelä-Amerikassa?

Sivuja: 1 2 3 [4]