Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - MatkaanHaluan

Sivuja: [1]
1
Jotain tuntuisi olevan pielessä. Muillakin palstoilla ihmiset sanovat lähettäneensä hakemukset jo tyyliin kuukausi sitten, eikä viisumia ole kuulunut. Huomasinpa samalla, että oma hakemukseni oli jääny postiin jumiin; kirjatun kirjeen tiedoissa ei näy että sitä olisi luovutettu vastaanottajalle. En tiedä mikä on mennyt pieleen, olen soitellut täydessä paniikissa suurlähetystöön, kunnes lopulta sain kiinni englantia puhuvan miehen. Hän sanoi selvittelevänsä tilanteen. Onkohan muidenkin viivästyksen syynä se ettei hakemus olekaan siirtynyt postista suurlähetystöön, se kannattaa tarkistaa.

2
Intia / Vs: Hostellit Intiassa (hinnat, varaaminen?)
« : 04.10.2011, 10:47:38 »
Kun nyt tuli kerran aloitettua kysely, niin olisi tosi kiva jos joku osaisi neuvoa myös viisumikäytännöistä. Täytetty lomake, passi ja maksu pitänee lähettää ja lisäksi ilmeisesti nimenomaan värillinen passikuva? Täytyneekö lähetellä myös kopioita lentolipuista ja hostellivarauksesta? (jolloin Delhistä (lennot on meillä siis Delhiin) olisi varattava jo etukäteen jokin hostelli...)

3
Intia / Hostellit Intiassa (hinnat, varaaminen?)
« : 04.10.2011, 10:18:01 »
Lähdetään ystävän kanssa reppureissaamaan Intiaan joulu-tammikuussa kuudeksi viikoksi. Omat ulkomaakokemukset rajoittuu vapaaehtoistyöhön Keniassa: en ole koskaan aiemmin ollut missään maassa kiertelemässä nimenomaisesti. Joten mitenkä hostellien kanssa pitäisi tehdä, on varmaankin oikein olettaa ettei hostelleja ole järjeä yrittää varailla etukäteen netin kautta? Eri puolilla Intiaa luulisi olevan paljon erilaista hostelliyrittäjää, niin että edes joulunaikaan ole täyteen buukattua? Mihin hintaan Intiasta voi "edullisimmillaan" saada hostellimajoituksen kahden hengen huoneessa? Hyviä (ja halpoja) hostelleja Delhissä, Varanasissa, Rishikehissä, Keralan alueella ja Pushkarissa saa suositella... :)

4
Kenia / Vs: Tansania vai Kenia?
« : 07.04.2010, 15:02:20 »
Itselläni on kokemuksia Afrikan maista vain Keniasta, jossa olen oleillut yhteensä 8kk.

Kun menin Keniaan ensikertaa olin suhteellisen kokematon matkailusta yleisesti ja pian sai kyllä huomata että tällaisissa maissa oleilu vaatii omanlaisen asenteensa. Tavallaan pitää osata ottaa rennosti ja olla huolehtimatta liikaa, mutta silti on hyvä pysyä tarkkana.

Hintataso voi yllättää jos maahan ei ole tottunut... Pitää osata etsiä ne halvemmat hostellit ja ruokapaikat sillä aika kalliitakin löytyy, länsimaisille turisteille tarkoitettuja. Joukkoliikennematkustus on holtotonta ja ehkä epäturvallista, mutta todella halpaa (esim nairobin sisäisten matatumatkojen hinta on yleensä 20-80sntiä). Matatulla pääsee myös pikkupaikkakunnille Nairobin ympärillä edulliseen hintaan. Mombasaan kannattaa mennä junassa vaikka se hidas onkin, kakkosluokka on hyvä ja halvempi kuin ensimmäinen, mutta lie ihan yhtä pramea (en oo koskaan menny ykkösessä). Paikalliset menee kolmosluokassa kanojen ja vuohien kanssa.

Mombasasta on melko tylsä, huono ja likainen mielikuva. Tosin siitä pääsee helpolla lautan avulla alas diani beachille, joka on kaunis hiekkaranta. Oikeasti kannattanee suunnistaa ylöspäin Malindille tai Lamulle saakka, jotka ovat vähemmän turistirysiä ja kauniimmat rannat. Esim sukeltaminen ja snorklaus voi olla hauska harrastus. Mombasasta alaspäin on pieni Wasini-saari, jossa kerran kävimme. Todella vähän turisteja ja näimme defiinejä matkalla saareen, sukeltelemalla näki ainakin jättikokoisia kilpikonnia.

Nairobista pääsee junalla myös toiseen suuntaan, Kisumuun, Kenian länsiosiin lake viktorian lähelle. Siellä ei ilmeisesti olisi saanut uida, terveisin on tässä tullut rampattua noin sadassa loismato-testissä viimeaikoina. Minusta länsikenia on melko miellyttävää aluetta, mutta ehkä Obama-innostuksen(Obaman isä tulee tältä suunnalta) takia Kenian tällälaitaa voi nähdä jonkin verran länsimaalaisia...

Nairobista jos lähtee ylöspäin niin tulee Nyeriin joka on hieman tylsä afrikkalainen pikkukaupunki, mutta sinne pääsee Nairobista jollain 3e:lla, ajomatka muutama tuntia. En tiedä miksi sinne pitäisi mennä, mutta jos menee, niin voi vierailla esimerkiksi thungumassa katulapsi-keskuksella, jossa itse olen ollut työharjoittelussa...

Nairobista vielä se, että minulla on ko. kaupungista hyvä mielikuva. Voi sitä hurjastelua Nairobin yössä sairaan lujaa boomaavissa matatuissa... Ja ihmispaljoutta ja elämää. Itse olen aina ollut Nairobissa seurueessa jossa on ollut myös paikallisia nuoria, joten ollaan vierailtu myös slummialueilla. Minulta ei ole ikinä lukuisien Nairobi-vierailujen aikana varastettu mitään, mutta olen kyllä toisaalta ollut varovainen...

Eli joo Keniaan kannattaa mennä jos pystyy olemaan tietynlaisella asenteella :). Hintojen kanssa kannattaa olla tarkkana, jos joku kuulostaa poskettoman kalliilta, niin älä osta, jostain löytyy kyllä oikeaan hintaankin kyseinen tuote/palvelu. Kaupungilla tai erityisesti masai marketilla (tori jossa myydään turistisälää) kannattaa jättää myyntimiehet omaan arvoonsa ja kävellä ohi kuin ei huomaisikaan tai korkeintaan nauraa aggressiivisille kauppausyrityksille... Ei tarvitse ahdistua ja kauppaaminen ei tarkoita että pitäisi ostaa. Hätätapauksessa voi sanoa ettei ole rahaa enää jäljellä - hakuna pesa!

5
Kenia / Yleisvinkkejä Keniaan?
« : 24.08.2008, 20:03:35 »
Olen lähdössä marraskuun alussa Keniaan Nyerin kaupunkiin neljäksi kuukaudeksi työharjoitteluun. Onko kenelläkään mitään kokemuksia Nyeristä tai jotain vinkkejä Keniasta noin yleensä? Nyt koitan vaan järjestellä itselleni edulliset lennot kohteeseen ja rokotukset kuntoon, mutta mitähän muuta vielä olisi hyvä muistaa..?

6
Matkaseuraa / Intiaan
« : 25.02.2008, 18:51:41 »
Olen 22-vuotias tyttönen ja välitutkinto alkaa olla kasassa. Tässä mietiskelin, että voisi olla kivaa pitää välivuosi tästä pelleilystä ja lähteä jonnekin seikkailemaan... Intia kuulostaisi sopivan jännittävältä mutta kuitenkin jollaintapaa turvalliselta. Varmaan ensisyksynä sitä lähtisi, lokakuussa? Kaverit on kaikki töissä tai opiskelee, joten ketään ei viitsi alka painostamaan mukaan tämmöiseen. Sen takia tulinkin tänne huutelemaan löytyisikö ketään lähtöön vapaata ja halukasta :). Yksin olisi niin pelottavaa mennä...

Sivuja: [1]