Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - BooRadley

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Aasia / Vs: Kirgisia
« : 26.02.2015, 13:15:47 »
Mainiota! Pitää pitää tämä mielessä :) Me vielä kelaillaan sitä, että lähdetäänkö tuollon huhtikuun loppupuolella vai vasta toukokuussa jolloin sääolosuhteet voisivat olla paremmat. Onko kellään heittää mielipidettä tähän? Ainahan se tosin on tuuripeliä.

2
Aasia / Vs: Kirgisia
« : 23.02.2015, 13:40:37 »
Nostellaanpas vähän tätä ketjua. Ollaan kaverin kanssa ajateltu käväistä Kirgisiassa huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa, reissuaika kovin lyhyt eli noin 7-10 päivää. Tässä ajassa ei ihmeitä tehdä ja liika suorittaminen ei ole hyvästä. Ajatuksena olisi, että käytäisiin heittämässä joku noin 3-5 päivän retki reissun alkuun ja tämän jälkeen viettää tovi Bishkekissä. Retkeltä odottaisimme ratsaustusta / trekkausta ja korkeita vuoria. Noita operaattoreita ja vaihtoehtoja löytyy todella paljon, joten valintaamme helpottaakseni kyselen kokemuksia teiltä, arvon reissutoverit. Onko jollain siis kokemuksia tuommoisesta lyhyestä retkestä jota voisi suositella? Aiemmin tässä threadissa on mainittu mm. Pamir Alay -laakso, onko kokemuksia matkanjärjestäjistä jotka hoitaisivat reissua Bishkekistä tuonne?

3
Aasia / Vs: Armenia
« : 13.03.2013, 08:40:32 »
Mietin, että paukkisi kaupunkiin nimeltä Alaverdi. Kysymys kuuluukin, voiko tollasen sprintin tehdä päivän aikana siten että lähtisi Tbilisitä aamulla ja tulisi illalla takaisin?

Saattaa tulla jo liian myöhään, mutta vastaanpas silti. Eli kyllä päiväreissu varmasti ihan mahdollinen on. Reittibussit nyt ovat tuolla ylettömän hitaita, mutta marshrutkilla sitten jo pääsee vähän paremmin. Tai vaikka taksilla, ei ole kovin kallista sekään. Viime keväänä tuli matkustettua Tbilisi-Jerevan taksilla, matka kesti noin kuusi tuntia, ja jokainen kyydissä olleista neljästä ihmisestä maksoi 40 laria eli vajaat 20 euroa. Georgian puolella vieläpä tiet olivat ihan ok kunnossa, joten tuollaisen Tbilisi-Alaverdi-pätkän voisi kuvitella menevän parissa tunnissa suuntaansa, jos rajalla ei ole mitään jonotusta.

Kokonaan eri asia sitten voi olla se, onko tuolla Alaverdissa kovinkaan paljoa näkemistä. Ainakin kun ajettiin siitä keväällä ohitse, niin paikka vaikutti aivan järkyttävän rumalta ja täysin rapistuneelta teollisuuskaupungilta.

Kiitos vastauksesta, vaikka se vähän myöhään tulikin :) Mutta enivei, käytiin Armenian puolella  ja koska matkakassaa oli vielä yllättävän paljon jäljellä, niin päädyttiin buukkaamaan reissu Envoy Hostel & Toursin kautta. Ja maksoi muuten joka pennin takaisin! Hintaahan sinällään tuli aivan törkeän paljon (215 laria per kun meitä oli kaksi), mutta kuten sanoin, matkakassaa oli vielä paljon jäljellä. Kyseessä oli vielä ns. custom-made tour, vastaavia rundeja tehdään muina päivinä isommille porukoille jolloin hinta on murto-osa tuosta.

Trippi käsitti matkan lisäksi oppaan ja kuskin. Matka suuntautui juurikin tuohon Alaverdin suunnalle, joka kieltämättä on ruma kuin mikä! Mutta mitä siinä lähistöllä on, niin se päräyttää. Ihan Alaverdin lähistöllä löytyy mm. Sanahanin ja Haghbatin luostarit. Näiden kummankin rakentaminen on aloitettu 900-luvulla ja saatettu päätökseen 1300-luvulla. Kummatkin ovat Unescon maailmanperintökohteita. Aivan mahtavia mestoja! Lisäksi, ihan hoodeilla on myös Akhtalan vanha luostari-linnoitus, todella vaikuttava sekin! Eli jos tuonne päin paukkii esim. taksilla tai marthurtskalla, niin kannattaa pyytää kyytiä taksilta myös noihin. Lisäksi voin suositella Envoy hostellin trippeja koska vain, äärettömän ystävällistä ja laadukasta palvelua sekä täydellistä englanninkielen osaamista. Lisäksi, itse hostelli joka on aivan Tbilisin vanhan kaupungin keskustassa on todella siisti! Emme siinä majoittuneet, mutta pyörähdimme päivän jälkeen reissumme siinä maksamassa. Tbilisin haarakonttori täyttää vuoden 15.3., toinen hostelli löytyy Jerevanista. Hostelli järjestää myös päivittäin ilmaisia (muillekin kun omille asiakkailleen) kävelykierroksia Tbilisissa, lähtö klo. 10 hostellin edestä.

4
Aasia / Vs: Georgia
« : 12.03.2013, 11:36:21 »
Nostellaas taas vähän ketjua... Eli, ihan mielenkiinnosta kysyn, onko kellään tallaajalla kokemusta lautailusta Gudaurissa? Päätettiin kaverin kanssa tänä talvena vaihtaa Alpit Georgiaan ja niinpä tasan kuukausi tästä päivästä paukitaan Gudauriin. Lähinnä kiinnostaa, että millaiset ovat rinteet ja onko siellä muuta elämää? Toki ei odoteta mitään Alppien tasoisia fasiliteetteja esim. hissien sun muiden suhteen, mutta onko noi vuoret muuten millasia?

Vastaan itse itselleni ihan siltä varalta jos muitakin sattuu kiinnostamaan. Nyt on Georgiasta kotiuduttu ja Gudaurin laskualue käyty tarkistamassa. Todella upeaa seutua, ei voi muuta sanoa! Matka Tbilisita Gudauriin pitkin Georgian Military Highwayta on jo itsessään päräyttävä kokemus, mutta vuoristo se vasta upea onkin! Ja mitä tulee Gudaurissa laskemiseen, niin paikka on aivan mahtava freeride -tarkoitukseen. Jos sitä vastoin etsii perinteisempiä ja haastavampia rinteitä ála Alpit, niin silloin kannattaa Alpeille myös suunnata. Gudauri on tosiaan vapaalaskijoiden suosiossa ja siihen siellä myös panostetaan. Koskematonta puuteria silmän kantamattomiin. Toki heti rinteiden vieressä on paljon laskettuja uria, mutta kyllä siitäkin koskemattoman väylän aina löytää. Meillä vielä helpotti koskemattoman lumen löytämistä se, että su-ma välisenä aikana lunta tuli taivaalta about metri!! Olimme siis Gudaurissa la-ke, joten pari päiväää meni enemmän tai vähemmän ohi laskemisen suhteen.

Muuten kylä on melko pieni ja mitäänsanomaton verrattuna Alppien hiihtokeskuksiin, mutta charmia löytyy vaikka muille jakaa. Ja hintataso ei päätä huimaa. Olut ravintolassa lähtee about 3 larilla ja mahan saa täyteen 5 larista ylöspäin, eli ei paha. Rinneravintoloissa osassa selkeästi kalliimpaa, osassa hintataso juurikin tuota. Viiden päivän hissilippu irtosi 137 lariin. Voisikin tiivistetysti sanoa, että työssäkäyvälle suomalaiselle paikka on erittäin halpa. Lisäksi ihmiset todella ystävällisiä ja maisemat, kuten jo todettua, päräyttävät! Kuriositeettina mainittakoon vielä heliskiin hinta. Eli tuolla päin järjestetään useamman päivän heliski -retkiä jossa hinnat alkavat euroissa vajaasta kolmesta tonnista. Mutta ihan mielenkiinnosta kysyimme, paljonko maksaisi kyyti vain yhdelle huipulle. Hintaa tulisi kuulema n. 550€. Emme tätä ottaneet, vaan ihan mielenkiinnosta selvittelimme hintaa.

Eli yhteenvetona voisi todeta, että jos Alpit kyllästyttää ja vapaalasku kiinnostaa, niin seuraavaa laskureissua kannattaa miettiä Gudaurin suuntaan. Jos jotain kiinnostaa kuulla lisää tai nähdä esim. kuvia tuolta, niin yv:ta tulemaan.

5
Aasia / Vs: Armenia
« : 03.03.2013, 11:22:38 »
Kellään kokemuksia Armeniasta viime ajoilta? Onko kenelläkään kokemusta päiväreissusta Armeniaan Georgian puolelta? Ollaan kaverin kanssa tällä hetkellä Georgia vuoristossa ja muutamab päivän päästä olisi tarkoitus siirtyä Tbilisiin. Huomattiin sattumalta, että enää kuluvan vuoden tammikuusta lähtien EU-kansalainen ei tarvitse viisumia Armeniaan niin ajateltiin jos kävisi tutustumassa. Mietin, että paukkisi kaupunkiin nimeltä Alaverdi. Kysymys kuuluukin, voiko tollasen sprintin tehdä päivän aikana siten että lähtisi Tbilisitä aamulla ja tulisi illalla takaisin? Päiväreissu sen takia, että valitettavasti pitää tulla takaisin Suomeenkin ja lennot on jo hankittu....

6
Aasia / Vs: Georgia
« : 21.02.2013, 12:36:18 »
Vielä sellainen kysymys paikallisiin tapoihin liittyen, että millainen on georgialainen tippauskulttuuri? Onko esimerkiksi ravintolassa ja/tai taksissa tapana antaa tippiä?

7
Aasia / Vs: Georgia
« : 01.02.2013, 13:18:20 »
Nostellaas taas vähän ketjua... Eli, ihan mielenkiinnosta kysyn, onko kellään tallaajalla kokemusta lautailusta Gudaurissa? Päätettiin kaverin kanssa tänä talvena vaihtaa Alpit Georgiaan ja niinpä tasan kuukausi tästä päivästä paukitaan Gudauriin. Lähinnä kiinnostaa, että millaiset ovat rinteet ja onko siellä muuta elämää? Toki ei odoteta mitään Alppien tasoisia fasiliteetteja esim. hissien sun muiden suhteen, mutta onko noi vuoret muuten millasia?

Lisäksi, takasin tullessa ollaan kolme yötä Tbilisissä niin kaikkia vinkkejä ko. kaupunkiin otetaan mielellään vastaan. Sen verran olen tätä ketjua lukenut, että ainakaan kukkaron ei pitäisi hirveästi keventyä. Ja jos hotelli indikoi jotain, niin tämä pitää paikkansa. Saatin hotelli/guesthouse ihan siitä Vapaudenaukion nurkalta huimaan hintaan 130€/3yötä, siis yhteensä. Ja mikä parasta, tohon hintaan saatiin vielä iso (35m2) huone johon voi hyvin varastoida laudat ja muut releet. Mutta olisiko antaa vinkkejä hyvistä ja halvoista baareista ja ravintoloista Tbilisissä? Entä onko kellään kokemusta näistä oletettavasti kuuluisita rikkikylvyistä?

8
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 13.12.2012, 13:05:50 »
Mitä immigrationissa käytännössä tehdään / mikä siellä voi kestää / voiko sitä itse jotenkin nopeuttaa?  Lento on NY:ssä 15:55 joten päivällä on varmaan sielläkin enemmän ruuhkaa..  :o

Immigration on se paikka, jossa sulta tsekataan passi ja ESTA ja esitetään erinäisiä kysymyksiä. Joskus, todella harvoin, kysymykset on tyyliin "milloin poistut maasta?" ja ovat muodoltaa enemmän small talkia, joskus taas kysellään tarkemmin sitä, mitä meinaa tehdä, missä majoittua jne.. Joidenkin kohdalla immigration voi kestää huomattavankin pitkään, mutta keskiarvona sanoisin, että kyllä siihen useampi minuutti per matkaaja menee. Ja ei, sitä ei voi nopeuttaa mitenkään. Ei auta vaikka miten sanoisit että lento lähtee aivan kohta, niin se varmaan lähtee aika monella sadalla muullakin jotka jonossa seisovat. Jenkkejen päässä lentokenttäviranomaisten käytös voi vaikuttaa jopa töykeältä, mutta se on täysin ymmärrettävää kun huomioi millaisia ihmimassoja heidän pitää hallita. Itse en ottaisi lentoa noin lyhyellä vaihdolla jos vain suinkin on vaihtoehtoja tarjolla. Jos ei ole, ja nuo otat, niin kannattaa varautua siihen että myöhästyt. Tosin tässä tapauksessa sut reititetään uudelleen kohteeseen.

Ja, jos sattuisikin käymään niin uskomaton tuuri, että itse lennolle ehtisit, niin voisin melkein lyödä hatullisen sitä itseään vetoa että kamat ei. Tämä sen takia, koska kuten on tullut jo ilmi, ne laukut pitää itse hakea hihnalta ja viedä tullin läpi toiselle hihnalle. Mulle kävi Houstonissa keväällä juuri näin, lennolle ehdin nipin napin (koneeseen nousu oli jo hyvässä vauhdissa kun ehdin portille), mutta kamat tuli perästä. Laukkujen matka siitä hihnalta koneeseen kun poikkeaa matkustajien matkasta niin silläpä ne ei yleensä ehdi, lyhyillä vaihdoilla siis. Eli ota välttämättömiä kamoja mukaan käsimatkatavaroihin.

9
Jos Quaker tarkoitat legendaarisella Gobi Guest Housella Golden Gobia, niin mä suosittelisin etsimään jonkin aivan muun paikan. Me buukattiin kaverin kanssa ko. guest housesta dormi juurikin muiden kävijöiden kokemusten perusteella ja petyttiin kyllä pahasti. Aivan järkyttävä määrä porukkaa koko ajan, josta seurasi mm. se, että hostelliin sisään kirjautumiseen tuhrautui pitkälti yli tunti. Muutenkin koko ajan tosi kiireinen meininki ympärillä. Ja mikä pahinta, ainakaan meidän dormissa ei ollut minkäänlaista seiffiä mihin ois voinut kamat jättää. Henkilökunta kyllä oli sinällään ystävällistä, ei siinä mitään, mutta jäi vähän sellanen fiilis että melkein kaikella yritettiin rahastaa. UB on kirjaimellisesti täynnä guest houseja ja hostelleja, varmasti löytyy miellyttävämpikin mesta.

10
Tyhmät kysymykset / Vs: ESTA hakemus
« : 05.11.2012, 10:06:47 »
Eikös siellä sanota, että voi kestää jopa 72h että vastaus mailiisi pamahtaa. Itselläni tuli viimeksi samantien, sitä edellisellä kerralla seuraavana päivänä. Eli don't worry :)

11
Kiina / Vs: Kiinan hintataso
« : 05.11.2012, 10:05:42 »
Muusta en osaa sanoa kuin Pekingistä jossa viivyimme 5vrk Trans-Mongolia -reissun päätteeksi. Eli Peking on tosiaan kuuleman mukaan aika hintava kaupunki verrattuna muuhun Kiinaan, mutta meikäläiseen hintatasoon nähden kuitenkin edullinen. Majoituimme Sunrise Hostellissa joka sijaitsee vajaan 10min. kävelyn päässä Taivaallisen rauhan aukiolta, eli sijainti loistava. Koska kyseessä oli reissun viimeinen etappi ennen kotimatkaa päätimme tuhlata ja majoittua omassa huoneessa omalla vessalla. Tämä kustansi euroissa noin 16€/yö, eli about 8€/nuppi. Hostellissa oli baari jossa bissetuoppi maksoi 15Y eli vajaa 2€ ja ruokakin oli verraten edullista ja hyvää. Hostellin vierestä löytyi loistava kiinalainen ravintola, vähän tasokkaampi sellainen, jossa safkat maksoi 50Y => eli reilusta kuudesta eurosta ylöspäin.

Perus turrekohteista Kiellettyyn Kaupunkiin lippu oli muistaakseni 50Y tai 60Y (vajaa 8€) ja muurille reissattiin 250Y:llä (n. 33€). Toki muurille pääsisi halvemmallakin, etenkin jos junailisi itse itsensä sinne julkisilla, mutta tuo oli hostellin tekemä rundi joka sisälsi aamiaisen hostellilla, kyydit muurille ja takas, oppaan ja lounaan paikanpäällä. Muurille päästyä tuolla hinnalla sai lähteä tarpomaan ylös, mutta hissimatkan tuolihissillä huipulle sai hintaan 60Y. Toi hostellin järkkäämä rundi oli juuri meidän tarpeita palveleva. Aamulla hostellilta aamiaisen jälkeen bussiin, siitä kierrettiin parin muun hostellin kautta hakemassa muita tallaajia kyytiin ja sit muurille. Etenkin, jos aikaa on vähän, suosittelisin melkein helppouden nimissä tuota käyttämään. Meillä asiaan tietenkin vaikkutti vielä se, että oli kyseessä viimeinen kohde joten budjetti oli se, mitä oli jäljellä eikä tarvinnut ajatella enää muita kohteita.

Muissa turrekohteissa ei sitten käyty, tai no ajeltiin metrolla ympäri Pekingiä ja käytiin istuskelemassa eri lähiöiden katukeittiöissä, loistava tapa chillata iltaisin. Metrolippu on niinkin kallis kuin 2Y, bussilippu 1Y.

12
Liput, sekä lentoliput että hotellivoucher, tulevat sähköpostiin josta sitten printtaat ne mukaan. Lennolle check in sitten netissä tai lentokentällä automaatilla tahi check in -tiskillä. Tosin esim. Finsillä ei enää check in -tiskiä (Helsingissä) ole, vaan lähtöselvitys on tehtävä automaatilla. Siihen riittää kun tunget passin lukijaan ja seuraat ohjeita. Tästä ei kannata stressata, koska kentältä löytyy myös henkilökuntaa auttamaan ongelmatilanteissa. Jos liput eivät meinaa sähköpostiin tulla (itse tilasin vähän aikaa sitten matkan itselleni ja puolisolle Supersaverilta Köpikseen ja lippujen mailiin tulossa meni about päivä), niin tulosta suoraan se vahvistussivu kun olet maksun suorittanut. Tai vaihtoehtoisesti jos tulostinta ei ole käsillä, niin varausnumeron ja sukunimesi kun syötät checkmytrip.comiin, niin saat lipun tulostettua. Periaatteessa lipun tulostaminen ei edes pakollista ole, mutta hyvä olla mukana jos meinaa onglemia tulla.

13
Koska en osaa sanaakaan venäjää niin turistijuna olisi paljon parempi, hiukan ahdasta mennä jollain venäläisellä junalla 5pv nonstop jos junassa ei lähes kukaan osaa puhua englantia..

Ei osattu kaverin kanssa mekään sanaakaan venäjää kun kesällä mentiin eikä mitään ongelmia tullut, ja kokemus oli tosiaan paljon autenttisempi :) No, osattiin olutta ostaa vaunuemännältä venäjäksi. Olut on sitten piva ;) Ei muuta kun kynä ja vihko mukaan, piirtämällä pääsee pitkälle. Ja tämän sanoo henkilö joka ei osaa edes tikku-ukkoa piirtää :)

14
Komppaan edellistä kirjoittajaa täysillä! Etenkin Irkutskissa ihmiset olivat aivan käsittämättömän ystävällisiä ja tunnelma muutenkin välitön :) Muutamissa ravintoloissa jopa löytyi englantia puhuvaa henkilökuntaa. Vaikka kaikkialla Venäjällä missä pysähdyimme ihmiset olivat todella ystävällisiä, niin silti juurikin Irkutsk ilmeni vielä positiivisempana paikkana. Suosisittelisin kyllä erittäin lämpimästi siellä pysähtmistä, Admiral Hostellin Marina ja Anderei(?) auttavat kaikessa mitä keksii kysyä ja puhuvat erinomaista englantia. Hostellillekin on mukavan helppo löytää ja matka asemalta taittuu nopeasti kävellen sillan yli. Sori, ei ollut tarkoitus mainostaa mutta oma kokemus oli vain kaikinpuolin loistava niin päätin tämän jakaa ;)

15
Jos suora lento ei ole ainoa ja pakollinen vaihtoehto, niin suosittelisin tsekkaamaan Aeroflotin hinnat. Kesällä Pekingistä Helsinkiin tullessa (okei, kyseessä oli yhdensuunnan lippu) veli venäläisen yhtiö oli n. 3 kertaa Finskiä halvempi. Ja muutenkin koneet siistimpiä, palvelu ystävällisempää jne. Ainoa miinus tietenkin Šeremetjevon lentokenttä joka ei siitä parhaasta päästä ole, tosin hintatasoltaan verraten edullinen.

16
Terve

Mitenköhän kysyttyjä nuo junaliput ovat? Voiko esim. samana päivänä tai yhtä päivää aiemmin ennenkuin juna lähtee ostaa lippua Moskovasta asemalta? Luulisi, että nyt näin ei sesonki aikana olisi vapaita paikkoja varmasti. 2 luokkaa meinailin ja 30.10 jos ostaisi lipun Moskova-Ulanbataar ja mongoliassa viettelisi sen 10pv mitä viisumi antaa myöden ja sitten ulanbataar-peking junalla pekingiin, ellei sitten jollain bussilla tms. jos se tulee huomattavasti halvemmaksi

Varmasti saa lippuja näin sesongin ulkopuolella, jos ei samana päivänä, niin eiköhän jo seuraavaksi. Kandee kuitenkin katsoa päivät, että millon niitä junia kulkee. Esimerkiksi Moskova - Ulan Bator -välin jos tahdot suorilla mennä ilman stoppeja, niin juna 004 kulkee tiistaisin ja 006 torstaisin. Eli ihan joka päivä matkaan lähtö ei onnistu.

Ja sitten toinen pointti tuohon viisumiin, eli olet(te) ilmeisesti ajatelleet hankkia transit -viisumin. Itse suosittelisin lämpimästä 30vrk entry -viisumia, maksaa 10 € enemmän ja aikaa perillä huomattavasti enemmän. Tietty, jos viisumin tahtoo odottaessa, niin tuo onkin jo 20 € kalliimpi. Yksi, mistä meille mainittiin ennen matkaa oli se, että kelit yms. saattaa Mongoliassa vaihtua todella nopealla tahdilla, ja tämä saattaa aiheuttaa maasta poistuimisen lentämällä / junalla jota kuinkin mahdottomaksi haluttuna aikana. Ja jos transit -viisumin aika ylittyy, ei kuulema oikein selitykseksi edes kelpaa luonnonoloista johtuva myöhästyminen. Myös sakot yms. maksut tuollaisessa tilanteessa voivat tulla todella kalliiksi. Kannattaa siis ainakin miettiä tuon ylimääräisen kympin sijoittamista.

17
Tosi vaikea mennä sanomaan, kun omat kokemukset lapsista rajoittuu siskon muksuihin... Mutta noin yleisesti koitan jotain sanoa. Mentiin ko. reitti viime kesänä siten, että stopit olivat Jekaterinburgissa, Irkutskissa ja Ulan-Batorissa (josta lensimme Pekingiin), ja täytyy kyllä todeta, että emme junassa hirveästi taaperoita tavanneet. Voi tietenkin olla, että ovat olleet vanhempiensa kanssa hytissä. Matkustimme siis kakkosluokassa. Voisin kuvitella, että hyvin toi reitti menee, mutta pieniä ongelmia voi tulla. Esimerkiksi vessat ovat aika karseita suomalaiseen tasoon tottuneille. Lisäksi vessat suljetaan aina jonkin verran ennen kun juna saapuu asemalle ja avataan taas joskus kun sieltä on lähdetty, nimenomaan taas joskus, mitään yleispätevää aikaa ei ole. Vessat lukitaan myös jos juna ajaa jonkin vähän asutumman alueen läpi, vaikkei siinä pysähtyisikään. Eli tuo voi omia ongelmiaan tuottaa, lapset kun eivät käsitykseni mukaan ihan niin hyvin osaa pidättelyn jaloa taitoa kun vanhemmat.

Ruoka yms. onnistuvat sitten hyvin, samovaarista saa koko ajan kiehuvaa vettä ja asemilta saa ostettua käytännössä kaikkea, tiedä sitten miten hyvin lapsen suuhun maistuvat. Meno saattaa junassa välillä yltyä aika hurjaksi, etenkin kun ulkomaalaiset alkaa kilistämään kuppia venäläisten kanssamatkustajien kanssa. Meille tämä tosin oli vain plussa :)

Paljon on tietenkin kiinni myös siitä, että millä junalla menee. Meillä kaikki junat paitsi viimeinen oli suurten numeroiden junia, ts. tosi "paikallisia" eli niissä ei paljoa turreja näkynyt. Viimeinen pätkä Irkutskista Ulan-Batoriin mentiin sitten junalla numero 4 eli perus Trans-Mongolia -junalla, tässä junassa ei sitten venäläisiä/mongolilaisia juuri näkynyt. Tämän toin esiin ihan sillä, että muut länkkärit varmaan mielellään auttaa lasten kanssa yms. Tosin niin varmasti venäläisetkin, mutta kielimuuri voi muodostua ongelmaksi.

Vielä on hyvä pitää mielessä se, että matka on todella pitkä ja noin nuorilla saattaa käydä aika pitkäksi, eli viihdykettä paljon mukaan. Mutta itse en näkisi etteikö tuo mahdollista olisi ton ikäisten lasten kanssa matkustaa, ehkä vähän haasteellista, mutta mahdollista. Toivottavasti joku lasten kanssa matkannut jakaisi kokemuksiaa, niistä olisi sinulle varmasti huomattavasti enemmän hyötyä.

18
Nokian Lumia 920 vai Samsungin Galaxy S 3 ?

Samsung Galaxy S 2, pienempi, halvempi ja melkein samat speksit. Viime viikolla tuli vielä uusi softapäivitys, itselläni kestää akku nyt about 4 päivää vaikka mailit yms. on jatkuvassa synkassa.

19
En ymmärrä kyllä itsekään näitä ammattikorkeiden kyselyjä joita täällä on näkynyt... Eikö siellä ole ohjausta tarjolla oppareiden tekemiseen? Itse en antaisi opiskelijoiden lähteä keräämään tietoa tällaisilla "kyselyillä", siis joilla ei oikeasti saada mitään käyttökelpoista tietoa. Ja tämä kritiikki ei koske nyt vain juuri tätä nimenomaista kyselyä, vaan suurinta osaa kaikista muistakin joita täällä näkyy. Ilmiselvästi ei tajuta, että kyselyä ei vaan rakenneta päivässä tai parissa... Suosittelen tutustumaan alaa käsittelevään kirjallisuuteen, esim. seuraavat ovat ihan päteviä oppaita:

Osborne, J.W. (eds.) 2008. Best practices in quantitative methods. Thousand Oaks, Calif. : SAGE Publications, cop. 2008.

Burke, J. 2012. Educational research : quantitative, qualitative, and mixed approaches. Thousand Oaks, Calif. : SAGE Publications, c2012, 4th ed.

Aaltola, J. & Valli, R. (toim.) 2010. Ikkunoita tutkimusmetodeihin. 2, Näkökulmia aloittelevalle tutkijalle tutkimuksen teoreettisiin lähtökohtiin ja analyysimenetelmiin. 3. uud. ja täyd. p. Jyväskylä : PS-kustannus, 2010 WS Bookwel

Lisäksi aika perusteos jota luetetaan opiskelijoilla miltei kaikissa oppilaitoksissa, tosin enemmän laadulliseen tutkimukseen keskittyvä:

Hirsjärvi, S., Remes, P. & Sajavaara, P. 2009. Tutki ja kirjoita. 15. uud. p. Helsinki : Tammi, 2009 Kariston kirjapaino

20
Jaahas, onhan tuota suomalaisiin tullut maailmalla törmättyä, jostain tapahtumasta tännekin jo kirjoitin. Mutta pari tuli vielä mieleen. Lukuvuonna 1999-2000 ollessani vaihto-oppilaana Jenkeissä syvällä etelässä (Georgiassa) valmennettiin parin kaverin kanssa U12 -fudisjoukkuetta. No, siinä harjoitusten aikana kentän laidalta kuului yht'äkkiä huuto "Hei Suomi-poika, tuu käymään!". Hieman meinasin olla hämilläni. Selvisi, että yhden junnun isä oli alkujaan suomalainen, muuttanut Yhdysvaltoihin 15-vuotiaana eikä juurikaan enempää suomea enää osannut puhua.

Nyt tämän kesän alussa sattui taas seuraava. Olin kollegani kanssa konferenssimatkalla Wellingtonissa Uudessa-Seelannissa, jossa heti ensimmäisenä iltanan tervetuliaisseremoniassa tarjoilijatar oli suomalainen. Kävin hakemassa uutta juomaa ja katsoin tytön nimikylttiä, kovin oli suomalainen nimi niin pakkohan siitä oli kysäistä. Oli kuulema muuttanut Uuteen-Seelantiin muistaakseni kahdeksaa kuukautta aiemmin. Siis muutenhan konferensseissa törmää aina suomalaisiin, mutta siis lähinnä kollegoihin eri yliopistoista. Tämä likka oli kuitenkin ravintolan henkilökuntaa, joten siksi ehkä hieman yllätti.

Lisäksi tossa reilu kuukausi sitten törmättiin kaverin kanssa pariin suomalaiseen likkaan Kiinan muurilla. No, Kiinassakin varmasti kohtuullisen paljon suomalaisia näkyy, mutta ei oltu oman Trans-Mongolia -reissun aikana vielä kertaakaan Helsingistä lähdön jälkeen suomen kieltä kuultu, joten pisti kyllä silmään (tai siis korvaan).

Viime talvena tuli myös pari opetusta siitä, että ikinä ei voi tietää kuka suomea osaa puhua. Oltiin Alpeilla laskemassa ja erään ylösnousun aikana samaan istumahissiin tuli kaksi about 25-vuotiasta likkaa. No, likat sai kiskottua sen turvakaaren alas niin, että mulla jäin reidestä ihoa siihen väliin ja teki kohtuullisen kipeää. Hankala oli vielä yrittää säätää sitä kun lauta roikkui jo muutenkin vapaana toisesta jalasta. Kiroilin siinä sitten oikein kunnolla kaverilleni sitä miten koski ja miten tytöt ei osannu katsoa että kaikki on kunnolla asettuneet ennen kun sulkeevat kaaren. Toinen tyttö sitten selvällä (mutta aksentilla) suomella kysyi "anteeksi, sattuiko sinuun?"  :) No joo'o, kieltämättä hieman nolotti. Oletettavasti tytöt olivat joko itävaltalaisia (jossa olimme) tai saksalaisia, itse en aksentteja erota. Pari päivää tästä toisella vuorella olimme tulossa vuorelta alas kondolihissillä kun samassa hississä oli vanhempi herrasmies joka röhisi, rähisi ja piti aivan uskomatonta ääntä. Ajattelin, että kommentoisin tätä kaverilleni mutta juuri aiemmin sattunut episodi sai minut pitämään suuni kiinni. Hyvä niin. Kohta tämä samainen herra kysyi meiltä suomeksi että olemmeko Suomesta! Selvisi, että tämän saksalaisen herrasmiehen vaimo oli suomalainen ja setä itsekin puhui suomea.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8