Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - BooRadley

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]
141
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 30.03.2008, 23:00:12 »
Vierailun arvoinen paikka lähellä Berliiniä on mielestäni Leipzig. Todella hieno kaupunki jota eivät turistit ole vielä täysin vallanneet. Kaupungissa on ilmaisia museoita (mm. Stasi-museo ja DDR-museo) joissa tosin täytyy maksaa muistaakseni euro jos haluaa englanninkielisen opaslehden. Mutta ainahan sitä voi opetella saksaa :D Lisäksi kaupungin erikoisuus on se, että baarit menee kiinni vasta kun viimeiset asiakkaat ovat lähteneet :D

Berliinistä junalla Leipzigiin menee vajaat 1,5 tuntia. DB:n junat ovat todetusti kalliita, mutta kaupunkien väliä liikennöin myös Interconnex niminen yhtiö ja hinta on puolet halvempi. Juju on se, että vuoroja menee vain kaksi vuorokaudessa. Tässä linkki aikatauluun:

http://www.interconnex.info/tmpl/ExtensionPage____13834.aspx?epslanguage=ML

142
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Budjetti New York
« : 30.03.2008, 22:00:17 »
New York on kallis kaupunki, sen voin todeta heti tähän alkuun. Tietenkin nyt kun dollarin kurssi on meille eurooppalaisille suosiollinen, halpenee myös hintataso aika huomattavastikin. Ruoka hyvässä ravintolassa on sen noin 20 dollaria plus tippi ja olut yleisimmin 5 $/kappale plus tipit (noin dollari per juoma). Tippikäytäntö on nykyään se, että tippiä suositellaan jätettäväksi 20 % laskun loppusummasta, vähintään. Jos satut olemaan tupakoiva tallaaja tulet kauhistumaan Nykissä, röökiaski seitsemästä dollarista ylöspäin. Tämä koskee nimenomaan Nykiä ja ennen kaikkea Manhattania, esim. Atlantassa askin hinta noin puolet tuosta. Mutta sanotaanko että kulutustottumuksista riippuen 50 dollaria/päivä on riittävästi. Metro on halvin ja ylivoimaisesti paras kulkuväline. Ja kaikki p***apuheet metron vaarallisuudesta voi jättää omaan arvoonsa, ainakaan minulla ei ole koskaan ollut turvaton olo keskellä yötäkään metrossa. Yrittää vain sulautua joukkoon, ja tässä tapauksessa luurit korvilla on täydellinen metodi. Nykiläisillä tuntuu nimittäin aina olevan luurit päässä joka paikassa. Nähtävyyksistä vielä sen verran, että noin lyhyessä ajassa niitä ei kaikkia ehdi millään näkemään eli hyvä suunnittelu on kullanarvoista. Suosittelen henkilökohtaisesti käyntiä Empire State Buildingin katolla auringonlaskun aikaan, näky on aiva upea :D Meille vinkin antoi eteläkorealainen poika joka asui samassa dormissa hostellissa. Hinta on suht suolainen, 18 $, siitä että pääsee talon katolle, mutta näköala on huisa etenkin juuri auringonlaskun aikaan. Klubeista yms. kannataa kysellä paikallisilta missä ne sijaitsevat. Mutta ainakaan miltään überturistialueilta kuten Times Squarelta niitä on turha etsiä, irkkupubeja kyllä riittää.

143
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Jenkkien sisäiset lennot
« : 30.03.2008, 21:24:57 »
Niin ja vielä noista Jenkkejen sisäisistä lennoista. Myös osoitteesta www.orbitz.com löytää hyviä tarjouksia. Ja American Airlines on yleensä halpa kuten täällä joku jo mainitsikin. Tästä vain varoituksen sana.. Olimme lentämässä kaverini kanssa Atlantasta NYC:iin pariksi päiväksi ja halvimmat liput (224 $ meno-paluu) löytyi juuri American Airlinesilta. Noh, kuitenkin kun yritimme Visalla lentoja varata, niin alasvetovalikossa josta olisi pitänyt löytyä kotimaa ei Suomea näkynyt. Kaikki muut maailman valtiot tuntuivat olevan edustettuna! Soitimme siis, tai oikeastaan emme soittaneet vaan jätimme soittopyynnön (tähän on olemassa kohta yhtiön sivuilla) AA:lle että ottaisivat yhteyttä heti. Välittömästi tämän jälkeen puhelin soi ja selvitimme yhtiön edustajalle tilanteen (olimme kaverini luona Jenkeissä joten puhelu tuli heidän kotipuhelimeen). Yhtiöltä meille varattiin paikat lennoille ja annettiin ns. record locator- tunnus. Tämän tunnuksen kanssa menimme sitten Atlantan kentällä tiskille jossa maksoimme liput käteisellä. Eli ainoa ongelma oli tuo yksi alasvetovalikko. Mutta vastausta siihen alkuperäiseen kysymykseen, että itse olen käyttänyt tuota orbitzia ja AA:n sivuja etsiessäni lentoja Jenkkejen sisällä. Myös STA Travel on hyvä.

144
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Jenkkien sisäiset lennot
« : 30.03.2008, 21:18:49 »
Kyllä tuon reilun tunnin pitäisi riittää. Korostan kuitenkin sanaa pitäisi. Olen nimittäin useamman kerran Atlantan kentällä käynyt (asuin aikanaan siinä lähistöllä) ja voin sanoa että kenttä on suuri ja ruuhkainen. Mutta kuten edellisessä kommentissa sanottiin, lentokentällä kulkee oma sisäinen maanalainen jolla kyllä ehtii hyvin. Toivottavasti vaan ette lennä jompaa kumpaa lentoa Deltalla, niiden terminaali on sivussa muista ja tällöin voi tulla ongelmia ajan riittämisen kanssa. Mutta uskoisin kuitenkin että selviätte hyvin, etelä-valtiolaiset lentokenttävirkailijat ovat kuitenkin äärettömän tehokkaita liikuttamaan massoja ;) Eikä pidä yllättyä lievää epäkohteliaisuutta jos sellaista esiintyy.

Teillä lento on Jenkkejen sisäinen joten ongelmia tuon ajan riittämisen suhteen ei todellakaan luulisi olevan. Asia onkin sitten toinen jos saapuisit Atlantaan vaikka Frankfurtista kuten minä ja kaverini viimeksi. Lento laskeutui noin yhdeltä paikallista aikaa ja ulkona kenttärakennuksesta olimme noin puoli neljän maissa! Jonotimme passintarkastukseen muistaakseni puolitoista tuntia ja sen jälkeen olivat vielä reput kateissa. Niitä kun menimme kyselemään niin konkretisoitui tämä ns. ystävällisyys kentällä, tuli vähän se fiilis kun meni kyselemään että olisin suurimman luokan rikollinen. Noh, vähän aikaa arvottuamme löysimme reppumme keskeltä valtavan hallin lattiaa ja pääsimme jatkamaan taisteluamme eli lähtemään ulos kentältä. Vieläkään ei ole selvillä miten ne reput siihen joutuivat mutta mitään ei puuttunut ja se on tärkeintä. Että näinkin voi käydä...

145
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hostellit N.Y
« : 30.03.2008, 21:09:31 »
Itse suosittelen lämpimästi kaikille NYC:iin matkaaville Marrakech Hotel & Hostellia Upper West Sidella osoitteessa 2688 Broadway. Todella siisti paikka, erittäin ystävällinen henkilökunta ja loistava sijainti. Ovelta matkaa metropysäkille n. 50m ja metrolla esim. Times Squarelle kestää noin 7min. Lisäksi hostellin ympärillä lukuisia ravintoloita, juottoloita, ruokapaikkoja ja ruokakauppa. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä paikka. Tosin kun kaverini kanssa siellä toukokuussa olimme, kuulimme puhetta että paikka muutettaisiin kokonaan hotelliksi. Siis silloinkin Marrakechissa oli hotellihuoneita mutta myös dormeja löytyi varsin edulliseen (NYC edulliseen) hintaan, muistaakseni jotain 25 dollaria yö. Ja kuten sanottu, henkilökunta erittäin ystävällistä ja avuliasta. Meillekin säätivät kyydin aamuksi lentokentälle keskellä yötä. Kyyti olikin sitten vielä pikkubussi jossa olimme ainoat matkalaiset ja sekin oli halvempi kuin taksi.

146
Junamatkustus / Vs: Hostellin turvallisuus
« : 30.03.2008, 01:14:48 »
Mitä minulla on kokemuksia hostelleista, ovat ne täysin turvallisia. Yleensä noihin dormeihin kuitenkin tuppaa tulemaan samanhenkistä porukkaa jotka eivät toisiltaan tavaroita vie ja ajatusmaailmat muutenkin lähekkäin. Tästä tosin mielenkiintoinen poikkeus Nykissä hostellissa nuori australialais-kanadalainen pariskunta jotka ilmiselvästi luulivat tulleensa hotelliin noin kymmenen matkalaukkunsa kanssa. Mutta siis joo, suosittelen kuitenkin useamman lukon hankkimista. Yksi mahdollista säilytyskaappia varten (jos hostellin puolesta ei lukkoa ole) ja pari pienempää reppua/rinkkaa varten. Ulos lähtiessä jos tahtoo todella varmistua että reppua ei ainakaan huomaamattomasti pengota, laittaa lukot kaikkiin avattaviin taskuihin. Ennen kaikkea tuo reppuun lukkojen laitto on hyvä junia ja ruuhkaisia paikkoja ajatellen, eipähän pääse kukaan tonkimaan reppua ruuhkassa. Itse käytän aina sellaista kaulapussia jossa pidän mm. passin ja luottokortin, kaulastani kukaan ei varmaan niitä pölli kun aseella uhaten. Ja tuo pussi ei häiritse edes nukkuessa.

147
Junamatkustus / Vs: ekasta reilistä.
« : 30.03.2008, 00:40:48 »
24-vuotiaana lähdin ja 25-vuotias olin takaisin tullessa. Yhden kaverini kanssa reissussa oltiin. Ensiksi pyörähdys Jenkeissä (ATL & NYC) ja sit reilille, mahtavaa oli! :D

148
Eurooppa / Vs: prahassakäymättömyyskompleksi
« : 29.03.2008, 23:59:59 »
Ei vaivaa koska on tullut käytyä :D Hieno kaupunki jota kyllä voin suositella. Tietenkin meidän reilin aikaan lämpömittari näytti "vain" 34 astetta ja aurinko paistoi joten sekin osaltaan vaikutti varmasti kokemukseen. Turisteja on aivan tautisesti, mutta niinhän tuon tyylisissä paikoissa tuppaa olemaan. Jos olette Prahaan menossa, voin lämpimästi suositella hostellia nimeltä Elf osoitteessa Husitska 11. Todella rento mesta ja aivan loistava henkilökunta. Meidän siellä ollessa henkilökunta piti omat bileensä ja olimme kaverini kanssa mukana, yö menikin oikein mukavasti :D Suosittelen ko. hostellin kohdalla varaamaan majoituksen heidän nettisivujen kautta, me emme tätä tehneet, mutta sillä tavalla olisi saanut muistaakseni 5 tai 10 prosentin alennuksen. Prahan päärautatieasema on sitten aika karsea, täynnä narkkareita ja palvelu (ainakin meidän kohdalla) epäystävällistä. Muuta huonoa sanottavaa kaupungista ei sitten juuri ole.

149
Junamatkustus / Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« : 28.03.2008, 15:28:44 »
Ja tulikin heti annettua väärää tietoa tosta Interconnexista, sorry... Se kulkee kyllä useammin kuin kahtena päivänä viikossa, mutta vain kaksi kertaa päivässä. Jos kiinnostus heräsi, tsekkaa yhtiön sivu:

http://www.interconnex.info/tmpl/XStartPage____13811.aspx?epslanguage=ML

150
Junamatkustus / Vs: Ostaakko reilikortti vai nou?
« : 28.03.2008, 15:21:48 »
Itse suosittelisin kyllä ehdottomasti railipassia, junat etenkin Saksassa ovat aivan törkeän kalliita. Esim. DB:n sivuilta nopeasti katsottuna väli Frankfurt-Berliini maksoi 107 € ja Berliini-Praha n. 60 €. Tietty riippuu siitä montako teitä on lähdössä. Ystäväni kertoi, että Saksassa on olemassa ns. schönes wochenende-lippu jolla  viikonloppuna pääsee 5 henkee halvemmalla sen alueen sisällä matkustamaan.

Muutenkin railipassi helpottaa elämää, senkun hyppäät junaan ja istut alas. Olin itse viime keväänä reilaamassa kaverini kanssa ja meidän reitti oli Frankfurt-Amsterdam-Leipzig-Praha-Krakova-Berliini ja tuo railipassi tuli selvästi halvimmaksi kun ottaa huomioon junien vaihdot yms. Saksassa IC-juniin ei ole pakko, toisin kun monesti kuulee väittävän, ostaa erillistä paikkalippua mutta se on suositeltavaa etenkin ruuhkaiseen aikaan. Amsterdamista Berliinin kautta Leipzigiin matkatessamme emme voineet junassa nukkua ollenkaan koska meillä ei ollut paikkalippuja ja koko ajan joku tuli lippunsa kanssa ajamaan meitä pois. Käsitykseni mukaan nuo paikkaliput eivät kalliita ole joten suosittelen lämpimästi. Ja yöjuniin on tosiaan aina se hankittava, Krakovasta Berliiniin matkalle sänkypaikka maksoi muistaakseni n. 6 € joten ei todellakaan paha hinta. Sen verran vielä voin suositella että jos aikaa suinkin on, käy ihmeessä tutustumassa Leipzigiin. Sinne pääsee Berliinistä junalla noin puolessatoista tunnissa, ja maanantaisin ja (muistaakseni) torstaisin väliä operoi myös Interconnex-yhtiö joka on puolet halvempi kuin DB. Todellakin näkemisen arvoinen kaupunki joka ei ole (vielä) turistien kansoittama.

151
Kiitos jälleen vastauksesta ja erittäin hyödyllisestä sellaisesta. Esim. tosta e-visasta mulla ei ollut mitään hajua. Hyvä tietää tuokin :D

Jos mietin, että lähtisin reissuun huhtikuun lopussa, niin pitäisikö jo alkaa hankkimaan rokotuksia? Hävettää myöntää, mutta en muista mitä rokotuksia intissä annetaan. Ei varmaan sentään noita A- ja B-hepatiittia? Mutta eikös noita pitäisi ottaa noin kuukautta ennen reissuun lähtöä? Pahoittelen tyhmiä kysymyksiäni, kuuluisivat vissiin ihan toiselle palstalle...

152
Kiitos neuvoista :D Olen itsekin miettinyt tuota Kiinan välistä jättämistä, menee sitten toisella kerralla kun on enemmän aikaa. Kuinkas pajon ne viisumit Laosiin ja Kambodzaan noin suunnilleen kustantavat? Ja onko eroa ostaako Bangokista vai rajalta? Ja kiitän jälleen :D

153
Vielä noista viisumeista kysyisin.. Olen esim. täältä muista topiceista lukenut että Vietnamiin voi mennä 15 päiväksi ilman viisumia, mutta miten on tilanne, jos käy siellä useamman kerran? Esim. jos käy Vietnamista käsin vaikka Laosissa ja palaa takaisin Vietnamiin? Siis tämä on siinä mielessä täysin hypoteettinen kysymys kun matkareitti ei ole vielä varmistunut. Entäs tarvitseeko Laosiin ja/tai Kambodzaan viisumin ja mistä ne olisi fiksuinta hankkia, rajalta vai jo valmiiksi Suomesta? Kiitän jälleen jo etukäteen tiedoista :D

154
Kiitos vinkeistä :D Taitaa todella olla fiksuinta lähteä sieltä Laosista alaspäin..

155
Eurooppa / Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 05.03.2008, 02:08:13 »
Olen osan näistä tämän ketjun viesteistä lukenut ja monet tuntuvat suosittelevan Krakovaa.. Itse en olisi aivan samaa mieltä. Toki, ihmiset ovat todella ystävällisiä jne., mutta kaupunki on täynnä turisteja. Ainakin keväällä/kesällä niinku joka paikassa. Muutenkin minulle jäi kaupungista todella likainen maku, käytettyjä ruiskuja yms. joka paikassa. Tietty vilkkaimmilla paikoilla kuten vanhassa kaupungissa tätä ongelmaa ei ollut, mutta se lieneekin ymmärrettävää.

Kaupunki olisi todella kaunis mutta liikaa vaan näkyy vielä Natsi-Saksan ja kaiken muunkin sorron jäljet. Plussana tietty todella ystävälliset ihmiset ja suomalaisittain (jopa Euroopan tasolla) todella halpa hintataso. Majoitusta aina saatavilla (siis Krakovassa) aina, ei tarvitse varata etukäteen. Juna-asemalla voit olla ihmeissäsi ellet näe ainakin viittä eri henkilöä (monesti kauniita tyttöjä) mainostamassa jonkin hostellin vapaita huoneita. Itse suosittelisin Sky Hostellia osoitteessa: "Dunajewskiego 6, 30-133 Kraków". Paikka on hieman sekava koska hostellissa on kaksi osaa. Mutta erittäin ystävällinen henkilökunta joista kaikki puhuvat todella hyvää englantia (jos et satu puhumaan puolaa) sekä ilmainen internet ja hyvä aamupala. Hintakaan ei ole sinällään paha, en tarkkaan muista, mutta me maksoimme jotain 9-10 €/ yö. Lisäksi paikka järjestää erilaisia retkiä, mm. Auschwitz-Birkenauhun. Hinta oli muistaakseni 10 PLN (n. 3€) kalliimpi kuin vaikka ns. kiertoajelujen järjestäjiltä, mutta plussaa oli se, että pikkubussi tuli hostellin eteen ja toi siihen, se oli vain hostellin asiakkaita varten. Lisäksi hostellista sai vesipullon (trust me, jos on helle pakko olla!) ja jonkin pienen evään mukaan. Suosittelen, see what mankind is capable of and be afraid!

156
Eurooppa / Amsterdam ja coffeeshopit
« : 05.03.2008, 01:51:11 »
Omaan kommenttiini lisäystä... Ehdottomasti KÄYMISEN arvoinen paikka - ei missää nimessä jäämisen arvoinen - on Damin suurin coffeeshop La Canna ostoskadulla. Sen tunnistaa mm. harrikasta ovella. Paikka on neljä kerroksinen ja tupaten täynnä turisteja. Lisäksi uhu on törkeän hintaista ihmiset, noh, käykää itse tsekkaamassa. Tuota suosittelisin ns. coffeeshop- turistin Vapauden Patsaaksi. Toisin sanoen aika turistimeininki.. Mutta pitäähän sellaistakin nähdä ;) P.S. Kaverini on kuulema - todenperäisyydestä ei takeita - nähnyt George Clooneyn kyseisessä paikassa. Muutenkin julkimoiden suosima.

157
Aasia / Sori..
« : 05.03.2008, 01:29:01 »
Ton viestin piti mennä jo olemassa olevan ketjun jatkeeksi, näin ei tainnut kuitenkaan käydä... Ei pitäisi näin myöhään yöllä alkaa säätämään ;)

158
Eli siis tarkoitus olis heittää tollainen reissu "hieman" nopeaan aikatauluun eli kuuteen viikkoon. Kaupungeista ollaan mietitty että lennettäisiin Bangokiin ja siitä mahd. AirAsialla Phon Penhiin.. Täältä olisi tarkoitus mennä HCMC:en Vietnamiin. Mikä olisi fiksuin tapa? Olen lukenut näistä jokiveneistä ja mopoista jotka kuulostavat mahtavilta :D Idioottina tietty jo pyysin tarjoukset Kilroylta ja he antoivatkin hyvän tarjouksen lentoihin Aasiassa (sis. mm. Hki-Bangok ja sen jälkeen niin Kambozaan, Vietnamiin, Laosiin, takaisin Vietnamiin, Kiinaan ja takas Suomeen) mutta ei kuullosta kovin miellyttävältä vaikka 7 lentoa lähitikin hieman alle 1600 € (joka on helvetisti rahaa!!)

Eli siis, voisiko joku kokeneempi sanoa miten kannattaisi edetä Phon Penhista HCMC:hen, sieltä jotenkin Laosiin Vientianeen josta matka jatkuisi takaisin Vietnamiin Hanoihin. Tämän jälkeen olisi tarkoitus pyörähtää Kiinana puolella josta lentää (tai mennä jollain muulla metodilla, aika vaan tulee vastaan) takaisin Bangokiin ja sieltä kotiin. Onko tuo aikataulu edes realistinen? Ottaen huomioon sen, että haluamme kokea mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa. Ei taida tuolla päin maailmaa onnistua reissaaminen niinku Euroopassa DB:llä ;) Entäs viisumit ja rokoitukset? Vai kannattaako suosiolla haudata suunnitelmat ja mietttiä jotain muuta?

Kiitos jo etukäteen!

159
Eurooppa / Amsterdam ja coffeeshopit
« : 03.03.2008, 01:19:48 »
Itse en ole törmännyt noihin koiriin junissa.. Mutta ilman muuta suosittelen tutustumaan Damin "kahvilakulttuuriin", tykkäsi sitten pajautella tai ei. Johonkin aiempaan viestiin viitaten totean samaa, että rautatieaseman  läheisyydessä ja red light districilla sijaitsevat shopit ovat vahvasti turistien suosimia. Toki riippuu ajankohdasta millon Amsterdamissa vierailee vaikka turisteja sieltä löytyy aina enemmän kuin paikallisia :D

Red ligth dirstrictilla tosin on myös aivan asiallisiakin shopeja, mainittakoon vaikka Free Adam. Paikan tunnistaa ikkunaan maalatusta Bob Marleysta. Myös tämän vieressä oleva paikka on ihan ok, pöytiin tarjoilu muun muassa :D Plussaa on myös se, että jos alkaa tekemään mieli olutta jota näistä paikoista ei saa, Free Adamin vieressä toisella puolella on olutkuppila jossa saa myös polttaa muutakin kuin tupakkaa ;) Erittäin suositeltava paikka on myös hieman kauempana sijaitseva Dampkring, laadukasta ukua ja hyvää ruokaa :D

Tässä hyvä linkki oppaaksi coffee-, head-, smart- ja growshopeihin:

http://www.coffeeshop.freeuk.com/ACDfrmGu.html

Lisäksi suosittelen lähellä rautatieasemaa olevaa, ostoskadun päässä sijaitsevaa todella lungia baaria. Paikka ei ole coffeeshop, mutta pajauttaminen on sallittua.  Paikan nimeä en muista, mutta se on hyvä paikka istahtaa hetkeksi alas.

Ja mitä siihen muualla kuin shopeissa polttamiseen tulee, virallisesti se ei enää taida olla sallittua mutta kaikki sitä tekevät. Moniin aiempiin kirjoittajiin liittyen sanon samaa, katso kuitenkin missä poltat. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin britti- ja jenkkituristit keskellä päivää jopo kädessä joka paikassa. Paikalliset eivät tykkää eikä kukaan muukaan. Normaalilla maalaisjärjellä pärjää oikein hyvin. Ja se kysyminenhän kannattaa aina ;)

Ja, toki Amsterdamissa on paljon paljon muutakin kuin vain coffeeshopit ja punaistenlyhtyjenalue, kummatkin kyllä vierailu arvoisia. Mutta älä ihmeessä tuhlaa koko aikaasi em. paikoissa, eivät ne edusta sitä aitoa Amsterdamia.

Sivuja: 1 ... 6 7 [8]