Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - BooRadley

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: urheilutapahtumat Jenkeissä
« : 09.08.2012, 13:33:17 »
Paikanpäällä en valitettavasti ole katsonut kuin high school -futista, mutta telkkarista Jenkeissä yliopisto- ja ammattilaisfutista sitäkin enemmän. Voin sanoa, että tunnelma on käytännössä aina parempi yliopistofutiksen (tai koriksen) puolella. Kyseiset liigat ovat Jenkeissä aivan pirun arvostettuja, sieltähän ne tulevaisuuden ammattilaistähdet tulee. Ja pitää muistaa, että ne pojjaat pelaa ilman palkkaa tulevaisuudestaan maineessa ja kunniassa, eli panokset eivät mitään kauhean pieniä ole. Ja stadionit ovat aivan käsittämättömän kokoisia, esim. Gerogia Bulldogs pelaa matsinsa Sanfrod Stadiumilla Athensissa joka vetää sellaset rapiat 92 000 katsojaa! Meidän lukiojoukkueenkin pelejä oli aikanaan katsomassa arviolta 2000-3000 henkeä, se kertoo aika paljon siitä miten noita sarjoja arvostetaan. Vielä kun kyseessä on Rose Bowl niin voin kuvitella tunnelman olevan aivan mieletön! Hauskaa matsia!

22
Lainaus
Mulla ei ole koskaan ollut Jenkkejen sisäisiä jatkolentoja samana päivänä, mutta saattaa olla niin, että joudut ottamaan kamat ulos myös paluulennolla Vegasista Losiin ja laittamaan ne siinä takaisin. Esimerkiksi Atlantan kentällä (kotikenttäni USA:ssa) muistaakseni näin tehdään.

Chicagon kentällä tällaista käytäntöä ei ainakaan ole, palatessamme San Franciscosta Chicagon kautta Helsinkiin tässä taannoin lentoyhtiö huolehti kyllä kamojen siirtymisestä jatkolennolle, mikä oli hyvä homma.


Kyllä, jos on sama lentoyhtiö niin näin tapahtuu. Joissain tapauksissa saman yhtiön jatkolennoille voi olla jopa oma kaista immigrationissa että varmasti ehtii lennolle. Mutta jos lentoyhtiö on eri, niin siinä tapauksessa ainakin tähän mennessä on aina joutunut ottamaan kamat ulos ja kiikuttamaan ne sille viereiselle hihnalle.

Mitenkäs kun minulla on molemmilla lennoilla operoijana AA, mutta HKI-Chicago lennolla lippujen myyjä on silti BA?

Koska sulla on kummallakin lennolla operoijana AA, niin kamojen pitäisi siirtyä automaattisesti jatkolennolle. Paino sanalla pitäisi, Jenkeissä kun ei koskaan tiedä miten menee. Lippujen myyjänä voi olla BA koska kuuluvat samaan allianssiin, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Kannattaa vielä koneessa kysyä viimeisin tieto miten menee.

23
Yleinen / Vs: Maailman rumin kaupunki
« : 06.08.2012, 11:16:07 »
Paikoista joissa olen vieraillut nostan minäkin listalle Ulan Batorin, hirveä mesta! Asiaan toki saattoi vaikuttaa reissuväsymys saapuessa, mutta eipä tuo sytyttäntyt hyvin nukutun yönkään jälkeen. Ihmiset oli tosi ystävällisiä, mutta siinäpä se. Ja kuten täällä jo mainittiinkin, niin se jatkuva torven tööttäys ottaa hermoon ihan huolella!

24
Matkaseuraa / Vs: Georgia
« : 06.08.2012, 10:53:26 »
Heips! Olisiko kenelläkään tietoa Georgian snoukkausmahdollisuuksista? Eli mistä löytyvät rinteet ja keskukset yms.? Käsittääkseni parin tunnin matkan päässä Tblisistä pitäisi jotain löytyä. Onko kenelläkään kokemuksia? Ajattelimme kaverini kanssa vaihtaa jo perinteeksi tulleen talven laskumatkan Alpeille Georgiaan. Jostain lehdestä (en muista yhtään mistä) luin keväällä noista Georgian laskumahdollisuuksista ja se herätti kiinnostukseni.

25
Lainaus
Mulla ei ole koskaan ollut Jenkkejen sisäisiä jatkolentoja samana päivänä, mutta saattaa olla niin, että joudut ottamaan kamat ulos myös paluulennolla Vegasista Losiin ja laittamaan ne siinä takaisin. Esimerkiksi Atlantan kentällä (kotikenttäni USA:ssa) muistaakseni näin tehdään.

Chicagon kentällä tällaista käytäntöä ei ainakaan ole, palatessamme San Franciscosta Chicagon kautta Helsinkiin tässä taannoin lentoyhtiö huolehti kyllä kamojen siirtymisestä jatkolennolle, mikä oli hyvä homma.


Kyllä, jos on sama lentoyhtiö niin näin tapahtuu. Joissain tapauksissa saman yhtiön jatkolennoille voi olla jopa oma kaista immigrationissa että varmasti ehtii lennolle. Mutta jos lentoyhtiö on eri, niin siinä tapauksessa ainakin tähän mennessä on aina joutunut ottamaan kamat ulos ja kiikuttamaan ne sille viereiselle hihnalle.

26
Ekaa kertaa suunnistamassa tuonne ison valtameren taakse, joten pari kysymystä olisi huulilla.
2. Miten tuo ruumaan menevien matkatavaroiden checkaus. Meillä on menomatkalla lento Helsinki-Chicago-Las Vegas ja paluumatkalla Las Vegas-Los Angeles-Lontoo-Helsinki. Saako molemmilla lennoilla matkalaukut siirtymään automaattisesti vaihtolennoista huolimatta koko matkan Helsinki-Las Vegas ja paluumatkalla Las Vegas-Helsinki. Tuossahan on toki tullausalueen raja, joten aiheuttaako tuo jotain lisätoimenpiteitä eli mennessä laukun saa check-inissä vain Chicagoon asti ja sitten pitää kiertää siellä uudestaan turvatarkastusten ja uuden check-inin kautta takaisin porteille ja paluumatkalla sama episodi Lontoossa?

Kuten tuossa jo todettiinkin, niin laukut on aina otettava ulos kun ekaa kertaa saapuu Jenkkilään ja sit laitettava takaisin hihnalle. Mutta se kantomatka on yleensä tosiaan noin parikymmentä metriä, eli ei paha. Mulla ei ole koskaan ollut Jenkkejen sisäisiä jatkolentoja samana päivänä, mutta saattaa olla niin, että joudut ottamaan kamat ulos myös paluulennolla Vegasista Losiin ja laittamaan ne siinä takaisin. Esimerkiksi Atlantan kentällä (kotikenttäni USA:ssa) muistaakseni näin tehdään.

Ja sitten pieni vinkki, koska mennessä joudut menemään immigrationin läpi Chicagossa ja ottamaan kamat ulos ja laittamaan ne takaisin systeemiin vasta immigrationin jälkeen, niin paskimmalla tuurilla kamat eivät ehdi mukaan. Tämä siis riippuu täysin siitä kuinka pitkä vaihtoaika on. Meille kävi talvella niin, että lensimme Guadalajarasta Meksikosta Houstonin kautta Frankfurtiin. Houstonissa oli noin kahden tunnin vaihtoaika joka menikin kivasti jonotellessa immigrationiin. Tämän jälkeen matkatavarat ulos ja takaisin sisään josta täyttä juoksua koneelle johon ehdimme niin sanotusti viimeisellä minuutilla => sanomattakin selvää että kamat tulivat sitten perässä. Eli kandee varata käsimatkatavaroihin ainakin yhden päivän välttämättömät kamat.

27
Moikka täältä Jekateringburgista! Vihdoin siis matkaan selvittiin ja liputkin on handlattu UB:iin asti. Ajattelin pistata tänne sellasen infon koskien Kiinan viisumeita, että enää ei vissiin ole mahdollista saada "same day rush" -viisumia. Oltiin kaverin kanssa tiistaina 3.7. Traveller -matkatoimistossa kyselemässä lippuja, ja sieltä sanottiin, että 4.7.2012 on viimeinen päivä että suurlähetystö myöntää viisumin heti tassuun. Hyvä homma että oltiin joka tapauksessa menossa hakee ne juuri tuona päivänä! Miinuksena se, että unohdin kysyä asiaa itse suurlähetystöstä. Mutta tohon kannattaa varautua, ainakin jos on menossa ex-tempore -meiningillä niinku me.

28
Moikka taas! Ajattelin kysäistä, että mahtaakohan olla muita pallontallaajia suuntaamassa Trans-Siperia/-Mongolia -reissulle tässä seuraavan parin viikon aikana? Olemme kaverini kanssa lähdössä heti, kun vaan viisumit saamme. Venäjän viisumit tulee hyvällä tuurilla loppuviikosta ja sen jälkeen saisinkin maanantaina Mongolian ja tiistaina Kiinan viisumin => sit ei muuta kun matkaan. Suunnitellut stoppimme ovat Kazan, Jekaterinburg, Irkutsk ja Ulan-Bator josta matka jatkuu Pekingiin. Jos on muita reissussa tuolloin ja seura kiinnostaa, niin ei muuta kun viestiä.

Olisiko muuten antaa hyviä hostellisuosituksia ym. kaupungeista?

29
Eurooppa / Vs: Venäjän viisumi yksityishenkilönä?
« : 25.06.2012, 14:44:52 »
Olisiko helpointa antaa viisumin hankinta matkatoimiston huoleksi...? Näin ainakin me kaverin kanssa tehtiin kun olemme lähdössä Trans-Mongolia -reissulle. Hintaa tulee tietty enemmän kuin pelkät konsulaatin käsittelykulut, mutta taitaa olla aika lailla ainoa keino tuo viisumi hankkia.

30
Tyhmät kysymykset / Vs: Riikan ravintolat
« : 21.06.2012, 09:47:24 »
Kirjoittelin pari vuotta sitten tonne Riika -osioon tällaisen suosituksen tällaisesta paikasta:Kävimme siis eilen tyttöystäväni kanssa täällä Riiassa syömässä pienessä galleria/kahvila/ravintolassa. Kyseessä on paikka nimeltään Istaba Gallery ja osoite on Kriðjâòa Barona iela 31a. Kyseessä on paikallisen taiteilijan omistama galleria jossa on taidemyymälän lisäksi ravintola. Ruoka on aivan mahtavaa! Keittiömestarina häärii herra nimeltä jota en muista, mutta kyseessä on ns. paikallinen Hans Välimäki. Ja ruoka on sen mukaista. Varsinaista ruokalistaa ei ole, vaan tarjollao on (ainakin eilen oli) liha, kana ja kala. Näistä valitaan pääruoka ja settiin kuuluu myös alkusalaatti (aivan järkyttävä kippo) ja leipää neljällä erilaisella, tyylillä tehdyllä levitteellä. Ruoka on oikeasti aivan tautisen hyvää ja myös melko halpaa (kyseessä siis gourmetmestarin safkat, eli siihen nähden halpaa). Muistaakseni liha-annos maksoi 8 latia ja kala 12. Koko laskun loppusumma oli 33,20 Lvs. eli pikkaisen vajaat 50 €. Hinta ei ole todellakaan paha, kun ottaa huomioon kokin, ruoan laadun ja annokse koon ja sen, että tuohon laskuun tuli kaksi pääruokaa, olut, pullollinen erittäin maukasta viiniä ja kahvi. Suosittelen kaikille Riian kävijöille!

31
Tyhmät kysymykset / Vs: Visa Electron -kysymykset
« : 21.06.2012, 09:44:55 »
Kenelläkään tietoa Tapiolan MasterCard Electronicin toimimisesta Yhdysvalloissa? Eli onnistuuko maksaminen ja nostaminen ihan normaalisti MasterCard- automaateilla?

Floridaan lähdössä reilun viikon päästä :)

Itselläni ei ole Tapiolan kortti vaan Nordean, mutta toiminut joka kerta Jenkeissä kun junan vessa. Sekä Nordean MasterCard että samaisen pankin Electron, ei mitään ongelmia. Enkä usko että tilanne olisi eri Tapiolan korttien kanssa.

32
Kiitoksia nopeasta vastauksesta! :) Pitääkin alkaa tutkailemaan noita.

33
En tiedä, onko tämä vanha juttu, mutta olen ostanut nyt useamman junalipun Venäjälle netissä ja melkein kaikissa tarjotaan mahdollisuutta elektroniseen lippuun. Eli lippua ei tarvitse tällöin hakea asemalta, vaan pelkällä henkkarilla pitäisi päästä junaan.

Olisiko mahdollista saada lisätietoa, että minkä nettisivun kautta olet/olette noita lippuja hankkineet? Itselleni tuo Venäjän virallinen rautatiesivusto ei aukene ei sitten ollenkaan, eli se, miten sieltä sen lipun saa ostettua. Tarkoituksena olisi paukkia heinäkuussa Moskovasta Mongolian kautta Pekingiin, ja yritämme kaverini kanssa miettiä mistä liput järkevimmin saisi. Kaikki vinkit otettaisiin erittäin kiitollisina vastaan.

34
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 05.06.2012, 09:45:05 »
Pitääpä hehkuttaa nyt itsekin Frankfurtin kentän sujuvaa vaihtoa viime syksyltä. Lennot siis Helsingistä Frankfurtin kautta Atlantaan ja alkuperäinen vaihtoaika Frankfurtissa 1:45. No, kone lähti about juurikin tuon verran myöhässä Helsingistä ja otti sen verran kiinni, että vaihtoaikaa jäi 10 minuuttia. Itsepäinen kun olin, niin sanoin puolisolle että nyt muuten juostaan! Ja niin teimme ja ehdimme koneeseen :) Ja, mikä parasta. Koneeseen oli bussikuljetus niin niin vain huomasin bussin ikkunasta kun avolava-auto jossa oli kolme laukkua kyydissä kaarsi peräämme => kaksi laukuista oli meidän joten kamatkin tulivat ajallaan! :) Toki tämä on erittäin poikkeuksellista, mutta joskus näinkin päin.

35
Kyllähän tuo aika varmasti riittää, etenkin jos ei hirveän paljoa Saksan puolella pysähtele. Kannattaa tutkia aikatauluja mm. näistä:

www.de.db (Saksa)
www.oebb.at (Itävalta)
www.trenitalia.com (Italia)

Ja kyllä, reililippu oikeuttaa pääsyn junaan (pl. mahdollisesti luotijunat, en ole varma) mutta ei tietylle paikalle. Muutenhan tuossa ei ongelmia ole, mutta kun keskieurooppalaiset tykkäävät lomailla juurikin elokuulla, niin voi olla vaikea löytää paikkaa ilman paikkalippua. Mutta ainahan voi hengata vaikka ravintolavaunussa :) Makuupaikoille kannattaa ja pitääkin hankkia liput etukäteen. Reililipun mukanan kyllä tulevat ohjeet siitä, mihin kaikkeen ko. lippu oikeuttaa, mikä lasketaan matkustuspäiväksi jne.

36
Yleinen / Vs: Mihin et uskaltaisi matkustaa?
« : 02.05.2012, 10:42:12 »
Jamaica! siitä unelmoinut monta vuotta kunnes luin uutisia että eivät porukka siellä kummemmin tykkää homoseksuaaleista ja on turvatonta siellä homona matkustaa. Toki voisin feikata heteroa, mutta tyttöystävän kanssa sinne kuitenkin olisin menossa niin taitaa jäädä maa näkemättä. Harmittaa :(

Pitää ottaa tähän kantaa koska olen asiasta paikallisten kanssa keskustellut. Itse olen hetero joten omalla kohdallani ei tätä ongelmaa ollut, mutta keskustelimme mm. tästä aiheesta jamaikalaisten kanssa. On totta, että homoseksuaaleista ei juuri Jamaikalla tykätä ja kuten UM:n matkustustiedote sanoo: "Jamaikan lainsäädäntö kieltää tietyt homoseksuaalisen kanssakäymisen muodot." Tämäkin pitää paikkansa siltä osin, että paikallisten mukaan kaikki kanssakäymisen muodot ovat laittomia. Mutta mutta, tämä ei kyllä juuri matkaajalle ongelmia aiheuta, ennemmin koskee paikallisia. Voisin melkein sanoa, että turisitien homoseksuaalisuus ei ole paikallisille ongelma, toki varmasti pahoja katseita voi saada jos äityy julkisiin hellyydenosoituksiin. Eli ymmärrän hyvin että ei tahdo feikata mitään, eikä kenenkään kuulukkaan joutua feikkamaan. Onhan näitä samoja miettimisen aiheita myös heteroilla tietyissä maissa, eli ihan kaikkialla ei voi käyttäytyä niin kuin Suomessa (julkinen suutelu yms.). Kukaan ei tule Jamaikalla kysymään seksuaalisesta suuntaumuksestasi, se on varma. Eli sen puolesta voitte hyvin sinne matkustaa, täysin eri asia on sitten tahtooko mennä maahan jossa oma seksuaalinen suutautuminen luokitellaan rikokseksi....

Omalta osaltani tähän listaan kuuluvat jo monesti mainitutu sotatoimialueet, ei hirveästi olisi mielenkiintoa lähteä leikkimään hengellään esimerkiksi Bagdadin alueelle Irakiin.

37
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 25.04.2012, 12:08:34 »
Nostetaanpa ketjua hieman... Kysymys koskee Wellingtonia ja mahdollisia aktiviteetteja siellä ja lähistöllä. Olemme lähdössä kollegan kanssa työmatkalle Wellingtoniin 7.6.-16. josta joudumme työn takia olemaan kiinni 10.-13.6. Eli pari päivää tuossa olisi aikaa puuhailla jotain mukavaa. Olisiko kellään heittää mitään ideoita? Onko mitään "must" -juttuja mitä Wellingtonissa tai läheisyydessä pitäisi kokea? Tuo Te Papa -museo on varmasti yksi sellainen, mutta olisiko muuta? Käsitykseni mukaan suurin osa extremelaji -mahdollisuuksista on eteläsaarella, mutta olisiko tuolla mitään esim. benji -hyppyä tms.? Lähimmille vuorille tuntuu olevan aika pitkä matka, eli päivän snoukkareissu taita olla pois kysymyksestä...

Uudessa-Seellannissahan on tuolloin talvi, mutta onko kenelläkään kokemuksia mitä se noin käytännössä meinaa Wellingtonin seuduilla? Aina luotettava Wikipedia antaa kesäkuun keskilämmöiksi 12 (max) ja 7 (min), mahtavatko pitää paikkansa? Niin ja hyviä ravintolaehdotuksia otetaan kanssa mielellään vastaan, mitään ruokarajoitteita ei ole.

38
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkatavarat vaihtolennolla
« : 11.01.2012, 15:20:53 »
Jos jatkolento on samaan allianssiin kuuluvan yhtiön lennolla, niin kyllä. Joissain tapauksissa myös muutenkin, riippuu yhtiöiden välisistä sopimuksista. Mutta jos lennot ovat samalla lipulla, niin matkatavarat kyllä yleisesti tsekataan valmiiksi päätekohteeseen asti. On hyvä myös huomta että halpalentoyhtiöt kuten Ryanair ovat (yleensä) ns. point-to-point -yhtiöitä, jossa kamat joutuu aina ottamaan välilaskulla pois ja tsekkaamaan uudestaan sisään. Mutta tiivistetysti, lennot yhdellä lipulla = kamat menee perille asti.

39
Tyhmät kysymykset / Vs: costa ricaan!
« : 11.01.2012, 15:16:18 »
Moi! Jenkeissä pitää laukut aina ottaa ulos ja tsekata uudestaan sisään - vaikka olisi jatkolento saman maan sisällä. Eli laukut ulos ja sitten tsekkaus sisään Miamin lentoa varten.

Lainaan omaa tekstiäni... Tuli pieni ajatuskukkanen tohon, eli ei toki tarvitse tsekata laukkua uudestaan sisään, vaan ottaa ulos hihnalta, kuljettaa tullin läpi ja jättää seuraavalle hihnalle. Eli juuri kuten jurppe sanoi. Itse olen aina joutunut näin tekemmään, siinä ei ole paljoa lentoyhtiöitä/alliansseja kyselty.

40
Tyhmät kysymykset / Vs: costa ricaan!
« : 11.01.2012, 12:04:26 »
Moi! Jenkeissä pitää laukut aina ottaa ulos ja tsekata uudestaan sisään - vaikka olisi jatkolento saman maan sisällä. Eli laukut ulos ja sitten tsekkaus sisään Miamin lentoa varten.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8