Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KaisaN

Sivuja: [1] 2 3 4
1
tieteen eettisten periaatteiden mukaisesti paras tilanne olisi jos tutkija kertoisi ainakin nimensä, laitoksensa, mihin tutkimustuloksia käytetään, mikä on tutkimuskysymys, kuka tutkimusta rahoittaa, kuinka kauan kerättyjä tietoja säilytetään, ja voiko valmiin tutkimuksen löytää jostain.

mutta ne eettiset, schmeettiset periaatteet, ne onkin vaan jotain päivystävien dosenttien sepustuksia!  tärkeintä tietty on miten asiat koetaan, esim "nillityksenä".

Täällähän oli lähtenytkin kunnolla laukalle sitten viime lukeman.  :D Jos sitä ollaan niin tieteellisiä, niin älä nyt olkiukkoja lähde viskomaan. Semmoinen on argumentointivirhe.

Alkuperäiselle kirjoittajalle: Ethän masennu noista? Ohjaajasi varmasti kertoo, mitkä teillä tällaisissa on säännöt, ja millaista muotoilua vaaditaan sillä tasolla, millä olet. Se ei ole palstapoliisien asia. Toivottavasti sait hyvin vastauksia.

2
Ihme nillitystä. Vastasin.

3
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 12.02.2020, 02:09:49 »
Joo no, täytyy seurata tilannetta. Noita on niin vaikea ennustaa, varsinkaan maallikon. Ehkä kesään mennessä on jo rokote, jonka voisi sitten itsekin ottaa. Jos näyttää huonolta, niin ei sinne sitten tietty väkisin halua lähteä.

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 11.02.2020, 22:40:58 »
Olen matkalla Euroopan halki kohti Gran Canariaa. Täällä ei ole mitään epätavallista tullut vastaan. Kesällä oli tarkoitus lähteä Kiinaan, mutta saa nyt nähdä, kuinka hankalaksi tilanne menee. Ei kai se auta kuin odotella. Ehkä homma on kesällä jo ohi.

5
Niin no, juurihan se joku miekkonen etsi elämänkumppania kuuturismi-ilmoituksen avulla! Ei se väärin ole.

Sellainen muutos, että olenkin menossa Cadizista Huelvan sijaan, päivä ja kohde sama. Eikö siellä nyt ole yhtään hippejä manner-Espanjassa aikomassa Kanariansaarille? Eiku ai niin, hipit menevät kansipaikoilla?

6
Matkaseuraa / Hyttikaveriksi Cadiz - Las Palmas 11.2.2020
« : 05.01.2020, 02:30:20 »
Ei täällä sattuisi olemaan ketään, joka haluaisi matkustaa laivalla Espanjan Huelvasta Las Palmasiin ti 11.2.? (Perillä to 13.2. aamulla.)  Hytin jakajaa kaivataan. On aika kallis yhdelle. Takaisin tulen lentäen - ehkä.

Sukupuolella ei ole väliä, kunhan kunnioitat sitä, että tämä ei ole deitti-ilmoitus. Ja joo, kansipaikkojakin olisi, mutta tällä kertaa koetan maksimoida hyvän yöunen mahdollisuudet.

7
jk: Accepted. :) No, voihan se olla, ken tietää. Onneksi tästä syntyi ihan kiinnostava keskustelu muiden kesken, oli aloittaja tosissaan tai ei!

brasileira: Köh muuten, olen sattumoisin itse menossa New Yorkiin puolentoista viikon päästä. Meinasin jo lähteä kyselemään, että onkos siellä tarkkaakin ravintolapukeutumisen kanssa, kunnes muistin, että minulla on lippu Metropolitan-oopperaan tälle reissulle. :D En ole mitenkään päättänyt, että ottaisin siistit kengät mukaan, mutta jos otan, eiköhän se syy löydy jo tuostakin.

Onko teillä muilla tapana ottaa useampia kenkiä reissuun?

8
Vastalauseen saa toki esittää. Kuitenkin kun on useamman vuoden näitä lukenut, niin silmä on ehtinyt vähän herkistyä postauksille, joita ei ole kirjoitettu ihan vilpittömin mielin.

Ja mikä tarkalleen ottaen on se vilpin elikkäs huijauksen laji, jonka tässä näet? Entä mikä on se mekanismi, jolla vittuilu eliminoi sen haitat?

9
Milloin olet Starbucks menossa? Lentäen vai naapurimaasta käsin? Toivottavasti laitat infoa sitten, miten sujui!

10
Tämähän kuulemma nyt toimii. Junissa ei tosin sillä vielä voi matkustaa...

11
Ensinnäkin: Esitän omasta puolestani vastalauseen vittuilulle, erityisesti moderaattorina toimivan taholta. Kysymyksissä ei vikaa. Toki niitä oli paljon yhteen viestiin, ja suuren vaivan näkee se, joka noihin kaikkiin vastaa. Foorumilla ei kuitenkaan tällaisiin viesteihin hukuta, ja jos hukuttaisiin, silloinkin voisi kritiikin esittää rakentavasti. Just my 2 cents.

Trans-Siperian reissusta: En näe ongelmaa tehdä sitä talvella. Olen itse matkustanut jouluaikaan paikkaan nimeltä Hanti-Mansisk, rataa Tobolskiin(kohan se oli) ja sieltä pohjoiseen. Tuolloin Ilma oli suomalainen, luokkaa -5, ja hiihtämässäkin käytiin. Ne Siperian oikeasti kylmät paikat tosiaan sijaitsevat pohjoisempana, Trans-Siperian varrella on Pohjois-Suomen talvi. Se riippuu leveysasteiden lisäksi myös ilmastotyypistä. Esimerkiksi Irkutskissa näkyy tammikuun keskilämpö olevan -18, mikä on toki rapsakka, mutta kyllähän siinä suomalainen pärjää. "Oikeasti kylmällä" alueella, Oimjakonissa, vastaava lämpötila on -46. Siellä puolestaan itse haluaisin käydä ihan vain kokeakseni tuon.

Eri juttu tosiaan, kuinka vähissä vaatteissa tuonne kannattaa lähteä. Junassa tarkenee, vaan entä jos haluaisi jotain nähdäkin? Onnistuisiko tuossa sellainen, että lähettäisit reissun päältä talvivaatteet takaisin kotiin, kun et niitä enää tarvitse? Tai osta UFF:n alepäiviltä eurolla joku toppapomppa, jonka raaskit pistää Aasiassa taas paikallisen UFF:n boksiin?

Itse asiassa Siperian juna oli säämielessä rankempi kokemus kesällä, jolloin itse matkustin Pekingiin. Silloin oli nimittäin helle, eikä platskartnyi-luokassa ollut ilmastointia. Uitiin omassa hiessä koko se kolme päivää(?), mikä yhteen putkeen tultiin Moskovasta Irkutskiin. Talvella oli tunnelmallista, joku mummeli peitteli sänkyyn, kun tahtoi auttaa. :)

Muuten noista kengistä: minulla on kengät, joilla ehkä pystyisin tuon reissun tekemään. Ne ovat mustat Gore Tex -polkujuoksukengät, Salomon XA  Pro 3D gtx. Olen kuluttanut samanlaisia jo varmaan viisi paria, juossut niillä useamman maratonin, kävellyt 870 km pyhiinvaellusreitin, käyttänyt töissä ja vapaalla kesät talvet. Paukkupakkasilla en ole kokeillut, mutta voisivat ne kaupunkioloissa mennä. Käytän sen verran reilua kokoa, että paksumpi sukka mahtuisi tai vaikka parit päällekkäin. Helteellä tekniset sukat, niin hikoilua ei huomaakaan. Ei kai sitä reppureissaajan niin tyylikäs tarvitse olla, ettei urheilukenkiä voisi koko ajan käyttää? Ihan pokkana olen noilla oopperassakin käynyt, sekä Suomessa että maailmalla. Toisina kenkinä kulkevat viiden euron feikki-Crocsit, ettei kukaan vain pääsisi tyyliniekaksi kehumaan. :D

12
Nopeasti muuttuva kulttuuri? Voisitko täsmentää?

Tarkoitan sitä, että juuri tällä hetkellä maa näyttää olevan murrosvaiheessa, ja paljon muutoksia tapahtuu. Hurjalta muutokselta vaikuttaa esimerkiksi tämä puheena oleva, että maa nyt alkoi myöntää turistiviisumeita, ilmeisesti varsin helpoilla ehdoillakin, ja sinne voi tavallinen turisti lähteä vaikka yksin, kun ennen valtio ei tunnistanut turismia ollenkaan. Viimeisten muutaman vuoden aikana Saudi-Arabia on sallinut elokuvateatterit, naisten kuntosalit, naisten autolla ajamisen, naisten matkustamisen yksin, ulkomaalaisten avoparien yöpymisen samassa hotellihuoneessa, kulkemisen ilman abayaa... Nämä kuulostavat isoilta asioilta sellaisessa ultrakonservatiivisessa ja suljetussa yhteiskunnassa - tai jämähtäneessä ja asennevammaisessa, voisi länsimainen liberaali tietysti myös asiaa kuvailla omasta näkövinkkelistään. Eli jotain "avautumista" siellä tapahtuu, ja tuntuu, että ajat, joina tapahtuu, voivat olla mielenkiintoisia todistaa.

Ehkä tilanteessa on jotain samaa kuin jos olisi lähtenyt käymään Itäblokin maissa juuri Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen tai millainen olisi vierailu Pohjois-Koreaan siinä kohtaa, jos se maa koskaan päättää tehdä liennytyksiä yhtään missään asiassa.

13
Whoah! Totta se siis on. Ja totta hitossa olen menossa, jossain vaiheessa.

Onko kenelläkään tietoa, kelpaako tuo viisumi nyt sitten myös maarajoilla? Tavoitteena olisi jonakin päivänä matkustaa maateitse Jordaniaan, ja olen miettinyt, olisiko yönä toteutettavissa Iranista lähestyen, Kuwaitin kautta. Tämä sillä oletuksella, että Iran ja Turkki pysyvät matkustuskelpoisina ja Syyriaan ja Irakiin puolestaan ei ole menemistä. Tilanne voinee muuttuakin, kun pari vuotta varmaan ainakin pitää tätä reissua odottaa.

Ja siis, miksikö mennä? No häh. Tuo on sellainen maa, josta mielipiteitä ja ennakkoluuloja riittää, joten haluan nähdä sen omin silmin ja muodostaa omat mielikuvani. Noin erilainen kulttuuri, ja noin nopeasti muuttuva, on mielenkiintoinen.

14
Tällä hetkellähän muuten Valko-Venäjälle pääsee poikkeuksellisesti ilman viisumia myös maateitse, jos ostaa lipun Euroopan kisoja katsomaan. Myös transit Venäjän kautta onnistuu ilman viisumia. Onko kukaan muu hyödyntämässä tilaisuutta? Lähden itse keskiviikkona. Pari päivää Pietarissa, neljä päivää Minskissä, ja sitten Lontooseen Varsovan, Berliinin ja Amsterdamin kautta. Sitä ei aina tulisi ajatelleeksi, että Helsingistä on mahdollista mennä Lontooseen kokonaan junalla.

15
Espanja / Vs: Camino de Santiago
« : 01.03.2019, 06:18:10 »
Niin täällä oli tällainenkin ketju...

Viime kesänä (2018) kävin kaverin kanssa tuon Camino Francesin tarpomassa Saint-Jean-pied-de-portista Finisterreen eli noin 870 km(?). Matkat sinne menimme maa- ja meriteitse, ruotsinlaivalla ja sellaisilla halpisbusseilla kuin Flixbus. Firmalla oli muuten ainakin silloin vielä sarjakortti Interflix, jolla sai 5 matkaa Euroopassa sadalla eurolla. Toteutettiin noilla viidellä koko reissu Tukholmasta alkaen, lukuun ottamatta väliä Pariisista lähtöpisteeseen, joka sekin oli vain muutaman kympin.

Ei kannata noita ruuhkia ihan liikaa pelätä. Meillä oli tasan yhtenä iltana vaikeuksia löytää yöpaikkaa, ja silloinkin neljäs paikka tärppäsi. Sentään oltiin seitsemän viikkoa tien päällä. Meillä oli päivämatka keskimäärin 18 km (0-31 km) ja se riitti kiitos meille oikein hyvin. Mikä kiire ihmisillä on... Siellä oli aika paljon väkeä, joilla homma näytti menevän suorittamiseksi, kun oli "pitäisi" olla perillä silloin ja silloin. Tuntui hyvältä idealta, että varasimme paljon aikaa. Siellähän voi tulla flunssaa, rasitusvammaa ja kaikenlaista, meillekin tuli.

Facebookissa on ryhmä Pyhiinvaellus, missä puhutaan paljon näistä reiteistä.

16
Aasia / Vs: Kambodza
« : 01.03.2019, 05:51:39 »

Miten hoidit Angkor Wat vierailun? Paljonko tuk tuk kaiffari maksaa, jos päättää ottaa mennä sen kanssa pyöriin temppeli alueelle? vinkkejä turismi massan välttämiseksi?

Törsäsin kolmen päivän lippuun ja vuokrasin polkupyörän. Kävin katsomassa vähemmän temppeleitä kun yleensä suoritetaan ja menin rauhassa. Saa ajella kyllä sitten: jotain 30 km päivässä taisi tulla kruisailtua. Siellä on kuuma, mutta maasto on täysin tasaista. Se helpotti kruisailua.

Väkijoukot... No ei minulla ollut mitään ongelmia. Jätin kaikki ne auringonnousu- ja -laskuhypetykset väliin, niiden aikaan taitaa olla tietyissä temppeleissä tungosta. Kävin Angor Watissa (siis päätemppelissä) lounasaikaan, ja siellä oli suorastaan seesteistä. Tosin meinasin nääntyä helteeseen. Kannattaa syödä ja juoda kunnolla!

Jos pyöräilee, kannattaa huomioida, että lipputoimisto ei ole lähelläkään Angkor Watia eikä matkan varrellakaan keskustasta päin. Ja jos pyöräilee, kannattaa käyttää myös pikkuteitä. Google Maps näyttää ne Siem Reapissa todella hyvin. Ovat kuoppaisia kärrypolkuja, jos sitäkään, ja yhtäkkiä olet ihan eri skenessä. Aaltopellistä kyhättyjä asumuksia eikä länkkäreitä missään. Kamalaa rytyyttämistä se pyöräily tietenkin on, mutta olin tosi kiinnostunut.

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Kiina viisumi
« : 18.12.2018, 14:24:59 »
Hei tyypit, älkää vittuilko! :D Tyhmät kysymykset -osiossa ollaan sentään.

Nyt tulin muuten uteliaaksi. Täytyy mennä itsekin nuo lähetystön sivut nuuskimaan. Sormenjäljet! Mitä ne tällä kertaa ovat keksineet?! T. Nimim. Tsiljoona Kiinan-reissua

18
Aasia / Vs: Kambodza
« : 18.12.2018, 14:18:53 »
Siem Reapissa ollaan! Onpas täällä vähän autoja ja paljon skoottereita.

19
Aasia / Vs: Kambodza
« : 21.11.2018, 00:24:41 »
No meikäläinenhän ajatteli pistäytyä Kambodzassa joululomalla. Angkor Wat täytynee käydä katsomassa, kun ekaa kertaa maassa käyn, mutta noin muuten... Onko jollain vinkkejä jostain täydestä tuppukylästä, joka on mahdollisimman kuusessa? Home stay jossain paikassa, missä ei varsinaisesti ole mitään nähtävää, vaan pelkkiä lehmiä ja nätin näköistä pöheikköä? Tjsp? Airbnb:stä varmaan löydän jotain, mutta kiinnostunut olisin suosituksista.

20
Tyhmät kysymykset / Vs: Stressiä ekasta reissusta
« : 21.11.2018, 00:12:16 »
Tarkoitatko, että asioit ensimmäistä kertaa lentokentällä ylipäätään? Silloin kannattaa tsekata mm. ohjeet käsimatkatavarasta: nesteitä saa olla max desin pakkauksissa ja ne litran Minigrip-pussiin jne. Tästähän sinulle kyllä urputetaan jo Suomen päässä, jos jotain sattuisi menemään väärin, että silloin sen viimeistään huomaat.

Turvatarkastusta voi omalla kohdallaan tehdä sujuvaksi, kun katsoo, että nämä ovat valmiina kun vuorosi tulee:

- nesteet Minigrip-pussissa ja pussi kädessä, ei laukussa
- laukun ulkopuolella / helposti otettavissa myös mahdollinen läppäri, powerbank ja varmuuden vuoksi kännykkä
- kynsisakset ruumassa, sillä vaikka ne pitäisi saada käsimatkatavaraan, niistä voi joku alkaa epäloogisesti urputtaa
- takki pois päältä
- metalliesineet (avainniput?) pois taskuista
- valmistaudu ottamaan kengät pois jos pyydetään
- passi ja boarding pass kädessä

Sitä ei uskokaan, miten moni alkaa säätää niiden kanssa kun pitäis olla jo. :)

Tuo on kuitenkin hyvä vaihtoaika. Hyvin siinä ehtii normaaliolosuhteissa, itse en olisi tippaakaan huolissani.

Sivuja: [1] 2 3 4