Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KaisaN

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Löysin vasta nyt blogisi. LOISTAVAA tekstiä ja infoa! Monet kiitokset. Mielikuvitusmatkailijan unelma, ja löytyy tuolta vaikka mitä käyttökelpoista käytäntöönkin, vaikkei ihan tuon suuruusluokan matka olisikaan itselle ajankohtainen.

Moni varmaan samastuu, kun sanon, että koen tiettyä kahtaalle revityksi tulemisen tunnetta suhteuttaessani tätä omiin unelmiini. Haaveilen pitkistä(kin) reissuista, mutta kotona on niin paljon sellaista, mitä ei raaski jättää. Juuri nyt on kiva työ, josta ei halua luopua: olen sikäli onnellisessa asemassa, että kuukauden, parin poissaolo jopa onnistuu, mutta enemmän menisi liian mutkikkaaksi. Kissakin on, jota en henno jättää.

Kaikki on niin suhteellista. Monelle ihmiselle on kuukauden reissukin jo hurjan pitkä, ja tokihan siinäkin ehtii yhtä ja toista. Vaan tuollaiset isomman mittakaavan jutut kuin valtamerten ylitys rahtilaivalla vaativat jo vähän enemmän. Sääli sinänsä, kun maa- ja meriteitse matkailu todella kiinnostaa. No, elämä on valintoja, näin se menee! Tällaista blogia on hieno lukea sillä välin, kun puntaroi, missä laajuudessa sitä itse olisi valmis matkahaaveita toteuttamaan.

22
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 05.11.2018, 03:55:22 »
Onko teillä tavoitteena kerätä kaikki? Melkoisia listoja!

1. Suomi
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Viro
6. Latvia
7. Liettua (pelkkä läpi liftaus)
8. Puola
9. Saksa
10. Belgia
11. Hollanti
12. Ranska
13. Espanja (mantereella + Kanarialla)
14. UK (Englanti ja Skotlanti)
15. Irlanti
16. Itävalta
17. Sveitsi
18. Italia
19. San Marino
20. Kreikka
21. Venäjä
22. Mongolia
23. Kazakhstan
24. Kirgisia
25. Kiina (Hongkong ja emämaa)
26. Laos
27. Thaimaa
28. USA
29. Meksiko (vain päiväretki)
30. Tsekki (ai niin!)

23
Lähi-itä / Vs: Iran ja reppureissaaja
« : 10.09.2018, 14:45:07 »
https://um.fi/matkustustiedote/-/c/IR

No jos ulkoministeriön matkustustiedote sanoo, että riittää noudattaa tavanomaista varovaisuutta, niin eikö tuo kuulosta aikaa hyvältä? Ikinä en ole Iranissa käynyt, mielikuvitusmatkailua harjoitin ja siksi luin tämän ketjun.

Matkustustiedotteet ovat minulle ensisijainen lähde turvallisuusasioiden tarkistamisessa. Miten te muut, oletteko kokeneet nuo luotettaviksi, vai olisiko muita ideoita vielä, mistä etsiä tietoa?

Pohdin tuossa aikani kuluksi, ilman todellista realistista suunnitelmaa, että olisi todella siistiä matkustaa Iraniin maateitse, itäpuolelta sinne ja länsipuolelta takaisin. Miten se menikään... Venäjä, Kazakhstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Iran, Azerbaidzan, Georgia, Turkki, Bulgaria, Romania, Unkari, Slovakia, Puola, Baltian maat ja lautalla Tallinnasta. :D Kauankohan tuossa menisi?

24
Tyhmät kysymykset / Vs: Venäjän viisumit?
« : 25.07.2017, 20:29:59 »
Minkä pituinen viisumi on kyseessä ja kuinka pitkään se on voimassa ennen maahan menoa?

Kertaviisumin saa maksimissaan 30 päiväksi. Hakemuksessa kysyttiin maahantulo- ja poistumispäiviä, ja viisumi oli myönnetty niiden mukaan. Eli varmaan sen voi saada alkaen siitä päivästä kuin haluaa(?) Poistuminen tietty kannattaa laittaa ns. varman päälle, itse taisin pistää viikon ylimääräistä.

25
Kiina / Vs: Kiinan nettisensuuri
« : 24.07.2017, 20:40:50 »
Olen tällä hetkellä Kiinassa ja käytän ExpressVPN:ää. Toimii erittäin hyvin. Kokisin, että se reilun kympin(?) hinta kuukauden käytöstä on hyvin vähän asiallisesta ja luotettavasta palvelusta. Joku kyllä puhui löytämästään hyvästä ilmais-VPN:stäkin, hitto kun en nyt muista, mikä se oli.

En tiedä, onko laitonta, mutta ainakin VPN:ää käyttävät "ihan kaikki".  Testatusti toimimattomia sivustoja (ja VPN:n kanssa toimivia) ovat ainakin Facebook, Google, Gmail, Youtube, ja Wordpress. Google Mapsia voi käyttää vain VPN:n kanssa ja vain ollessaan netissä, sillä Kiinan karttoja ei pysty tallentamaan offline modeen. Jos käyttää android-puhelinta, niin myöskään Googlen app store ei toimi, joten VPN kannattaa hankkia ennen kuin on Kiinassa.

26
Tyhmät kysymykset / Vs: Venäjän viisumit?
« : 28.06.2017, 21:11:03 »
Raportoinpa tähän kokemuksen viisumin hausta omatoimisesti toukokuussa 2017.

1. Venäjän suurlähetystön sivulle, sieltä varasin ajan viisumihakemuksen jättämistä varten. Ensimmäiset vapaat ajat olivat parin viikon päässä varaushetkestä.
2. Täytetään ja tulostetaan sivuilta löytyvä hakemus. Valokuva tähän. Matkavakuutustodistus liitteeksi - pyydä tämä vakuutusyhtiöltä! Sai sähköpostiin ainakin Fenniasta.
3. Viisumipuolto. Tämä ei ole ongelma! Netissä on palveluita, jotka lähettävät puollon heti pdf-muodossa maksua vastaan. Käytin palvelua go4travel.net.
4. Hakemus suurlähetystöön tapaamisaikana. Siellä puhutaan englantia.
5. Virkailijan sanomana päivänä tai sen jälkeen haetaan passi viisumeineen. 5 arkipäivää.

Hinta: hakemus 35€ + puolto 15€ (tjsp) = 50€

Voin suositella, mikäli asut pk-seudulla ja onnistuu käydä Eirassa kahdesti virka-aikaan.

27
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 28.06.2017, 20:44:08 »
Olen reissun päällä ja raportoin muiden tiedoksi: Kiinan viisumin saanti onnistui Helsingissä ongelmitta ilman meno- ja paluulippuja itse Kiinaan, kun mukana oli selostus matkasuunnitelmasta (junalla sekä maahan että maasta pois) sekä paluulento Bangkokista. Tein varmuuden vuoksi myös hotellivarauksen osalle matkaa mutta peruin sen myöhemmin. Matkasuunnitelma oli aika pedantti: päivä päivältä hahmoteltu, mukana juna-aikatauluja ym. Tuskin olisi ollut tarpeen, mutta koska viisumihakemus oli saatava kerralla läpi, en halunnut ottaa riskejä.

Olen Kazakstanissa ja suunnitelma on siirtyä täältä kohti Kiinaa ja eteläisempiä maita. Hakemukseen laitoin toisen reitin, kun en halunnut viranomaisten päätä tuolla Xinjiangiin menolla vaivata.

28
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 28.05.2017, 23:23:27 »
Upeaa raportointia täällä.

Onko jollain viime aikojen kokemuksia matkustamisesta Astana-Urumqi tai Almaty-Urumqi? Erityisesti bussimatka kiinnostaisi, sillä juna taitaa olla kalliihko? Hinta, kesto, löytyykö helposti?

Toinen kysymys: Onko mitään ideaa poiketa Almatysta (tjsp) Kirgisian puolelle, jos on vain rajallisesti aikaa - siis mieluummin päiviä kuin viikkoja? Homman nimi on siis se, että menen maateitse Helsingistä Bangkokiin, aikaa 9 viikkoa. Täytyy edetä jollain rivakkuuden tasolla. :) Kazakstanissa aion käydä Astanassa katsomassa maailmannäyttelyä sekä Turkestanissa, joka kuvauksesta päätellen vaikuttaa kiinnostavalta paikalta. Jokin lyhyt patikointijuttu kiinnostaisi, mutta olisiko se sitten Kazakstanissa, Kirgisiassa vai säästäisinkö Kiinan puolelle... Onko ideoita? En tunne lainkaan Kazakstania ennestään, en liioin Kirgisiaa. Kiinassa olen matkaillut.

29
Kiina / Vs: Chungking mansions Hongkong
« : 22.05.2017, 03:08:02 »
Siellähän on se toinenkin vastaava, Mirador Mansions. Joskus vuosia sitten huhupuhe kertoi, että se olisi Chungkingiä parempi, joten yövyimme siellä. Jos muistan oikein, niin kolmella eri reissulla olen siellä yöpynyt, 2004-2006, eikä meillä ollut mitään valittamista. Huoneet olivat ikkunattomia ja postimerkin kokoisia. Joskus parisängylliseen huoneeseen ei mahtunut mitään muuta kuin se sänky, ehkä 30 cm kaistale vapaata lattiaa yhdellä seinustalla. Ystäväni piti jotenkin epämääräisenä hostellissa työskennellyttä setää, joka itse nukkui sängyssä hostellin käytävällä, mutta itse pidin normaalina tyyppinä. Meille ei osunut hissiruuhkiakaan.

Yhteydethän sieltä ovat hyvät. Kävelymatkan päässä on satama, josta pääsee lautalla Hongkongin keskustaan. Chungkingista ei ole kokemusta, mutta ainakaan en näe syytä, miksei Miradorissa reppumatkaaja yöpyisi, jos vaatimaton majoitus noin yleisesti on ok. Ahtaan paikan kammoisille en ehkä suosittele. :)

30
Aika asian vierestä, muttei täysin... Minulla (meillä miehen kanssa) on suunnitteilla reissu maateitse Suomesta Thaimaahan, ajankohta aikaisintaan ensi kesänä. Laos ja Vietnam, tai reitistä riippuen pelkkä Laos, osuvat noista myös tähän suunnitelmaan, joten random ajatuksia otetaan mielellään vastaan myös tännepäin. Meidän kokemuksemme loppuu Kiinaan.

Kuka on reissannut Kiinasta Bangkokiin maateitse? Kumpaa suosittelisitte: Vietnamin kautta junalla vaiko bussilla Kiina-Laos-Thaimaa? Laosin läpi olisi suorempi reitti, mutta siellä ei tosiaan tuota rautatieverkostoa ole. :) Pitkän matkan bussit eivät ole kynnyskysymys.

Sehän riippuu matkasuunnitelmasta, mikä aika riittää mihin. Ajattelisin itse varaavani 2 kk koko hoitoon (Venäjä-Kazakstan-Kiina-Laos-(Vietnam)-Thaimaa), ja tiedän sen olevan vähän, mutta ei meidän tarvitse koko maita koluta, vaan pistokokeen omaisesti vain vähän jotakin, päätavoitteena pitkä ja eeppinen matka. Mutta me todistetusti tykkäämme pitkistä junamatkoista, ja Trans-Siperia on tehty kerran ennenkin.

Missä te pysähtyisitte Laosissa ja/tai Vietnamissa, tai Thaimaassa ennen Bangkokia, jos otetaan rajallinen aika huomioon? Mitä upeita juttuja olisi näppärästi reitin varrella tai edes sinnepäin? Puhutaan siis 3-kymppisistä ihmisistä, jotka eivät ole näissä maissa koskaan käyneet. Tykkäämme luonnosta ja patikoinnista, bilettäminen ei niinkään kiinnosta.

Ja AP, jos teet tuon reissun, saisinko pyytää kokemuksia Laosin ja Vietnamin osalta!

31
Tyhmät kysymykset / Vs: Hanavesi ja hammasharja
« : 11.08.2016, 04:33:47 »
Matkustuskokemusta on Länsi-Euroopan lisäksi vain Venäjä+Mongolia+Kiina. Näissä maissa olen pessyt hampaat hanavedellä, vaikken sitä juo (no, keitettynä olen juonut). Junissa on taidettu pullovettä käyttää hampaiden pesuun. Maha on pitänyt sellaista tietynlaista elämää, joka ei enimmäkseen menoa haittaa: joskus ei mitään, joskus vähän rivakampi reissu vessan puolelle tai jokin heikkokuntoisempi päivä. Kerran olen ollut kunnolla kipeä, ja se olikin hilpeä episodi, kun olin ihan Jumalan selän takana. Se tunne, kun paikallisella klinikalla ryntää (saastaiseen ulko)vessaan vaivana sekä ripuli että oksentaminen, ja jälkeenpäin havaitsee, että ei käsienpesumahdollisuutta. ;D Jotain paikallisia yrttilääkkeitä iskivät kouraan, ja muutama päivä punkan pohjalla - onneksi ei sen pahempi ollut tilanne.

Ehkä siihen pulloveteen voisi siirtyä jatkossa. En tiedä, onko jokin omassa fysiikassa muuttunut, kun nykyään tulee kotimaassakin vatsatauteja useampi vuoteen, vaikken mielestäni mitään ihan pölkkypäistä ole suuhun pistänyt, ja alkaa olla hommaan sikäli kypsä, että kohoaa motivaatio välttää riskejä siellä, missä voi. Tuossa ei tosiaan paljon menetä, toisin kuin Kiinan ruoka-asioissa, joissa en toistaiseksi vielä ole valmis varomaan. Katuruokaa pitää saada syödä, tuoreita hedelmiä, jäätelöä, mitä näitä on.

32
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 08.08.2016, 22:26:55 »
Kiitos muuten hyvästä infosta tässä ketjussa ja muissakin! Olen Kiinassa käynyt useampaan kertaan, mutta aina vain tuoretta tietoa tarvitsee. Täältä sitä on monesti saanut ja toivottavasti joskus onnistunut antamaankin.

Kysymys: onko jollakulla tuoreita kokemuksia Kiinaan menemisestä tai sieltä poistumisesta Kazakstanin kautta (lue: Xinjiang-kysymys)? Alustava ajatus on sinne junalla lähteä ensi vuonna kyseistä reittiä käyttäen. Luin, että 2013 oli Loordin viisumihakemus hylätty Xinjiangin takia. Eli onko joku sittemmin tätä reittiä käyttänyt, ja miten olette viisumiasian junailleet? Valehdellaanko pokkana, että tullaan maahan Venäjän/Mongolian kautta, ja pitäisikö jokin majoituskin olla sieltä suunnalta varattuna, tai jopa ylimääräinen menolippu "hyväksyttyä reittiä"? Ja niinkö siis yhä on, että maahan voi tulla muuta kautta kuin on ensin ilmoittanut, eikä siitä tule ongelmia?

Se ei varmaan ole ongelma, että aion poistua maasta Laosiin tai Vietnamiin? En ainakaan ole kuullut, että näissä olisi mitään hankalaa. Sen sijaan Sichuanin länsiosien tiibetiläisalueet voisi ehkä jättää mainitsematta, vaikka mahdollisesti aikoisi niillä käydäkin.

Jos on ylipäänsä tuoreita kokemuksia siitä, että viisumin saanti onnistuu ilman matkalippuja maahan ja maasta pois (tilanteessa, jossa ei ole kutsukirjeitä tai muita hienouksia), niin olisin kiitollinen, jos kerrotte. Meillä tulisi varmaankin olemaan pelkästään paluulento Thaimaasta. Hyvin voi olla, että ostetaan alkupään junalippuja etukäteen, mutta nehän ovat johonkin Moskovaan, joten tuskin niistä on apua.

33
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 02.03.2014, 21:51:02 »
Syksyllä 2013 onnistui viisumien saaminen näillä liitteillä:

- lentoliput
- tuloste hostellivarauksesta (vain 3 ensimmäistä yötä!)
- kopiot matkavakuutuskorteista
(- tietysti pyydetyt valokuvat ja passinkopiot)
- varmuuden vuoksi matkasuunnitelma, jossa oli vapaamuotoinen hahmotelma maakunnista ja kaupungeista, joissa ehkä käytäisiin
- kopio tiliotteesta, mutta tämä oli vain yhdellä kolmesta hakijasta, eikä perään kyselty

Muuta: viisumihakemuksen täyttämisessä ei tullut ongelmia siitä, että laitoin edelliset Kiinan-reissut vain kuukauden, en päivämäärän tarkkuudella.

Kiinassa matkailusta kielitaidottomana: kopioi matkaoppaasta, netistä tai muualta paperille sen paikan merkit, johon haluat, ja näytä niitä. Tai osoita kynällä suoraan matkaoppaasta ja sano samaan aikaan sinnepäin. Jos ostat junalippuja itsenäisesti, laita etukäteen lapulle, mihin haluat, minä päivänä (+vaihtoehtoja, jos ei mahdu), missä luokassa, montako ihmistä, mihin aikaan, ja jos mahdollista, junan numero. Juna-aikataulut ovat netissä. Auttaa niin uskomattoman paljon. :D Englannista ja länsimaisista kirjaimista ei tosiaan ole helvetinkään hyötyä.

34
Kiina / Vs: Chongqing lentokenttä
« : 02.03.2014, 21:28:34 »
Transit-kysymyksiin en osaa vastata, mutta lentokentästä ja muusta: Kyllä minä vaan olisin Chongqingissa yön tai pari, jos aikataulu sallii. Lentokentältä ei tarvitse ajella taksilla, sillä uudenkarhea metro kulkee suoraan keskustaan, tosin pysäkille on matkaa kansainvälisestä terminaalista joku puolisen kilsaa, mutta äkkiäkös tuon kävelee, ja sinne on opasteet. Kansainvälinen terminaali on tosiaan ihan jumalanhylkäämän oloinen, ja metropysäkin olemassaolostakin on tehty niin vähän numeroa, ettei melkein uskoisi, että se siellä on, mutta pitää vain uskoa ja kävellä, mihin nuoli näyttää. :)

Metrolla suoraan keskustaan, ja siinä on aivan Jiaochangkou-pysäkin vieressä niin ikään uudenkarhea Chongqing Greenforest Hostel. Tämä on perushyvä hostelli, jota suosittelen juuri tuon lyömättömän sijainnin takia. Kokemusta on myös saman omistajan Yangtze River International Youth Hostelista, joka on tuosta alas jokirantaan. Palvelu oli siellä vielä sujuvampaa (varmaan, koska hostelli on ollut pystyssä kauan ja suosittu) ja ehkä sellainen vielä vähän yhteisöllisempi tunnelma, mutta Greenforestin sijainti on näppärämpi, ellei ole laivalla liikkumassa.

Ihan Greenforestin kupeessa on kiehtova pikku alue Shibati, jossa on vanhoja kotoisan nuhruisia pikkukujia ja paikallisille suunnattua torimyyntiä. Siellä kantsii käydä pyörimässä, jos haluaa nähdä ei-siloiteltua ja ei-turistibisneksen-läpitunkemaa olemista. Kontrastina voi sitten ihailla tuota jo mainittua keskustan rannan ostoskeskusjutskaa, joka on juuri tasan täsmälleen turistibisnespaikka mutta hyvän näköinen, ja siellä myydään kaikenlaista ihan kivaakin kamaa, ei pelkkää krääsää, ja voi maistella paikallisia naposteltavia ym.

Keskustassa oleva temppeli on kaunis, ja siellä on hyvä kasvisravintola. Tykkäsin myös Ciqikoun vanhasta kaupungista, olkoonkin, että se on änkemällä täynnä turisteja ja myyntiä. Sekin vain on niin hyvän näköinen, ettei rysis sitä niin vain pilaa, ja sivukujille voi sielläkin mennä rauhaa hakemaan. Lonely Planetissa oli mainittu muitakin "ancient villages", joihin Chongqingista käsin pääsee, jos on aikaa. Osa niistä on kyllä sitten jo aika kuusessa.

Chaotianmenin satamassa on minusta myös ihan kiva pyöriä, etenkin illalla, kun kaupungin täysin liioitellut juhlavalot syttyvät. :D Sitä pompöösiyttä näkee parhaiten illallisristeilyltä (joita voi satamasta helposti ostaa) - makuasia, kuka tykkää ja kuka ei. Vinkki: risteilyn hinnasta voi tinkiä, vaikka hinta onkin painettu pääsylippuun.

Suosittelen lämpimästi metron käyttöä aina, kun se on mahdollista, sillä teiden osalta kaupunki tuntui varsin tukkoiselta, ja bussimatkoissa meni ikuisuus. Metro toimii kuin unelma, joskaan Chaotianmenin pysäkkiä ei syksyllä 2013 vielä ollut olemassa.

35
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 22.04.2012, 00:41:47 »
Heidelberg on yksi näistä.Suloinen ja kodikas pikkukaupunki, sijainti joen molemmin puolin, kukkulat ympärillä ja kukkulalla tuo vanha linna... Mielikuviin vaikuttaa kyllä sekin, että sää ja seura oli todella onnistunut tuolla matkalla.

Edit: Ups, tämä foorumiko ei pienennä automaattisesti yli-isoja kuvia? ???

36
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Rohkein teko?
« : 21.04.2012, 23:07:00 »

Sumatralaisen vuoristokylän tienvarsiravintolan takahuoneessa 72v kyläpoppamiehen isoilla saksilla suorittama ympärileikkaus.

Olen tässä vartin miettinyt, oliko tämä jokin omalaatuinen läppä, vai voiko tarina olla tosikin.  ;D Miten on?

37
Kiina / Vs: Peking
« : 20.04.2012, 22:10:43 »
On muuten tuolla Silkkimarketissa tinkiminen vielä eri planeetalta kuin muualla... Eikö olekin? Ei ole valtaisasti kokemusta, mutta tuntui, että siellä pitää päästä juuri johonkin 10 prosenttiin alkuhinnasta, jotta asioissa olisi järkeä, kun jossain muualla kolmasosaan pääseminen oli jo hyvä saavutus. Eli siis lähtöhinnoissa ei ole mitään järkeä.

38
Kiina / Vs: Opas Yunnanissa
« : 20.04.2012, 22:03:35 »
^ En tiedä yhtään. :) Olen siis itse tuon kuukauden Kiinassa, ja mies on siitä kanssani alkuosan, hän varmaan poistuu maasta 7.7. Sekä yhdessäolopätkä että yksin-pätkä on vielä hämärän peitossa, paitsi että Chongqingissä tavataan. Haetaan varmaan jotain, mikä ei ole ihan tolkuttoman kaukana Chongqingistä katsoen, ettei mene koko aika matkustamiseen. Ollaan käyty Kiinassa joitakin kertoja ennenkin, mies osaa kiinaa vähän ja minä ihan-ihan vähän. Olemme Sichunista käyneet Chengdussa ja Emeishanilla, Yunnanista Kunmingissa.

Nyt ehkä minua/meitä kiinnostaisivat eniten luontokohteet, erityisesti vuoret. Mitä pahempaa korkeanpaikankammomatskua, sen parempi. :) Emeishan, Huangshan ja Zhangjiajie ovat olleet ykkösmestoja reissuillamme. Tykkäämme kyllä muutenkin patikoida, ja mikä hyvänsä luonto/maaseutu kiinnostaisi, mikä on kauniin näköistä. Olemme miettineet, millä pääsisi käsiksi mestoihin, joissa ihan kaikki muut eivät käy: olisi mukava liikkua jossain pikkukylissä tai muuten in the middle of nowhere, missä kaikkea ei ole vielä ehditty tuotteistaa. Ei sillä, että olisi MITÄÄN sellaisia "tuotteita" vastaan kuin esim. nuo kansallispuistot, nehän ovat upeita mestoja, ja aina sitä turistilauman jatkoksi on mahtunut. Välillä vain tulee sellainen hassu olo, että what, enkö todella osaa mennä mihinkään muualle kuin sinne, minne Let's Go China käskee. :) (Noista turistimestoistakin olisi kyllä Sichuanissa esim. Jiuzhaigou näkemättä, ja vaikuttaa, että se voisi olla hieno paikka... Oletko käynyt?)

Mitä sinä ehdottaisit tällä (kieltämättä aika hataralla) kuvauksella? Jotain vinkkejä?

Muuten, jos tavattaisiin, niin millaista diiliä lähtisit hakemaan? Puhutaanko rahasta, vai oliko tämä jokin "muuten vaan hauska tavata Pallontallaajia" -idis?

39
^Mitä nuo paikat ovat, joita olet Helsingissä tyypeille näyttänyt?

BTW, Minä en muuten sitten ollenkaan ymmärrä, mitä "inhottavaa" tai "hyväksikäyttöä" ilmaisen majoituksen haluamisessa on. Kyse on vastavuoroisuudesta. Menen jonkun luo punkkaamaan, säästyn hostellikustannuksilta, otan vuorostani jonkun meille, jotta hän säästyisi niiltä. Näinhän kannattaa toimia, jos halutaan pienellä budjetilla reissata. Se on hyvä keksintö.

40
Kiina / Vs: Opas Yunnanissa
« : 19.04.2012, 14:47:14 »
Kiintoisaa! Missäpäin tarkalleen? Et sattuisi Sichuaniin asti laajentamaan? Lennot Chongqingiin 22.6.-22.7. tänään ostin. Vielä täysin auki, mihin suuntaan sieltä lähtisi, ja kuinka kauas (ja miksi). :)

Sivuja: 1 [2] 3 4