Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KaisaN

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Aasia / Surgut, Hantimansisk, ym.
« : 09.12.2007, 03:23:23 »
Moi,

tuli alustava älynväläys, että voisi tuon joulun Siperiassa viettää. (Tai jotain sinnepäin.) Ajatuksena oli, että Aasian puolelle pitäisi päästä, junalla mennä, ja jonkin verran matkaa jotain muutakin rataa kuin sitä, jota kerran jo mentiin Irkutskiin ja sitä kautta Kiinaan. Katselin, että ainakin tuommoisia kaupunkeja kuin Surgut ja Hantimansisk siellä olisi, mutta siitä ei ole kauheasti hajua, mitä noissa kaupungeissa on, tai miksi sinne menisin, tai mitään. Josko se vaikka sitten paikan päällä selviäisi? :)

Onko joku teistä käynyt tuollapäin? Otetaan vastaan vinkkejä koskien mitä hyvänsä Siperian kaupunkeja tai kyliä, ja joihin pääsee junalla perille asti tai ainakin melkein, parissa päivässä Moskovasta alkaen. Anyone? Ja paljonko maksaa lippu platskartnyissa?

42
Kiina / Onko kukaan käynyt Kantonissa (Kiina)?
« : 04.09.2006, 07:58:46 »
Siis mitä tarkalleen tarkoitatte, että olette saaneet 30 - 60 yuanilla? Yhden hengen huoneen, kahden hengen huoneen vai onko tuo hinta per pää kahden tai useamman hyypiön huoneessa?

43
Kiina / Kiina
« : 04.09.2006, 07:37:59 »
Tämmöinen juttu: Jos haluaa matkustaa Kantonista junalla Hongkongiin tai toisinpäin, ei kannata ostaa suoraa lippua vaan matkustaa ensin Shenzeniin, kävellä rajan yli - hyvin yksinkertaista: ei tarvitse edes poistua sisätiloista - ja rajan toisella puolella hypätä suoraan metroon. Jos aikoo yöpyä Mirador- tai Chungking-mansioneissa, niin kuin varmaan aikoo, sillä siellähän ne halvat yöpaikat ovat, niin sen kun köröttelee suoraan Tsim Sa Tsuin asemalle, ja mansionit ovatkin siinä nokan edessä. Tämä vaihtoehto tuli lähes puolet halvemmaksi kuin suora juna!

Meitä yöpyi Hongkongissa Mirador Mansionsin Man Hing Lung Hotelissa neljä tyyppiä samassa huoneessa hintaan 7,5 euroa per pää. Kyseessä oli kolmen hengen huone, jossa jo ennestään oli kerrossänky ja yhden hengen sänky. Sinne kun vielä roudattiin kokoontaitettava varavuode, niin... No, te, jotka olette käyneet, osaatte kuvitella.  :D Vapaata lattiatilaa oli varmaan yhteensä puoli neliömetriä. Mutta huone oli siisti, oli oma kylppäri (siellä lisää lattiatilaa, heh heh), pyyhkeet, saippuat, juomavettä ja OK kaikin puolin. Olisi se varmaan vähän halvemmallakin lähtenyt, jos olisi tinkinyt kunnolla eikä vain vähän sinnepäin.

Kanton: juna-aseman vieressä on CITS Hotel & Youth Hostel, jossa yöpyminen on 5 tai 6 euroa, jos on HI:n jäsen. Ellei ole, niin 15 eurolla on sieltä joskus kahden hengen huone irronnut. Siisti paikka ja hyvä vaihtoehto, jos on väsynyt ja Kantonissa vain läpikulkumatkalla: ei tarvitse kuljetella kamoja mihinkään kauemmas. Havaitsimme kuitenkin, että jos matkustaa kahden (tai neljästään, niin kuin me), hotellihuoneissa voi olla halvempi yöpyä kuin 5 euron dormeissa! Rautatieaseman edessä on niitä hotellien tyrkyttäjiä, jotka ovat tietenkin helkutin ärsyttäviä noin ylipäänsä, mutta aloimme tinkiä sellaisen kanssa, ja löytyi kahden hengen huone 8 eurolla. Nämä huoneet olivat hienohkossa hotellissa, todella suuria, varustukseen kuului kaikenlaista krääsää aina kondomeista alkaen - ja tietenkin oma kylppäri. Joku torakka nähtiin, mutta se nyt ei yllättänyt.  :) Eli noista tyrkyttäjistä voi olla hyötyäkin.

Halvimmalla varmaan Kantonissa ja monessa muussakin kaupungissa pääsisi sillä tavalla, että opettelee kiinaksi "asuntolan" merkit (joku sushe tai sen semmoinen) ja lähtee käppäilemään katuja ja bongaamaan paikan, joka on sopivan kämäisen näköinen, ja jossa on nuo merkit. Hyvä merkki on, jos englanniksi ei lue mitään missään.  :) VOI olla, että ne rupeavat inkuttamaan, ettei heillä ole lupa majoittaa ulkomaalaisia, mutta tällöinkin voi vielä yrittää inkuttaa takaisin, että älkää nyt viitsikö, ei meillä mitään ongelmia ennenkään ole ollut. Kokemusta myös tästä. Ja sitten TIETENKIN tingitään niin perkeleesti.

Punastellen tunnustan, että jos oma rauha ja oma kylppäri lähtee 4 eurolla ja dormi on sen 2 - eikä se dormi aina siis noin halpa ole - kyllä meikäläinen yleensä sen 4 euroa maksaa. Voi rauhassa heitellä kamat pitkin lattiaa, nukkua alasti ja rampata vessassa niin ikään alasti, kun turistiripuli iskee... Mutta tämä nyt on tällaista epäilyttävää mukavuushakuisuutta tietenkin. :lol:

44
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Pelottelen jo valmiiksi: elämäni tulisimman aterian olen syönyt juurikin Kantonissa. :lol: Opin ainakin, että jos kiinalainen tarjoilija varoittaa ruoan olevan tulista, kannattaa uskoa.


...Ja kannattaa tilata, siitä huolimatta. :) Chilieuforia, tuo transsin kaltainen, auvoinen tila...

Juuri Kiinassa meikäläinen oppi syömään chiliä. Sitä ennen ei ollut mitään käsitystä siitä, millaista ruoka on, kun ruoka todella on tulista. Sen PITÄÄ sattua. :D Ei se ole mistään kotoisin, ellei valu vedet silmistä ja hiki pitkin otsaa.

Mutta totta on, että kyllä se aina sitten seuraavana päivänä peffassa polttelee. :)

Itse aiheesta: kuivattu, paistettu rotta lienee hurjin. Katukojusta ostimme Yangshuossa (Kiinassa), ei tarvinnut itse pyydystää. Ei se hyvää ollut, muttei silmittömän  pahaakaan. Psykologinen vaikutus oli hankalampi, varsinkin kun kaveri koko ajan hoki vieressä, että "rotta elää paskassa, hengittää paskaa, ON paskaa". Ja väitti sen haisevan paskalle.

45
Tyhmät kysymykset / Tuoreiden hedelmien tuominen
« : 11.11.2005, 17:02:33 »
Muistelen lukeneeni jostain, ettei kasveja, kasvinosia, tms. saisi tuoda Suomeen muualta (EU:n ulkopuolelta kenties). Miten tama mahtaa suhtautua tuoreisiin hedelmiin? Epailematta tiedon voisi kaivaa netista, mutta siina toivossa, etta jollain on se kaivamattakin, kaannyn puoleenne. Kiinnostaa seka se, miten asia on paperilla, etta kaytanto: onko joku tuonut, tuleeko siita mitaan kitinoita?

Kyse oli siis siita, etta olen Kiinassa, ja minusta voisi olla viimeisena paivana hauska ottaa mukaan repussa pussillinen takalaisia hassuja pikku banaaneja tms, mutta pohdin, otetaanko ne minulta lentokentalla pois, ja olenko moista aikoessani moraaliton yksilo, joka uhkaa kuljettaa Suomeen kiinalaisen mutanttibanaanikarpasen, jolloin Suomen luonto tuhoutuu (tai jotain).

46
Olemme hankkineet viisumit tuolta parikin kertaa, eikä ollut valittamista missään. Ja pointtihan ko. yrityksen palvelujen käyttämiselle oli se, että siellä oli halvempaa kuin muualla. :D Todella paljon halvempaa, mitä tulee kaksikertaviisumeihin.

Miten nyt käynee? Tietoa kenelläkään? Lakkaako yritys olemasta vai oliko kyseessä vain jokin tilapäinen sotku?

47
Terveys ja turvallisuus / Uhkaavin tilanne matkalla
« : 22.04.2005, 19:23:03 »
Voi luoja.

En ole sanonut enkä antanut ymmärtää, että itsensäpaljastaminen olisi hyvä asia tai hyväksyttävää. Olen sanonut, että MUISTAAKSENI itsensäpaljastaminen on eri ilmiö kuin raiskaaminen/raiskausyritys, eikä näin ollen ole perusteltua (1) pelätä raiskausta tavatessaan itsensäpaljastajan - käytin epätarkasti sanaa "väkivalta", millä siis tarkoitin fyysistä väkivaltaa, minkä mielestäni olisi pitänyt olla pääteltävissä kontekstista -  eikä varsinkaan (2) leimata itsensäpaljastajia raiskaajiksi ja/tai niputtaa näitä samaan "hullujen" ryhmään, jotka voivat tehdä mitä tahansa. Muun muassa siksi ei pitäisi leimata, että raiskaus on aivan eri vakavuusluokan teko kuin itsensäpaljastaminen, ja asioita tällä tavoin yksinkertaistamalla lietsotaan kohtuutonta vihaa niitä ihmisiä kohtaan, joilla on puheena oleva perversio - tai miksi sitä ikinä haluamme kutsua.

Kylläkään en muista tarkalleen, mistä olen lukenut, että itsensäpaljastajat eivät olisi raiskaajia, enkä muista väitteen tarkkaa sisältöä. Myös tämän epävarmuuden olen tuonut ilmi. En keskustelisi asiasta tämän julkisemmissa yhteyksissä ottamatta asiasta selvää.

Nyt olen - kuten mielestäni myös aikaisemmin - perustellut ajatukseni, enkä juuri usko voivani tehdä enempää saadakseni sen ymmärrettäväksi. Ehdotan, että ne, jotka eivät pidä ajatustani järkevänä ja/tai hyväksyttävänä, perustelevat vuorostaan oman kantansa. (Kerrottuaan ensin, mikä se on. Jos siis on muutakin sanottavaa kuin se, että itsensäpaljastaminen on ällöttävää.) Tähän mennessä saamani perustelut: "höpsis", "tajuaahan jokainen, että asia on näin". Ei kovin vakuuttavaa.

Peace.

48
Terveys ja turvallisuus / Uhkaavin tilanne matkalla
« : 19.04.2005, 21:53:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Sohvi"

Kyllä se aika uhkaavaa on, jos joku huohottaa niskaan muna kourassa. Jos vain ehtii juosta jonnekin pois, en suosittele kenellekään empiirisen tutkimuksen tekemistä siitä, ovatko itsensäpaljastajat taipuvaisia tekemään väkivaltaa vai eivät: hullu on aina hullu ja tilaisuus tekee... no, tiedättehän.


Niin, miksi se on uhkaavaa? Millä perusteella et suosittele? Onko sinulla tietoa siitä, että itsensäpaljastamisella ja raiskaamisella olisi jokin yhteys? Vai ei kai tässä vain ole kyse siitä, että jos joku tekee jotain epämiellyttävällä tavalla poikkeavaa, sinä ilman muuta oletat hänen tekevän mitä hyvänsä muutakin epämiellyttävällä tavalla poikkeavaa, etkä edes harkitse, tarvitsisitko moiselle oletukselle perusteluja?

Anteeksi provokaationi. Jostain syystä minun on vaikea sulattaa tuontyyppisiä yleistyksiä. On ne "hullut", jotka voivat tehdä mitä hyvänsä, ja sitten ovat kaiketi ne normaalit, joihin itse kuulut. Onko tämä kenenkään muun mielestä tippaakaan ylimielistä tai jopa naiivia?

Eiköhän kannata juosta karkuun ketä hyvänsä miestä, joka kävelee takanasi puistossa. Totuus on, että et voi tietää, onko hän raiskaaja.

49
Terveys ja turvallisuus / Kuukautiset
« : 19.04.2005, 21:40:40 »
Myös minulle on gynegologi sanonut, että pillereitä voi vakituisesti syödä kaksi levyä putkeen.  (Kahdeksasta en sano mitään.) Tämä asia on tieteellisesti tutkittu, samoin se, että vuosia kestäväkään pillerien syönti EI vaikeuta raskaaksi tulemista. Se on mutuun perustuva urbaanilegenda.

Se, että kuukautiset ovat "luonnollinen tapahtuma" on muuten erittäin typerä perustelu sille, ettei niitä saisi vältellä. Ihminen on luonnostaan alasti, hänellä kasvaa kainalokarvat ja hän haisee hielle. Myös päänsärky on oikein luonnollinen ilmiö, samoin se, että jos joku saa syövän, hän kuolee siihen.

50
Terveys ja turvallisuus / Uhkaavin tilanne matkalla
« : 18.04.2005, 18:43:02 »
Eikö kuitenkin ole niin, että itsensäpaljastajat tyypillisesti EIVÄT ole raiskaajia eivätkä pyri tekemään väkivaltaa? Siksi minusta puhuminen aiheellisista peloista, elintilan kapenemisesta tms. on tässä epätarkkaa. Ei se ole mikään uhkaus, jos joku näyttää sukuelimensä tai tyydyttää itseään. Häiritsevää ja epämiellyttävää se voi olla.

Ja kyllä, olen itsekin kokenut tuon. En ollut peloissani. Sillä tosin varmasti oli vaikutusta asiaan, että lähistöllä oli ihmisiä.

51
Yleinen / Kuulkaas te uudet ahkerat adminit..
« : 18.04.2005, 18:22:52 »
Ja myös minä olen saanut yksityisviestin. Onko joku, joka EI ole saanut sitä?

52
Yleinen / Re: Kulkurin sielu vs. yleiset asenteet
« : 03.03.2005, 15:13:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Crying Freeman"

Kysellessäni ystäviltäni, olisivatko he valmiit uhraamaan toimivan ihmissuhteen unelmansa vuoksi, kaikki (100%) vastasivat ei.


Minä kysyisin, onko sellainen parisuhde toimiva, jonka vuoksi on uhrattava unelmansa.

Mikään ei ole nykyisin niin kovassa huudossa kuin valitusvirsi siitä, kuinka itsekkäitä nuoret ovat.  Ja vastuuttomia. Epäsolidaarisia. Epäuhrautuvaisia. Itsekeskeisiä. "Heti mulle kaikki tänne". Oi, sallikaa minulle tästä hyvästä yksi keskikokoinen tympääntyneen tuskan huuto: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHH!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:

En juuri tiedä mitään sairaampaa kuin yksilöt, jotka on ottavat uhrautumisen elämäntehtäväkseen.  Siitä harvoin seuraa mitään muuta kuin kierre, jossa molemmat (tai kaikki, jos useampia) osapuolet uhrautuvat uhrautumasta päästyään, hyvin huolissaan siitä, kuka uhrautuu eniten, ja ovat katkeria marttyyreita hekumaan saakka. Onko joku tämän palstan lukijoista niin onnekas, ettei ole koskaan kuullut tätä lausetta: "Minä niin raadan sinun vuoksesi, ja tämä on tulos"?

Todellinen välittäminen ei sisällä syyllistämistä, rajoittamista eikä kiristämistä. Toki tämä on kärjistämistä, ja kompromissit ovat välttämättömiä, jos ihmisiä on enemmän kuin yksi. Ongelma on siinä, että erittäin monet ihmiset käyttävät hyväkseen toisen uhrautumishalua ja toisen tarvetta osoittaa, että on kunnon ihminen. Kun tekee mieli saada tahtonsa läpi jossain asiassa, ei muuta kuin salamannopeasti keksitään, että juuri tämä asia on se, mistä koko onnellisuus riippuu, ja millä rakkaus mitataan. "Ellet tee näin, et välitä minusta." Ja toinenhan tekee.

Mitä moitittavaa siinä muuten on, että "haluaa kaiken"? Siis haluaa toteuttaa muutamia mieleen tulleita unelmia? Tai haluaa "karttaa työtä" eikä halua "elää arkea"? Onko se sitten jotenkin ihailtavaa, että on kamalan kurjaa ja raataa niin perkeleesti? Jos joku ihminen jollakin hetkellä pärjää tekemättä työtä tai tekemällä hyvin vähän työtä, miksi ihmessä hänen pitäisi olla töissä? Onko työnteko jokin itseisarvo? Arjesta nyt puhumattakaan!

Entä väitteet vastuuttomuudesta sitten? Mikä ihmeen vastuuttomuus? Mistä tässä nyt ollaan vastuussa ja kenelle? Monet  ihmiset käyttävät kieltä kumman löysästi: vastuuttomuudesta on tullut yleinen, epämääräinen haukkumasana kaikelle, mikä ei vastaa (heidän päänsä sisällä olevia) normeja ja on siten vähän pelottavaa.

Ja vielä: En oikein käsitä, mitä koko asiaan liittyy se, että "kaikki" (jotkut?) pallontallaajat ovat eläneet etuoikeutetun elämän eivätkä tiedä mitään kurjuudesta. Miksi pitäisi? Olisivatko he jotenkin viisaampia tai hyveellisempiä ihmisiä, jos heillä olisi nälkä ja kylmä ja ikävää? Vai olisiko heillä sitten jotenkin suurempi oikeus mielipiteisiinsä? Täh?

Tämäntyyppiset keskustelut menevät aina niin absurdeiksi, ettei sitä uskoisi. Eiköhän lähdetä, pojat, reissuillemme tästä. Mieluiten johonkin sellaiseen maahan, jossa ei puhuta mitään kieltä, jolla moraalikeskustelut onnistuisivat. Siinä lepää hermo, ja kitisijät kitiskööt kotona - tai jos eivät, niin aina parempi.

53
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Menimme katsomaan Shostakovitshin Gogolin kirjan pohjalta säveltämää oopperaa Nos eli Nenä. Koska ei ole aikaisemmin oopperassa tullut käytyä, en ollut kuullutkaan tuonnimisestä oopperasta, eikä se katsottunakaan täysin avautunut. :? Mutta oli hienoa käydä Mariinskissa, ehkä seuraavalla kerralla valitsemme kuitenkin jonkun maailmanlaajuisesti tunnetun esityksen. :wink:


On tuo melko kuuluisa ooppera, ei tosin ehkä muiden kuin musiikin harrastajien keskuudessa.  :) Oletkos lukenut Shostakovitshin muistelmat? Mieleeni on jäänyt kohta, jossa säveltäjä jälleen kerran puhuu siitä, miten sai elää jatkuvan pelon vallassa, että tullaan ja viedään leirille. Lopuksi hän toteaa jotain tähän suuntaan: "Se oli raskasta aikaa. Valpas lukija on tosin varmasti päätellyt sen jo itsekin. Tai sitten ei. Voi hyvin olla, että hän vain haukottelee ja mutisee karamellia imeskellen: 'Kaikenlaista roskaa sitä tulee lukeneeksi, hermothan tässä vain tärveltyvät yötä vasten. ' Kun ajattelenkin moista idioottia, mielestäni kaikkoaa halu muistella yhtään mitään."

Mielenkiintoisia juttuja sinulla täällä.

54
Myös meikäläinen jätti kesän Kiinan-reissun ajaksi avainluvut kaverille. Tein vieläpä näin: minulla on parikin tiliä, joista vain yhteen on kortti. Siirsin enimmät rahat kortittomalle tilille, ja kaverin kanssa sovittiin, että kun laitan tekstiviestiä, hän käy muutaman päivän varoitusajalla siirtämässä rahaa korttitilille. Tämä on varmaan monen mielestä hätävarjelun liioittelua, mutta kun sitä rahaa oli todella paljon - ihka ensimmäiselle kaukomatkalle oli säästetty varman päälle - oli kummasti itsevarma tunne, kun tiesi, ettei niitä rahoja saa nostettua ei sitten millään, vaikka kortti vietäisiinkin.

Käytimme enimmäkseen matkashekkejä Kiinassa, ja pidin kyllä niistä. Onhan siellä automaattejakin, joo, mutta aika usein tuntui, että on helpompi löytää pankki kuin toimiva automaatti. Makuasioitahan nämä ovat. Eräs kaveri oli sitä mieltä, että matkashekit ovat turhaa säätöä ja voi ottaa suoraan 100 euron seteleitä mukaan, jos kerran on rahavyö.

55
Kiina / Xishuangbanna (Yunnan, Kiina)
« : 08.02.2005, 16:59:25 »
Noh, olinpa yksinkertainen. Vaikeudet löytää kokoja "saattoivat" johtua siitä, että ne olivat KORKOkenkiä ne. Vaelluskenkiä ostaessani muuttuisin salamannopeasti kiinalaiseksi mieheksi. :D

Lainaus käyttäjältä: "Matt"
On vaan sellainen asia että ihan uusilla kengillä ei oikein kannata pitemmälle patikoinnille lähteä.


Tuo on kyllä totta. Vaikka on niitten rakkuloitten kanssa ennenkin eletty.

Nuo kahviloiden tiedot löytyvät myös Let's Go:sta, joka minulla on. Mailasin sellaiseen paikkaan kuin Mekong Cafe. Oletko sen tasosta kuullut mitään?

56
Lentomatkustus / Kantoniin (Guangzhou) 395e
« : 06.02.2005, 23:26:58 »
Mehän siis olimme myös Sanyassa jouluaikaan. Täysi turistipaikkahan se on, mutta kuten sanottu, turistit ovat kiinalaisia. Rannalla näkyi jonkin verran venäläisturisteja.

Joka päivä ei ollut biitsipäivä, mutta parhaimmillaan saatettiin käydä kolmessakymmenessä. Rannat ovat hienot, riippuliitoa veneen perässä -tyyliset aktiviteetit suhteessa kalliita mutta hauskoja; jos menet, niin tingi pirusti. Taksin Yalong Bayhin saattaa muuten saada 1,50 eurollakin. Takseista ja riksoista varoituksen sana: niitä on siellä rasitukseksi asti, ja etenkään riksat eivät mitenkään välttämättä mene sinne, minne haluaa niillä mennä, vaan joihinkin paikkoihin, joilta saavat provikkaa. Tavallisessa taksissa koettua: taksikuski näytti esitteitä ja yritti taivutella meidät menemään niiden kuvaamiin paikkoihin. Kun emme menneet, näytteli pettynyttä ja yritti kerjätä enemmän rahaa kuin alunperin oli sovittu. Ei kannata hämmentyä vaan pitää päänsä. Ja tietty joko käyttää mittaria tai sopia hinta etukäteen - jälkimmäinen VOI olla halvempikin, kunhan tinkii rajusti.

Nähtävyyksien hinnat ovat yllättävän kalliita. Esimerkiksi Tianya mikä-se-nyt-olikaan, joka muka on Kiinan eteläisin piste, maksoi noin kuusi euroa aikuiselta, opiskelijalta kolme ja puoli. Ultrasuosittu kiinalaisten keskuudessa. Siellä on ihan kivoja norsuja, mutta ei sen ihmeellisempää. Kannattaa katsoa puistoalue (sisäänkäynnin jälkeen vasemmalle), jossa ei näy paljon kiinalaisia.

Koimme mukavia hetkiä, kun lähdimme omin päin kävelemään kylätiellä jossain aika paljon keskusta-alueen ulkopuolella. Tarkoitus oli mennä katsomaan jotain jälleen kerran kiinalaisten keskuudessa suosittua nähtävyyttä, mutta se olisi maksanut 10 euroa (ensin sanottiin jotain 27, mutta laski kun näytin happamalta) ja sisältä kuului typerää viidakkorummun jumputusta, joten epäiltiin huijaukseksi ja lähdettiin jolkuttelemaan. Maaseutu on kaunista ja 10 cm mittaiset banaanit hyviä.

Jos helppoa rannallaoloa haluaa, Dadonghaissa on muuten hostelli, jonka hinta on jotain 5 euroa per nuppi. Löytyy tavallisilla hostellihauilla. Emme yöpyneet siellä, mutta kävimme paikan päällä, ja näytti ok paikalta. Ränsistynyt mutta sympaattinen.

Myös minä suosittelen Sanyan keskustassa hengailua. Kujilla on pieniä ja arkisia ravintolaluukkuja, joiden ruoka on taivaallista. Halpuusennätys 5,50 euroa neljältä hengeltä ruoka+olut. Konjakkipullo, sipsejä, vettä ja kuivattua hedelmää kaupasta 2,50 euroa. Rannalla keskustan kupeessa on illalla tanssia taivaan alla, sekä valssia että kiinalaisia(?) tansseja, lisäksi taijita. Aamupäivällä sama paikka on idyllinen: ihmisiä riippumatoissa palmujen välissä, hattupäisiä kookospähkinän ja sokeriruo'on myyjiä.

Myyjien ja taksikuskien ärsyttävyydestä huolimatta tykkäsin paikasta, ja luulen, että myös meidän seurueemme menee sinne marraskuussa, me tosin kaiketi matkan lopussa. Sehän se on paras ajankohta löhöilyyn.  :D

57
Kiina / Xishuangbanna (Yunnan, Kiina)
« : 06.02.2005, 22:50:57 »
Millaiset varrelliset jalkineet? Saappaat vai jotain vaelluskenkäosastoa? Ensimmäiseksi tulee mieleen, että ne voisi ostaa sieltä, mutta viimeksi oli tuurista kiinni, löytyikö kiinalaisesta kenkäkaupasta naiselle niinkin hirvittävän isoa kokoa kuin 39. Toisaalta moinen retkeily lienee tuolla suosittua, joten olisikohan siellä kauppa, joka myy vaellusgearia länsimaiseen makuun...

58
Kiina / Xishuangbanna (Yunnan, Kiina)
« : 05.02.2005, 01:09:50 »
Moi,

onko kukaan ollut retkeilemässä Xishuangbannan sademetsissä Kiinan Yunnanissa? Millaista oli, kauanko olit(te) siellä? Oliko opas mukana, mistä sait(te) oppaan, oliko hän hintansa väärtti ja mikä oli hinta?

59
Moskovan Kremlillä olisi saanut opiskelija-alennuksen ISIC-kortilla, kun taas SYL:n kortilla ei saanut. Mutta se olikin helevetin tyhmä tantta. (Virkailija, siis.)

60
Junamatkustus / Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« : 31.01.2005, 22:34:08 »
Lainaus käyttäjältä: "osmond"
Jos et kuitenkaan ole menossa pääteasemalle, muuttuu toimenpide astetta hankalammaksi, sillä väliasemia ei tauluissa näy.


http://www.travelchinaguide.com

Löytyy aikatauluhaku selvällä englannin kielellä. Tähänastisten kokemusten perusteella sekä aikataulut että hinnat ovat pitäneet paikkansa. Näkyy myös junien reitit ja kilometrimäärät.

Lappu, johon on valmiiksi kopioitu matkaoppaasta sen kaupungin merkit, johon haluaa mennä, ja rustattu päivämäärä ja haluttu matkustusluokka, saattaa olla mukava, jos lippuluukulla on melua ja hässäkkää. Ja silloin, kun lippuja ei muka enää ole jäljellä, niitä saattaa saada ostaa joltain hotellilta kalliimpaan hintaan. (Koettu Xi'anissa.)

Sivuja: 1 2 [3] 4