Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KaisaN

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Lentomatkustus / Finnair vs muut yhtiöt
« : 31.01.2005, 22:12:20 »
Onhan Finnairilla joskus halpojakin lentoja, mutta mikä tolkku siinä on, että ostaessaan liput suoraan toimistosta joutuu maksamaan palvelumaksua 55 euroa per lippu?! Mistä hyvästä? Miksi? Kävin juuri läpi prosessin, jossa ensin todettiin, että verkkopankissa ei voi maksaa, kun kyseessä ei ole kohde, johon saisi E-lipun, sitten todettiin, että aika monen luottokortin luottoraja tulee vastaan, jos aikoo maksaa kuuden ihmisen kaukolennot, sitten soiteltiin ystäville ja sukulaisille, että voisitteko please auttaa ja lopulta ostettiin lennot kolmea eri luottokorttia käyttäen. Tämä kaikki siis tilanteessa, jossa rahat olisivat koska tahansa olleet ladottavissa käteisenä pöytään, mikäli ne olisi huolittu ilman yhteensä 240 euron sakkoa siitä, että virkailija joutuu näkemään pärstäni.

Muuten ei valittamista minkään yhtiön palveluissa. Kokemusta seuraavista: Finnair, KLM, Aeroflot sekä olikohan-se-nyt China Airlines.

62
Lentomatkustus / Kantoniin (Guangzhou) 395e
« : 31.01.2005, 21:58:21 »
Liput ostettu 1.-30.11.! Onko muita lähdössä? Vaihdetaan kaikin mokomin kuulumiset.

63
Junamatkustus / Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« : 10.01.2005, 19:24:13 »
Tässä on viimeisimmän kokemuksen mukainen hintavertailu välille Helsinki-Moskova.

Meno:

Helsinki-Kouvola (opiskelijalippu pikajunaan, ostettu etukäteen) 11,30 EUR
Kouvola-Moskova (2. lk, ostettu etukäteen, sis. joulunaluskorotuksen) 80 EUR

Yhteensä 91,30 EUR


Paluu:

Moskova-Pietari (platskartnyi, paikan päältä etukäteen) 300 RUB
Pietari-Viipuri (elektrichka, hintoja nostettu?) 98 RUB
Viipuri-Lappeenranta (bussi, joka sattui menemään) 12 EUR
Lappeenranta-Helsinki (opiskelijalippu pikajunaan) alle 16 EUR (hakukone näyttää enemmän, taitavat olla nostaneet hintoja)

Yhteensä 398 RUB + 28 EUR = noin 38,50 EUR

Kyllä siihen keekoiluun sitten koko päivä menikin. :D

64
Tyhmät kysymykset / Matkashekkien säilytyspaikka
« : 10.01.2005, 18:49:02 »
Matkashekit ovat mukava tapa kuljettaa osaa matkakassasta, mutta missähän pirussa niitä on tarkoitus säilyttää? Tätä olen miettinyt useaan otteeseen, joten kertokaapa se Oikea Ja Turvallinen tapa.

Nythän on nimittäin niin, että matkashekkien mukana tulee ostotodistus, josta näkee ostettujen shekkien numerot, ja joka pitäisi olla mukana, kun lähtee hakemaan korvausta varastetuista shekeistä. Matkashekkien ohjeissa sanotaan, että tämä todistus olisi säilytettävä eri paikassa kuin itse shekit. Samoin passi, jota tarvitaan, kun vaihtaa shekin rahaksi, on tietenkin pidettävä eri paikassa shekkien kanssa. Toisaalta itse shekkejä olisi säilytettävä "yhtä huolellisesti kuin kuka tahansa järkevä ihminen säilyttäisi vastaavaa summaa käteistä rahaa". Kaikkia ei siis voi pitää rahavyössä, mutta rinkkaan "järkevä ihminen" ei käteistä jättäisi. Ovatko siis passi ja ostotodistus rahavyössä ja shekit alushousuissa tai siinä äärimmäisen nerokkaassa salataskussa, jota kukaan ei voi huomata? Vai ovatko kenties kaikki kolme objektia omassa eri piilossaan? Ja sitten joku huolellinen sielu vahtii jokaista piilopaikkaa yhtä aikaa samalla kun katselee nähtävyyksiä?

Perin hämmentävää.

65
Kiina / Matkustaminen Kiinaan
« : 10.11.2004, 17:08:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Matt"

Sanyalla olen majaillut "DongHong"Family Hotel,se on Sanyan bussiaseman vasemmalta sivulta kujaa n 200m rantaan pain.Ihan asiallinen paikka.Huone norm.mukavuuksilla 8e/vrk


Mimmoinen huone? Meinaan, jos 2hh saa tuohon hintaan, se on hieman halvempi kuin tähän mennessä löytämäni.

Oliko siellä myytävänä jotain hyviä oppaita, joissa olisi Hainanin saaresta tarkempaakin tietoa kuin se, että Sanyalla on hyviä beacheja? Let's Go -oppaan tiedot Hainanista ovat suppeat. Lonely Planetia en ole katsonut, lieneekö siellä enemmän... Esim. sivuilta hainandiscovery.com voi päätellä, että saaren sisäosissakin olisi nähtävää, mutta eipä löydy kovin käytännöllisiä ohjeita esim. siitä, millä kulkuvälineellä sitä pääsee katselemaan. Englanninkielinen Hainan-opas olisi kova sana, mutta voi se olla kiinaksikin, jos on paljon kuvia.
 :D

Miltä hintataso vaikutti? Jotkut tuntuvat väittävän kalliiksi, mutta Let's Go suosittelee ravintolaa, jossa on all you can eat -buffet puolitoista euroa. Ei kuulosta kalliilta. Vai ovatko halvat ravintolat vaikeita löytää?

66
Junamatkustus / Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« : 04.11.2004, 19:54:09 »
Moi,

jos lähtee Moskovasta kohti koti-Suomea, tiedättekö, kuinka lähelle Suomen rajaa voi matkustaa platskartnyi-luokassa? Meinaan, Tolstoissa ja Repinissä ei taida sellaisia olla? Arvaan, että tämä selviäisi poezdasta, mutta minun taidoillani sen verran hankalaa, että kertokaa, jos valmiiksi tiedätte.

Ilmeisesti lennämme Moskovasta Aeroflotilla Hongkongiin ja takaisin. Menojunaliput on kai pakko ostaa Suomesta, kun ajan kanssa ei ole pelivaraa - joululoma lienee ruuhkaista aikaa? - mutta halvat paluuliputhan saisi näpsäkästi Moskovasta. En muista, olenko jo maininnut, mutta kesällä matkasimme platskartnyissa Moskovasta Irkutskiin, ja meillä kokemukset olivat erittäin myönteiset. Kelpo luokka, ja puolet halvempi kuin kakkonen.

67
Tyhmät kysymykset / Mitä tehdä, Ebookers.com ei vastaa
« : 04.11.2004, 19:20:53 »
Katson parhaaksi kertoa, miten tässä lopulta kävi.

Kun kolme ja puoli viikkoa oli kulunut, laitoin vielä yhden mailin, sävyltään jo melko epäkohteliaan. Sain vastauksen heti seuraavana päivänä. Vastauksen mukaan minun olisi pitänyt faksata heille lomake, jonka he olivat lähettäneet sähköpostissa, sillä suomalaisen kortin laskuttaminen ei onnistuisi muuten. He lupasivat lähettää lomakkeen minulle uudestaan ja pyysivät faksaamaan sen nyt vuorokauden sisällä. He pyysivät myös ystävällisesti huomioimaan, että lippuihin on tullut hinnankorotus 250 puntaa (n. 375 euroa) PER HENKILÖ.

En ole saanut mainittua lomaketta, en silloin enkä nyt. Viestissä ei ollut pahoittelua tai selitystä siitä, miksei aikaisempiin viesteihini vastattu, ei liioin siitä, miksei asiakaspalvelunumerossa pääse automaatista eteenpäin. Ja minulla siis oli tietynhintaisista lipuista varaus, joka oli voimassa vielä ainakin silloin, kun kävin muutama päivä ennen mainittua sähköpostiviestiä henkilökohtaisesti Suomen toimistossa pyytämässä neuvoa.

Lienee turha mainitakaan, etten aio enää käyttää kyseisen firman palveluita. Lienee turha mainita sitäkään, että en ole näin ollen lähdössä Intiaan. MUTTA olen lähdössä Hongkongiin.  :D  Kävin Aeroflotilla, ja siellä oli kiltti täti.

68
Tyhmät kysymykset / Mitä tehdä, Ebookers.com ei vastaa
« : 14.10.2004, 16:35:56 »
Tekstipohjaista nettiä käyttelen, vähän hämäävää, joten jos tulee jotain ihmeellistä, johtuu siitä.

Onko teillä kokemuksia siitä, kuinka nopeasti ebookers.com vastaa sinne lähetettyihin viesteihin? Alkaa vähitellen hermot mennä, kun yritin tehdä varauksen, sain viestin, jossa luvattiin vahvistusviesti 24 h kuluessa, mutta siitä on melkein viikko, eikä kuulu mitään. Olen lähettänyt kaksi mailia kysyäkseni, what's up, mutta en saa mitään vastausta.

Hyvin mahdollisesti varaukseni ei ole mennyt ihan tuollaisena läpi, sillä laitoin sinne Visa Electronin numeron. Olin lukevinani ebookers.comin - EI siis ebookers.fi - sivuilta, että se voisi käydä, mutta täsmällistä tietoa ei ole. Jos tuo ei onnistu, voisin kyllä maksaa lennot muuta kautta, vaikka jonkun tutun visalla, mutta pitäisi tietää, miten. Soitin Suomen Ebookersille, ja he tiesivät kertoa, että varaukseni näkyy jossain, mutta ei sen enempää. Kehottivat soittamaan Englantiin, ja soitin, mutta en - jos nyt ymmärsin oikein sitä automaattivastaajaa - saanut muuta tietoa kuin että pitäisi laittaa sähköpostia. No, senhän jo tein, eivätkä tulokset olleet hääppöisiä.

Mitä helekattia minun oikein olisi tarkoitus tehdä? Mitä itse tekisitte? Olisiko siellä mahdollisesti vain ruuhkaa, ja vastaus tulee, kun odotan kärsivällisesti? Mutta kun kerran lätisevät sivuillaan 24 h asiakaspalvelusta ja itse lupasivat vahvistuksenkin ajoissa, kyllä ihmetyttää. Antakaa hyviä ideoita.

KaisaN

69
Matkaseuraa / Matkaseuraa ja vinkkejä Thaimaa ja Intia
« : 14.10.2004, 14:45:23 »
Moi,

olen ehkä lähdössä Intiaan joululomalla mieheni ja ystäväpariskunnan kanssa. (Lähinnä siitä kiinni, onnistuuko tuo varaaminen tuolla Ebookersissa, josta en jostain syystä ole saanut vahvistusmailia.) Kyseessä olisi vain kahden viikon reissu, olisiko ollut 22.12. - 7.1. mutta jos satutaan samoille nurkille Ilon ja/tai Kaisan kanssa, miksei tuota voisi tavatakin. Lentoja ollaan varaamassa Delhiin, käydään todennäköisesti jossain muuallakin.

Olen 24, mieheni on 23, ystäväni 23 ja hänen miehensä 28.  Opiskelen musiikkia, muut matemaatikkoja.  Porukasta löytyviä kiinnostuksen kohteita: kuorolaulu, skeittailu, kuvataide, kirjoittaminen, klassilliset kielet. Olemme verrattain rauhallista porukkaa, ei ammattibailaajia.

KaisaN

70
Lentomatkustus / Ebookers???
« : 08.10.2004, 20:57:11 »
Meikäläinen myös ihmetteli tätä seikkaa. On erityisen harmillista siksi, että Suomen Ebookersille olisi voinut maksaa verkkopankin kautta, kansainväliselle ei.

Seuraa siis se tavanomainen kysymys: onko joku maksanut onnistuneesti Ebookersille Visa Electronilla? Jos tajusin oikein, siellä väitettiin, että se kävisi. Yritin, sain jonkinlaisen mailin, missä luvattiin vahvistus vuorokauden sisällä. Eipä ole vielä tullut.

Muuten, jos maksamisen kanssa tulee onkelmia, ilmoittavatko siitä mailitse (jolloin voisin keksiä muun maksutavan) vai lentääkö varaukseni suoraan romukoppaan?

Kaisa "Ei Intiaan Niin Helpolla Pääse" N

71
Junamatkustus / Trans-Siperia FAQ (rakentuu täällä)
« : 14.09.2004, 21:19:40 »
Lainaus käyttäjältä: "Ainuska"
Sonera: Toimii molemmissa ainakin Soneran oman infon mukaan.


Kokemuksia on ainoastaan tekstiviestien lähettelystä, mutta ne toimivat erittäin hyvin Venäjällä, Mongoliassa ja Kiinassa. Yleisesti ottaen oli niin, että Venäjällä verkkoa oli asemilla, oli asema sitten pieni tai iso. Kiinassa muistaakseni, hieman yllättäen, verkkoa oli jopa paremmin: usein viestejä saattoi lähetellä, vaikkei asemaa ollut lähellä, ja ne todellakin menivät perille. Nämä kokemukset ovat reitiltä Kouvola - Pietari - Moskova - Irkutsk - UB - Peking - Xi'an - Chengdu - Emeishan - Kunming - Guangzhou - Hongkong.

KaisaN

Sivuja: 1 2 3 [4]