Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eeeerja

Sivuja: [1] 2
1
Eurooppa / Azorit majoitus
« : 02.04.2007, 18:35:10 »
Moikka, en itse majoittunut tuossa hostellissa, olin kaverin kämpillä. Mutta yksi mun tuttava on majoittunut tuolla ja sanoi, että on mukava paikka.

Ja se on varmasti halvin kaikista mahdollista majoituspaikoista =)

2
Terveys ja turvallisuus / Dengue-kuumetta Delhissä?
« : 06.03.2007, 01:47:07 »
mun yhella kaverilla oli dengue intiassa. juuri delhinlieppeilta hankittu.

viikko meni sairaalassa. mutta pahinta tais olla se, kun alko kuume junassa...

se tytto oli kanssa ihan pihalla ton viikon verran. ja iho punotti ku joku tomaatti.. nyt silla on jotain ihme allergiaa siella sun taalla sen kropassa.

Kannattaa olla varovainen myos chicken gunjan (ei mitaan hajua miten kirjotetaan tai mika ton oikee nimi) kanssa. yksi kaveri sai senkin. mitaan parannusta ei ole. kuumetta, nivelkipua, sita sun tata. hemmetin kivulias. 1-6 kuukautta menee paranemiseen.

sen oli vaan vahan ikava reissata kun ei pystynyt ees kantamaan omaa rinkkaansa. lahti aiemmin kotia kun oli suunnitellut.

Mutta varokaa ihan oikeesti noita hyttisia intiassa. ne kantaa mita sattuu, pahinpina dengue, chicken gunja ja malaria.

3
Lainaus käyttäjältä: "v-i-p"
Kahden hengen satsi homeopaattisia lääkkeitä maksoi jonkun 15€. Pari-kolme päivää kun söi niin pitäisi antaa muistaakseni kolmeksi kuukaudeksi suojan.
Uskokoon ken tahtoo. Itse söin, ja söisin vastakin.


naita kylla pitaisi syoda jokaikinen paiva. ja sitten kerran viikossa ottaa joku toinen tabu 2 kertaa paivassa. naa ei toimi ennakkoon.

4
ite kaytin intiassa homeoo malariaa vastaan. soin joka paiva pilsuja ja perjantaisin erikoispilsun. mulle ainakin toimi, mutta toisaalta intiassa malaria ei oo niiiin vaarallinen. tosin oltiin valilla aina porukalla liikkeella, ja ne jotka ei syonyt noita homoita tai mitaan niin saivat malarian (4 kpl).

Mun tuttavat on syonyt noita homeopaattisia mosambikissa, malawissa, angolassa ja muissakin afrikan maissa. jotkut on saaneet malarian, jotkut ei. mutta sama patee normimalarialaakkeiden syojiin. saat tai et. arpapelia.

5
Terveys ja turvallisuus / Viisaudenhampaat?
« : 06.03.2007, 01:32:27 »
yy, kyyneleet tulee melkein silmiin kun muistelen mun viisaudenhammaskokemuksia viimereissussa.

Asun Tanskassa ja siella koitin kayda ennen aasiaan reissuun lahtemista hammaslaakarissa poistattaa viisaudenhampaan ku sarki niin vimmatusti. mutta koska lentoon oli aikaa vaan about 4 paivaa leikkausta ei voinu tehda koska ois voinu kuulemma olla vaarana, etta poskiontelo puhkeaa paineenvaihteluiden vuoksi lentokoneessa. Ikina en ollut ajatellutkaan, etta nain voisi kayda..

no intiassa sitte koko suuta sarki niin paljon, etta piti paata hakata seinaan valilla. kuukauden kuluttua reissun alusta sitten viimein uskallauduin hammaslaakarille Bangaloressa. Oli tosi ammattitaitonen ja kouluttaa hammaslaakareita ympari intiaa.

Hassuinta oli kuitenkin se, etta se hampilaakari lahettelee vielakin (5 kk kuluttua) saannollisesti sahkoposteja, kyselee kuulumisia ja vikana kysymyksena tulee aina: how's your teeth?

hulvatonta

6
Tyhmät kysymykset / Missä säilyttää paperiliput?
« : 06.03.2007, 01:24:34 »
no mul kyl oli liput puolisen vuotta rahavyossa. ihan hyvin saily ku laitto ne pikkuseen pussiin. kilroyilta ainakin saa sellasia pussukoita jotka on oivan kokosia lipuille..

tuttavalta varastettiin rahavyo (joka oli kassissa.. ididootti) junassa intiassa. se joutu hakee uuden passin unkarin lahetystosta (se on sisi unkarilainen) ja uuden visan kiinaan ja sitten viela kadonneita lentolippuja metsastamaan. Siina meni sitten sen reissusta melkeinpa kolmisen viikkoa. Kannattaa siis oikeesti olla tarkka noista passeista jne etta pitaa ne rahavyossa.

Ainiin, ja sitten ku se lensi thaimaasta kiinaan niin silla ei ollut lippua (vaikkakin e-lippu oli). paasi selitysten kera koneeseen. kiinassa se sitten joutu menna moikkaan lentokenttapoliiseja tai viranomaisia ja selvittamaan miksi lippua ei ollut ja rikosilmoitus varastetuista jutuista on tullut tehtya intiassa (mitahan siita oli aikaa, joku 2 kk ennen).

7
Aasia / Majoitus Kuala Lumpurissa ja miten Singaporeen?
« : 03.03.2007, 17:26:43 »
moikka,

ma oon ite liftannut aika paljon malesiassa. kannattaa jattaa se bussi pois valikoimista ja koittaa peukkukyydilla. Se on helpoin maa liftausken suhteen. siis missa ite oon koittanut. Suuri osa ihmisista on joko malesian muslimeita tai sitten kiinalaisia, joten todella vieraanvaraisia ja auttavaisia.

8
Tyhmät kysymykset / Sesongit Malesiassa?
« : 03.01.2007, 09:02:18 »
Heheh, Just eilen oli kauhee rankkasade. Sade vei jopa mun sandaalit...

9
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Re: tylsin paikka
« : 06.10.2006, 01:59:41 »
Lainaus käyttäjältä: "erzy"
Kyllä toi Varkaus on ihan Suomen ykkönen näissä piireissä. Varkaudessa on yksi hyvä piirre, sen läpi menee tie mitä pitkin sen voi ohittaa mahdollisimman nopeasti. Ainoa huono asia tuossa tiessä on, että se menee tehdasalueen läpi eikä hajua voi paeta millään. Näin siisäänpäin lämpiävää paikkaa ei löydy mistään. Toivottavasti lopettavat tehtaan sieltä, niin kuolee koko paikka. Sitten se on listalta pois.


hahahaha putosin

10
Just tossa tapahtu samanlainen hauska juttu kuin monesti aikaisemminkin on tapahtunut. Asun siis monien Eurooppalaisten kanssa samassa kämpässä.
Useastikin ne on sanonut, että suomi kuulostaa jotain arabikieleltä.
Mutta ikinä ei oo ulkonäön perusteella arabikisi tms luultu.

Tuli vielä mieleen tälläinen:
Yksi mun nainen rupesi aina puhumaan mulle Tanskaa vaikka tiesikin, etten sitä juurikaan ymmärtänyt. Sitten yhteneä päivänä se sanoi että mä näytän tanskalaiselta, tai ainakin siltä että osaan puhua tanskaa.

11
Lainaus käyttäjältä: Larppa
Vietnamissa minua ja miestäni luultiin useammin kuin kerran venäläisiksi, mistä järkyttyneinä usein kaivettiin pieni kartta esiin ja näytettiin suomea... Nepalissa sai monta kertaa hokea "finnish" ja aina ne itsepintaisesti kuuli "oh, ENGLISH"  :shock: quote]

Mulla on kanssa ollut samanlaisia kokemuksia! Kerran Portugalissa liftatessa kävi taas näin. Pari kertaa koitin korjailla: "NO, no, from Finland" "aa, england". "Finland" "yes, yes, I know where enlgnad is". No sitten kolmannen kerran jälkeen en enää jaksanut ees yrittää korjata.
Istuin sitten 3 tuntia juttelelmassa englannista (ja ikinä käynytkään siellä).

Mua yleensä luullaan joko pohjoismaalaiseksi tai sitten saksalaiseksi vaalean hiustupsuni takia.

12
Pohjoismaat / köpiksen hintataso?
« : 02.10.2006, 01:53:58 »
et selvii kymmenellä eurolla. Tai sit sun täytyy pummata ruoka noista kinkkimestoista. jo julkisilla liikkuminenkin on aivan sairaan kallista!

13
Eurooppa / Azorit majoitus
« : 02.10.2006, 01:27:26 »
käykääpä vilasee HI youth hostelsien sivuja www.hihostels.com

t'ss' tonne azoreille linkki http://www.hihostels.com/dba/hostel047039.en.htm

14
Eurooppa / Lissabon matkakohteena
« : 02.10.2006, 01:19:27 »
Itse asuin Lissabonissa, tai no 20km siitä länteen päin, Estorilissa, viime vuoden.
Itse reissasin maata ristiin rastiin. Kovasti käytin Hospotality Clubia ja poikkeuksetta Hi youth Hostellien tarjontaa http://www.hihostels.com/dba/country-PT.en.htm . Yleensä sain huoneen omaan käyttööni, vaikkakin huone oli tarkoitus jakaa 4 ihmisen kesken. HInta oli halpaa 5-12 egee yö. TOdella hyvä tasoisia huoneita, samoin saniteettitilat. Huonoin kokemus näistä hostelleista oli Lagosissa (joka oli muutenkin ihan hirveä kaupunki, kuin pieni englantilaislähiö. Portugalilainen kulttuuri ja elämäntyyli kokonaan kateissa. Samoin itse portugalilaiset).

MInusta viime kesänä oli todella kuumaa. Ouhun siis kesästä 2005. Metsäpaloja oli joka puolella, lämpötilat olivat 30 ja yli.

parentsit tulivat vierailemaan mua joulukuussa. Vuokrattiin auto viikoksi. Hinta oli 95 egee. Se autonvuokrausfirma oli europe carrentals http://www.hihostels.com/dba/country-PT.en.htm

Kannattaa todellakin vierailla Sintrassa. Sen lisäksi, että vierailet siellä linnoissa, käväsehän kiertää metikköjä, todella upen paikan löysyin. Ja sinne tykkäsin mennäa ja viettää aikaa lukien ja tehden piknikkejä jne.

Obidos, keskiaikainen kaupunki linnanmuurien sisällä. Suosittelen. Mutta muistahan kavuta muurin päälle ja kävellä ne ympäri.

Cascaisissa on kanssa ihan kiva käppäillä, vaikkakin se on aika turistipaikka. Mutta siellä on Boca do inferno ja Capo da roca, euroopan mantereen läntisin kolkka ( sinäänsä ei mitään ihmeellistä). Matkalla tonne capo da rocaan etsi sellainen ravintola, kuin Don Wuixote. Upeat maisemat ja todella viihtyisä paikka! Magee sisustus!

15
Itselläni on vain ja ainostaan positiivisia kokemuksia HC:sta. Olen sekä majoittunut, että majoittanut monta kertaa.

No, on kyllä yksi miinuspuoli. se että jos on tajuttoman väsynyt ja majoittuu jonkun luokse. Ja yleensä siinä ei kehtaa ihan heti vaan rojahtaa sänkyyn. Kyllä siinä aina menee se tunti tai pari vähintäänkin pölistessä.

Itse tutustuin vuosi sitten postugalissa eläessäni yhteen stand up koomikkoon. Etsin majoitusta Azoreilta, Sao miguelilta. No, tämä tyyppi kuitenkin asui Lissabonissa, mutta sillä oli 2. kämppä sao miguelilla. Tavattiin eka kerta lissabonissa, se halusi näyttää paikkoja ja ihan vaan hegata. Meistä sitten tulikin todella hyvät ystävät -sekä sen kanssa, että sen kavereitten kanssa.
Loppujen lopuksi se antoi minulle ja mun suomalaiselle ystävälle, joka tuli mun kanssa Azoreita kiertelee, sen kämpän käyttöön. Saatiin kodin avaimet koko siksi 3 viikoksi, mitkä azoreilla vietettiin!

Mutta tuon paikan kautta voi myös solmia helvetin hyviä ystävyyssuhteita -vaikkakin useita noista tapaamistami tyypeistä en ole nähnyt sen koomin kun olen/ovat ovesta poistuneet.

16
Lainaus käyttäjältä: "osteri"
Lainaus käyttäjältä: "Varpunen"

Portugali - Amo-te

Mä ainakin olen oppinut ton muodossa "Eu te amo". Mutta luulisin, että "Amo-te" on portugalin portugalia ja "eu te amo" Brasilian portugalia.

Lainaus käyttäjältä: "Manna"

German -> Hurra!
Hungarian -> Hurrá!
Japanese -> Kampai!
Portuguese -> Vivas!


Saksaksi kyllä sanoisin "Prost!" En ainakaan vuoden oleskelun jälkeen kertaakaan kuullut sanaa "Hurra" tässä yhteydessä.
Unkariksi taas sanotaan " Egészségére!" (en ole varma kirjoitusasusta, mutta sanotaan muistaakseni{ägeesscheegerä}) Japaniksi on mielestäni myös joku muukin Kippis-sana, tota en ainakaan ole koskaan kuullut. Portugaliksi (ainakin Brasilian) sanotaan "tchim-tchim!" tai "saude!" Vivas:han tarkoittaisi eläköön.

Turkkia:
Eyvallah baba! - Todella macho ilmaus. Mulle ei ehkä oikein selvinnyt mitä se tarkoittaa, mutta kai jotain "take care"-suuntaista. Miehet voivat sanoa silleen toisilleen.  Samalla heitetään käsi sydämen päälle. Me (minä ja kaverini=tyttöjä) viljelimme sitä vähän joka puolella kun sana kiitos tuntui ylivoimaisen vaikealta (emme oppineet sitä neljässä päivässä! :P) ja kaikki vain naureskelivat meille. Jopa poliisit, jotka olivat hetkeä ennen tivannet meiltä passejamme, joita meillä ei sillä hetkellä ollut mukanamme.


Eu te amo =minä rakastan sinua
te-amo= rakastan sinua

Eu on minä (persoonapron.) ja te-amo kertoo, että kuka rakastaa ja ketä. (tuo amo: O on ensimmäisen persoonan merkki preesensissä.

17
no mut anyway...
pointti on kuitenkin se, että tyyli/tapa/murre, millä puhuvat perussa onminusta kaunista : )

18
Lainaus käyttäjältä: "MediaTica"
Lainaus käyttäjältä: "eeeerja"
Lainaus käyttäjältä: "Tasmanian tuholainen"
Lainaus käyttäjältä: "eeeerja"
Kauhein kieli on Portugalin portugali.
Kaunein on taas Brasialian portugali tai sitten Perussa puhuttava espanjan castellano.


Mikä ihme on espanjan castellano?  :wink:


hehhe, joo, espanjan castellano.. no siis tarkoitin tuota perussa puhuttua castellanoa. MIkä on sitten taas hieman erilasta kuin esim ecuadorissa puhuttu.
Castellano eroaa espanjasta siten, että se on yksinkertasempaa -ja kauniinpaa.
Portugalin portugali on tosiaa tönkköä venäjää ja täynnä konsonantteja. Brasialia on sitten taas soinnukkaampaa.


En halua mitenkään pilkkua viilata,mutta on nyt vaan pakko kommentoida ;)

Eli espanjaks espanjan kieli voi olla castellano tai español riippuen paikasta ja ajasta.Välillä virallisesti ollu castellano,nyt on español,mutta jos halutaan painottaa irtonaisuutta Espanjaan, käytetään myös castellano nimeä.Suomeks mielestäni suomennetaan espanja tai espanjan kieli(okei luulisin et esiintyy myös kastilian kieli tms.,mutta harvemmin tällasta versiota kuulee käytettävän).

Mutta jos puhutaan aiheesta niin kaunein kieli maailmassa...hmmm...tekis mieli vastata et espanja,mutta toisaalta on vaikee sanoo,koska pienempiä kieliä on tullut kuultua niin vähän..


hmm, nyt mä olen ihan pihalla..
mun mies on perusta ja se puhuu castellanoa, ei espanjaa (ja se vetää herneen nenänsä, kun joku kysyy että puhuuko se espanjaa). sikäli kun mä tiedän, niin jokunen ero noissakin kielissä on.

19
Lainaus käyttäjältä: "Tasmanian tuholainen"
Lainaus käyttäjältä: "eeeerja"
Kauhein kieli on Portugalin portugali.
Kaunein on taas Brasialian portugali tai sitten Perussa puhuttava espanjan castellano.


Mikä ihme on espanjan castellano?  :wink:  Tuosta tuli muuten mieleen, että ensimmäisen, ja toistaiseksi viimeisen kerran Portugalissa käydessäni ihmettelin sitä kieltä joka kuulosti ihan venäjältä tai joltain muulta slaavilaiselta. Brasilian portugalia ei maallikko tunnistaisi samaksi kieleksi.

Täytyypä meikäläisen muuten vähän imitoida vastaustasi, sillä otsikon kysymykseen vastaan että kaunein kieli on jokin Latinalaisen Amerikan maiden espanjan versioista. En osaa sanoa tarkalleen minkä maan, koska olen käynyt niistä vain muutamassa, mutta veikkaisin sen olevan tuolla Etelä-Amerikan luoteisosassa, suunnalla Ecuador-Kolumbia. Argentiinan (ja Uruguayn) espanjassa on hyvin erikoinen aksentti, joka tekee täkäläisestä versiosta hieman huvittavankin kuuloisen muiden mielestä, mutta varsinaisesti ruma se ei missään tapauksessa ole. Kauhein kieli on puolestaan castellanon syntysijoilla eli Espanjassa puhuttava espanja, joka kuulostaa nykyään aivan kauhealta paapatukselta.  :evil:


hehhe, joo, espanjan castellano.. no siis tarkoitin tuota perussa puhuttua castellanoa. MIkä on sitten taas hieman erilasta kuin esim ecuadorissa puhuttu.
Castellano eroaa espanjasta siten, että se on yksinkertasempaa -ja kauniinpaa.
Portugalin portugali on tosiaa tönkköä venäjää ja täynnä konsonantteja. Brasialia on sitten taas soinnukkaampaa.

20
Kauhein kieli on Portugalin portugali.
Kaunein on taas Brasialian portugali tai sitten Perussa puhuttava espanjan castellano.

Sivuja: [1] 2