Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Yazaku

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 27
61
Nyt on tullut ajankohtaiseksi laittaa Canoniin putkea kiertoon ja apua kaivataan!

Toistaiseksi olen jaksanut raahata Sigman 18-50 (2.8-4.5) DC OS HSM & Sigman 50-200 (4-5.6) OS DC HSM:ää. Jälkimmäistä putkea on hyvin harvoin tullut kaivettua esiin laukusta ja vaihdettua kameraan. 93% kuvista on tullut otettua ensimmäisellä putkella, niimpä ajattelin että tästä päästä voisi nyt karsia. Toinen ongelma on ollut se että Sigman 18-50 putkella en usein ole päässyt niin kauas kuin olisin halunnut.

Onko kokemuksia miten on pärjätty reissussa kiinteänlaajakulma objektiivin tai laajakulmazoomin kanssa? Hintahaarukka saisi olla alle 700€, mieluiten vaikkapa alta 500€:kin...heh. Yksi vaihtoehto tietty olisi leikkiä loittorenkaiden kanssa.. mutta... noh.. kertokaahan omia kokemuksianne avuksi!

Miten esimerkiksi Tokinan AF 11-16/2,8 ATX-Pro mahtaisi pärjätä reissussa ainoana putkena?
Jos otat tämän tyylisiä kuvia, niin se Tokina on passeli, mutta jos pitää saada kuvia kauempaa, niin teleä kaivataan.
Itsellä Canon 400D järkkäri jossa, canonin 18-55 putki ja joku tarvike (tais olla sigma) 75-300 putki ja noilla kahella onnistuu kuvaaminen lähes mistä vaan. Paitsi jos pitää ottaa jostakin ötökästä lähikuvia.

62
Pohjoismaat / Vs: Pohjois-Norja
« : 22.08.2012, 15:18:42 »
Mutta eipä ne taida tullissa pahemmin suomalaisia pysäytellä. Onko siellä edes miehitystä, jos menee esim. Utsjoelta yli?

Tähän verran saanut sen verta tietoa nähtävyyksien suhteen, että Alta ja siitä etelään päin alkaa vasta nähtävyydet ja jylhemmät vuoristomaisemat ja kanjonit. Nordkapissa varmastikin tulisi aikataulun rajoissa pyörähdettyä. Eli esimerkiksi Saariselän korkeuksilta taitaa tehdä kevyen päivän reissun.


Ite menin pari vuotta sitten Utsjoelta yli ja siellä oli miehitys, mutta ei ne ketään pysäyttäneet. Muistaakseni Inarissa (tai ainakin sen vieressä) kun yli mänin, niin siellä ei ollut ristin sielua. eli vaihtelevasti miehitystä ja joskus jopa pysäyttelevätkin kuulemma.

63
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Ruokaketjut USA
« : 22.08.2012, 12:07:17 »
Taco bell oli paras pikaruokaketju, mitä löysin kun Floridassa kävin.
Johnny rockets oli hyvä hampurilaispaikka. Siellä oli myös jotain tanssi esityksiä vähän väliä, kun olin yksin oli syömässä, niin se oli ihan mukava yllätys.

64
Lentomatkustus / Vs: Lentokentillä nukkuminen!
« : 22.08.2012, 09:49:01 »
Onko se lentokentta kohtaista saako nukkua kentalla?
Jotkut pienet kentät menevät illalla kiinni, joten niillä nukkuminen ei välttämättä onnistu, mutta isommilla kentillä, kansainvälisellä puolella nukkuminen on ainakin itselläni onnistunut. Toisaalta en ole alkanut hirveästi leiriytymään, vaan penkille pötköttämään reppu tyynynä.

65
Lentomatkustus / Vs: Lentokentillä nukkuminen!
« : 21.08.2012, 18:01:05 »
Itse myöskin Moskovassa pitkällä vaihdolla oleena (16t) totesin, että siellä ei ollut juurikaan kunnollista nukumapaikkaa, vaan penkillä piti nukkua puoli-istualteen. Kolleega kertoi että siellä on kyynernojattomia penkkejä, mutta itse en semmoisia löytänyt, joten vähän ahasta oli.

66
Lentomatkustus / Vs: Lentokilometrisi ja reittikartta
« : 21.08.2012, 16:10:51 »
No on sitä jonkin verran tullut kierrettyä.

Total:         284289 km

67
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 16.08.2012, 14:26:09 »
3, toi on kyl totta, jos ei tunne Balia, ekaa kertaa siel ni helpommalla paasee kun varaa etukateen. ne taxikuskit vie aina sinne mista saa parhaat komissiot... maksoin yli tuplahinnan yosta ekassa hotellissa koska olin niin vasynyt ja uupunut lennon jalkeen etta en jaksanu lahtea aamu kuudelta rinkan kanssa etsii parempaa kamppaa... kun en es tienny missa olin. pyysin viemaan sinne minne kaikki backpackerit menee, mut vei sellaisen sikakalliin turistirysan kupeeseen...
Samalla tavalla kävi minullakin. Eli nykyisin varaan huoneen aina ensimmäiseksi yöksi.

68
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 08.08.2012, 14:57:57 »
Kiitoksia vastauksesta.
No tulee sitten vain itse ajettua enemmän.

69
9 viikkoa ja Kalifornia. :D

70

Jenkit (  :o )
Tälle katselin lentojen hinnaksi 500-700€, mutta täällä pari viikkoa asuminen/ ruuat yms. tulisi tietenkin paljon kalliimmaksi kuin esim thaimaassa. Paikaksi mietimme lähinnä florida/ miami tai vastaava. ( Myös new york tai muu kaupunki tietenkin kiinnostaisi )
Mitenhän kalliiksi tänne reissaaminen tulisi, pärjäisikö 2 viikon reissun 1000€ budjetilla, vai pitäisikö tämä vaihtoehto pudottaa kokonaan pois?
Ite olin Miami-Daytona-Key west akselilla liikkeellä pari vuotta sitten ja kaksi viikkoa siellä maksoi 2500€ (auton vuokraus oli 800€) joten kyllä siellä rahaa menee ja helposti. Onnistuin löytää majoituksen 31€ vuorokaus south beach alueelta. Joten muuhun kuin asumiseen ja auton vuokraukseen meni 1266€. Ostin kylläkin vaatteita ja Mc sikaa parempaa mättöä jälkimmäisen viikon.
Jos Floridassa ei aijo tehdä mitään, niin kyllä sielä halvalla selviää, mutta kannattaako sinne asti lähteä vain ihmettelemään?
Ehkä halvin vaihtoehto olisi semmoinen että ottaa pakettimatkan välimerelle ja sieltä vuokraa auton/mopon ja lähtee ihmettelemään kylille.
Yksi kohde joka tuli mieleen on Kuuba. Sinne löytyy aina välillä tarjouslentoja alle 700€ Aeroflotilla. Siellä on myös paljon nähtävää ja majoittuminen on edullista. Myöskin ruoka ja juomapuoli on suomalaiselle edullinen. Ensimmäinen yö pitää varata ennakkoon, jotta maahan pääsee sisälle, mutta muuten ei kannata alkaa varailemaan, kun Casa particular löytyy kyllä todella paljon ja hinta niihin on neuvoteltavissa.

71
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 08.08.2012, 09:26:40 »
Olen lähdössä Kaliforniaan ensi syksyllä ja minulla on lähdössä kaveri mukaan, joka täyttää matkan aikana 19 vuotta, joten kun minä varaan auton, niin onko mahdollista laittaa kaveri toiseksi kuljettajaksi, vaikka hän on alle 21 vuotias?

72
Lonely Planet California... pitää alkaa lukemaan ja opettelemaan.

73
Tuborg Lime Cut.
Sopivan raikas juoma tähän vuodenaikaan.

74
Voi helkkari, varasin lennot ja hotellit Berliinistä mutta huomasin vähän turhan myöhään että sisäänkirjautuminen hotelliini toimii vain klo 20 asti ja lento on perillä 20.55. Voiko sisäänkirjautumisen suorittaa etukäteen netissä tms. Tai voisikohan tämä homma olla sovittavissa? Mitähän tässä kannattais tehdä kun olen aika tumpelo näitten matkahommien kanssa kun ennen en ole omatoimisesti matkannut. Jos joku auttaisi tumpeloa hädässä? :o
Pistä meiliä hotelliin ja kerro mikä källi kävi varauksessa, ja yritä sopia josko siellä olisi joku vielä odottamassa respassa sinun saapumista, tai sitten peruttaisivat varauksen.

75
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 17.07.2012, 20:03:36 »
Itse en edes keksi miksi, jonkun paikallisen pitäisi edes nähdä huoneen sisältö.

No äläs nyt, ihan varmasti keksit ;)
Tai no joo. Kyl mä yhen keksin.

76
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 17.07.2012, 12:23:01 »
Distric 1 alueella on yökerhoja, ei kuitenkaan mitään Thaimaan tyylisiä gogo-baareja. Maksullista seuraa niistä kyllä löytää helposti jos sitä on vailla. Keskustan ulkopuolella tuskin on mitään länkkärimestoja, en ainakaan ole sellaisista kuullut.

Mitenkähän yleisesti nuo halvemmat majapaikat Ho Chi Minh City:ssä suhtautuu jos kaveri haluaa käydä esittelemässä huonetta jollekkin paikalliselle? Päästävätkö ja jos päästävät niin ottavatko maksua ja jos ottavat niin ottavatko siitä jos vieras yöpyy vai ihan päivälläkin nopeasta esittelystä?
Ainakin itse kun olis Ho Chi Minh Cityssä, niin kaikissa majapaikoissa oli vieraiden huoneeseen päästäminen kielletty ja sitä myös valvottiin. (tai ainakin siintä huomautettiin, kun tsekkasin itseni sisään)
Itse en edes keksi miksi, jonkun paikallisen pitäisi edes nähdä huoneen sisältö.

77
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 16.07.2012, 14:44:29 »
Osaisko ihmiset suositella mitaan hienoja rantapaikkoja kuubasta, joissa olisi rannalla edes melko rauhallista ja asumisen saisi rannan lahelta? Itse olen nyt Guardalavacassa, tulin tanne Holguinista kun sain paikallisesta matkatoimisto niin edullisesti kolme yota all-inclusive resortista. Idea kuulosti aluksu kovin hyvalta... Levyttamista ja syomista kolme paivaa suht rankan havanassa tarpomisen jalkeen. Olisi varmaan pitanyt taas vahan enemman selvittaa asioita etukateen. Diili osoittautui hyvin huonoksi. Hotelli on hieno, mutta muuten meno taalla on tosi huonoa. Rannalla porukkaa enemman kuin hiekkaa ja vedessa on vaikea loytaa paikkaa, jossa ei lahin ihminen olisi vahintaan metrin paassa. Tuossa ehka pienta karjistysta, mutta ei edes pahasti. Tarvii nyt vaan juoda bissea hotellin allasbaarista seuraavat kaksi paivaa ja miettia hyvin tarkasti miten kaytan viela jaljella olevat 12 paivaa kuubassa. Onneksi Havana oli loistava paikka ja siella viihdyin.

Eli jos joku osaa suositella jotain hienoja ja suht. rauhallisia paikkoja taalta, niin neuvoja arvostetaan kovasti.
Itse suosittelen kanssa että matkustat Trinidadiin ja sieltä valitset jonkun Casa particular. Sieltä sitten ladalla tai jollain muulla kulkuneuvolla (vaikka vossikalla) lähialueiden rannoille. Matka kestää noin 10 min autolla ja saat makoilla rauhassa. Esim. La Bocasta löytyy pieni uimaranta, jossa on  ilmaisia aurinko "varjoja". Myöskin rannan läheisyydessä on muutama ravintola ja baari, jos alkaa hiukoa.

78
Ikävä kyllä se taitaa olla 3 kuukautta, mutta sitten California here I come.

79
Hobo whith a shotgun elokuva.
Kunnon roska viihdettä.

80
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 04.07.2012, 21:47:17 »
Kiitoksia vastauksesta, eli yritän pärjäillä ilman autoa.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 27