Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Thomez

Sivuja: [1] 2 3
1
Ilmoittaisitko paikkakunnan ja ovatko kuinka pitkälti kolikoita: jos siisti setelinippu tai asut ihan lähellä, voisin ostaakin.

Paikkakunta on Jyväskylä ja ei ole kolikoita vaan 5x oikein siistejä seteleitä


On raha tiukassa, kun tuollainen summa painaa mieltä.

KYLLÄ ON :D Puoli vuotta Afrikassa tyhjentää tiliä mukavasti!

 

2
Moroo,

myydään tai vaihdetaan johonkin 970 Mosambikin rahhaa eli meticaleja. Tämän päivän arvo näytti olevan 22,69 € mutta tarjoappa rohkeasti mitä vain, sillä näitä taaloja on hieman vaikeampi myydä koto Suomessa  :)

3
Moikka,

onko kellään tietoa ostaako joku muu pulju valuuttoja kuin Forex? Olis tukko Mosambikin meticaleja joista haluaisin päästä eroon ja rahan heittäminen menemään on jotenkin vastenmielistä  :P

4
Afrikka / Zimbabwe & valuutta
« : 28.05.2015, 21:35:53 »
Morjensta!

Olisikohan kellaan ajantasaista tietoa miten Zimbabwen valuutan kanssa tulisi toimia? Sinnepain olen suuntaamassa ja hieman toisistaan eriavaa tietoa loytyy muilta reissaajilta (jotka on kaynyt vuosi sitten) seka vanhoista opaskirjoista ja palstoilta. Jossakin vaiheessa on ollut ainakin jarkevaa vaihtaa rahaa mustan porssin kautta jolloin kurssit on kymmenkertaiset, pankkikortilla nostaminen on vissiin ollut aina huono idea ja jossain vaiheessa dollarit,eurot yms on otettu yleisesti kayttoon.

Monet vaan tuntuu sanovan etta riippuen siita miten rahan kanssa toimii voi Zimbabwe olla huippuhalpa tai sikamaisen kallis paikka matkustaa mutta ajantasaista tietoa ei tunnu loytyvan  :)

Joten anyone?

5
Afrikka / Vs: Mosambik
« : 08.05.2015, 11:14:01 »
Onko kellään kokemuksia Quirimbas Archipelago ja Bazaruto Archipelagosta? Kovasti kiinnostaisi mennä tässä parin lähiviikon aikana mutta ei oikein tunnu löytyvän tietoa noista. Lähinnä kiinnostaa se että onko mitenkään mahdollista toteuttaa halvalla. Esim halvasta majoituksesta, National Park entry feestä eikä island hoppingin hinnoista tunnu olevan mitään tietoa missään...

Kiitoksia kovasti jo etukäteen!

6
Afrikka / Vs: Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
« : 09.10.2014, 08:41:37 »
Joo totta. Iso aluehan se on mutta sanotaanko Etiopia, Kenia, Tansania, Mosambik Malawi, Swazimaa yms.

Kyllähän tuo eniten sitä offline hommaa olisi ja sitten latailis kerralla nettiin mutta lähinnä ajattelin et onko tuollapäin myynnissä mobiilidata liittymiä ja sen sellaisia mitkä mahdollistaisi sähköpostin käytön mahdollisimman useasti?

7
Afrikka / Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
« : 08.10.2014, 10:51:04 »
Moikka!

Tuossa olisi suunnitelmissa ponnistaa  vuoden vaihteen jälkeen ihmettelemään Itä Afrikkaa ja työni luonteesta johtuen minulla olisi myös mahdollista tienata hieman "karkkirahaa" työnantajaltani tekemällä muutamia tunteja viikossa etänä töitä.  Ainoa huoli on, että minulla ei oikein ole minkäänlaista käsitystä internet yhteyden saatavuudesta (joka on pakollinen työtä tehdessä) tuollapäin maailmaa. Joten kysymys kuuluukin: Onko kellään kokemuksia Itä Afrikasta ja yhteydenpidosta/ muusta Internetin yli liikennöinnistä ja onko nettiä miten saatavilla?

Kiitoksia kaikille jo etukäteen!

8
Afrikka / Vs: Kanarialta Afrikkaan?
« : 16.10.2011, 19:58:52 »
Afrikka on kovin iso paikka. Asiaa helpottaa, kun tarkennat kohdetta.

Niin joo sori. Eli tarkoitus olisi päästä jonnekkin tuonne Namibia, Angola, Kenia, Mosambik jne. alueelle eli keski-etelä afrikkaan. Tietty miksei kiinnostaisi myös Nigeria yms. mikäli vain sopivia lentoja löytyy. Mutta ei kuitenkaan ihan pohjois afrikkaan.

Ihan mielenkiinnosta, miksi näin erikoinen järjestely mielessä, asutko Kanarialla?

Manner-Euroopan kautta tosiaan joutunet kulkemaan.

Ihan Suomessa asustelen mutta katselin että Norwegianilla pääsee tosi edullisesti kanarialla. Kun kauheasti kiinnostaisi tuo Afrikan manner mut melkoisen kalliita ovat lentoliput sinne.

9
Afrikka / Vs: Kanarialta Afrikkaan?
« : 10.08.2011, 16:09:33 »
Afrikka on kovin iso paikka. Asiaa helpottaa, kun tarkennat kohdetta.

Niin joo sori. Eli tarkoitus olisi päästä jonnekkin tuonne Namibia, Angola, Kenia, Mosambik jne. alueelle eli keski-etelä afrikkaan. Tietty miksei kiinnostaisi myös Nigeria yms. mikäli vain sopivia lentoja löytyy. Mutta ei kuitenkaan ihan pohjois afrikkaan.

10
Afrikka / Kanarialta Afrikkaan?
« : 10.08.2011, 14:39:08 »
Moi!

Onkohan kellään tietoa, miten pääsisi kätevästi lentämällä Kanarian saarilta/Teneriffalta Afrikan mantereelle? Itse en ole millään löytänyt mitään suoria lentoja vaikka kuinka olen yrittänyt. Onko muka niin että Kanarialta pitää lentää takaisinpäin aina Lontooseen asti josta sitten takas Afrikkaan??? :o

11
Aasia / Vietnamilaista kahvia?
« : 11.04.2011, 14:05:55 »
Moikka!

Onko kellaan tietoa mista saisi hommattua Vietnamilaista kahvia koto Suomessa? Vai olenko kenties ainut kuka on vahvasti addiktoitunut tahan alyttoman hyvaan tavaraan ;D

12
Moikka!

Onko kellään kokemuksia tuosta DAN-vakuutuksesta? Se mitä olen itse lukenut siitä vaikuttaa todella hyvältä. Eli siis ainakin "DAN-sport silver"-vakuutus tuntuisi korvaavan hyvin sekä sukelluksessa että muualla tapahtuneet tapaturmat ja vain 85€ hintaan (+national tax mitä ikinä tarkoittaneekin).

Mutta mutta muutama kysymys nousee mieleen:

  • Miten pian vakuutukset astuu voimaan kun on liittynyt tähän DAN:iin?
  • Voiko DAN:iin liittyä kesken reissun, esimerkiksi niin, että on kolme kuukautta reissussa jonka perus matkavakuutus turvaa, ja ottaa sitten perus matkavakuutuksen turvan loppuessa DAN-vakuutuksen?


13
Onkohan kenelläkään kokemusta tarvitseeko tuota transit-viisumia terminaalien vaihdossa muilla lentoyhtiöillä kuin Aeroflotilla? Ihan kuin olisin jostain lukenut, että ainoa tapa mennä ilman transit viisumia on mennä aeroflotin "shuttle-bus":lla tuo terminaalien väli..

Juuri eilen oli lennon vaihto Sheremetevolla Pekingistä Helsinkiin (Aeroflotin lennot).

Terminaalien F, E ja D välillä pääsee kävelemään vapaasti ilman mitään tarkastupisteitä. Aikaa kannattaa varata ehkä 20 minuuttia päästä päähän. Terminaalien vaihtumisen huomaa vain lähinnä vain siinä että D-E kaikki on uutta/uusittua ja osa liiketiloista jne vielä avaamatta. F-terminaalissa meininki on vielä vähän Neuvostoliiton jäljiltä, mm tupakkaa saa vetää suht vapaasti missä vain (muodollisia tupakointi "pisteitä" siellä täällä). Pidemmällä vaihtoajalla kannattaa siis suunnata vehreämmille niityille puhtaaseen ilmaan toiseen terminaaliin. Muista terminaaleista (c?) ei ole tietoa..

Kentällä on muuten tavoitteena olla vuoteen 2015 mennessä Euroopan paras hubikenttä... siihen on vielä vähän matkaa.
Menomatkalla sain Transit-luukulla huhuilla keskellä päivää henkilökuntaa paikalle ja sitä rupesi löytymään vasta kun painelin sitten turvatarkastuslaitteesta läpi ja se rupesi ulisemaan. Sitten lyötiin leimaa boarding passiin ja ties mihin ja päästettiin takaovesta itse kansainväliselle alueelle odottelemaan jatkolentoa. Palveluhalukkuus vähän löysää. Mutta kyllä siellä vaihto onnistuu ongelmitta kun vähän potkii :)

Siis tuosta voisi hyvinkin olettaa, että lentoyhtiöllä ei ole väliä. Miten nuo matkatavarat sitten? Nekin siis saa "visa-free-zonen" sisällä, eikä tarvi poistua visan vaatimalle alueelle? (Tämä taitaa olla niitä kysymyksiä, miksi tämä "Tyhmät kysymykset"-kategoria on tehty ;) )

14
Onkohan kenelläkään kokemusta tarvitseeko tuota transit-viisumia terminaalien vaihdossa muilla lentoyhtiöillä kuin Aeroflotilla? Ihan kuin olisin jostain lukenut, että ainoa tapa mennä ilman transit viisumia on mennä aeroflotin "shuttle-bus":lla tuo terminaalien väli..

15
Aasia / Vs: Nepal
« : 25.10.2010, 19:44:15 »
Morjensta!

Eihän toverit osais yhtään neuvoa, että missä kuussa kannattaisi Nepaliin mennä trekkailee (everest base campin ympäristö lähinnä), kun n. kuukausi olis aikaa käyttää tammikuun alusta huhtikuun loppuun? Ehdotuksia ehdotuksia, kiitos!

16
Amazonilla myös hyvä valikoima moskiittoverkkoja.

http://www.amazon.co.uk/gp/search/ref=sr_kk_1?rh=i%3Asports%2Ck%3Amosquito+net&keywords=mosquito+net&ie=UTF8&qid=1283892474

No kattos vaan. Eikä ole hinnalla pilattuja. Mitenhän noista vaan toimituskulut ja mahtaako jotain vero/tulli maksuja tulla?

17
Prismassa kahden hengen moskiittoverkkoja saa hintaan 7.90€
Ei silmämääräisesti mitenkään huonompi laatuisia olleet.

Vitsi kun tuollase hintaa itsekkin löytäis verkon niin ostaisin heti. En kyllä aio missään nimessä mitään 50€ maksaa. Ei kellää ole tietoa mistä noita saisi halvalla?

18
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 05.09.2010, 15:56:42 »
Moi vaan kaikille! Osaiskohan joku fiksumpi/kokeneempi kertoa mikä mahtaisi olla paras viisumi vaihtoehto seuraavanlaiselle rumballe, joka sisältää monta tuloa maahan:

Vaihtoehto 1:

- Marraskuu:  Lento Helsinki-Delhi-Kathmandu

- Joulukuu: Lento Kathmandu-Chennai-Singapore

- Huhtikuu: Lento Kiinasta tai Myanmarista Intiaan.

Vaihtoehto 2:

- Marraskuu:  Lento Helsinki-Delhi josta junalla/bussilla Delhi-Kathmandu

- Joulukuu: Lento Kathmandu-Chennai-Singapore

- Huhtikuu: Lento Kiinasta tai Myanmarista Intiaan.

Eli tuollaista olen suunnitellut ja tuntuu löytyvän jos jonkinnäköistä viisumia Intiaan, mutta en nyt vain jotenkin hahmota kuinka ylläoleviin suunnitelmiin voisi erilaisia viisumeita soveltaa järkevästi, joten auttakee viisaammat ;)

Kiitoksia jo etukäteen kaikille!

19
Terveys ja turvallisuus / Suojautuminen kulkukoirilta?
« : 13.12.2009, 16:55:37 »
Elikkäs paljon puhutaan jokapuolella aina reissulla koetuista vaaratilanteista, jolloin kulkukoiralauma on hyökännyt tai lähtenyt uhkaavasti lähestymään matkailijoita. Tietääkseni nämä elukat monesti sairastaa aika pirun pahoja tartuntatauteja ja siksi kyselisinkin, että mikä mahtaisi olla paras keino suojautua hyökkäyksiltä? En nimittäin itse millään  haluaisi minkää vesikauhuisen koiran kohteeksi :)

Onko paras tapa vaan pysyä poissa öisin kaduilta (milloin käsitykseni mukaan koirat ovat todella tarkkoja reviiristään ja aggressiivisia) vaiko kenties kantaa jonkinnäköistä keppiä mukana ja tarpeen tullen antaa mailan avulla pikku karvaturreille kyytiä?

20
Voin myös suositella Filippiinejä kuten nimim. Korb Se. Esimerkiksi Boholilla on aivan loistavat snorklaus mahdollisuudet ja saari on erittäin rauhallinen. Mm. Anda niminen paikka saaren itäkärjessä on oman mieleni paratiisi jossa aivan upea luonto/koralli ympäristö ja aivan rauhallista.

Sivuja: [1] 2 3