Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pallo

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Lähi-itä / Vs: Jemen
« : 18.03.2015, 17:39:42 »
Moi moi!

Kiitoksia vastauksista. Juu näin minä vähän ymmärsin että Dubain tai Sanaan kautta pitäisi lentää. Dubai houkuttelisi enemmän sillä olettaisin että se saattaisi olla turvallisempi. Kenelläkään kokemuksia Dubain reitistä?

Liekö viisumit helpompi hommata matkatoimiston kautta vai suoraan lähetystöstä...? En ole tähän viisumiasiaan vielä kerennyt perehtyä eli pahoittelen mahdollista typerää kysymystä.

Tämä on tosiaan työmatka että sinne mennään vuoden lopulla haluttiin tai ei, ellei nyt Socotra julistaudu johonkin sotatilaan.

Ne somalialaiset merirosvot ei ole ilmeisesti Socotraa paljon ahdostelleet, mitä nyt siellä tankkailleet joskus?

Vähän kyllä himottaisi tuolla Jemenin mantereen puolellakin pyörähtää, mutta on varmaan helpompiakin tapoja kaivaa verta nenästään...

2
Lähi-itä / Vs: Jemen
« : 18.03.2015, 01:41:19 »
Hei,

Olisiko kellään tuoreita kokemuksia Jemenistä tai lähinnä Socotrasta? Tämän vuoden lopulle on suunnitteilla matka Socotralle. Meitä on kaksi naista keskenään menossa. Lähinnä kiinnostaa tietenkin turvallisuusasiat ja sitten matkustusvinkit että mitä kautta sinne kannattaa lentää? Mennäkö UAE:n kautta vai Sanaan kautta vai kuinka? Mitä kautta olette hommanneet viisumeita?

3
Thaimaassa olen asunut 4 vuotta.

4
Aasia / Vs: sukelluskurssi akselilta thaimaa-indonesia
« : 06.10.2009, 09:34:59 »
Kannattaa ite käydä juttelemassa sukelluskoulujen kanssa ja kysellä varusteista, vakuutuksista, henkilökunnan kokemuksesta (!), ryhmien koosta, sukelluskohteista ja ylipäätään katsoa tuleeko juttuun. Zero-hero tyyppejä löytyy jokapaikasta, samoin hyviä ja huonoja kouluja. Turha yleistää. Sitä saat mitä tilaat eli ei välttämättä kannata valita paikkaa ainoastaan hinnan perusteella... Nimim. Sukeltajia 3 vuotta ympäri Aasiaa kouluttanut

5
Aasia / Vs: Tyhjän päälle Kaakkois-Aasiaan
« : 06.10.2009, 09:19:14 »
Hei! Olen asunut ja tehnyt töitä Australiassa ja Aasiassa viimeiset viisi vuotta ja täällä edelleen. Aasiassa siis tällä hetkellä. Yhdyn aikaisempiin kommentteihin että kannattaa säästää matkakassaa jonkin verran niin että ei tule hätä käteen jos töitä ei löydykään. Loppu on asenteesta kiinni, eli matkaan vaan! Muistattehan työluvat kuitenkin. Jos on mitään käytännön kysymyksiä niin mielelläni vastaan mitä osaan.

Onnea kihlauksesta! :D

6
Thaimaa / Vs: Koh Tao
« : 15.06.2009, 11:03:15 »
Joo ja jos tekee sukelluskurssia niin usein saa majotuksen samaan hintaan tai ainakin hyvällä diilillä. Majotusta kyllä yleensä löytyy ilman varausta jos nyt ei osu siihen koh phanganin full moon bileiden jälkeiseen ruuhkaan. Taolla ainakin Sairee beachin pohjois päädyssä on ihastuttava coral grand diverssien paikka jossa on myös majotusta. Niillä on myös suomalainen sukelluksen opettaja.

7
Thaimaa / Vs: Saaret ja sadekausi!
« : 02.06.2009, 12:20:04 »
Yleisesti ottaen Thaimaan länsirannikolla on sadekausi noin toukokuun alusta syys-lokakuulle. Tuolloin myös Similanin saaret ovat suljettu, ja siellä ei siis silloin sukelleta. Koh Phi Phin ympärillä sukelletaan ympäri vuoden, mutta sadekauden aikana merenkäynti on kovaa ja näkyvyys huono. Itärannikolla Thaimaan lahdessa taas sadekausi on lähinnä loka-marraskuussa. Joulukuun puoliväli voi olla vaihtelevaa ja joulun jälkeen kelit alkavat parantua. Koh Taolla sukelletaan vuoden ympäri. Loka-marraskuussa olosuhteet ovat kehnoimmat, muuten hyvät. Valashai kausi noin maalis-kesäkuussa ja uudelleen syyskuussa.

8
Thaimaassa.

9
Yleinen / Säästäminen
« : 30.07.2007, 11:05:36 »
Suosin hostelleja lahinna rahan takia. Jos ero hostellin ja hotellin hinnassa on 10 euroa yo, ja lahdet 3 kuukauden reissuun (apout 100 yota), hintaero pompsahtaa 1000 euroon. Ja hyvin usein tama ero on kymmenen euron sijasta jopa 100 euroa. Nuo summat tuntuvat opiskelijan matka budjetissa hyvin paljon.

Lisaksi hostellissa on yksinaisen matkaajan helpompi tutustua ikaiseensa (usein myoskin yksin matkaavaan) seuraan. Usein sielta loytyy myos vinkkeja mita tehda ja minne menna, silla saalittavalla budjetilla siis. Joskus voi majoituksen saada jopa ilmaiseksi pienta siivousta/ iltaman jarjestamista vastaan.

Hostelleista saa myos usein aamupalan, voit vaihtaa kirjoja taikka nauttia kohtuuhintaisen kaljan tai pistaa bileet pystyyn. Ihmisia on koko ajan ymparilla ja mina nautin siita.

Harvemmin vietan hostellilla paivia joten en juuri valita millaiset olosuhteet siella on. Mutta jos hostellissa yopyminen hotellin sijaan tuo minulle yhden lisa kuukauden aikaa matkustaa, toki yovyn hostellissa.

Jotta tallaista.

Jos rahaa olisi loputtomiin, saattaisin toisinaan valita toisin.

10
Jep. Sama homma, en ole koskaan tavanut ketään keneltä tuota 6kk:n limittiä olisi tarkastettu. Jos au pairiksi mielit niin toki voit vaikka vuoden olla au pairina Ausseissa. Mutta se on sitten todella epävirallista monenkin asian suhteen, eli viisumin ehdot ei täyty ja tuo itse au pair homma oli viisumia tahi ei on kuulema Australian lain vastaista. Au pair perhe ei siis ihan varmasti käy tuollaiseksi sponsoriksi. En viitsi tässä ketään kehottaa laittomuuksiin mutta kyllä se au pairina olo pöydän alta onnistuu. Mutta ihan kuten tuossa Marie sanoi niin kannattaa miettiä haluaako käyttää koko vuotensa au pairina oloon. En ehkä suosittelisi. Ausseista löytyy todella helosti töitä kun viitsii etsiä muualtakin kuin Sydneyn keskustasta. Ja sieltäkin todennäköisesti jotain löytyisi. Jos tuo paikan päälle ilmaantuminen ilman mitään töitä niin kovasti pelottaa niin voithan toki hommata au pair paikan etukäteen pariksi kuukaudeksi ja sitten lähteä etsimään muita töitä. Mutta ihan tosi, kyllä siellä töitä riittää! Akuutissa hätä tilanteessa jossa töitä on löydyttävä tyyliin saman päivän aikana löytyy sitten aina tuota hedelmän poimintaa... Mutta ei pitäisi olla ongelma. Itse en ole ollut päivääkään työttömänä. Ja olen siis kouluni kesken jättänyt saamaton opiskelijan rutjake. :lol:

11
Turistiviisumi, wh viisumi, työviisumi ja paljon muita. Wh viisumi sopis varmaan parhaiten tohon au pair juttuun vaikka au pairhan taitaa olla vähän laitonta puuhaa Ausseissa ainakin. Siellä on kuitenkin pilvin pimein au paireja, mutta maksu tapahtuu pöyän alta ja mitään virallisia papereita ei oo. Sitten jos joku menee pieleen niin oot omillas.

12
Tee ihmeessä se sukelluskurssi Thaimaassa jos meinaat tehdä. Opetus on laadukasta (jopa laadukkaampaa) ja hinnat edullisempia kuin Australiassa. Ja oman kokemukseni perusteella uskallan vielä sanoa (tämän paljon vastalauseita herättävän mielipiteeni...) että sukellus Thaimaassa on parempaa kuin Australiassa. Tämä siis minun mielipiteeni. Ja olen sukeltanut paljon. Koh Taon saari Thaimaassa lienee maailman halvimpia paikkoja tehdä tuo Open waster kurssi. OW kurssi siellä on sen 9000 bahtia eli about 200 euroo. Ja toisella puolella Thaimaata esimerkiksi Similanin saaristo on maailman luokan paikka sukeltaa. Ja hinnat silti todennäköisesti edullisemia kuin Ausseissa. Minusta ihan ehottomasti teet sen kurssin Thaimaassa!

13
Mitähän tuohon sanoisi. No lentolipun hintaa en ala arvaamaan, soita vaikka Kilorylle ja kysy. Luulisin että maailmanympäri lippu tulee halvimmaksi. Mutta se tietty sitoo sitten. Maku asia lie. Tonnin parin hujakoilla moinen varmaan.

Lontoo on aika hintava, sielä saat varmaan helposti menemään 30 euroa päivässä.

Intiassa en ole käynyt mutta se lienee kohteista halvin, että uskoisin alle 10 euron päiväbudjetilla rahoittavan matkustelut ja yöpymiset ja ruuat. Thaimaassa 10-15 euroo päivä vois olla rittävä, samaten Malesiassa. Keskimäärin, riippuu vähän missä oot. Tyyliin pohjois thaimaassa menee vähemmän, Koh Phi Phillä enemmän.

OZ, NZ ja Jenkit verottaa varmaan ainaki 20 ellei 30 ekua päivältä, Hawaiista en osaa sanoa.

Kaikki erityisjutut sitten tyyliin sukellus tai kiipeily päälle. Tohon päiväbudjettiin sisältyy siis majotus, ruoka ja matkustus. Ausseissa, Uuessa Seelannissa ja Jenkeissä saa varmaan matkustukseen menemään enemmänkin jos oikeen rupee kiertelee. Ja isot kaupungit ja turistirysät on aina kalliimpia.

Tää nyt on yhenlainen budjetti. Voi päästä vähemmälläkin jos oikein pihistää ja jos tuntee porukkaa kenen luona voi yöpyä. Ja enemmänhän rahaa saa aina kulumaan... Jos teet töitä matkan varrella niin sehän auttaa kukkaroo aina!

Eiku säästämään! 8)

14
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 15.05.2007, 02:10:48 »
Graz, Itävalta
Zürich, Sveitsi
Tukholma, Ruotsi
Mikä tahansa Alppi kylä
Budapest, Unkari
Lontoo, UK
Yangshuo, Kiina
Peking, Kiina

Riitäishän näitä...

Ja nämä ei sitten ole missään järjestyksessä. Ei vaan voi laittaa järjestykseen.

15
Australia ja Oseania / Helmenkalastusta Australiassa
« : 23.04.2007, 09:24:56 »
Ma muistan kuulleeni etta moista duunia ois itarannikollakin. Maksaavat kuulema ihan ookoo mutta on pirun rankkaa hommaa. Se homma mista mina kuulin oli siis laitesukellus hommaa. Viettavat paivittain pitkia aikoja veden alla kohtuu matalassa vedessa. Muistaakseni piti olla ainakin divemaster tuohon touhuun. Eivat mielellaan ota naisia toihin, joka minua vi*utti aivan suunnattomasti. Enempaa en juuri nyt muista. Voin kysasta kaverilta sen firman nimen jos sua kiinnostaa.

16
Pallon vois melkein lisata listaan.

17
Tyhmät kysymykset / Passin uusiminen?
« : 23.04.2007, 08:55:11 »
Taahan varmaan selviais Suomen suurlahetystosta mutta kysasenpa taalta ennen kun alan heita harnaamaan. Eli onko kellaan tietoa miten jouhevasti asiat sujuu jos olen Australiassa WH viisumilla ja haluaisin saada uuden passin. Haluan uuden passin koska nykyinen menee umpeen noin 5kk maasta poistumisen jalkeen ja minun on tarkoitus jatkaa reissua Australian jalkeen viela ympari Aasiaa yli 5 kuukautta. Eli kun Aussi viisumini on myonnetty nykyiselle passille niin antaahan ne minulle sitten uuden passin? Vai pitaakohan mun mahdollisesti hakea uutta viisumiakin?

Ja onhan se Suomen suurlahetysto Canberrassa onhan?

18
Lainaus käyttäjältä: "miumau"
Mä olen kai sitten kauhea himpukka eli ulkonäkökeskeinen eli materialistipaska kun mulla ei ole erikseen mitään reissausvaatteita... Kyllähän meinasin tippua tuolilta kun luin tuota kenkä-aiheista ketjua ja joku siellä avautui käyttävänsä Eccon kenkiä reissussa myöntäen vielä suoraan että ne on mummomaiset  :shock:
...


Jep. Et ole yksin. Mullakaan ei ole erikseen yhtakaan reissuvaatetta. Samoja kuteita kaytan kotona ja reissussa. Hankalahan se olisi sellaista yhta reissuvaatetta nimeta joka toimisi jaatikolla hiihtaessa ja rannalla loikoillessa. Mika on mukavaa ja tyylikasta kotona on sita myos reissun paalla.

19
Sanosin etta ihan varmaan paastaa maahan takasi.

20
Yleinen / Re: Ei ole pakko
« : 24.03.2007, 09:27:37 »
Lainaus käyttäjältä: "MghtyDux"
Kertoa kellekkään, missä sitä reissaa. Jos muutat pois suomesta ja samalla haluat katkaista verotuksen ja sosiaalietuudet, ilmoitat vaan maistraattiin, että et ole enää vanhassa osoitteessa ja uutta osoitetta ei ole. Se siitä.


Mina reissun paalle lahtiessani ilmoitin postiin seka maistraattiin vain posti osoitteeni. Ne siella vahan inttivat etta pitaisi kuule asuinpaikkakin kertoa ja mina siihen etta no kun ei ole. Sanoin etta kirjota papereihin etta tytto on reissussa. Kovan inttamisen jalkeen suostui sitten ja olen nyt virallisesti "koditon" ja reissussa jos joku sielta kyselee. Eli onnistuu tuo lahteminen ilman minkaan osoitteen jattamista. Postiosoite tietty... Mutta sehan on vaan postia varten, silla ei ole mitaan tekemista sen kanssa missa sina olet.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13