Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mary-jo

Sivuja: [1]
1
Ranska / Vs: Ranskan viinitilat
« : 21.12.2011, 12:23:44 »
Heips!

Suosittelen Alsacen viineihin tutustumisen aloittamisen Pfisterin viinitilalta Dahlenheimin kylässä. http://www.domaine-pfister.com/en/ Tuo kylä on siis melkein pohjoisin Alsacen viinikylistä.
Melanie on ihana ihminen ja puhuu loistavaa englantia. Myös äiti palvelee viinehin tutustujia mielellään, mutta englanninkieli ei hänellä taivu yhtä hyvin. Olemme poikenneet paikan päälle kolme kertaa ja aina on lämmin vastaanotto ollut!

Colmarin lähellä sijaitsee ainakin omasta mielestäni pittoreskein viinikylä = Riquewihr. On muurien ympäröimä ja kylästä nousee suoraan Grand cru - tarhat. Ko kylästä on kotoisessa alkossammekin myynnissä Hugel, Doppf & Irion ja Dopff & Moulin tilojen viinit. Kylässä on kaksi Michelin tähti ravintolaa ja paljon muitakin hyviä ruokapaikkoja. Ehdottomasti yövyn aina kylässä, sillä päiväturistien kadottua illansuussa korostuu kylän idyllisyys entisestään. Me olemme käyttäneet majapaikkana Hotel de Couronnea - http://www.hoteldelacouronne.com/en/index.php- aamiainen on runsaampi kuin yleensä Ranskassa.

Colmarin kaupungin vanhaan osaan kannattaa tutustua kävellen. Kaupungin ulkolaidalla löytyy suhteellisen uusi Wolfbergerin viinitilan esittelytila, jossa voi vertailla esim. viideltä eri tarhalta Rieslingejä tms.

Bon voyage!

2
Aasia / Vs: Pohjois-Koreassa käyneita
« : 17.10.2008, 11:36:59 »
Tiedetään kyllä mitä tehdään, mutta tätä en. Voiko Pohjois-Koreaa koskevaa kirjallisuutta viedä? Pari noita olisi tuossa hyllyssä ja ihan kivaa matkalukemista, yöjunallahan tuolta pois tullaan.
[/quote]

Itse en veisi mitään kumpaakaan Koreaa koskevaa kirjallisuutta maahan. Paikan päällä myyvät muutamalla eurolla "A Aightseeing Guide to Korea - collection of materials, photographs and maps"-teosta, joka on painettu 1991, mutta eihän oikea totuus muutu vuosien aikana  ;)

Mukaan ottaisin jotakin kaunokirjallisuutta. Ryhmästämme joiltakin revittiin hömppälehdistä uimapuku-valokuvasivuja.

Itselläni oli asenne, että kun sinne on sen verran haastavaa päästä, en nyt viitsi kokeilla kaikkia rajoja, vaan mennään annettujen ohjeiden mukaisesti ja asioita ihmetellään sitten vasta takaisin Pekingissä.

Itse palaan ehdottomasti maahan jossain vaiheessa - esim. vuoristoseutu on tosi kaunista! Toivon mukaan liikun silloin omatoimisesti vuokra-autolla  ::)

3
Tansania / Vs: Tansania
« : 15.10.2008, 14:02:01 »
Moi! Eri lähteistä saa ristiriitaista tietoa rahasta Tansaniassa.

Kannattaako ottaa mukaan pieniä seteleitä euroina vai dollareina? Tarkoitus on käydä safarilla ja Sansibarilla. Kannattaako länsivaluutta vaihtaa shillingeiksi maahan saapuessa vai onko hinta suhteessa sama valuutasta riippumatta?

Kiitos jo etukäteen!

4
Aasia / Vs: Pohjois-Koreassa käyneita
« : 15.10.2008, 13:55:08 »
Muutaman hetken palstaa pelkästään lukeneena, antoi Loordin matkalle lähtö kimmokkeen kirjautua palstalle ja kertoa joitakin kokemuksia syksyn 2007 Pohjois-Korean reissulta.

Perille pääsee joko junalla (esim. Pekingistä 27 tuntia) tai lentäen ainakin Pekingistä (joko korealaisella tai kiinalaisella yhtiöllä). Matka on AINA etukäteen järjestetty. Ryhmämatkojahan tekee suomalainen Olympia + muutama ulkomainen yritys. Mikäli, et halua olla ryhmässä, voi hinta olla kalliimpi, koska sinulla on AINA matkanjohtaja numero 1, matkanjohtaja numero 2 (kutsutaan myös oppaan väijyksi) ja autonkuljettaja.

Itse olin osa 23 hengen ryhmää ja meillä oli lisäksi henkilökunnassa (esillä olevana) virallinen valvoja tms. (ei selvinnyt viikon aikana sällin status, mutta ei siis opastanut missään vaiheessa) ja virallinen kuvaaja. Onhan se helppoa, kun viikon reissun jälkeen saa ostaa 30 eurolla 75 minuutin DVD-esityksen omasta reissusta.  ;D Arvioidemme mukaan meidän mukana seurasi 2000-3000 korealaista pitämässä eräänlaista esitystä   ::)

Turistille valuutta on eurot - kannattaa ottaa mukaan yhden ja kahden euron kolikoita ISO läjä. Missään et voi nostaa esim. luottokortilla lisää rahaa. Matkaan kuuluu täysihoito, mutta kun hotellista ei voi iltaisin poistua, saattaa iltajuomiin kulua rahaa. No esim. litran pullo votkaa oli hotellinkaupassa 4,5 euroa. Mutta matkamuistot - esim. julisteet olivat yllättävän kalliita

Kannattaa ottaa mukaan esim. jenkkipaketteja ja sukkahousuja, joita sitten unohtelee ravintolan pöytään. Seuraavana päivänä on henkilökunta entistä ystävällisempiä. Paikalliset naiset parsivat niitä 20 denierin sukkahousuja

Kaikki tapaamasi ihmiset puhuvat virheetöntä englantia (vailla aasialaista korostusta) ja ovat ulkonäöllisesti virheettömiä....

Suosittelen ehdottomasti, kunhan tietää mitä on tekemässä, eikä esim. yritä viedä Etelä-Koreaa koskevaa kirjallisuutta tms. maahan

Sivuja: [1]