Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tarkkala

Sivuja: [1] 2
1
Itse kävelin rim-to-rim 27 vuotta sitten teini-ikäisenä nuorisoryhmän kanssa neljän päivän reissulla. Vuosien aikana lienee paljon muuttunut, mutta:
- kokonaismatka hoituisi noin 1,5 päivässä eli hitusen pitää "kiriä" jotta yhteen päivään ehtii (pohjalla asuvalle 30km "kauppamatka" kuulemma normaali päiväkävely)
- lasku (taisi olla pohjoinen) oli parasta vaihtuvien maakerrosten/värien vuoksi, pohjalla kävely ei kauhean kummallista/vaihtelevaa
- vilvoittelu hoidettiin puroissa istumalla/makaamalla
- termi swithcback tulee ärsyttävän tutuksi (taaperretaan nyppylöiden yli edes takaisin rinnettä hitaasti nousten)
- pohjalle ei kuulunut tuolloin radiosignaali, joten hiljaista oli (ja jalkapallon MM-kisojen tuloksia ei saanut mistään)
- nousu on hidasta, raskasta ja, varsinkin jos vesi alkaa loppua, tuskaisaa (myös maisemien ihailuun ei oikein siinä vaiheessa enää nappaa)

Summa summarum, Phantom Ranchiltä mukaan tarttui haalarimerkki jota ei ole montaa ole tullut vastaan, mutta itse kanjoni ei ihan niin hieno/erikoinen kun saattaisi kuvitella (ps. en ole yhtään luonto/hiking tyyppi joka saattaa vaikuttaa kokemukseen, itse otin enemmän "urheilusuorituksena").

2
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Edullisin osavaltio
« : 02.04.2014, 13:29:12 »
Louisianassa kv.turisti saa "sales tax" takaisin (http://www.louisianataxfree.com/) ja muistaakseni nykyään Texasissakin. 

3
Kiina / Vs: Hotelli/Hostelli Hong Kongissa
« : 23.01.2014, 21:23:13 »
Varasin hostellin Mong Kokista.

Itse ehkä kääntyisin bussin kannalle (http://www.nwstbus.com.hk/routesearch.aspx?t=1390504581389&intLangID=1, sopisiko A21)? Bussi hieman halvempi, melko tyhjä, point-to-point ja ikkunasta näkee hieman maisemiakin.

4
Japani / Vs: Viikko tokiossa vai muualle ?
« : 21.01.2014, 22:57:18 »
Kysymys kuuluukin kannattaako viikon aikana lähteä käymään Kiotossa tai muualla vai jäädä viikoksi Tokioon ?

Veikkaisin, että useampi tulee kommentoimaan täällä kauempana käymisen puolesta, mutta itse saimme viikon kulutettua pelkästään Tokiossa ja hieman jäi keskenkin. Eli jos kaupoissa kiertely kuuluu ohjelmaan, niin päivässä ei oikein ehdi 1-2 kaupunginosaa enempää katsastaa.

5
Ranska / Vs: Pariisi
« : 26.02.2013, 16:45:59 »
Chartier ravintolassa kirjottavat kuitin pöytäliinaan, ravintola on itsessään jo legenda joten sinne vaan syömään.

Ensikertalaiselle pikku varoitus: tarjoilijoilla "hirveä kiire" ja ruokalaista vain ranskaksi. Joten jos ette halua valita arvalla (lähellä istuneet japanilaiset tekivät näin ja eivät olleet iloisen näköisiä ruokien tullessa),  kannattaa hieman valmistautua. Ruoka ok, ei kuitenkaan mitään erityisen ihmeellistä.

6
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New Orleans
« : 16.01.2013, 15:48:49 »
Hiukan yllättäenkin aika vähän keskustelua tästä kaupungista. Eli: French Quaterin lisäksi, mitä näkemisen/kokemisen arvoista on lähiseudulla tai itse kaupungissakin?

Omasta mielestäni merkittävin nähtävyys on kaupunki itsessään, kuin menisi ajassa taaksepäin 100 vuotta (rakennukset, sähköjohdot, teiden epätasaisuus jne.). Tuo Tripadvisorin yleislista http://www.tripadvisor.com/Attractions-g60864-Activities-New_Orleans_Louisiana.html on hyvä lähtökohta, mutta edellä mainittujen lisäksi nostaisin esille Warehousen Districtin WWII ja Ogden museot sekä Julia-kadun galleriat, St.Charlesin ratikkalinjan Uptowniin ja Magazine Streetin pikkukaupat (valitettavasti Katariinan jälkeen varjo entisestään). Yhdellä hautausmaallakin kannattaa käydä kääntymässä ja Lower Ninth Wardiin järjestetään kiertotoajeluja. Syömisen merkitystä ei tosiaan kannata New Orleanssissa alirvioida (esim. Le Pavillionin lounas-buffet ollut aina vierailun arvoinen http://www.lepavillon.com/menus/BuffetMenu.pdf).

Ostosten osalta kannattaa muistaa, että Louisiana on ainoa (?) osavaltio jossa turistit saavat sales taxin takaisin http://www.louisianatravel.com/shop-tax-free-louisiana-program-international-visitors.

Jos kupongeilla ym. haluaa pelata niin NOLAan niitä löytyy netistä melko paljon (esim. http://www.neworleansonline.com/assets/pdfs/coupons/coupons.pdf ja http://www.neworleanscvb.com/visit/specials-coupons/).

Ps. Vuonna 2001 SportsGuy Bill Simmons kirjoitti kaupungista hieman toisenlaisen kolumnin joka aloitti pienimuotoisen tiedotussodan (http://sports.espn.go.com/espn/page2/story?page=simmons/020129

7
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 19.06.2012, 18:02:35 »
Eli siis, mihin kannattaa ehdottomasti mennä Berliinissä? Aikaa on kolme kokonaista päivää...

"Aikuisempaan makuun" suosittelisin 72h Berlin WelcomeCard Museuminsel 34€ (http://www.berlin.de/international/berlin_a-z/public_transport/welcomecard-engl/index.en.php)...

8
Italia / Vs: Rooma
« : 22.02.2012, 15:39:01 »
Lainaus käyttäjältä: alan_mies
Aion pian testata Piazza Pasquinolla, ihan Navonan vieressä, sijaitsevan Cul de Sacin, kun eräät foorumiaktiivit sitä minulle suosittelivat.  ;)

Muistaakseni oli Mondon matkaoppaassa Suomen suurlähettilään lempipaikkoja... Pari kertaa testattu ja hinta/laatu -suhteeltaan hyväksi havaittu. Da Baffetton osalta tarkista aukioloajat.

9
Italia / Vs: Rooma
« : 08.07.2011, 15:48:36 »
Nähtävyyksien hinnoista olisin myös iloinen.

Museoiden hintatasoa näkee ainakin tästä http://www.romapass.it/doc/sitiAderentiCostoBiglietti_eng.pdf

10
Koska suurin osa SFO:n nähtävyyksistä on parhaimmillaan päiväsaikaan ja kaupungin iltatarjonta on hieman rajatumpaa niin jos Alcatraziin päättää mennä, niin night tour on mielestäni järkevä valinta.

11
Lainaus
Onko muuten julkinen liikenne niin hyvä ettei tarvitse autoa alkaa vuokraamaan?

SFO ei nyt ole ihan NYC mutta varsin kompakti ja busseilla, ratikoilla (street cars + cable cars), metrolla, "junalla" (BART) ja lautoilla tulee esim. kaksi aikuista loistavasti toimeen.

Autoa tarvitsee mielestäni ainoastaan jos haluaa käydä katselemassa viinialueita tai ajella hieman LAX suuntaan rantaa pitkin etelään (ei mielestäni välttämättömiä SF-kokemukselle). Lentokentälle, Berkleyyn ja Oaklandin pääsee hyvin julkisilla.

Julkinen liikenne tietysti vaatii hieman suunnittelua/joustavuutta/aikaa mutta itselleni sen käyttö on jopa välttämätön osa kaupunkikokemusta.

Ps. Alcatrazin iltakäynnille (https://www.alcatrazcruises.com/index.aspx) "pitää" varata liput melkein heti kun tulevat myyntiin (60/90 päivää etukäteen)!

12
Hotellin sijainti riippuu siitä millaisella matkalla/kokoonpanolla on matkassa ja mitä haluaa nähdä. Kaupungin nähtävyydet kun on hieman "ympyrän kehällä".

Itse majoituimme viimeeksi "yli-rauhallisessa" Japantownissa (Best Western Tomossa oli tarjous alle 70€/yö kahdelle). Alueelta pääsee julkisella liikenteellä hyvin etelään Haightiin, Castroon ja Missioon, pohjoiseen Marinaan, ja tietysti itään keskustaan ja Chinatowniin. Viihtyisä Filmoren kauppakatukin on vieressä. Bussikartat löytyvät muuten osoitteesta http://www.sfmta.com/cms/mmaps/official.htm.

Itse jättäisin hotellivalinnassa South of Marketin (hieman kyseenalaista seutua), Mattinkin alla mainitseman Terderloinin (hyvin kyseenalaista seutua http://wikitravel.org/en/San_Francisco/Tenderloin) ja Fisherman's Wharfin (turistirysä) alueet väliin.

13
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 09.06.2011, 15:45:53 »
Itse lentänyt halvoilla lipuilla kuudesti eikä mitään valittamista ole aikataulujen / prosessien suhteen ollut. Uusimmat koneet joissa WiFi toimii tuntuvat jopa luksukselta. Koneisiin vain toivoisi lisää asiakkaita etteivät hylkäisi Suomen markkinoita lähivuosina.

Istumapaikan suhteen automaatti on minulle aina ensin ehdottanut peräpäätä mutta kuvaruutua ylöspäin skrollaamalla edestäkin voi itselleen paikan valita.

14
Aasia / Vs: Singapore
« : 09.06.2011, 15:30:54 »
Itse nostaisin listalle

Sentosan sitä vastoin jättäisin täysin väliin ja eläintarhakin on mielestäni hieman so-so aikainvestoinnin huomioonottaen.

Wikitravelin englanninkieliset aluekohtaiset Singapore-sivut (http://wikitravel.org/en/Singapore) ovat keskimääräistä paremmat ja auttavat pikatutustumisessa.

15
Saako Arlandan kentältä ostettua käteisellä bussilipun Tukholman keskustaan vai käykö vain kortit?

Ainakin 2 terminaalin infosta sai ostaa käteisellä.

Lainaukset laitettu kuntoon. -Milma

16
Japani / Vs: Tokio
« : 09.01.2010, 02:40:57 »
Jos olet suunnitellut käyttäväsi joukkoliikennettä niin lippujen osalta kannattaa katsastaa Tokio-metron "value-tickets" infoa osoitteesta http://www.tokyometro.jp/global/en/ticket/valueticket.html (itse preferoimme metroa JR-linen sijaan). Naritan kentältä sai esimerkiksi ostaa pakettina edestakaisen Limousine-bussin ja kahden päivän metrolipun hintaan 6100 jeniä (pitää ostaa tosiaan kentältä!). Lisäksi nuo tavalliset päiväliput saa ostettua keskustaa halvemmalla.

Tokiossa ilmansuunnista pysyy paremmin selvillä sekä maan alla että päällä jos ottaa mukaan pienen kompassin (nimim. kokemusta on).

Ps. Valitettavasti "From December 10, 2009 to January 23, 2010, the busiest time of the year at Tsukiji Fish Market, tourists will not be allowed to watch the morning tuna auctions to ensure a smooth and accident free course of business." (http://www.japan-guide.com/e/e3021.html)

Pss. Shibuya 109:n myyjät ja asiakkaat (http://www.shibuya109.jp/) ovat näkemisen arvoisia kaiken ikäisille...

17
Kanada ja Yhdysvallat / New York - Bussit
« : 03.08.2009, 12:51:38 »
Nykissä metrokortin ostavien (viikon kortin hinta nyt 27 dollaria) kannattaa myös muistaa mahdollisuus käyttää rajattomasti busseja (paitsi express). Bussit eivät tietysti ole maailman nopeimpia ruuhkien ja joka melkein joka korttelissa olevien pysäkkien vuoksi mutta vuoroväli on tiheä (jopa 2-3 minuuttia), poikittaissuuntaisia reittejä on ja bussin ikkunoista näkee eri alueiden henkeä huomattavasti metroa paremmin.

Bussikarttaa ei löydy ihan jokaisesta matkaoppaasta joten se kannattaa printata mukaan esim. osoitteesta http://www.mta.info/nyct/maps/manbus.pdf.

Ps. "Pysäkkioperaatiot" ovat selvästi kotimaisia hitaampia joten usein bussiin ehtii ilman hiet pintaan nostavaa spurttiakin  :) 

18
Kanada ja Yhdysvallat / NY - Central Park
« : 03.08.2009, 12:32:07 »
Jos suunnitelmissa on hieman katsella myös keskuspuistoa niin yksi suositeltava vaihtoehto on ladata kävelykierroskartta ja podcast osoitteesta http://www.centralpark.com/pages/walking-tours/arts-and-architecture-tour.html (podcast löytyy iTunesistakin mutta kartan vuoksi joutuu loggautumaan).

Auringon paistaessa kiva parin tunnin kierros.

19
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York
« : 03.08.2009, 12:14:55 »

Sen verran kuitenkin vielä kiinnostaisi saada Nykissä käyneiltä tietoa, että mitä ruokamestoja suosittelette? Prioriteetteinä sen verran, että kipeäksi en itseäni aio ruoasta maksaa (ei mitään ***** tähden ravintoloita  :) ), mutta en kuitenkaan ihan mäkkäri tasoonkaan ole tyytyväinen.


Ruokapaikat riippuvat aina hieman mausta mutta nämä kaksi ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

Chicken and Rice Food Cart 53rd St at Sixth Ave  (SW corner!) for the best $6 dinner in the city, only served from 7:30pm-4:00am. Load it up with white sauce then use the hot sauce sparingly (suurin osa jättää laittamatta kokonaan koska on TYRMÄÄVÄN vahvaa). You can dine al fresco on the nearby benches or on the side of the fountain. Need to be a little adventurous to eat "street meat" but with the line that starts to form at ~7:20pm that many people can't be wrong

Daisy May's BBQ at 46 St and 11 Ave. A bit of a hike, but really good BBQ ribs, chicken, pulled pork, and sides. You order at the counter, and then it is cafeteria style seating in the back. http://www.daisymaysbbq.com/

Pihvien osalta kaikkialla suositellaan Peter Luger’s:ia Brooklynissa mutta ilmeisesti pöytää hankala saada.

20
Jos ei ole aivan varma matka-aikataulustaan tai halua ostaa lipuja paljon etukäteen niin South Seasportin TKTS on ehdoton ostopaikka. Liput pääasiallisesti puoleen hintaan ja jos menee jonottamaan tuntia ennen aukeamista (siis klo 10.00) niin pääsee ensimmäisten joukossa lippukassalle (ja saa yleensä erinomaiset paikat).

Lipputarjonta vaihtelee päivittäin mutta www.tdf.org osoitteesta voi katsoa mitä edellisellä viikolla on ollut tarjolla. Edellä mainituista Billy Elliot ja Lion King ovat edelleen niin suosittuja ettei TKTSiin ole oikein lippuja herunut ja Rock of Agesin alennusprosentit ovat olleen vain 30-40 % luokkaa.

Jos 70-luvun ”nostalgia” iskee niin 9 to 5 Dollyn musiikilla ja tehokkaalla lavatekniikalla on mukavan pirteä.

Sivuja: [1] 2