Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - viatonsilli

Sivuja: 1 [2]
21
Espanja / Harkätaistelua espanjassa
« : 19.02.2007, 16:10:03 »
no siellä paikan päällä tulet kyllä huomaamaan mainoksia vähän joka kadunkulmassa. yleensä hieman "perinteisemmissä" kaupungeissa, tyyliin Sevillassam Cordobassa, Rondassa lienee paremmat tsäänssit nähdä maineekkaampia matadoreja kuin jossain torremolinoksessa. Sitä saattaa ajatella, että taistelu kuin taistelu, mutta niin se vain on, että erot ovat kokeneiden ja nuorukaisten välillä aikamoisia. Kokenut, kuuluisa matadori suorittaa häräntapon todennäköisesti huomattavasti "härkäystävällisemmin", jos nyt niin voi sanoa. Iskee siis kerralla oikeaan kohtaan!

Taisteluiden eettisyydestä voisi varmaan keskustella pitkään ja mielenkiintoinen dispuuttihan tuo onkin. Itse en ole mikään suuri fani, mutten toisaalta koe voivani vastustaakaan taisteluita kovin fanaattisesti. Syönhän kuitenkin itsekin lähes päivittäin varmasti aika lajikäyttäytymisvastaisesti eläneiden tuotantoeläinten lihaa. Taisteluissa kuolevat härät ovat sentään valmistautuneet viimeiseen koitokseensa laitumilla loikoillen. Jep, jep, näitä elämän ja kuoleman kysymyksiä...

22
Etelä-Amerikka / venezuela
« : 22.01.2007, 16:28:16 »
neljän kuukauden kokemuksen syvällä rintaäänellä venezuelasta voisin sanoa, että matkailu ei sinänsä ole vaikeaa eikä varmaankaan vaikeudukaan mitenkään merkittävästi, mutta tietyissä jutuissa nykyisen hallinnon vaikutuksen kyllä huomaa.

 chavez on armeijan miehiä taustaltaan ja sen huomaa kyllä huomaa myös ympärillään.. Militantteja joka paikassa.. Militantteja, jotka valitettavasti myös varsin korruptoituneita, joissain tapauksissa fasistisia, useissa tapauksissa tyhmiä (okei, huonon koulutuksen saaneita ja tietämättömiä monessa mielessä). Pahimmat kokemukset ovat Kolumbian rajalta, jossa oikeasti yrittävät nyhtää lahjuksia. myös kautta maan esiintyvä henkilöpaperien kysely esim. kaupoissa jne. saattaa siihen tottumattomalta tuntua ärsyttävältä.

Vammainen valuuttakontrolli takaa virallisissa vaihtopisteissä surkean kurssin euroille ja dollareille, toisaalta mustassa pörssissä vaihtaminen on joissain paikoissa hyvinkin edullista ja turvallista, joissain paikoissa taas riskialtista, jopa vaarallista.

toisaalta vaikuttaa kyllä, että hallinto haluaa kehittää turismia ja houkutella lisää ulkomaalaisia Venezuelaan. tiettyjä paikkoja (Margarita, Merida) lukuunottamattahan turisteja Venezuelassa on vielä melko vähän. enemmän tahtovat rajoittaa oman maansa kansalaisten liikkumista, joka todellakin on vaikeutunut Chavezin aikana.

23
Varusteet ja pakkaaminen / hyönteismyrkyt
« : 17.09.2006, 22:41:56 »
Etelä-Amerikkaan menossa kohta ja suositelevat ottamaan myrkkyjä mukaan. Mitäs suosittelette? Otanko OFFia vai tarvinko jotain spesiaalimpaa? (opaskirjoissa puhutaan karkotteista joissa on korkea DEET-pitoisuus??? mikä se on?)

24
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 07.03.2006, 12:23:16 »
Sekä junalla että bussilla pääsee kätevästi ja edullisesti keskustaan. Placa Catalunya lienee melko hyvä päätepysäkki, ainakin mikäli majapaikkanne on ramblan "yläpäässä" (ei lähellä rantaa).

Barri Goticissa harhailu (nimenomaan harhailu, koskaan ei voi olla varma kuinka pian eksyy;) oli ainakin omalta osaltani palkitsevinta... Todella kiehtova kaupunginosa pikkukujineen. Täynnä mitä erilaisimpia liikkeitä, ravintoloita, baareja, ihmisiä... Kantsii kuitenkin pitää käsilaukustaan huolta! Tuttavani asuu alueella ja sanoo, että jos viettäisi päivät vaan tuijottelemalla ulos ikkunasta, hän näkisi päivittäin ainakin kymmenen ihmistä ikkunansa alla kiljumassa käsilaukkunsa perään. Itse en mitään tällaista tosin havainnut, onneksi. Pikkuvarkauksista huolimatta Barca on mielestäni kokoisekseen kaupungikseen varsin turvallinen, ja ainakin paikalliset tuttuni sanoivat, että väkivaltarikoksia tapahtuu vain harvoin.

Edellä mainittujen kohteiden lisäksi suosittelisin kävelyretkeä Montjuic-vuoren puistoihin ja Olympia-alueelle, taidemuseioita (se päämuseo, mikä nyt olikaan ja esim.Miron museo-> helppo yhdistää Montjuiciin, koska on siellä), yöelämää (!!!), erotiikkamuseota (pieni, mutta ihan viihtyisä) ja jos kaupungin ulkopuolelle halajatte niin Figueres (Dali-museo) ja Montserrat (upea vuoristo- ja luostarikohde... tai siis luostari ei mua henk.koht. säväyttänyt, mutta maisemat oli mahtavat). Jos merenelävät kiinnostaa, niin kannattaa suunnata myös Barcelonan Aquariumiin...

25
Etelä-Amerikka / Espanjan opiskelu
« : 04.03.2006, 02:18:48 »
Ecuador tai Peru olisi ehkä espanjan opiskelun kannalta helpoin vaihtoehto. Chilessä ainakin puhutaan aika "standardista poikkeavasti".

26
Sinikantinen voimassa huhtikuulle. Ensi viikolla uusi hakuun.

27
Suunnittelen tässä ensi syksyksi matkaa, joka alustavasti kulkisi reittiä Venezuela-Brasilia-Bolivia-Peru-Chile. Monenmoista ympäristöä tulisi siis käytyä läpi, ainakin ekat pari kuukautta tulisi vietettyä suht troppisissa merkeissä. Aikaisempaa kokemusta ei ko. maanosasta ole, joten kysynpä nyt, miten olette rokotuksenne, malariakuurinne ym. hoitaneet ja millaista käsiapteekkia olette matkassanne mukananne raahanneet. Myös suuntaa-antavat kustannukset investoinneista ovat tervetulleita!

28
Etelä-Amerikka / 2kk:den budjetti?
« : 25.01.2006, 10:15:42 »
Minulla ei ole omakohtaista kokemusta Argentiinasta, mutta chileläinen tuttuni sanoi, että Argentiina nykyään (devalvaation jne. jälkeen) paljon Chileä edullisempi.

29
Moikka

Kuinkas paljon iloa visa electronista on eri E-Amerikan maissa? Entäs matkashekkien kätevyys? Muutenkin valuutta-asiat  ja niiden hoituminen ko. maailmankolkassa kiinnostaa!

30
Etelä-Amerikka / Peru, Ecuador,Chile 2006
« : 23.01.2006, 23:45:38 »
samoilla nurkilla näköjään tullaan pyörimään, ainakin olettaen, että suunnitelmani toteutuvat. toivotaan tosiaan, että on turvallista!:)

tosiaan, toinen kiinnostunut heti jonossa vinkkejä odottamassa....:D

31
Etelä-Amerikka / Maitse pois Venezuelasta
« : 23.01.2006, 13:59:32 »
Hei fellas!

Mitkäs on mahikset poistua Venezuelasta, jos ei aio turvautua lentokoneeseen. Kolumbian raja on käsittääkseni aikamoinen danger zone, jota kannattaa vältellä. Entäs sitten Brasilian raja? Onko pelkkää viidakkoa vai kulkeeko bussit/juna?

32
Etelä-Amerikka / 2kk:den budjetti?
« : 21.01.2006, 17:57:44 »
Mitenkäs muuten olette kokeneet, että yksinäinen naisreissaaja pärjää Lattareissa?

Olen ajatellut mahdollisesti reissata E-Amerikassa ensi syksyn, n.3kk, budjetin salliessa enemmänkin. Chile, Peru,Bolivia, Ecuador olisivat suunnitelmissa...

33
Eurooppa / Euroopan TOP 5-kaupungit
« : 03.01.2006, 02:33:45 »
Barcelona, Dublin, Bologna

34
Junamatkustus / Laihtuuko reilillä?
« : 03.01.2006, 02:05:28 »
Parin viikon selkäreppureissu (ei tosin reili) todennäköisesti pudotti painoa, mutta ei ehkä sillä terveellisimmällä tavalla. Ruokavalioni oli suht yksipuolista ja reissun lopuksi iski vielä jokin vatsapöpökin: oksenisin miltei sisuskalunikin;)

35
Olettekos kuulleet... / Madventures jatkuu
« : 17.03.2005, 22:25:49 »
Itse ajauduin Madin pariin vasta nyt uudella tuotantokaudella ja jäin koukkuun!

Madcookin suhteen tuntemukset tosin ovat hieman ristiriitaisia - en ole osannut päättää pidänkö osuudesta vai en. Toisaalta tykkään ja otan ihan huumorilla, toisaalta tuntuu taas jotenkin halventavalta, että aikuiset ukot yökkäilevät oudoille sapuskoille jossain kehitysmaassa.

36
Varusteet ja pakkaaminen / Lonely planet/Let's go
« : 16.02.2005, 16:13:11 »
Itse opusta ostaessani marssin akateemiseen, plärään eri kirjoja läpi ja valitsen sitten mielestäni parhaimman. tähän mennessä paras on mielestäni aina ollut Lonely Planet. olen kuitenkin selaillut myös sellaisten kohteiden kirjoja, joihin en ole kirjaa ostanut ja aina ei LP ole ollut paras. Koska olen tottunut Lonely Planetteja käyttämään ja osaan etsiä niistä tarvitsemiani asioita, niin siirtyminen muihin sarjoihin tuntuisi hieman vaivalloiselta.

37
Kanada ja Yhdysvallat / NEW YORKin hostellit
« : 10.02.2005, 17:12:02 »
ensuite tarkoittaa sitä, että huoneessa on oma kylppäri.

Chelsea Center Hostel oli kiva paikka, suosittelen. Niillä on kaksi eri hostellia, toinen Chelaseassa, toinen East Villagessa. Koska ainakin toi East Villagen mesta on aika pieni, niin siellä tutustuu porukoihin aika helposti ja henkilökunta n loistavaa. Ko. hostellissa on kuitenkin vain dormeja.

Chelsea Star Hostellissa on kaikenlaisia huoneita ja myös hintataso vaihtelee aika paljon huoneen mukaan. Ihan ok mesta, Madonnan yösija joskus muinoin ennen staraksi tuloa.

38
Marokko / Naisena Marokossa ja majoituksesta
« : 10.02.2005, 16:40:07 »
Olen itse suunnitellut meneväni Marokkoon Espanjan kautta. Olenkin mmiettinyt kannattaisiko mieluumminen ottaa yhden vyöhykkeen reilikortti (aion kierrellä pienessä mittakaavassa myös Espanjan puolella) vai kannattaako vain ostaa kiltisti lippuja Marokossa? Kävin Marokon rautatiesivuilla ja tutkailin hintoja ja nehän ovat eurooppalaiseen tasoon nähden varsin huokeahintaisia. Jostain päähäni on jäänyt myös mielikuva, että Marokossa junalippu olisi voimassa 5 vrk eli sen aikana voi myös pysähdellä matkan varrella. Onko kellään ajankohtaista tietoa tästä ja miten systeemi käytännössä toimii? Onko marokkolaisten pitkänmatkan bussien taso verrattuna juniin  paljonkin heikompi/hinta edullisempi? Rautatiethän eivät käsittääkseni mene enää Marrakechia etelämmäs. (?)

Oma reittikyhäelmäni olisi jotain tyyliin Tanger-Asilah-Rabat-Casablanca-Essauoira- Marrakech- joku paikka Atlas-vuoriston tuntumassa - Fes -Meknes - Tanger.. Hommasin juuri Lonely Planetin, joten sieltä sitten tutkailen vielä muita varteenotettavia vaihtoehtoja.

Onko kenelläkään muuten kokemusta vaatteiden teettämisestä Marokossa? Onko kuinka kallista? Minkä hintaisia vaatteet noin yleisesti ottaen ovat? Itseäni himottaisi nimittäin hommata joku paikalliseen miljööseen mukavasti sulautuva vaateparsi...

39
Marokko / Naisena Marokossa ja majoituksesta
« : 09.02.2005, 17:14:09 »
Kiitos vastanneille!

Oikein mielenkiintoinen oli tuo jossain vastauksessa annettu linkki.

Joku suositteli El Asilahia ja sitä olen itse asiassa matkareittini varrelle suunnitellutkin. Olisiko majoitusvinkkejä tai muuta lisäinfoa kyseisestä paikasta? :D

Tangerissa kävin kerran päivävisiitillä vuosia sitten Espanjassa lomaillessani. Olin vielä sen verran nuori, ettei kovin tarkkoja muistikuvia enää ole, sen muistan, että isäni oli ihan repeämis pisteessä kaikenmaailman kaupustelijoiden ja seuraantunkijoiden kanssa. Mulla oli hauskaa :lol:

Jep, lisää kommenttia saa pukata :)

40
Marokko / Naisena Marokossa ja majoituksesta
« : 08.02.2005, 13:15:25 »
Olen suunnittelemassa matkaa Marokkoon alkukesästä. Onko kenelläkään naispuolisella kokemusta yksin matkustamisessa ko. maassa? Vaikeuksia?

Tuon majoituspalvelun kautta en löytänyt kovinkaan montaa budjettiluokan asumusta Marokosta, onko kokemusta löytääkö halvemmat asumukset parhaiten paikan päältä ja millä hinnoilla pitäisi odottaa saavansa mitäkin? Jossain vanhassa Mondossa muistaakseni mainittiin jossain sivulauseessa, että hotellien kattoterasseilta saattaa irrota halpoja yönviettopaikkoja. Kokemuksia?

Kaikki muukin informaatio on tervetullutta...

Sivuja: 1 [2]