Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vahvero

Sivuja: [1] 2
1
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 20.09.2017, 09:27:47 »
Kiitos vinkeistä!

Auton vuokraaminen ei ole täysin pois suljettua, mutta se ei ensimmäisenä vaihtoehtona houkuttele. Varsinkin vasemmanpuoleinen liikenne mietityttää... kuis hankala siihen on totutella?

Mieluummin hyppäisin jonkun porukan kyytiin, jos sopiva osuisi kohdalle, mutta en tiedä, uskallanko jäädä odottelemaan viime tinkaan asti. Olisi varmaan helpompi saada kyytiläisiä kuin kyytiä. Saakohan autoa ja majoituksia sopuhintaan välipäivinä? Voisin kuvitella, että silloin on pahin sesonki päällä, eli pitäisi varata hyvissä ajoin etukäteen, jos mielii mahtua minnekään.

2
Moi!
Mulla on ihan samanlainen tilanne, jonka ratkaisin lähtemällä kuukaudeksi Australiaan. Reissun alku on jo buukattu jouluun asti, mutta joululta tammikuun 11. päivään asti olisi kiva saada reissuseuraa. Jos siis Victorian ja mahdollisesti Tasmanian kiertäminen kiinnostaa, liity seuraan! Vai meneekö yli budjetista? On varmasti kalliimpi vaihtoehto kuin Kaakkois-Aasia...

Oon 32-vuotias opiskelija ja ikuinen reppureissaaja.

3
Matkaseuraa / Vs: Australia tammikuu 2018!
« : 18.09.2017, 10:35:57 »
Jos liikutte tammikuun alussa Victorian tai Tasmanian alueella, voisin liittyä seuraan. Lähden kyllä kotiin päin jo 11.1., eli mennäänkö ajallisesti ristiin?

Esim. Great Ocean Road, Tasmanian kiertoajelu tai kansallispuistoihin vierailu kiinnostaisivat. Olen reilu kolmekymppinen opiskelija ja ikuinen reppureissaaja.

4
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 08.09.2017, 21:28:13 »
Kiitos vastauksista! Päätin muiden kokemuksia luettuani ja hintoja laskeskeltuani skipata autiomaan. Se olisi varmasti hieno elämys, mutta mun tuurilla siellä on +45 astetta koko ajan ja kävelyreitit suljettuna...

Great Ocean Road pitäisi varmaan jollain keinoin taittaa, mutta onko ideoita, kuinka sieltä kannattaa tulla takaisin päin? Halpoja lentoja Adelaidesta Melbourneen saisi ainakin näin hyvissä ajoin varaamalla, mutta se rajoittaa ikävästi mahdollista matkustusaikaa ja spontaaniutta.

5
Suuntaan pariksi viikoksi Melbourneen joulun jälkeen ja suunnittelen matkaohjelmaa. Houkuttaisi kovasti omatoiminen kiertely ja luontokohteiden katselu, mutta auton vuokraus ei niinkään - ainakaan yksin. Olisi kiva, jos löytäisin reissuseuraa paikan päältä tai ennakkoon, mutta silloin ei kannata lyödä kovin paljoa lukkoon tarkkoja päivämääriä. Toisaalta vuodenvaihde on kovinta sesonkiaikaa, joten kannattaisiko majoituksia varmistella ennakkoon? Saako kohtuuhintaista majoitusta spontaanisti päivän varoajalla vai paljonko aiemmin pitäisi varautua? Entä saako vuokra-autoja tai valmiita kiertoajeluita (jos sitä seuraa ei löydykään) spontaaneille reissuille? Onko jäljellä enää kalliita ja paskoja diilejä, jos yrittää järkätä alle viikon varoajalla?

Mietin myös Tasmaniassa käymistä, mutta siellä taitaa olla vielä enemmän riippuvainen vuokra-autosta. Lennotkin pitäisi hankkia, jos saarelle menee. Nyt halpalentoja on tarjolla pilvin pimein, mutta milloinkohan edukkaat lennot pitäisi viimeistään hankkia? Vai onko parempi vaan ostaa nyt lennot ja vuokrata auto, jonka jälkeen toivoo ja huutelee reissuseuraa pitkin nettiä? Missäköhän palveluissa ja foorumeilla reissukamuja kannattaisi etsiä?

6
Australia ja Oseania / Vs: Australia - minne mennä?
« : 05.09.2017, 16:02:57 »
Nostetaanpas vanhaa ketjua...

Olen matkustamassa vuodenvaihteessa Melbourneen ja farmielämän jälkeen suunnittelematonta aikaa olisi reissulla reilut kaksi viikkoa. Lentoja vertaillessa huomasin, että paluulennon saa suunnilleen samalla rahalla myös ainakin Adelaidesta, Hobartista, Sydneysta ja Alice Springsistä. Siksipä mietin, että lopettaisiko reissun jonnekin muualle kuin Melbourneen. Eipähän tarvitsisi edes takaisin reissata.

Sydney varmaan kannattaa tuossa ajassa jättää väliin, koska haluan nähdä muutakin kuin kaupunkeja ja Melbourne riittänee siihen. Outback olisi varmasti erilaisinta Suomeen verrattuna, joten se houkuttaisi kovasti. Toisaalta sinne on pitkä matka (joskin halvimmat lennot oli alle 200e) ja ilmeisesti sää voi olla hyvinkin vihamielinen keskikesällä. Onko siis paska idea suunnata aavikolle vuodenvaihteessa? Olisiko Tasmania parempi vaihtoehto? Sinne ainakin menee joka päivä halpoja lentoja ja sää lienee parhaimmillaan tuohon aikaan... Kannattaisiko siis uhrata viikko Tasseihin vai onko Melbournen lähistön luonnonpuistot samanveroisia? Muitakin päätepisteitä saa toki ehdottaa.

Olen yksin liikkeellä ja en ajatellut vuokrata autoa (ainakaan yksin), joten vaihtoehtoina lienee lyöttäytyä muiden reissaajien matkaan, mennä julkisilla tai ostaa jokin valmismatkakiertely. Ei lyhyt valmisreissukaan ihan mahdoton ole, jos löytäisi sopivan rennon reppureissaajahenkisen firman, mutta sellaisen löytäminen lienee vaikeampaa. Keski-ikäisten turistien täyteen ängetty kiertoajelu kuulostaa aivan helvetiltä. Tasmaniassa eniten mietityttää, että siellä ei taida julkiset kovin hyvin kulkea, joten löytääkö samanhenkistä seuraa helposti, jos aikataulu on rajallinen? Hobartissa jumissa oleminen kuulostaa tylsältä.

7
Matkaseuraa / Australia vuodenvaihteessa
« : 03.09.2017, 15:15:47 »
32-vuotias opiskelija etsii kaveria jakamaan kokemuksia ja kuluja Melbournen lähistölle. Vapaana on reilu pari viikkoa joulun jälkeen, eli koko mannerta ei ole tarkoitus valloittaa. Sen sijaan mieli tekisi parin päivän tai viikon reissuille pois kaupungista (esim.  Great Ocean Road tai lähialueen kansallispuistot). Laita viestiä, jos pyörit samoilla suunnilla samoihin aikoihin!

8
Lopulta kun kokeilin, ei ainakaan Jukatanin turistiseudulla joulu vaikuttanut liikenteeseen mitenkään. Bussit kulkivat normaalisti aattonakin enkä huomannut minkäänlaista ryntäystä matkustajamäärissä. Liput sai hyvin asemalta juuri ennen lähtöä. Toki jossain Mexico Cityssa voisi olla vähän toisin.

9
Vastaus taisi tulla myöhässä, mutta en tosiaan liiku siellä päin. Tulumissa majailen juuri nyt.

10
Jos sattuisi niin onnellisesti, että joku muukin on reissussa samaan aikaan samoilla suunnilla... haluaisitko jakaa majoituksen, kulkea pari päivää yhtä matkaa tai vaan käydä kaljalla vaihtamassa kokemuksia? Lähden huomenna yksin Cancuniin ja lennän jouluna pois. Ainakin Isla Holbox tulee tsekattua, mutta sen jälkeen vaihtoehtoina olisi esim. Tulum, Coba ja Valladolid.

Olen 30v reppureisaava sinkkunainen Helsingistä. En ole aiemmin käynyt Meksikossa, mutta muualla on tullut reissattua.

11
Onko kellään kokemusta, pysähtyykö koko Meksiko jouluna kuten Suomi konsanaan? Pitäisi päästä aattona Cancunin lentokentälle luultavasti jostain Tulumin suunnalta. Voiko luottaa, että bussi kulkee vai pitäisikö mennä viimeiseksi yöksi Cancuniin? Mahtuuko bussiin vai lähtevätkö kaikki muutkin liikenteeseen 23.-24.12.? Pitäisikö jopa varautua maksamaan taksi kentälle?

Myös kauppojen aukiolo kiinnostaa siinä mielessä, että saako pyhinä ruokaa vai pitäisikö osata varautua ennalta? Alkaako mahdollinen stoppi vasta aattona, joulupäivänä vai joskus aiemmin?

12
Thaimaa / Vs: Bangkok -> Ubon Ratchathani
« : 08.10.2014, 22:32:53 »
Otettiin sitten lennot iltapäivälle kuuden tunnin vaihdolla. Varmaan jäädään yhdeksi yöksi lepuuttamaan Uboniin ennen seuraavaa etappia. Samalla voisi yrittää poiketa asemalla ja hankkia junaliput paluumatkalle. Toisaalta myös Laosin matkatoimistot kaupittelevat kilpaa jotain minidösä + juna -paketteja Bangkokiin. Kai ne vaan soittaa junafirmaan ja varaa lipun kun asiakas on lätkäissyt rahat tiskiin, sillä samoja junia ne käyttää. Vähän ihmetytti lippujen saatavuus, kun makuupaikkoja on niin rajallisesti ja junayhtiö suositteli varaamaan liput hyvissä ajoin. Tuskin näillä matkatoimistoilla on mitään omia kiintiöitä...?

Mites noita busseja nyt menee rajan yli? Jostain sain käsityksen, että lähtöjä on vain pari päivässä, eli kannattaisi olla tietoinen aikatauluista. Tarkoittaako nämä pari lähtöä VIP-turistidösiä? Onko ne suositeltavampia kuin paikallisten käyttämät? Paikalliset ilmeisesti ottaa erikseen kyydin rajalle ja toisen kyydin rajan jälkeen.

13
Thaimaa / Vs: Bangkok -> Ubon Ratchathani
« : 02.10.2014, 19:46:02 »
Thai Smile on jo myyty loppuun, joten varmaan Nokair on paras vaihtoehto lentämiseen. Onko kenttien välisestä shuttle bussista kellään kokemusta ja paljonkohan kannattaisi varata vaihtoaikaa menomatkalla?

14
Thaimaa / Vs: Bangkok -> Ubon Ratchathani
« : 27.09.2014, 17:31:52 »
Kappas, Nok Airilla olisi enemmän valikoimaa lentoajoissa kuin Air Asialla. Kuulostaa potentiaaliselta vaihtikselta. Paljonkohan vaihtoaikaa menomatkalla kannattaisi varata Bangkokiin, että saa kenttää vaihdettua ja kamat chekattua uuteen koneeseen? Vaihtoehdot olisi 3,5h, 6h ja loput yli 8h vaihdoilla. Hirveästi ylimääräistä en viitsisi kentällä hengailla, kun jatkolennon missaaminen ei koko matkaa kaada.

Paluumatkalla voisi tulla yöjunalla jo päivää aiemmin ja käyttää vikan päivän Bangkokissa shoppaillen. Saako junaliput ostettua Ubonin päästä menomatkalla (päivä on sunnuntai)? 12 pv näyttäisi jäävän aikaa ennen junan lähtöä ja makuupaikka pitäisi saada. Ykkösluokka olisi kiva, muttei ehkei enää vapaana tuolla varoajalla, joten kakkonenkin kelpaisi. Kai bussiin mahtuu aina, jos kaikki junan makuupaikat on menny?

Löysin yhden matkatoimiston (?), jonka kautta saisi junaliput ostettua ennakkoon netistä. Ottavat 100 baht lippujen toimittamisesta hotellille ja 3,5% luottokorttilisää, mutta ainakin tietäisi ennakolta mahtuvansa mukaan. Kai tähän palveluun voi luottaa? http://www.thailandtrainticket.com/

15
Thaimaa / Bangkok -> Ubon Ratchathani
« : 26.09.2014, 10:44:47 »
Jotain selvyyttä jo sainkin eri vaihtoehdoista, kun mietin, miten Uboniin pääsee, mutta tällaisia kysymyksiä jäi auki:

1) Jos mennään Air Asialla, pitäisi vissiin vaihtaa lentokenttää. Ilmainen shuttle bus kulkee, mutta kauanko matkaan menee? Mahtuuhan aina kyytiin, ettei tarvitse tuntia odottaa seuraavaa? http://www.suvarnabhumiairport.com/en/122-transfer-bus-between-suvarnabhumi-don-muaeng

2) Onko Air Asia kuinka luotettava tapa päästä oikeasti Bangkokiin ajoissa myös paluumatkalla? Onko esim. normaalia, että lentoja peruuntuisi tai muuten ei pääsisikään ostamalleen lennolle? Järkkäävätkö korvaavan lennon tilalle ja paljonko kannattaisi varata pelivaraa ennen kuin lento Suomeen lähtee? Finskin lennon missaaminen ei ole vaihtoehto, joten riittäisikö esim. yön verran pelivaraa (illalla lento Ubonista Bangkokiin ja aamulla lähtö Suomeen)

3) Jos valitsemme sittenkin yöjunan, liput pitäisi ostaa etukäteen. Onko kellään tästä kokemusta, kun netin lippukauppa on tällä hetkellä pois käytöstä? Paljonko ennakkoon pitäisi olla ostamassa ja miten? Tarkoitus olisi hypätä junaan samana päivänä kun Thaikkuihin saavumme, eli paikan päällä emme ole ostamassa lippuja etukäteen. Paluumatkalle ehkä voisi, mutta riittääkö kaksi viikkoa etukäteen ostaminen? Entä uskallatteko heittää arviota, paljonko pelivaraa kannattaisi junalla palatessa jättää ennen kuin lento lähtee? Käsittääkseni junaliikenne ei ole yhtä saksalaisen säntillistä kuin lentoliikenne...

16
Aasia / Vs: Luontomatkailua Laosissa
« : 05.08.2014, 21:38:15 »
Lento laskeutuu 7:25, eli aamusta ollaan Bangkokissa. Kyseinen kaupunki on jo edellisellä reissulla koluttu, joten siellä ei ole tarkoitus viettää erikseen aikaa. Ehkä optimivaihtoehto olisi kuitenkin jaloitella päivän verran kaupungissa ennen yöbussiin tai -junaan hyppäämistä. Silloin olisi myös bufferia, jos tulee mutkia matkaan...ja persaus kiittää, jos ei ihan vuorokautta tarvitse istua putkeen. Toinen vaihtis olisi ostaa lento muutaman tunnin vaihdolla ja kärsiä kerralla perille asti. Lähteehän lennot muuten samalta kentältä? Itse asiassa bufferia on varmaan pakko olla vähän enemmän, jos lennot on ostettu erikseen, kun Helsinki-Vantaalta ei varmaan saa chekattua kuin Bangkokiin asti...

Paluulento lähtee aamulla 10:55. Siihen on varmaan pakko ottaa vähintään yön verran bufferia, jos liikenne takkuaa. Luultavasti fiksua olisi ottaa jopa päivä Bangkokissa reissun loppuun, ettei tule kallista ylläriä. Eli Laosin valloitukseen jää 12-13 pv, kun lentojen välillä on tasan kaksi viikkoa laskeutumisesta uuteen nousuun.

17
Eli ajokortin tarvitsee myös mopon tai skootterin ajamiseen? Jännä juttu, kun Suomessa 1984 syntyneet tai vanhemmat saavat huristella kortitta. Ehkä Suomi on sittenkin liikenteen villi maa  ;D

18
Aasia / Vs: Luontomatkailua Laosissa
« : 31.07.2014, 15:57:39 »
Vaihtoehtoja tutkailtuani taidan kuitenkin päätyä Etelä-Laosiin. Eipähän mene lyhyt loma pelkkään kulkuvälineissä kökkimiseen, kun pohjoisessa maasto on hankalampaa ja etäisyydet pidempiä.

Ensin voisi suunnata bussilla Pakseen. Ilmeisesti bussilippuja ei tarvitse varata etukäteen, jos oikein ymmärsin..? Vai olisiko yöjuna (+bussilla loppumatka) mukavampi tai mielenkiintoisempi tapa matkata? Lentäminenkin olisi vaihtoehto, jos löydän halvat liput, mutta mieluusti ostaisin lipun vasta paikan päältä, jos kyytiin mahtuminen on todennäköistä. Sitten ei tarvitse kuumotella, jos lento Suomesta on myöhässä tai laukku tulee perässä seuraavalla koneella.

Paksesta houkuttaisi mopon vuokraus ja omatoiminen kiertely Bolaven Plateaun alueella. Siihen voisi varata jotain kolmen päivän ja viikon väliltä. Pitääkö reissun pituus tietää jo mopoa vuokratessa vai voiko lisäpäiviä ostaa lennosta, jos haluaa käyttää kauemmin mopoillen? Onko mopoilu ylipäätään turhan riskialtista hommaa, jos ei ole kokemusta mopoilusta tai mopon korjaamisesta? Kahdestaan olisi tarkoitus koheltaa, eli ihan yksin ei jää jonnekin jumalan selän taakse jumiin, jos pyörä leviää käsiin.

Mies harrastaa kahveja, ja niitähän tuolla päin viljellään. Eri lähteistä löysin vähän ristiriitaista tietoa satokauden alkamisesta, kun jossain sanottiin, että alkaa marraskuussa ja jossain, että joulukuussa. Me mennään marraskuun lopulla, joten onkohan kahvin viljelyyn ja valmistukseen liittyen mitään nähtävää tarjolla vai ei?

Onko kellään kokemusta The Tree Top Explorer -nimellä kulkevasta köysirata-/puumajoitushässäkästä? Ainakin Green Discovery markkinoi tällaista retkeä: http://www.greendiscoverylaos.com/eco-excursions/champassak/champassak-zip-line-canopy-walk/item/360-tree-top-explorer-3-days

Jos aikaa jää, voisi 4000 Islands olla kiva kohde parin päivän visiitille. Juurikaan kauemmas tuskin kannattaa suunnata, mutta muita Paksesta helposti saavutettavia kohteita saa toki esittää. Kaikki ideat ja kokemukset otetaan kiitollisina vastaan.

19
Aasia / Vs: Luontomatkailua Laosissa
« : 21.07.2014, 22:11:09 »
Taidan pitäytyä eteläisemmässä osassa maata, jos siellä liikkuminen on helpompaa. Kiinnostavia kohteita näyttäisi löytyvän vähän joka kolkasta Laosia, joten optimoidaan sitten etäisyyksien ja liikkumisen suhteen, kun aikaa on hyvin rajatusti. Ajatuksissa oli valita 2-3 toisiaan lähellä sijaitsevaa kohdetta, ettei tien päällä mene liikaa aikaa.

Luultavasti päädytään ottamaan jotain pientä ohjattua retkeäkin, mutta ainakin osittain mennään itsenäisesti suunnistaen. Miten helppoa Laosissa on matkata paikasta toiseen vaikka Thaimaaseen verrattuna? Kuinka suuri ero on perus turistikohteiden ja hieman tuntemattomampien paikkojen välillä pärjäämisessä? Yritetään arpoa reissulle sopivaa mukavuustasoa, kun toiveissa olisi nähdä muutakin kuin muita turisteja, mutta toisaalta ihan pelkkään selviämiseen ei viitsisi koko valveillaoloa käyttää...

20
Aasia / Luontomatkailua Laosissa
« : 18.07.2014, 11:04:54 »
Suunnitelmissa on lähteä marraskuun puolivälissä Laosiin. Lennot on ostettu Bangkokiin ja aikaa ennen paluuta on kaksi viikkoa. Ihan ihmeitä tässä ajassa ei ehdi, joten pitäisi tehdä valintoja...

Reissulla kiinnostaisi nähdä komeita maisemia ja harrastaa jonkinlaisia ulkoilma-aktiviteettejä. Ehkä trekkausta, fillarointia tai mopon vuokrausta. Kuinka tyhmä ajatus mopon vuokraaminen on, jos ei ole minkäänlaista mopoilukokemusta taustalla?

Houkuttelevia kohteita näyttäisi olevan sekä etelässä että pohjoisessa. Suurin osa turistikohteista näyttäisi olevan Pohjois-Laosissa. Onko tähän joku hyvä syy, kuten komeammat maisemat, parempi ilma tms. vai vaan se, että turistit hakeutuvat tunnetuimpiin/mainostetuimpiin kohteisiin? Etäisyyksien puolesta etelämmät kohteet olisivat jopa lähempänä Bangkokia ja vissiin niihin olisi suoria yhteyksiä saatavilla. Joissain kohteissa kyllä mainittiin, että hankalasti päästävissä varsinkin sadekaudella. Marraskuu ei varsinaisesti ole sadekautta, mutta heti sen jälkeen, joten onkohan liikkuminen kovin vaikeaa?

Toisekseen matkojen varaamisesta ennakkoon... Ainakin lennot kannattanee varata etukäteen, jos meinaa siirtyä ilmateitse Laosin puolelle, mutta miten on junien ja bussien laita? Olisiko esim. mukavaa yöjunaa tms. tarjolla ja kuinka aikaisin liput pitää varata? Joskus katselin junia Pohjois-Thaikkuihin, mutta olin liian myöhään liikkeellä nukkumapaikkaa saadakseni.

Ideoita ja kokemuksia mahdollisista retkikohteista otetaan kiitollisena vastaan. Sekä ohjatut että omatoimiset retket käyvät, kun ei olla vielä osattu päättää, kuinka paljon kädestä pitämistä tarvitaan  ;D

Sivuja: [1] 2