Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Dela

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Aasia / Vs: Sulawesi Bunaken Togean
« : 20.05.2013, 16:19:23 »
Yritin googletella busseja Makassarista Manadolle josta oiskin sitten helppo päästä Bunakenille. En kyllä löytänyt mitään tietoo. Mitenkä porukka täällä on päässyt Bunakenille Makassarista helpoiten.

Ainakaan vuonna 2009 ei ollut mikään helpoin hauli. Ensin bussilla Tana Torajalle ja sieltä ei ollut käytännössä mitään  mutta vaihtoehtoa kuin vuokrata auto ja kuski, ja tässäkin herra random auttoi melkoisesti sillä satuimme löytämään muita matkustajia jotka olivat menossa samaan suuntaan. Matkaa tehtiin noin 18 tuntia yhteen mittaan Ampanaan asti. Tie oli suhteellisen raffissa kunnossa ja matka taittui hitaasti varsinkin vuorten yli menevillä osuuksilla. Näkymät olivat erittäin hienot matkalla.

Keski-Sulawesilla oli tuolloin vielä suht epävakaata, ja paikallisetkaan eivät suositelleet pysähtelyä matkalla kun oli ollut jotain uskonnollisia levottomuuksia ja pommi-iskuja tietyillä alueilla. Tilanne lienee kuitenkin jo tyyntynyt.
2
Yleinen / Vs: Reissuun lähtemisen henkiset vaikeudet
« : 05.05.2013, 13:42:44 »
Kun ikä on kohta lähempänä kolmeakymppiä kuin kahtakymppiä, jokaista reissua varatessa alkaa pohtia, jotta oliskos nämäkin rahat sittenkin pitänyt tallettaa johonkin ASP-tilille

Sanoisin näin että miltei jokainen reissu on sijoitus henkiselle tilille, ja tämä käsitys on vain vahvistunut sitä mukaa mitä enemmän on tullut ikävuosia kolmenkymmenen päälle. Mitä enemmän olen reissannut sitä mukaa kiinnostus materiaalista pääomaa kohtaan on laskunut.

Minusta säästämisessä avainjuttu on sen sisältö mitä se tuo elämään - jos itse säästämisen kohde tuo aitoa onnellisuutta elämään (kuten reissaaminen), säästäminen on silloin palkitsevaa ja kannattavaa. Jos säästäminen taas perustuu epävarmoihin mielikuviin (jotka pahimmassa tapauksessa ovat muiden tai markkinoinnin luomia) ja oletukseen onnesta, voi se olla pettävää.
3
Yleinen / Vs: Missä sijaitsee lempipuistosi?
« : 05.05.2013, 13:23:44 »
Dolores Park, San Francisco. Paikka jossa kaupunki relaa, ottaa iisisti ja nauttii auringosta. Jos kaupunkiin olet menossa, unohda Hippie Hill. Tämä on se paikka jossa tapahtuu.

4
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Riippumatto?
« : 11.04.2013, 12:19:45 »
Itse olen ostanut hammockkini aina paikanpäältä joten Aasian paikalliset halpismallit ovat tulleet tutuiksi. Suosikkini on ehdottomasti tiheä verkkomallinen sillä monet kankaiset ovat niissä ilmanaloissa turhan hiostavia.

Miinuksina halpiksissa mainittakoon jatkuva fiksailun tarve, mutta eipähän maailma kaadu jos sen jonnekkin palmun katveeseen sattuu joskus unohtamaan.

5
Aasia / Vs: Gilit - Majoitusvaraus
« : 11.04.2013, 12:03:25 »
Itse suosittelisin Gileistä rauhaa kaipaavalle Menoa ja varsinkin sen laiturista nähden kaukaisinta puolta jossa on pari todella mukavaa bambusta rakennettua resorttia. Siellä rauhaa riittää. Jos kuitenkin iltaisin muutamalle pirtelölle veri vetää, kävelymatka on sangen pitkä saarta kiertävällä polulla. Mutta äänet siis Menolle ja Airille.

6
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.04.2013, 11:57:41 »
Takaisin Helsingissä. San Franciscoa on jo ikävä.

7
Aasia / Vs: Kuala Lumpur - Surathani
« : 30.03.2009, 15:31:57 »
Onko kellään vähän tuoreempaa kokemusta matkustamisesta Thaimaa-malesia junalla/bussilla? Meidän reitti toimii toisinpäin, eli pitäs päästä Thaimaasta (Phanganilta) Kuala Lumpuriin. Vinkkejä? Hat Yai:n kautta varmaan pakko mennä, kun niihin itä provinsseihin ei varmaan viiti ihan huvikseen mennä chillailemaan, vaikka siellä ei välttämättä mitään tapahdu, mutta ei viiti riskiä ottaa. Toinen vaihtoehto ois lentää Krabilta suoraan Kuala Lumpuriin, olisko vaan paras tyytyä siihen?

Hat Yain kautta voi mennä, ja kannattaa ihmeessä pysähtyä vaikka päiväksi jos ei ole kiire. Hat Yai on mainettaan paljon mukavampi ja viihtyisämpi kaupunki, joka tarjoaa myös ihan mukavat shoppailumahdollisuudet.

Koko Etelä-Thaimaa on suht rauhallista ja pääreitit ovat turvallisia. Osa pahasta maineesta johtuu siitä että osa turisteista menee pikkarit päällä hillumaan muslimiprovinsseihin ja arvatenkin saavat tietämättömyydessään hiukka nihkeän vastaanoton. Asiallinen pukeutuminen on jo siis paikallaan Hat Yain ulkopuolella.

Hat Yaista myös jatkoreittien ostaminen Malesiaan ja Indonesiaan onnistuu helposti.

8
Aasia / Vs: Laos
« : 19.06.2008, 08:55:15 »
Kannattaa vaan tosin varautua, ah, niin ihan hitaaseen modeemiyhteyteen. Näin oli ainakin vielä vuosi sitten ja koska ilmeisesti saarella ei vieläkään 24/7 sähköjä ole, tuskin laajakaistaakaan.

Jep, yhteydet harvoin edes toimivat kun viimeksi oltiin päällä. Naapurisaarelta löytyy kyllä modeemiyhteys joka toimii, on tosin hiukka kalliimpi.

9
Lentomatkustus / Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 04.10.2007, 11:38:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Lissukka"
Voiskohan joku ystävällinen Stockan työntekijä kertoa mihin kohteisiin, millä hinnalla ja minä päivinä on tulossa tarjouksia..? Kuulin meinaan että tavaratalon työntekijöille on jo nähtävillä Hullujen päivien kuvasto ;)? Ellei teillä sitten ole vaitiolovelvollisuutta ;)
Kiitos etukäteen  :D


Heittäisin hatusta ettei Stokkan rivityöntekijöille näitä tietoja jaella, koska vuoto olisi jotakin kautta vuorenvarma juttu. Lennothan ovat jo nyt osalla tiedossa, mutta kuten sanottua, vaitiolovelvollisuus sitoo näitä ihmisiä jo senkin takia ettei kyseisen lentoyhtiön markkinointia haluta sekoittaa. Jos joku henkilö olisi tarpeeksi typerä asiasta vuotaakseen, ottaisi hän henkilökohtaisen riskin lisäksi kontolleen sopimusrikkomuksen.

10
Lähi-itä / Israel
« : 24.09.2007, 00:42:29 »
Lainaus käyttäjältä: "varvori"
Toinen mista he eivat pitaneet oli Malesian leima passissa, se tosin on 2 vuoden takaa. Siitakin reissusta jouduin tilittamaan kaikki.


Tällä asialla on varmasti merkitystä. Kesällä Macedoniassa/Albaniassa matkatessani tutustuin Tanskalais-Israelilaiseen parinkuntaan. Naisella oli ollut vaikeuksia Israelissa turvatarkastuksissa kun passista löytyi useiden muslimimaiden leimoja, ahkeria matkaajia kun ovat.

Toimii se tosin toisinkinpäin eli kyllä pariskunnalta rajanylitys Albaniassa vaati puhelinsoittoja ja noin 15 minuuttia aikaa rajanylityspisteellä, plus että Israelinpassilla piti maksaa jokunen euro "pääsymaksua" tähän ihantolaan ja aitoon kansanparatiisiin jota Albaniaksikin kutsutaan.

Itselläni löytyy seitsemän muslimimaan leimat passista, joten vaikeuksia saattaisi tulla, mutta nyt menee Kiinan reissun takia passi bio-aikaan väkisin. Sääli.

11
Lentomatkustus / Paljonko Kantonista Bangkokiin lennot?
« : 15.08.2007, 14:31:37 »
Vinkiksi niille, jotka suunnittelevat matkaavansa ensi Jouluksi pitkien pyhien aikaan Bangkokiin, ja siitä eteenpäin ties minne:

Finnairilla tuntuu olevan melko kohtuuhintaisia lentoja Shanghaihin ja Pekingiin (595€ listahintana). Supersaverin kautta hankituilla jatkolennoilla varsinkin ensimmäisen kautta pääsee Bankkulaan kohtuulliseen ~850€ hintaan.

Lennot Pekingin kautta saa ehkäpä halvimmalla täältä:
http://www.srilankan.aero/

Tuppaa olemaan ennen Joulua nuo e-bookerssin systeemit jo täynnä tai ylihintaisia.

12
Varusteet ja pakkaaminen / Kengistä vielä...
« : 31.07.2007, 16:31:40 »
Lainaus käyttäjältä: "renne"

Tosin kieltämättä - itse kuljen kaikki reissuni ja Suomen kesät läpsyköillä, flip flopeilla vai miksi ikinä niitä nyt kuuluukaan kutsua.


Lipi-lapeiksihan niitä kutsutaan :)

13
Varusteet ja pakkaaminen / Kengistä vielä...
« : 31.07.2007, 16:10:16 »
Suosittelen lämmöllä Eccon Offroadeja, jotka olivat nyt jalassa ensimmäistä reissua. Erittäin tukevat, ja pohjat pesevät muovisen oloiset Merrelit mennen tullen. Parhaat sandalit tähän mennessä joiden pohjat ovat aivan omaa luokkaansa.

14
Lainaus käyttäjältä: "tojoe"


No älä  :wink:  Mietinkin vain juuri että mistä löytyisi kysyntää.

Itse juuri pohdin Manilaa ja Vietnamia.


Vietnam ei ehkä välttämättä toimi sillä se on kuitenkin Bangkokin ja Hongkongin (Kanton) major-hubien välissä.

Finskin Intia-keskittyminen perustunee siihen, että Helsinki on suorimman reitin varrella kun Intiaan lennetään jenkkilästä.

15
Pohjoismaat / kööpenhamina
« : 28.06.2007, 11:15:43 »
Roskilden festareille ollaan menossa..

Mikäs on muuten Christianian status tällä hetkellä? Onko paikka toiminnassa, kun ei ole tullut käytyä kaupungissa tasan viiteen vuoteen? Yösija on siis haussa.

16
Pohjoismaat / Hyvä ravintola Helsingissä?
« : 11.06.2007, 13:44:17 »
Nyrkkisääntönä sanottakoon näin, että jos budjettiruokailua kaipaa tasokkaissa paikoissa, niin silloin ilman muuta luonasaikaan syömään. Silloin suurimmassa osassa paikoista saa ihan listatasoista ruokaa noin 7,7-8 € hintaan.

Pistetäänpäs tähän hyviä ravintoloita Helsingissä genreittäin eli mielestäni hinta/laatu suhteeltaan parhaat ravintolat ydinkeskustassa tai sen liepeillä:

Kreikkalainen - Knossos

Paikassa ei käytetä ollenkaan valmistuotteita ja lähtökohtaisesti kaikki valmistetaan itse. Talonkalalautanen on todella iso - haastava kahdelle ihmiselle. Myös talon viinit toimivat. Valittu pari kertaa Helsingin ja Tampereen parhaaksi luonaspaikaksi.


Nepalilainen - Everest

Mielestäni Helsingin tasokkain nepsku h/l-suhteeltaan. Hyvät naan-leivät saag-kukhoro vertaistaan vailla. ~8€ luonas.


Italialainen - Zio Pepe

Erittäin hyvät pastat, varsinkin talon erikoisuus tattipasta on jumalallinen. Ystävällinen, aito italialaishenkilökunta. Hinnat ~8 pasta/pizza anytime. Sijaitsee Lapinlahden kadulla.


Thaimaalainen - Orchid

Kiva viihtyisä thaikku ydinkeskustassa Eerikinkadulla. Tom Yam muistaakseni erittäin hyvä. Ei mikään kallis, muttei ihan halvinkaan.


Yömättö/känninälkä - Eerikin Pippuri

Tottakai. Eerikin special tai krapulanälän tappaja- kebab valkosipuliperunoilla ;) Pienempään nälkään pitakebab.

17
Eurooppa / Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 05.06.2007, 12:46:29 »
* Ateena 1
* Berliini 4
* Bratislava 3
* Budapest 3
* Bukarest 4
* Helsinki 5
* Kööpenhamina 3
* Lontoo 3
* Nikosia 2
* Pariisi 3
* Praha 5
* Riika 4
* Rooma 5
* San Marino 2
* Sofia 3
* Tallinna 4
* Tukholma 4
* Vatikaani 4
* Wien 2

18
Thaimaa / Koh Tarutao / Koh Lipe
« : 21.05.2007, 10:16:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Swingbream"
Mahtava paikka tuo Lipe, ja Pooh on mainio kaveri. Suosittelen varaamaan huoneen ainakin pariksi yöksi tuolta Poohin paikasta etukäteen. Ovat saaren parhaimmistoa, ja saarella oli maaliskuussakin varsin täyttä.


Harmillista ehkä Lipen kannalta on todellakin se, että koko saarta on alkanut vaivata valtaisa turisbuumi viime vuosina.

Sanoisin että aika ja etenkin LP:n uuteen orjapainokseen ( ;-) ) highlightiksi joutuminen on jo ottanut Lipeltä sen parhaan kirkkaasti pois. Minimart indikaattorilla mitattuna kehitys on ollut valtaisaa: jos vielä kaksi vuotta sitten saarelta löytyi 2 minimarttia (toinen Lehien oma kyläkauppa), nyt sieltä löytyy noin kymmenisen minimarttia.

Myös yhteyksien paraneminen saarelle on muuttanut kokonaan sen luonnetta. Nykyään saarella pääsee speedboatilla suoraan Langkawin lisäksi Ko Lannalta, joten Trangin ja Pak Baran kautta minivan kikkailun sijasta jättää saumaa kaikille päästä saarelle tarpeeksi helposti.

Ja kyllä, peakseasonilla saa todellakin taistella yösijasta, varauksia suositellaan etukäteen.

Luontohan Tarutaolla on aivan omaa luokkaansa, mutta melkeinpä suosittelisin että jos saari on ollut käyntipaikkojen ikuisuuslistalla, kannattaa visiitti tehdä saarelle paikoin. Niin paljon on jo rakennettu, ja koska saari ei nauti minkäänsortin suojelusta, reilusti yli puolet rantatonteista omistetaan jo mantereen suunnasta. Arvailla tuskin tarvitsee mitä niille tehdään. Ja tosiaan Andamanien ruotsalaisten lisäksi sama jengi joka vetää perseet Patongilla alkaa pikkuhiljaa valumaan saarelle.

Itseasiassa paikallisten merimustalaisten kohtelu hirvittää, sillä he eivät käytännössä ole ikinä omistaneet maitaan vaikka ovat saaren alkuperäisasukkaita, ja nyt he ovat pääosin ajettu saaren keskiosiin yllämainituista syistä. Turistibusiness siis jyllää ja se näkyy myös uusien resorttien määrässä, jotka ovat jo tuplaantuneet viime vuosina.

Jätehuoltoa ei ole ja saaren roskat poltetaan.

Mutta anyways edelleen ja toistaiseksi kirkkaasti Thaikkulan hienoin paikka, muut turistisaaret eivät pääse lähellekkään. Omaa biitsia hakevat joutuvat kuitenkin lähtemään esim. telttailemaan Tarutaon muilla saarille, tai sitten vaikka mennä Ko Jamille missä se varmasti onnistuu.

19
Lentomatkustus / Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 20.03.2007, 10:35:54 »
Yeah, sivuille www.hullutpaivat.com on tullut jo teaseri jota ei vielä eilen ollut.

Lennot julkaistaneen huomenissa, sillä Sokos aloittaa oman 3+1 päivää kampanjansa torstaina, ja luonnollisesti Stockman julkaisee omat hintansa "ensin" eli keskiviikkona viimeistään.

Joten huomenissa tulevat viimeistään tiedot lennoista.

20
Lainaus käyttäjältä: "saq"
Hei,

Nyt harkinnassa siis on myös Tioman, jossa ei ole vielä tullut käytyä, mutta informaatio sen suhteen on melko ristiriitaista. Monet kehuivat, mutta haukkujakin löytyy ja ilmeisesti sinne ollaan parhaillaan rakentamassa jotain 200m pitkää laituria, joka ainakin tappaa korallit ja vaikuttanee muutenkin saaren tunnelmaan.


Vastaavat laiturit löytyvät melkein joka rannalta, johtuen reippaasta vuorovesivaihtelusta. ABC:tä en menisi kehumaan, mutta varsinkin pohjoisessa on huippupaikkoja, joissa ei ole liikaa turisteja.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16