Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Dela

Sivuja: 1 ... 14 15 [16]
301
Kyllä itse tunnustaudun kahvinarkomaaniksi. Ei päivää ilman kahvia. Mutta parasta kahvijuonnissa on ehkä se, että sitä ei kuitenkaan juo pelkän kofeiinitarpeen tyydyttämiseksi. Hyvällä aamukahvilla voi päivä kuin päivä saada siivet alleen.

Kahvissa on myös hyvää se, että siihen ei ikinä kyllästy. Kyse on siis jostain muustakin kuin materiaalisesta hyvästä. Suosittelen kahvinjounnin aloittamista kaikille niille, jotka eivät ole vielä koukkuun jääneet.

302
Elämäni pahimmat kahvit olen juonut Bratislavan juna-asemalla. Kahvini ostin yhdestä näistä kioskeista jotka sijaitsevat laiturien väleissä. Lähdin ihan avoimella mielellä ostaamaan myyjä-mummolla kunnon Slovakialaiset tsumpit, olihan kahvitarve aamulla kova. Meinasin kyllä sylkäistä heti ensimäisen huikan ulos, mutten kehdannut :)

Jos kahvia pitää jotenkin kuvailla, niin siinä oli porot mukana. Kysymys vain kuuluu kuinka vanhaa tämä paikallinen Kultakatriina oli? Oma veikkaukseni liikkuu päivissä :D

303
Yleinen / Re: Mistä rahat?
« : 18.03.2003, 13:27:06 »
Yksi hyvin tärkeä tekijä soittamisessa on tottakai paikan valinta. Vaikkapa Prahassa Kaarlen sillalla on takuulla paljon toistaan taitavampia soittajia, eikä sekaan kannata yrittää ellei ole sitten aivan timanttinen virtuoosi. Ehkä jollain voi olla tästä kokemusta, mutta itse en menisi ;-)

Muutenkin jos aikoo vaikka pussikaljaa nauttia samalla, niin varmaan kannattaa löytää siihen sopiva paikka :-) Tärkeintä on varmasti löytää sellainen paikka, jossa kannattaa soittaa ihmismäärän puolesta, muttei siellä pyöri kamalasti muitakaan soittamassa ränttä-tänttää. Yllätys, yllätys, jotkut vanhat Beatles hitit toimii aina. Yllättävän monet diggailee kuunnella niitä esim. baarien välittömässä läheisyydessä.

304
Yleinen / Re: Mistä rahat?
« : 17.03.2003, 16:05:08 »
Soittamista kyllä suosittelen! Jo pelkästään biisien treenaaminen päivällä jossain puistossa on silkkaa iloa. Jos sattuu olemaan myös laulataitoinen, ei itse soittamisen tasoon tarvitse panostaa nyt niin paljon. Kunhan soitto vain sujuu, ja pitää itse hauskaa samalla. Sehän tietenkin on tärkeintä, että itse nauttii tekemästään.

Olen huomannut toimivimmiksi biiseiksi lähinnä ns. klassikko osaston kuten Beatles, Stones, Byrds, Neil Young... juuri sellaiset biisit jotka kaikki osaavat laulaa about mukana.

On toki myös muitakin tapoja ansaita rahaa reissun aikana. Tyttöystäväni esimerkiksi aikoo tehdä kasvomaalauksia :-)

305
Yleinen / Re: Mistä rahat?
« : 10.03.2003, 14:29:46 »
Yksi keino on myös ansaita rahaa itse reissun aikana, kuten vaikkapa kitaraa soittamalla. Kaljarahat sillä voi ainakin suht. helposti tienata. Ensimmäisellä reissullani toiminta pelasti minut lähestulkoon varmalta nälkäkuolemalta :-)

306
Yleinen / Re: Mistä rahat?
« : 04.03.2003, 10:36:09 »
Riippuu varmaan aika paljon kirpputorista kuinka palon rahaa tulee. Kotikaupungissani Helsingissä kirpputorilla rahan hankkiminen on suhtkoht helppoa, esim. Makasiinin kirppiksellä. Ostajia liikkuu paljon, joten rahaa kertyy väkisinkin jos vain on jotain mitä kansa haluaa ostaa. Pelkästään vaatteita myymällä voi saada jo hyvän määrän matkakassaa kerättyä.

Arvotavaroilla kuten turkeilla, merkkivaatteilla ja kameroilla voi saada hyvätkin rahat kasaan. Kannattaa kysyä vaikka sukulaisilta löytyykö näiltä jotain ylimääräisiä historiallisia objekteja myytäväksi, joita he eivät itse enää tarvitse. Ei varmaan kannata leveillä sitten jälkikäteen, että paljon siitä vanhasta minkkiturkista sai...

Kirpputorilla myyjille tiedoksi, että mitään ei kannata myydä LIIAN halvalla. Ostajalle on aivan yhdentekevää maksaako se t-paita 20 senttiä vaiko euron jos hän HALUAA sen. Pitkässä juoksussa liian halvat hinnat vain tuntuvat omassa kukkarossa; saa myydä viisi paitaa siinä missä yhdestäkin saisi samat rahat.

307
Terveys ja turvallisuus / Re: Juomavesi
« : 28.04.2003, 12:51:25 »
Lainaus
Onko jollain kokemusta vedenpuhdistimen käytöstä? Minkä kokoisia sellaiset on, voisiko ottaa matkalle mukaan? Ja uskaltaako mitä tahansa vettä juoda jos on puhdistanut sen?

Juomavesi on kyllä niin halpaa, että tuollaisen vedenpuhdistimen mukaanotto on vähän arveluttavaa. Ehkä vedenpuhdistin toimisi parhaiten sellaisissa maailman kolkissa, joissa puhdasta juomavettä ei ole saatavilla. Jos vaikka reilille lähtee, niin vettähän saa jokaisesta kioskista ja kaupasta.

308
Espanja / Re: Mallorcan kävijöitä
« : 08.05.2003, 16:37:51 »
Kukaan ei taida uskaltaa myöntää käyneensä siellä... ;D Ei, ihan vakavissaan onhan jotkut "turistirysät" ihan asia mestojakin. Esim. Kreikan saaristosta löytyy paljon historiaakin.

309
Yleinen / Re: Festarit / Klubit
« : 25.02.2003, 11:06:03 »
Kesä on taas kovassa vauhdissa kävelemässä vastaan, ja uusi klubi sensonkin on tulollaan. Ajattelinkin siis kaivaa tämän threadin vintiltä rinkan mukana tuulettumaan :-)

Onko kennälläkään tiedossa hyviä 60´s, indie/rock/pop -klubeja Keski-Euroopan ja Italian suunnalla? Siis jotain sellaisia klubeja, joissa soitetaan vuosikerta Stonesia, ja muuta kitararockia ja poppia? Erityisesti Prahan klubi-elämä kiinnostaa kovasti. Joskus Prahassa törmäsin sattumalta tällaiseen paikkaan, mutta nimeä en enää valitettavasti muista...

310
Yleinen / Re: kasvisruokailu ulkomailla
« : 04.02.2003, 17:34:17 »
No, ainakin niissä sienissä joita söin Budapestissä, juusto oli sisällä. Siis sieniä joiden, jotka oli täytetty pienellä määrällä juustoa ja sitten friteerattu päältä. Kyseessä on varmaan sama ruokalaji, mutta voi tietysti olla, että kyseisen ruokalajin valmistukseen on monta erilaista reseptiä. Aivan huippu kamaa joka tapauksessa!

311
Yleinen / Re: kasvisruokailu ulkomailla
« : 04.02.2003, 15:20:34 »
Unkarissa kannattaa kokeilla paikallista spesialiteettia eli juustolla täytettyjä sieniä. Nämä sienet tarjoillaan useimmittien riisin ja tar-tar kastikkeen kanssa ja ovat päätähurmaavan hyviä.

Jos latviassa aiotte poiketa Riiassa,  niin sieltä löytyy eräs hyvä hindu-intia-harekrisna henkinen kasvisravintola, joka sijaitsee keskustassa. Pahus... Nimeä en nyt kyllä muista millään... Joka tapauksessa paikka on ehkä vanhankaupungin ainut kasvisravintola, ja Riika oppaista se löytyy varsin helposti. Seinille on maalattu sinisiä norsujumalia, ja ilmassa leijailee suitsukkeen tuoksu :-)

Sivuja: 1 ... 14 15 [16]