Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Dela

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 16
41
Lainaus käyttäjältä: "snowone"

SIINÄHÄN SE POINTTI ON! Huoneleveys ei ole kapea, MUTTA jos koko hiton talo tai sinun huoneistosi on yhtä leveä kuin se huone nii kyllä se on aika kapea.


Yhdytään tähän. Kapeita ovat suurinosa, mutta kyllähän poikkeksiakin löytyy. Mutta sellainen Lontoon bulkki, perusasunto on juuri tuo kuvailtu yksi huone + käytävä -levyinen kämppä. Jos ei ole rahaa, asunto on usein likainen ja usein ahdas. Itse lisään vielä että myös usein kylmä :)

42
Yleinen / Sääketju ja sää-aiheiset linkit
« : 20.03.2006, 12:31:47 »
Täällä on ollut paljon kyselyjä eri maiden (Thaimaa, Cambodia ja jne.) säistä tiettyinä ajankohtina ja ajanjaksoina. Tähän ketjuun olisi tarkoitus kerätä erilaisia säitä, ja niiden todennäköisyyksiä luotaavia linkkejä.

Aloitetaan tällä:


http://www.windguru.cz/int/historie.php?id_user=0


Pääasiassa purjelautailijoiden käyttämä saitti jossa on aivan mahtavat statistiikat lämpötilojen ja etenkin sademäärien seuraamiseen.

Tehdäänpä pieni vertailu Kaakkois-Aasian säistä viime heinäkuulta. Otetaan esimerkeiksi tutut Phuket, Ko Samui ja Cambidian Tonle Lake.


Phuket, viime heinäkuu:
linkki

Ko Samui, viime heinäkuu:
linkki

Cambodian Tonle Lake, viime heinäkuu:
linkki


Esimerkiksi viime heinäkuun sademääriä vertailemalla voimme todeta sen, että Phuketissa on ollut kaksi kokonaan sateetonta päivää (28.7, 29.7), ja muutenkin sadejakautuma on säännöllisyydeltään hyvin erilainen Ko Samuihin verrattuna. Puheet siitä että Thaimaan itäpuolella sataa vähemmän ovat siis totta.

Sen sijaan Cambodian Tonle Lakella vuorokauden 14. tunti on voimakas piikki sateiden kannalta. Tällöin voimakkaita monsuunisateita on luvassa halki kuukauden säännöllisesti kello 14.00 aikoihin.

Kannattaa kokeilla ja tehdä erilaisia vertailuja eri paikkojen, aikavälien ja vuosien kanssa. Näin saa hyvän perustiedon todennäköisyydestä minkätyyppiset säät kullakin paikalla milloinkin on.

Ja laittakaa siis tänne lisää linkkejä säiden seuraamista varten!

43
Roskilden kaupungista tuli kerran ostettua halpiskitara festareita varten. Ihan hyväksi osoittautui koska se oli mallikappale. Testaamani bulkkiversiot olivat aivan kamalia soittaa ja tuntuma olematon. Hintaa taisi olla noin sata euroa.

44
Lainaus käyttäjältä: "Rin-tin-tin"

Kun tilanne on tämä, niin arvelen, ettei ymmärtäminen koskaan muutu varsinaiseksi ymmärtämiseksi, vaan vertailu säilyy aina mukana. Akvaarioon voi kyllä kurottaa kätensä, mutta vesielämään oppiminen on mahdotonta.


Hyvin sanottu. Tärkeätä lienee prosessina se vertaaminen, ei niinkään eläytyminen. Vertaamalla ihminen kyseenalaistaa omia näkökaantojaan, ja voi luopua tarpeettomista ja ilmiselvästi erheellisistä näkökannoistaan empiirisen kokemuksen avittamana. Tämä tietysti vaatii avoimen mielen ja halua lähteä kyseenalaistamaan omia, ehkä turvalliseltakin tuntuvia mallejaan. Laatikon ulkopuolelle on hyvä mennä kurkistamaan miltä se näyttää sieltä käsin. Sitten vasta näkee missä on elänyt.

45
Lainaus käyttäjältä: "Rin-tin-tin"

Ymmärryksen yksi ehto lienee ymmärrys oman ymmärtämisen rajoista. Toisinaan tuntuu, että jengiltä menee sekaisin se, mikä on ymmärtämistä ja mikä pelkkää ärsykehakuisuutta.


Totta. Halutaan vahvoja elämyksiä. Halutaan jotain mikä on varsin kaukaista omasta elämästä ja ei tunnu tavalliselta. Matkailun paradoksi on se, että kuitenkin hypätään keskelle toisten ihmisten tavallista elämää ja ikäänkuin tarkkaillaan sitä. Mitä lähemmäksi päästään, sitä parempi. Todellinen läheisyys syntynee vasta sitten päästään elämään pysyvästi vaikkapa perheen mukana, tavallisissa arkiaskareissa. Mutta olisiko tämä sitten enää matkailua, missä kulkee matkailun raja?

Vaikkei ihan lähimpään pisteeseen pääsisikään, tärkein tuliainen on kuitenkin se ymmärrys mitä kokemus antaa ja miten sen voi suhteuttaa jo olemassa oleviin omiin kokemuksiinsa. Henkilökohtainen mielipiteeni on että on nimenomaan hyvä haastaa omia ennakkoluulojaan, ikäänkuin kritisoida omia sisäistettyjä mallejaan.

46
Lainaus käyttäjältä: "Dela"
Mitä eroa on perinteisellä sikarannalla ja jollain backpacker-heavenillä?


Lainaus käyttäjältä: "Rin-tin-tin"
Kato se, että backpackeri niinku tiätsä tutustuu muihin kulttuureihin ja niinku elää siinä arjessa niinku sen kulttuurin ehdoilla.


Niin, joudutaan tekemään aika kahtiajakoinen jako matkailijoiden suhteen. Se ei kuitenkaan tapahdu repun mallin mukaan, vaan asenteen. Ollaan varmaan samaa mieltä? Kuitenkin korostan että ns. backpackeritkin ovat ihan ihmisiä vain ja samaa ainesta kuin muutkin. On sitten yksilöstä kiinni mitä matkaltansa haluaa. Kaikki eivät valitettavasti ole kulttuurista kiinnostuneita vaan happy hour vie voiton, repunmallista riippumatta, onko se hinattava vai kannettava.

Lainaus käyttäjältä: "Rin-tin-tin"

Kato massamatkaaja on niinku pelkkä vierailija, mut backpackeri niinku oppii ymmärtämään erilaisuutta ja niinku melkein vaihtaa ihoo aina kun on matkalla. Sen tajunta niinku laajenee. Ja sit se on ihan helvetin niinku suvaitseva ja ymmärtää ihan kaikkii, niinku erilaisuutta.


Niin, nämäkin ovat yksilöistä kiinni ja hatunnosto niille joita maailma kasvattaa. Tiedän kuitenkin aika monta backpackeriä jotka eivät mahdu tuohon kuvaan, ja raja on melko häilyvä. Nykyään on lähes mahdotonta tehdä ihmisestä tulkintaa pelkästään sen perusteella että hän kantaa rinkkaa. Ei reppureissaaja ole automaattisesti suvaitsevainen ja paikallisia ymmärtävä ihminen. Tästä varmaan sinultakin löytyy esimerkkejä?

Lainaus käyttäjältä: "Rin-tin-tin"
Eihän matkailu oo uskontoo, eihän.


Ei, mutta jos sen sisällään oikein ymmärtää, se on lähellä sitä :)

47
Lainaus käyttäjältä: "Ccreature"
Olen aina matkustanut ja tulen matkustamaan. Olen kuullut ihmisista, jotka ovat tehneet siita elamantavan. Ajatus on erittain kiehtova tassa raha- ja statuskeskeisessa maailmassa.


Kyllä, olen ihan samaa mieltä, mutta lisäisin että matkailu ei varsinaisesti ole irtonainen asia raha ja statuskeskeisyydestä. Rikkaat lähtevät Phuketiin jahdilla, ja samoissa paikoissa kuulet reppureissaajien mittaavan toisiaan tarinoillaan joissa he ovat luonnollisesti omien kertomustensa sankareita. Yllättäen asioissa on paljon yhteneväistä. Ihmisiä me olemme kaikki ja me vain taplaamme tyylillämme, ne joilla siihen on mahdollisuus.

Matkailu on jokaisen vapaan ihmisen perusoikeus ja varmasti matkaamisen muodot heijastavat paljon omaa elämänkatsomusta. Valitettavaa tai ei, reppumatkailustakin on tullut instituutio ja tavallaan sellainen 'lifestyle' -tuote, saammehan katsoa jo tv:stäkin ohjelmia aiheesta.

Ihmiset eivät reppureissaa enää tuntemattomiin kohteisiin, vaan niihin joissa on muita reppureissaajia. Tämä on sitä mitä tarkoitan instituutiolla. Mitä eroa on perinteisellä sikarannalla ja jollain backpacker-heavenillä? Ihan samaa settiä paitsi edellämainittu on kärjistäen sanottuna rehellisempää. Ennen sentään lähdettiin suoraan sikarannalle asiaa sen enempää kaunistelematta :P Olihan tuo kärjistettyä, mutta niin massa käyttäytyy, ja reppureissaus on päivän tapa matkailla.


Minäkin matkustan ja tulen aina matkustamaan, mutta itseni kategorioiminen ei tule enää kysymykseen. Olen vain matkailija, ja matkaillessani matkailen melkeimpä enemmän itsessäni kuin kohteissa joissa käyn. Sen takia itse matkanteko on aina jalustalla, ja pidän siitä vain enemmän ja enemmän.

48
Lainaus käyttäjältä: "pekkapoks"

No, mutta asiaan. Se että Halonen ei juuri kommentoi palkkionsa nostamista on tietysti typerää, mutta näinhän se politiikassa valitettavasti usein menee.


On aivan totta että kommentit olisi voinut antaa, palkankorotuksesta huolimatta. Nämä ovat kuitenkin Halosesta ja Niinistöstä riippumattomia asioita, eikä presidentti päätä palkastaan yksin. Meillähän on demokratia vallalla, ei itsevaltius.

Hieman ihmettelen sitä tyyliä jolla asiaa nostetaan esille. Ei ole millään tavalla Halosen vika jos palkka nousee. Jos Niinistöstä olisi tullut presidentti, ei se olisi hänenkään syynsä. Se että Halonen nostetaan tässä nyt esille ikäänkuin moraaliseksi syypääksi, osoittaa sen että demokraattiset mallit eivät ole ihan sisäistettynä tai niitä ei halutakkaan sisäistää. Tai sitten halutaan vain mustamaalata, näkemällä asia mahdollisimman populistisessa, kaksiulotteisessa mallissa.

Uhrautuvaisuutta on helppo vaatia muilta, mutta pitää myös itse osata antaa jotain takaisin. Tasapuolisuus siis kunniaan näissä mielipiteissä.

49
Lainaus käyttäjältä: "Expat"

Max. 20 vuotta ja "hyvinvointi"-Suomi jaa jokaisen Baltian maan taakse.


Kunnioitan kyllä vahvoja mielipiteitäsi ja tietynlaista vannoutunutta markkinataloushenkisyyttäsi, mutta mistäs tämä juttu nyt on saanut alkunsa? Tätä on nyt viimeaikoina toitotettu kiveenhakattuna totuutena, että tulevaisuuden Suomi on degeneroitunut takapajula. Kuka visionääri pystyy tällaista ennustamaan tarkasti?

50
Annan ääneni Lynchin Straight Story -elokuvan vanhalle papalle joka lähtee puutarhatraktorilla matkaa taittaen tapaamaan veljeään pitkän matkan päähän. Tässä on elokuva joka herkistää allekirjoittaneen kerta toisensa jälkeen, ehkä kaunein Road Movie ikinä.

Elokuvan sankarihahmo on tavallinen ihminen kaikkine heikkouksineen, ei tusina backpacker joka ei viihdy yksin, eikä tule toimeen ilman muitten kaltaistensa seuraa.

51
Lainaus käyttäjältä: "Mitjo"
Tämä on muodostanut helsinkiläisistä tälläisen yhteisön, joka todella luulee olevansa jotakin erilaista. Se todella on hieman huvittavaa.


Helsinkiläiset yhteisönä koostuvat kansalaisista ympäri maata. Lisäksi Helsingissä asuu muuhun Suomeen verrattuna huomattavan paljon ulkomaalaisia.

Lainaus käyttäjältä: "Mitjo"
Myös tietynlainen turhantärkeys on yleistä. Hei, työskentelet vaatekaupassa, tu n'es pas un maire. Nämä ovat asioita, joihin en niinkään ole törmännyt muissa suuremmissa kaupungeissa. En edes Pariisissa, josta moni luulisi tälläisen ilmiön saaneen alkunsa.


Näissä asioissa kannattaa eritellä muitakin asioita kuin pelkkä asuinkunta (~Helsinki). Voisit eritellä esimerkiksi työntekijän iän, siviilisäädyn ja sukupuolen. Mielestäni ne ovat paljon relevantimpia asioita jos määritellään koppavaa vaateliikkeen työntekijää.


Lainaus käyttäjältä: "Mitjo"
Helsinki on tasapainoaan leikkikehässä harjoitteleva lapsi, joka ei ehkä koskaan pääse pelaamaan palloa isojen poikien ja tyttöjen kanssa.


Ehkä, mutta Helsingin ei ikinä tarvitse kasvaa isoksi tai maailman suurimmaksi. Ei edes siksi että siitä voisi silloin yksi ainut ihminen enemmän pitää.

52
Lainaus käyttäjältä: "Nakke"

Ja omasta mielestani, oli kyseessa paikka kuin paikka, niin siella viihtyminen on pitkalle omasta asenteesta kiinni.

Vahan menee ohi aiheesta mutta tulee mieleen Suomen 4vuoden aikaa.. Samat jengi joka pitaa Suomen ilmastoa huonona, pitaa Sydney:a liian kuumana, Bangkokia liian likaisena ja jotain paratiisisaarta liian kuumana ja kosteena jne. jne.


Olet ihan oikeassa, omasta asenteesta viihtyminen on kiinni. Ei ole välttämättä kaupungin vika jos siellä ei viihdy, joten aina voi katsoa peiliin. En esimerksi itse todennäköisesti viihtyisi juurikaan Helsinkiä suuremmassa kaupungissa, joten en viitsi ulkoistaa omaa ongelmaani muihin, suurempiin kaupunkeihin :wink:

Omalla kohdallani matkaillessa on juuri käynyt niin päin, että Helsingin arvostus on noussut todella korkealla. Toki kotiseutuna, mutta myös kaupunkina. Sellaiset asiat kuten puhtaus, turvallisuus ja jne. ne eivät ole itsestään selvyyksiä ihan joka paikassa. Juuri noita asioita oppii arvostamaan, ja tässä asiassa voin omakohtaisesta sanoa että matkailu on antanut jotain vastinettakin ainaiselle rahojen hukkaamiselle maailmalle.

53
Thaimaa / Koh Tao
« : 14.02.2006, 12:05:08 »
Sanotaan että Ko Tao herätti vähän ristiriitaisia tuntemuksia. Aletaan perkaamaan.

Ensinnäkin Ko Tao on varmasti tällä hetkellä yksi eniten hypetetyistä paikoista Thaimaassa, ja se joka etsii luonnonrauhaa tai omia biitsejä, tulee takuulla pettymään. Paikalla on siis muitakin ja samojen asioiden perässä. Ko Taosta on tulossa pikkuhiljaa Samui ja rakennustyömaat valtaavat saarta kokoajan.

Toinen asia on majoitus. Jos et harrasta sukeltamista, sitä on toisinaan high seasonilla vaikeaa saada. Sen sijaan jos harrastat sukeltamista, sitä on tarjolla hyvinkin paljon. Useimmat paikat ovat avoinna vain ja ainoastaan sulkeltajille ja syyt ovat aika selvät. Kyse ei ole mistään daivauspaikkojen yhteishengen suojelemisesta non-diverseilta, vaan silkasta rahasta. Sen minkä tavallinen pulliainen tuo yöltä taloon on noin 150-600 bahtia, daivaaja tuo taas sen 9000 bahtia kolmelta päivältä. Daivaus on saarella helvetin isoa bisnestä nykyään ja on paljon kannattavampaa etsiä asiakkaikseen niitä jotka tuovat pätäkkää. Saaren elintaso onkin hyvä, eritoten niillä jotka ovat mukana bisneksessä.

Olisi suotavaa jos asiakkaille annettaisiin mahdollisuus valita majoituksensa ja kurssinsa erillään eikä yhdessä. Kilpailu asiakkaista on ilmeisen kovaa ja tämä myös ehkä vaikuttaa osaltaan saarelaisten outputtiin joka ei ole niin aitoa ja vilpitöntä kuin pienemmissä paikoissa.

Muutenhan saari on hyvin kaunis, mutta kauniimpiakin ja parempiakin on. Annetaan kolme ja puoli tähteä viidestä :wink:

54
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Helsingistä
« : 14.02.2006, 10:57:24 »
Melkein jokaisessa Euroopan pääkaupungissa käyneenä voisin sanoa että Helsinki kuuluu Euroopan pääkaupunkien ehdottomaan parhaimmistoon.

Hyväksi paikaksi Helsingin mm. tekee:


- Puhdas ilma
Päinvastoin kuin monessa muussa kaupungissa, et flunssaisena niistä ulos ilman epäpuhtauksia. Tietysti kivipöly kantakaupungissa on oma lukunsa keväisin, mutta kokonaisuutena ilma on puhdasta.


- Turvallisuus
Helsingissä ei tarvitse pelätä. Ei edes sillä kuuluisalla aseman seudulla jos tiedät miten tulee käyttäytyä. Helsinkiä ei ole turhan valittu Euroopan turvallisimpien kaupunkien joukkoon. Täällä ei ole merkittäviä tuloeroista ja etnisistä syistä johtuvia ongelmia.


- Asumisen laatu.
Taas ollaan kärkipäässä. Kantakaupungin talot ovat laadultaan hyviä ja rakennettu aikana jolloin talot rakennettiin kestämään vuosisatoja. Kaikissa asunnoissa on lämmintä ja vähintään tuplaikkunat. Verrata voi vaikka Lontooseen jossa ihmiset asuvat taloissa joissa on rottia, 15 astetta lämmintä talvella, ei lämmintä vettä etc. Toisilla ei edes ole lämmitystä.


Ihmisinä Helsinkiläisiä ei mielestäni voi sen enempää eritellä kenestäkään muusta. Helsingissä on oma tunnelmansa, mutta ihmiset ovat ihmisiä joka puolella.

55
Olen joskus nukkunut myöskin Vattenfestivaaleilla kolme yötä puskassa, kaupungintalon pihalla, festarialueen välittömässä läheisyydessä. Paikalla piti olla koiravartio, muttei siellä mitään ollut.

Sinne vaan puskaan, luontoäidin syliin nukkumaan. Asemalla voi käydä suihkussa jos haluaa.

56
Italia / Italia
« : 04.01.2006, 09:30:49 »
Bolognaan kannattaa ehdottomasti mennä vaikka päiväksi, kaupunki on kaunis ja siellä on ripaus ehkä aidompaa Italiaa. Myös Bolognassa on mahdollisuus nähdä kaltevia torneja, jotka ovat tosin paljon vähemmän kuuluja kuin serkkunsa Pisassa. Bologna on punainen kaupunki.

Sienna on Toscanan helmi. Kaupunki on komea ja goottilainen, hyvin arvokkaan oloinen ja tummanpuhuva. Siennasta löytää myöskin paljon aitoa, Italialaista meininkiä.

Lisäksi paljon hehkutettu Cinque Terre kannattaa käydä katsomassa.

57
Laitetaan tähän oma listani:

Top 3:

1. Nepalilainen & Intialainen
2. Italialainen
3. Ranskalainen

Bottom 3:

1. Englantilainen - so bad
2. Slovakialainen
3. Turkkilainen

58
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vuoden floppi
« : 02.01.2006, 10:22:24 »
Lainaus käyttäjältä: "kirsil"
Voisin minäkin mainita pettyneeni suuresti suomalaiseen mediaan, sillä tää roskakirjoittelu on lisääntynyt ihan alyttömästi. Floppina tulee mieleen esim. nää hemmetin salarakkaat, fingeroosit ja kumppanit. Samaan liittyy myös kohu siitä, kuka oli Vanhasen hotellihuoneessa vuonna x. Okei, juorut on kivoja, mutta kun maailmassa on niiiiin paljon ihan oikeita asioita joista vois kertoa.


Tähän asiaan liittyen:

Loukkaava kirjoittelu julkkiksesta toi Katso-lehdelle tuomion

(linkki)

59
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vuoden floppi
« : 29.12.2005, 14:17:12 »
Äkkiseltään tämä tulee ensimmäisenä mieleen:

Uusi tekijänoikeuslaki, Lex Karpela


Osoitus siitä miten kova tarmo joskus voittaa viisauden - Karpelan henkilökohtainen onnistumisen pakko ja kunnianhimo ajoi sisällön ja oikeamielisyyden edelle. Tuloksena laki joka polkee kuluttajanoikeuksia ja joka tullaan varmasti kumoamaan seuraavan kahden vuoden aikana.

Reittäpitkin eteenpäin, sanoi muurahainen.

60
Avignon Ranskassa ei varsinaisesti ole mikään euro-henkinen biletysmekka. Mutta jos pitää boheemimman puoleisesta baari/kuppilameiningistä kapeilla kauniilla kaduilla, suosittelen lämpimästi.

Italiasta hyvää biletys skeneä löytyy Milanosta, jossa on ehkä maan rikkain klubi/alakulttuurielämä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 16