Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Dela

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16
61
Yleinen / Todellinen matkailija?
« : 27.12.2005, 16:06:08 »
Todellinen matkaaja pitää mölyt mahassaan, eikä tee itsestään ja kokemuksistaan numeroa. Sellainen on todellinen matkaaja.

62
Lainaus käyttäjältä: "Katariina72000"
No eipä noita pyörärinkkoja nyt _niin_ kamalasti täällä koto suomen markkinoilla ole vastaan tullut....Lieneekö syy sisäänostajien, markkinoinnin vai kuluttajien.


Stadiumissa ainakin noita kummajaisia myydään, ja itse ainakin suhtaudun niihin materiaalien kestävyydeltään ja yleiseltä käytettävyydeltään hyvin skeptisesti.

Perus omatoimimatka sisältää niin paljon portaita, off roadia, veneen kulkusiltoja yms. että en viitsisi lähteä vaihtelemaan moodia jatkuvasti.

Nyrkkisääntönä sanottakoon etteivät nuo pääse kantomukavuudessa lähellekkään kunnon, oikeaa rinkkaa.

63
Marokko / Marokosta
« : 27.12.2005, 14:43:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Kiitos muistin virkistyksestä.. Ei me todellakaan oltaisi mitään 25 euroa jostain yhdentekevästä 20 minuutin opastuksesta maksettu. Paha maku jäi siitä, että vaikka joku väkisin tuppautui seuraan, niin silti jäi korvaus palveluksista mukamas aina liian pieneksi - mikään ei riitä.


Noita avuliaita oppaita on ilmeisesti moneen junaan. Marrakeshissä etsiessämme hotellia ja homman ollessa täysin hallussa, alkoi meita piirittää mies josta ei sitten päästy millään eroon. Käytös ei ollut oikeastaan enää kohteliasta vaan ylitti röyhkeyden rajat monet kerrat.

Kaikki hotellit johon olimme menossa olivat mukamas "täynnä" ja hän ehdotti omiaan tilalle, tietenkin arvattavista syistä. Saimme hänet jopa kerran eksytettyä, mutta meidät uudestaan havaitessaan hän alkoi seuraamaan meitä jälleen. Sitten kun löysimme mielestämme oikean hotellin, hän jäi loukkaantuneena odottamaan hotellin ulkopuolelle aivan kuin olisimme tehneet jotain väärää. Olisi pitänyt maksaa palkkio "palveluksesta" jota emme ikinä halunneet.

Tämän kirjoituksen tarkoituksena ei ole saada ketään varpaisilleen ja pelokkaaksi sillä marokkolaiset ovat hyvin ystävällisiä, hymyileviä ja avuliaita ihmisiä. Ja ihan oikeasti vielä.

Enemmänkin tarkoituksena on todeta se, että Marokossa kaupankäynnin kulttuuri on ehkä hieman jalostuneempaa kuin meillä täällä Suomessa, ja syyllistämistä käytetään surutta hyväkseen kauppaa tehdessä.

Esim. matto-ostoksilla kauppias antaa usein todellisuutta vastaavaa lähes viisinkertaisen hinnan (esim. 2500). Sitten kauppias kysyy paljon olisit itse valmis maksamaan tuotteesta. Jos sanot vaikka 500, olet tavallaan jo sitoutunut ostamaan tuotteen, hinta kyllä hilataan alas juuri kun olet poistumassa liikkeestä. Kauppias toki yrittää hilata hinnan yli puolenvälin. Jos et ole valmis ostamaan, älä tarjoa sillä muuten olet sanojesi syöjä, ainakin kauppiaan mielestä. Niin ehkä pääset liikkeestä pois ilman puoliväkisin myytyä mattoa :)

Marokosta kannattaa muuten lukea nimimerkki Neiti Q:n aiemmat loistavat kirjoitukset. Niissä kerrotaan hyvin mm. dyyneille pääsemisestä.

64
Eurooppa / Kreikan saarista?
« : 27.12.2005, 14:12:35 »
Hehkutetaan vielä vähän Santorinia. Vaikka paikka onkin KKK (kallis, keskiluokkainen ja kansoitettu), löytyy sieltä pienellä vaivalla jotain myös omatoimimatkailijalle.

Parasta Santorinilla on ottaa allensa monkijä tai skootteri, ja ajalla suht pieni saari ja sen kylät läpi päästä päähän. Näin pääsee helpoiten rannoille ja eri paikkoihin joihin korkeuserojen vuoksi joutuisi muuten ottamaan bussin. Jos asennetta ja jalkapohjia tosin löytyy niin kannattaa ilman muuta myös kävellä paljon, suosittelen.

Santorini on valloittavan luonnonkaunis, ja pelkästään nähtävyytenä on näkemisen arvoinen. Eli jos luonnonkauniit paikat ovat ovat kiikarissasi etualalla, kannattaa lähteä. Mikään bilesaari se ei ole, vaikka menoakin löytyy.

Santorinilla majoitus on highseasonilla verrattain kallista, mutta jos et ole niin nuuka syömisen kanssa (eritoten ravintolat ovat kalliita), selviät muutamalla Gyroksella per päivä ovh 1.5€/kpl.

Annetaan vielä yksi pieni vinkki: älä mene iokselle. Paikka on pahin katkaravunpunainen bailuhelvetti maanpäällä.

65
Eurooppa / Re: Tästä Praha majoitus
« : 27.12.2005, 13:46:15 »
Lainaus käyttäjältä: "timosalonen"
Jos ikinä oon ajatellut majoitus kokemuksen jälkeen et tätä vois suositella muillekin niin se on TÄMÄ http://www.happyhouserentals.com/index1.php


Aika päheitä kämppiä kyllä ovat. Juuri tuollaiseen voisi mennä todella mielellään vaikkapa kaveriporukan kanssa, ei kuitenkaan singlenä.

Niin kauan kun matkustusseuraa ei ole mukana, suosittelen:

www.clownandbard.com


Ehkä koko Euroopan paras Backpacker -sekoilumesta

66
Oma ehdotukseni:

Matkailu on köyhän perusoikeus.

67
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Mitä pukki toi?
« : 27.12.2005, 11:36:04 »
Sain lahjaksi mm. Mummon kutomat villasukat. Näinä päiväni tällaisia lahjoja osaa todellakin arvostaa.

68
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Jouluja
« : 23.12.2005, 13:48:44 »
Hyvää Joulua kaikille, erototen teille kaikille siellä matkoilla :wink:

69
4.1 Thaimaan saaristoon, varmaankin jonnekkin Trangiin päin missä on lämmintä ja valoisaa.

70
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Road trip-leffoja
« : 13.12.2005, 13:45:19 »
Lainaus käyttäjältä: "laystage"
The Straight Story


Kun luin tuon kysymyksen, niin mieleeni ei tullut muutakaan vaihtoehtoa:


Straight Story, käsittämättömän kaunis ja hypnoottinen elokuva.

71
Yleinen / Mistä tingit matkailun takia?
« : 31.10.2005, 12:21:40 »
Lainaus käyttäjältä: "silva"
Aika vähällä sitä tulee toimeen. Kun ei pistä paljon rahaa ruokaan, ja kännäiltyäkin tulee suht harvoin, niin rahat riittää mainiosti.


Totta. Lisään vielä sen, että vähän katsoo mitä syö ja mitä kännäilee. Halpojen kännien niksit on varmaan kaikilla hallussa, mutta halvat ruokaostokset onkin sitten enemmän taitolaji.

Kuulostaa mummo-puuhalta, mutta kannattaa ihan tosissaan vertailla tuotteiden kilohintoja. Niissä on aivan katastorofaalisia eroja, riippuen siitä miten ja keille ne on brändätty. Joissain tuoteryhmissä kuten kahvissa on selkeitä laatueroja, mutta taas vaikkapa riisimurot ovat keskenään aika lailla identtisiä joten niistä on turha maksaa puolta liikaa.

72
Afrikka / Johannesburg
« : 31.10.2005, 11:55:28 »
Lainaus käyttäjältä: "katakuu"
Johtuiko tuo vaarallisuus siitä, että olette valkoihoisia vai siitä että näytitte varakkailta? Onko Johannesburgissa köyhiä valkonaamoja? Itse suunnittelen matkaa myös siihen suuntaan, mutta kuulostaa todella vaaralliselta lähteä yksin....  :?


Useinhan ajatellaan niin, että turvattomuuden tunne on naiivia hätävarjelun liiottelua tai spede-turisteilua. Asia ei kuitenkaan näin ole, maailmassa on ihan aikuisten oikeasti turvattomia paikkoja joita perus-scandinuoret eivät ole ikinä nähneetkään.

Afrikan valloitukseen kannattaa lähteä helposta päästä, monille jo Tangerin satama tuntuu olevan jo liikaa.

73
Yleinen / Re: vakituinen duuni sivuun ja reissuun?
« : 29.09.2005, 12:15:28 »
Lainaus käyttäjältä: "renne"
Moi,

Olen 25 ja kolmatta vuotta IT-oravanpyörässä. Olen viimeaikoina funtsinut, että jos heittäis hyväpalkkaisen vakituisen duunin menemään ja lähtisi vuodeksi tai pariksi vaan kiertelemään maailmaa. Rahoitus on vielä vähän auki, mutta se lienee vain järjestelykysymys kun aloittaa vaikkapa auton myynnillä.


Jos haluaa tehdä irtioton, kannattaa varmaan lähteä jos siltä tuntuu. Usein kun päästää vähäksi aikaa irti asioista joihin on "kasvanut kiinni", oppii niitä arvostamaan jälkikäteen ihan eri tavalla. Kuten hyväpalkkaista, koulutusta vastaavaa työtä jne.

Irtiotto antaa perspektiiviä elämään, se ei ole pelkkä matkailu. Ja kuitenkin jos luotat itseesi ja kykyihisi tarpeeksi, saat luultavasti kuitenkin töitä reissusi jälkeenkin. Onhan vakiduunissa on myös omat helvetin hyvät puolensakin mm. palkalliset lomat. Ja yleensä on aina massia lähteä lomailemaan. Joten kannattaa harkita tarkkaan.

Matkailukin voi olla osa laatikon sisältöä, mutta kun lähtee oikein kunnolla jättäen kaiken taakseen, näkee mitä laatikon ulkopuolella todella on. Se on hyvin arvartava kokemus.

74
Lainaus käyttäjältä: "tiesulku"
Otetaampa pallon tallaajille käytännönläheinen esimerkki. Ennen matkustaminen oli hidasta ja työlästä. Miksi he eivät vain menneet autoilla tai lentokoneilla? -->no tietenkin he olivat tyhmiä.


Sinänsä ihan kunnioittettavaakin miten yksinkertaisista palasista maailmanhistoria voi koostua. Lauseesi auttaa luomaan kornin vision siitä, miten maailman eri kansat asuvat omilla erivärisillä maa-alueillaan. Kaikkialla vallitsee onni ja harmonia :)

Ehkä tahattomastikin, logiikkasi sohaisee totuutta oikein kunnolla: Tottakai ihmiset olivat tyhmiä silloin. Ja aivan kuten me emme lennä ufoilla nyt = se tekee meistä tyhmiä. Evoluution silmissä olemme siis aina tyhmiä :)

75
Lainaus käyttäjältä: "tiesulku"
Tämän aiheen keskustelut etenevät aina samalla tavalla. Oli kyse kasvotusten puhumisesta tai netissä väittelemisestä.

Voi johtua omasta näkökannastani, mutta erojen puolesta puhujat onnistuvat mielestäni perustelemaan väitteensä huomattavasti paremmin. Erojen kieltäjien perustelut ovat enemmin "no siks ku ei oo" linjaa ja väitteiden todisteet perustuvat useasti pelkkään musta tuntuu tietoon.  


Niin, johtunee varmaan siitä että enemmistö on tyytyväinen vallitsevaan konsukseen ja ajattelutapaan, ja eikä ole katsonut tarpeelliseksi perehdyttää itseään asiaan.

Sen sijaan näissä keskusteluissa on aina se fanaattinen oppositio osapuoli, joka on imuroinut "tietonsa" usein hyvin arveluttavistakin lähteistä. Tämän ei nyt ole tarkoitus osua sinuun, Tiesulku, mutta näin yleisesti.

Ihan sama onko aiheena islamilainen vallankumous ja salaliitto, anarkismi, kommunismin ylivertaisuus tai mikä tahansa, oppositio väittää tietävänsä ja onkin perehtynyt asiaan paremmin. Valtavirran ei tarvitse.

76
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"

Jenkeissä tuetaan ihan hyvin lahjakkaita lapsia, heille annetaan mahdollisuus skipata tunneilta tai luokilta, osallistua erilaisiin kerhoihin ja ennen kaikkea laatia oma henkilökohtainen opetussuunnitelma.


Kyllä varmasti, mutta mihinköhän yhteiskuntaluokkaan he kuuluvat? Tuskin ovat kotoisin trailer parkeista.

Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"

Suomessa on ikävä kyllä niin, ettei lahjakkaita lapsia oikein peruskoulussa tueta millään lailla; tunneilla on pakko istua, samat asiat kuultava useaan otteeseen ja vaikka taso olisi kovempi niin edes omaa opetussuunnitelmaa ei saa.


Tässä olen kyllä ihan samaa mieltä. Pitäisi olla enemmän erityisopetusta, ja luonnollisesti ottaa koko erityislahjakkuuksien kirjo tässä huomioon. Myös kuvaamataitoa, Musiikkia ja liikuntaa, ei pelkkää matematiikkaa.

Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"

Lukiossa tämä asia muuttuu, mutta siinä vaiheessa monet lahjakkaat lapset ovat jo syrjäytyneitä ja ahdistuneita. Lisäksi lahjakkaita kiusataan helposti ja Suomessahan kiusaamiseen ei koskaan ole puututtu kovin tehokkaasti.


Tuo on tietenkin henkilökohtaista ahdistuuko tai syrjäytyykö. Huippulahjakkuuden pitää kuitenkin mennä myös läpi harmaan kivenkin. On totta, että kiusaamiseen ei puututa tarpeeksi aktiivisesti, ja se saattaa viedä myöhemmät mahdollisuudet, ja ilmetä syrjäytyneisyytenä ja ahdistuneisuutena.

Jos ajatellaan asiaa käänteisesti, niin eikö kiusaaminen voisi viedä jo aikaisessa vaiheessa mahdollisuuden tulla määritellyksi "erityislahjakkuudeksi"? Näin ollen pyristely myöhemmin ei tuottaisi tulosta, vaikka lahjakas olisitkin. Sen sijaan se vähemmän lahjakas naapurin Olli veisi paikkasi, jota et enää takaisin saisi vaikka yrittäisitkin. Koulu ei ole kuitenkaan mikään putki, josta tultaisiin samassa järjestyksessä ulos mitä sinne mentiin.

77
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Paras olutmerkki?
« : 08.06.2005, 16:08:51 »
Suomalaisista Karhu.

Ulkomaalaisista Gösser, Budvar ja Stella.

78
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Salaliittoteoria
« : 06.06.2005, 15:09:34 »
Täällä muuten lisää salaliittoteorioita, mm. JFK, ja tieteenkuvalehden arviot niistä:

http://www2.tieteenkuvalehti.com/konspiration/article.asp?languageid=fi&Tillaeg=Konspiration&Artikel=JFK


Jotkut salaliitoista varmasti ovatkin totta. Uskon kuitenkin niin, että ainoa järkevä motiivi salaliitolle voi vain olla valta ja raha. En esimerkiksi usko juutalaisten, islamilaisten tai vapaamuurareiden maailmanherruuspyrkimyksiin.


BTW. George W. Bushin nimen lukuarvo on 666 :twisted:

79
Junamatkustus / Re: Suunnitteluapua kaivataan
« : 03.06.2005, 10:38:54 »
Lainaus käyttäjältä: "aide"
Maa alkaa taas polttelemaan jalkojen alla ja tarkoitus olisi lähteä kaverin kanssa ensimmäiselle reilille ensi kesänä. Ajoissa ollaan siis liikkeellä ainakin!

Hioimme yhtenä iltäpäivänä reitin seuraavanlaiseksi: Pietari-Moskova (ovat alueen ulkopuolella, mutta tahtoo nähdä!)-Varsova-(Krakova)-Praha-Budapest-Ljubljana-(Venetsia)-Firenze-Pisa-Rooma/Vatikaani-(Korfu)-Ateena-Istambul. Toivottavasti muistin oikein! Tämän jälkeen olisi vielä tarkoitus katsastaa Turkin luontoa ja myös rentoutua rannoilla, kunnes koti kutsuisi. Paluumatka halpalentoyhtiöllä, epäilemättä Saksan kautta. Reilikortinhan ei enää tarvitsisi olla voimassa tässä viimeisessä vaiheessa.

Sitten se kysymystulva...

Onko realistista, että näkisi nuo reilikohteet, Varsova-Istambul, kuukaudessa? Kerkeäisikö enemmän? Sain tänään selville, että nähtävästi 2 vyöhykkeen korttia ei saa kuin 22 päivälle, joten global olisi pakko ottaa. Voisiko kortin käyttää jotenkin paremminkin hyödyksi?


Kyllä tuon kuukaudessa ehtii tekemään, riippuen tietysti siitä kuinka kauan kussakin kaupungissa ja paikassa viihtyy. Mielenkiintoisen kuuloinen reitti muutenkin! :)

Lainaus käyttäjältä: "aide"

Kulkeeko Moskovan ja Varsovan välillä halpalentoyhtiöitä?


Ainakin Air Balticilla pääsee jos lentää Tukholman tai Kööpenhaminan kautta.

Lainaus käyttäjältä: "aide"

Miten viisumiasiat siellä?


Tähän vastatkoon joku venäjän asioiden tuntija ja spesialisti :)

80
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / X-files
« : 31.05.2005, 10:28:06 »
Tämä aihe ansaitsee vähintäänkin oman topicin :wink:

Aiheena onkin hehkuttaa SubTV:n päätöstä lähettää X-files -sarja uusintana maanantaisin parhaaseen katseluaikaan! Kun MTV3 aliarvioi katselijoita näyttämällä samaiseen aikaan Eläintohtori-ties-monennen, ja TV:stä tulee muutenkin liikaa tosi TV hömpötystä koskien mitättömiä aiheita, on päätös vähintäänkin tervetullut. Vihdoinkin pääsee katselemaan laatuviihdettä! :)

Tänne siis kommentit jaksoista ja sarjasta yleensä!

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16