Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - G A Wallin

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Olettekos kuulleet... / Natsien kultaa kateissa Alpeilla
« : 23.02.2006, 09:26:07 »
Juu eiköhän osa siitä kullasta ole tosiaankin vielä alpeilla, mutta veikkaanpa maaston sijaan enemmänkin Sveitsin pankkia. Tuskinpa kukaan tieten tahtoen on jättänyt maastoon kullat makaamaan. Natsithan pakenivat mm. Etelä-Amerikkaan rahoineen viettämään eläkepäiviään ja kullat makaa Sveitsin pankkiholveissa..

2
Tyhmät kysymykset / Biotunnistepasseista...
« : 01.02.2006, 14:18:01 »
Menkää mieluummin Pohjois-Koreaan: Huomattavasti helpompi matkustaa sinne.

3
Terveys ja turvallisuus / sairastaminen reissussa
« : 16.01.2006, 11:05:33 »
Markka-aikana jalkani murtui Budapestissä: sairaalalasku oli muistaakseni jotain 1 000 mk. Matkavakuutus oli, mutta sitä ei tarvittu, koska Unkarilla ja Suomella on kuulemma joku sopimus että kansalaiset saavat maksutonta hoitoa toistensa maissa. Kela-korttia vilautin niille siellä sairaalassa ja muuta ei tarvinut tehdä - ei siis maksaa mitään missään vaiheessa.

Noista kuumeista...en halua aliarvioida noita hurjia tauteja, mutta hieman hymyilyttää kun kaikilla on ollut tuo arvio 40 asteen kuumeesta :) Itse kun olen sairastanut elämässäni korkeimman mitatun kuumeen jotain 39 ja vähän päälle... kyllä sitä kolmessaysissäkin näkee pikku-ukkoja :)

4
Tunisia / Tunisia?
« : 12.01.2006, 08:34:07 »
Lainaus
Paikallinen matematiikantaito ilmeni, kun taksikuski ilmoitti matkan maksavan kuusi dinaaria, ja nosti kahdeksan sormea näkyviin.


Ehkä tämä olikin osoitus heikosta kielitaidosta.[/quote]

5
Tunisia / Tunisia?
« : 11.01.2006, 10:51:29 »
Kaupassa huijataan aika yleisesti Tunisiassa. Lasken aina ruokakaupassa saamani vaihtorahat kassaneidin silmien alla. Kerran taas hän antoi "vahingossa" liian vähän takaisin. Huomautin tästä ja hän laski vaihtorahat uudelleen. Totesi, että puuttuuhan siitä 1 dinaari (0,70€). Kaivoi lisää kolikoita laatikosta ja antoi ne minulle. Ulkona laskin rahat ja totesin, että vieläkin antoi puoli dinaaria liian vähän ;) Ihailtavan hyvä pokka.

6
Egypti / Egypti
« : 11.01.2006, 10:47:36 »
Yli +30 paukkuu kesällä joka päivä Kairossakin. Ei ole minun makuun mutta kyllähän siellä turisteja silloinkin vilisee.

7
Egypti / Egypti
« : 05.01.2006, 09:19:58 »
Pikkuisen kiireiseltä tosiaan vaikutta tuo suunnitelmasi. Itse käytin viikon Luxoriin. Pohdin kyllä että pitäisikö käydä katsomassa ko. 7 päivän sisällä ne pyrämidit Kairossa, mutta päätin että en käy. Jälkeen päi ei harmita yhtään. Nippa nappa ehti viikossa katsoa edes ne tärkeimmät jutut Luxorissa. Mitä siitä, vaikka ei pääsekään kavereille kertomaan että on nähnyt pyramidit..

8
Egypti / Egypti
« : 03.01.2006, 08:51:45 »
Luxor sijaitsee autiomaan keskellä eikä minun tietojen mukaan ole malaria-aluetta. Luxor on kyllä niin Egyptiläinen kaupunki, että paikallista meininkiä löytyy ihan kaupungistakin, eipä sieltä juuri muuta löydykään kuin paikallista meininkiä. Varsinaisesti maaseudulle ei tarvitse lähteä kauas, sillä "maaseutu" alkaa kilometrin-parin päästä keskustasta (riippuu vähän mihin suuntaan keskusta-alueelta lähtee, mutta jos ylittää esim. Niilin eli menee länsipuolella, on jo lähes maaseudulla). Kyllähän niitä savimajoja tosiaan siellä länsipuolella on. Karua "slummia" ja paskaista ja paskaisia ihmisiä/lapsia - siis likaisia - siellä juoksentelee. Uskomattoman köyhiä ihmisiä löytyy kyllä Egyptistäkin vielä.

Miksi ottaa lentoja joltain halpalentoyhtiöltä Egyptiin/Luxoriin kun Matkamontella lennot maksavat Helsinki-Luxor-Helsinki 570 €. Ai niin, ja tuohon Matkamonten lentoon ja hintaan sisältyy myös hotellimajoitus 2 viikoksi.

Minkälaisen vatsataudin sinä satuit saamaan Saturnus? ;)

9
Thaimaa / Varkaita etela thaimaassa
« : 27.12.2005, 13:37:38 »
Mutta voihan sitä silti fani olla,noh okei ajattelin vain :)

10
Lentomatkustus / Kaksi lentää yhden hinnalla-Finnair
« : 27.12.2005, 11:03:31 »
Nimenomaan.

11
Thaimaa / Varkaita etela thaimaassa
« : 27.12.2005, 11:00:39 »
Uskotaan Roosa vähemmästäkin että olet hillitön Thaimaafani, mutta pientä rajaa. Ei tässä sinun kimppuusi ole hyökätty. Itse en oikein ymmärrä sinun "postaustasi". Ei nyt helkkari soikoon voi pitää oletuksena että jos jättää pyyhkeen tai rantasandaalit rantaan, että ne pöllitään. Saati sitten jotain pyykkien varastamista..

En ihmettele yhtään tuota Etelä-Thaimaan aluetta, sillä silmiin nähden epäilyttävän näköistä sakkia siellä liikkui jo 5 vuotta sitten rannoilla (esim. Krabilla) - kun vertasit muuhun Thaimaaseen.  Ne nuoriso"jengiläiset" ovat vähän tummempia kuin Thaimaalaiset pohjoisessa. Niitä Malesialaisperäisiä merirosvojen jälkeläisiä ;)

12
Eurooppa / Häämatka Skotlanti vs Kreikan saaret
« : 23.12.2005, 12:54:57 »
En ole todellakaan mikään Kreikkafani, mutta ilman muuta mielestäni HÄÄMATKALLE ei kannata lähteä Skotlantiin. Matkan luonteen vuoksi viikon vesisade ja kylmä vihma voi olla hieman latistavaa..

13
Kiitos!

14
Ja kun ottaa huomioon että elokuu on tuollapäin vähintään heinäkuun veroinen sesonkikuukausi, voi siis ko. matkaa saada edullisesti. Kiitos tiedosta  :lol:

15
Kiitti LateX

16
Tiedättekö, onko Ryanairillä korkeammat hinnat heinäkuussa kuin muulloin?

Eli esim. nyt talvella on edulliset hinnat ainakin koska eipä ole oikein sesonki. Tarkoituksena on ostaa heinäkuulle lennot Edinburgh-Dublin-Edinburgh. Nyt näyttäisi esim. maaliskuussa maksavan ko.  meno-paluu jotain alle 100 euroa (jos ei ota huomioon noita Ryanairin huipputarjouksia).

17
Yleinen / Äkkilähdöt
« : 09.12.2005, 13:51:24 »
Suurin piirtein yhtä monta kuin muillakin viikoilla ko. toimistoilla.

18
Matka-Monte ja Luxor kirjoituksesi perusteella.

- sopivan lämmin (maaliskuussa voi olla jo vähän kuuma --> helmikuu parempi)
- ei uimarantaa, mutta hotellissa voi olla allas
- ei turistirysä (todellakaan!)
- halpa matka ja kohde
- en tiedä kohdetta tällä pallolla jossa olisi niin paljon katsottavaa lähimaastossa
- vettä satanut viimeksi 90-luvulla


Ainoat miinukset:

- vatsatausivaara on todellinen ja melko suuri

- paikalliset todella ärhäköitä kauppamiehiä --> turkkilaiset ja tunisialaiset eivät ole mitään heihin verrattuna --> toisaalta se on juuri sitä erilaista kulttuuria :)

Hurghadat sun muut punaisen meren kohteet eivät mielestäni sinulle kirjoituksesi perusteella sovi --> hotellimerta vain siellä.

Tunisian kohteet:

Enemmän "turisti"kohteita kuin Luxor. Vähiten turisti on Sousse - sen medinan ansiosta. Sousse on ok turistisesongin ulkopuolella esim. helmikuussa melko vähän vielä turisteja. Säät silloin ovat siellä meidän kesäkuun (alkupuolen) tasoa karkeasti ottaen.

19
Yleinen / Äkkilähdöt
« : 08.12.2005, 15:19:25 »
Matka-Montelta ja Deturilta löytänet lomamatkoja ja halvalla ko. aikoina. Egyptiä ainakin ja jouluna lähdöllä myös Tunisiaa.

20
Onko siis joitakin, jotka ovat lentäneet icelandairillä ja tehneet stopoverin Reykjavikissa?

Ko.lentoyhtiön sivujen varausmoottorista en saa millään edes järkevää hintaa matkalle, jossa on stopover. Paljonko maksoit ja miten meni jos olet tehnyt ko. tempun? Epäilen että kukaan ei ole tehnyt koska tuo varausjärkkäri on niin omituinen..

Sivuja: [1] 2 3 ... 5