Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Quaker

Sivuja: [1] 2 3 ... 18
1
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Trinidad & Tobago
« : 06.02.2020, 07:19:07 »
TTD toimii laremmin. Kentältä saa ja rahanvaihto esim USD:stä ainakin sujuu helposti

2
Palsta on kärvistellyt epäaktiivisuuden parissa. Olisiko deittimatkustamisesta pelastajaksi? Kenties reissareiden tinder sen sijaan kuin anti-tinder? ;-)

3
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 07.01.2020, 20:21:02 »
Juttu on siis se että käytän ja pyrin käyttämään Star Alliancen lentoja mahdollisimman vähän. Nyt tulee vahingossa muutama Atlantin ylitys kyseisellä koalitiolla ja tarvisi johonkin keksiä mailit tuupattavaksi. Eurobonusta olen tähän mennessä kerännyt noilla satunnaisilla Star Alliancen lennoilla (ehkä 1-3 per 2 vuotta?) ja ei ne mailit tuolla tosiaan kuin 5v säily. Vanhaksi menevät ennen kuin edes hiustenkuivaajan saan niilä hankittua. Ajatuksia ja ideoita?


Miksi American Advantagea keräilen OneWorldillä enkä Finskiä? (Finnair on huono yritys, aikanaan harkitsin pörssissäkin tähän sijoittavani mutta jäkiviisaana voisi sanoa että viisaasti tein kun yrittänyt kartella kaikin mahdollisin tavoin.) En siis pidä yrityksestä ja koitan välttää ko. firman koneita. Huono palvelu, hinta-laatusuhde huono, iäkkäät lentoemot jne. Aikanaan AAdvantage tarjosi itseni kannalta parhaat edut, tällä hetkellä ehkä eniten siellä tykkään siitä että pointsit säilyvät, hyviä kampanjoita ja upgreidauksia.


Eli SAS:in Eurobonus on kanssa palstalaisten suosikki? Aegenia keräsin ennen Sasiin siirtymistä, tällöin tosin tuli lennettyä enemmän Starilla - tosin tasokorteille en silti aivan päässyt.

4
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 29.12.2019, 22:34:45 »
Mikä olisi paras lentoyhtiön bonusjärjestelmä Star Alliancessa harvoin sitä käyttävälle? Lennän kerran vuodessa SA:lla. Olen tähän mennessä noita keräillyt SASin EuroBonus kortille mutta tuntuu olevan yhtä tyhjän kanssa kun aina vanhenevat ennen kuin pistemäärä kasvaisi edes sellaiseksi että sillä saisi mainossatenvarjon.


OneWorldissä tulee keräiltyä American Advantagea ja SkyTeamissa Aeroflotia koska eivät vanhene vaikka olisi kuiva kausi ja tasokorttejakin tuntuu ropisevan.

5
Kiva kuulla että eVisa toimi! Itselläni myös ensi vuonna tarkoitus Saudeissa käydä. Äkkiseltään katsottuna lennot Moskovasta 430€ ja Helsingistä 530€. Starbucks, heitäthän hieman reissuraporttia kun olet piipahtanut.

6
Nyt se sitten tapahtui ja ”Suomi” mainittuna. S-A alkaa myöntää turistiviisumeja. Alla linkki AlJ uutiseen asiasta:


https://www.aljazeera.com/ajimpact/saudi-arabia-issue-visas-relax-dress-code-tourists-190927045326165.html

7
Lentomatkustus / Vs: Aeroflotilla lentämisestä tms.?
« : 21.08.2019, 10:21:07 »
Aeroflotista on tullut yksi omista suurista suosikeistani:


+ Homma toimii aina
+ Check-in Helsingissä tiskillä eikä niillä helvetin laitteilla joita ei osaa kiireessä ikinä käyttää
+ Kalusto on uutta (ja Superjettiä lukuunottamatta ei-venäläistä)
+ Lipun hintaan sisältyy aina vähintään pieni eväs ilmaiseksi
+ Edulliset maansisäiset lennot
+ Hyvä bonus-järjestelmä


En lisää tähän jonon jatkoksi asiallista ja iloista asiakaspalvelua, sillä siihen omalla kohdallani lienee vaikuttaneen kielen hallitseminen auttavasti sekä tasokortit. Mutta kyllä Aeroflotinkin lentoemot hymyllä hymyyn vastaavat kuten luonnostaan suurin osa maapallon ihmisistä. :-)

8
Junamatkustus / Vs: Balkanilta Kreikkaan reilaamalla?
« : 21.08.2019, 10:12:24 »
Lisäksi Belgrad - Bar väliä puoltaa se että jos nauttii nostalgiasta ja nuhjuisista vaunuista.. tältä väliltä niitä löytyi vielä ainakin taannoin! :-D Neukku/Itä-Euroopan romantiikkaa ihaileville junaharrastajille hieno reitti. Kuten muuallakin Balkanilla, tänne sitä vanhaa kalustoa on vielä jäänyt käyttöön.

9
Junamatkustus / Vs: Moskovasta Helsinkiin
« : 21.08.2019, 10:04:02 »
Pietarissa asuneena ja jokusen kerran myös Tolsoj-junalla Moskovaankin matkustaneena niin nuo liput ovat olleet sitä satasen luokkaa eikä vastaan ole kamppiksia tullut.


Kuten yllä oli jo maininta niin edullisimmin pääsee lentämällä tai ottamalla junan Moskova-Pietari (pass.rzd.ru) ja sieltä sitten isoilla luxus busseilla (Lux Express, Ecolines) tai edullisimmilla marshrutkoilla Helsinkiin / muihin Suomen kaupunkeihin). Edullisimman marsut ovat olleet 500-600RUB suuntaansa.

10
Onko puskaradiossa liikkunut mitään tietoja liittyen tähän?

11
Matkaseuraa / Polkupyörällä reissuun
« : 11.08.2019, 22:30:31 »
Kiinnostusta löytyisi lähteä reissuun pyörän selkään.


Sen enempää suunnitelmia ei ole taikka tarkempia aikatauluja (elämänkään suhteen). Mikäli pidemmälle, se helpoin ajoittaa n. vuoden päähän, lyhyemmille reissuille sopii nopeampikin aikataulu.


Matka voi olla Brysselitä Bernina Expressille, Keski-Aasian tasavaltoihin taikka vaikka Karakorum Highwaylle. Up to you, olen melko helposti mukaan puhuttava. :-)

12
Onko kenelläkään tästä käytännön kokemusta? Tästä olisi tarkoituksena lähteä lähikuukausien aikana perheen kanssa käymään shoppailemassa Minskissä ja nyt kun viisumeita aloin pohtia niin huomasin tämän. Tarviikos sitä olla ensimmäinen joka testaa vai jokos arvon Palliksista joku käynyt systeemin kokeilemassa toimivaksi?


Lainaus
When the Decree will come into force?On February 12, 2017.

13
Hankala kerätä niin isoja antipatioita että voisi sanoa jotain maata sellaiseksi mihin ei enää palaisi mistään hinnasta kuten edellä todettu. Paljon helpompi on nimetä kaupunkeja kuten yllämainittu Ulan Bator. Ja nämäkin asiat varmaan iän myötä muuttuvat sillä allekirjoittanut on alkanut haaveilla reissusta myös Ruotsiin vaikka se viisi vuotta sitten olisi ollut vastaus tähän ketjuun. Jos olisi pakko nimetä maita mihin en ikinä menisi takaisin olisivat ne kategoriaa mikrovaltiot kuten Singapore, Vatikaani jne. joissa on käynyt ja nähnyt kaiken mitä halunnut.

14
Eurooppa / Vs: Slovenia
« : 26.10.2016, 15:54:59 »
Matkustusajasta myös kysymys, olisi yhtenä vaihtoehtona kokea Slovenia & Kroatia joulukuussa. Löytyykö vinkkejä mitä tehdä talvella Ljublijanan ohella? Ja mitkä nähtävyydet ovat auki / saavutettavissa myös julisin kulkuneuvoin?

15
Eurooppa / Vs: Venäjän halki Japaniin
« : 26.10.2016, 15:43:54 »
Toteutuikohan Miikan reissu? Sattumalta huomasin viestin. Eniten kiinnostaisi reitti Khabarovskista eteenpäin, Sakhalin ja lautat. Missä hinnoissa olivat? Olen jonkun verran kierrellyt kaukoidässä mutta Sakhalinin saari jäänyt toistaiseksi käymättä läpi. Viime reissulla tuli valittua Kamchatka joka oli aivan tajunnanräjäyttävän upea kokemus. :)

16
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 09.09.2016, 22:57:17 »
Willer Express, matkalla Kyotosta - Hiroshimaan.

Naapurihytissä liian kova kuorsaaja että voisi nautti (salassa) kylmästä Asahista

17
Australia ja Oseania / Vs: Working Holiday FAQ
« : 01.09.2016, 16:08:32 »
Omasta viisuminhakuprosessistani,


Päätin viisumin anoa ennen kuin täytän 31. Laitoin hakemuksen viikkoa ennen sisälle, maksoin tämän ja jäin odottelemaan. Kahta päivää ennen synttäreitä sitten asia muistui taas mieleen ja aloin tarkastella mikä on tilanne hakuprosessissa ja ymmärsin vasta tässä vaiheessa että olisi suotavaa liittää viisumihakemukseen seuraavat liitteet:
- kopio passista
- passivalokuva
- syntymätodistus
- pankkitiliote
- armeijan käymisestä todistus


Asiaa aloin sitten selvitellä ja viimeisenä päivänä ennen synttäreitäni päivitin hakemusta seuraavilla asiakirjoilla: passikopio, passikuva, engalnnin kielinen syntymätodistus maistraatista, suomenkielinen pankkitiliote, kännykkäkuvakopio sotilaspassista.


Tässä vaiheessa sitten alkoikin hieman jännittää että riittääkö se että olen nämä nyt toimittanut päivää ennen synttäreitäni ja mitähän seuraavaksi tapahtuu. Viikonloppu meni ohi ja arki tuli. Maanantaina sain infoa että kaikki ok MUTTA mun tarvisi toimittaa todistus lääkärintarkastuksesta ja keuhkoröntgen kuvat heille. Tiedonannossa luki että aikaa on 28 päivää tehdä tämä. Kävin sitten Helsingissä Lääkärikeskus Aavassa tekemässä nämä joka on ainut aussiviranomaisten mukaan hyväksytty lääkäri Suomessa. Ainut sertifioitu lääkäri siellä on Pertti Asplund joka on paikalla tiistaisin. Päivä tutkimusten jälkeen illalla sain lääkäriltä tiedon asiasta ja seuraavana päivänä ausseista viestin että minule on viisumi myönnetty.


Summauksena muillekin viimehetken hakijoille: riittää että saa hakemuksen jonkinnäköisillä liitteillä liikkeelle päivää ennen 31-v:n täyteen tulemista. Jos tulee lisätietopyyntöjän, kuten lääkäriasiat tähän tulee 28 päivää aikaa hoitaa asiaa. Eli käytännössä riittää että prosessi alkaa ennen synttäreitä, sen voi hoitaa loppuun synttäreiden jälkeen.


Sitten kuluista,
- viisumi 307,74 €
- syntymätodistus (maistraatti) 8€
- junaliput + ruokailu pohjanmaa-HKI 68€
- lääkärintarkastus + x-ray (Lääkärikeskus Aava) 322,90€
(lääkäri 190€, toimistomaksu 15.90€, röntgen 92€, virtsatutkimus 25€)
= 706,64 €


Minkä takia minulta edelytettiin lääkärintarkastusta ja röntgeniä? Syynä on se että olen ollut asunut yli 3kk viimeisen viiden vuoden aikana yhtäjaksoisesti Venäjällä. Tuberkuloosin pelko, tosin Venäjäkään ei korkeimman riskiryhmän maihin kuulu.


Eli viisumille tule suolainen hinta, mutta kyllähän sitä ihminen aina välillä on valmis maksamaan euroja sen eteen että voi myöhemmin kertoa tehneensä, kokeneensa ja nähneensä asioita. heh.

18
Australia ja Oseania / Vs: WH-Australia Saldotodistus?
« : 01.09.2016, 15:49:02 »
Viisumia anoessa pyydetään liittämään liitteeksi:
Evidence of sufficient funds: certified copy of a bank statement showing you have access to funds of at least AUD 5000.
  • [/font]

    Itse tein niin että otin screenshottina verkkopankista näytön että tarvittava varallisuus löytyi (suomen kielinen) eikä ongelmia tai kyselyjä enempää asian kanssa tullut. Oletettavasti maahan tullessa ei tätä tietoa enää tarvi todistaa?

19
Tässä aiemmin oli puhetta ongelmista välillä UB - Beijing. Itsehän en lippuja ennakkoon ostanut ja ajankohtana oli uusivuosi minkä vietin UB:ssa. Neljän päivän asemalla ramppaamisen ja lippujen metsästyksen jälkeen oli pakko ostaa lentolippu koska matka-aika alkoi käymään vähiin ja Beijingin halusin nähdä.


Novosibirsk on Venäjän kolmanneksi isoin kaupunki ja must see -stoppi. Kuten on myös Irkutsk ja lake Baikal. Olisi hölmöä ajaa junalla vain ohi. Mielummin tälläiseen once in lifetime -kokemukseen varaa kunnolla aikaa ja tsekkaa kaikki kiinnostavat paikat. (tosin itse olen tämän periaatteessa jo useampaan kertaan tehnyt, heh)


Itse tein kesäkuun lopulla yhdestä haaveestani totta ja saavuin junalla Vladivostokiin. Tällä kertaa tosin vain Khabarovskista. Näille kahdelle kaupungille iso iso peukku. Omassa listauksessani ohittavat Ulan-Uden ja UB:n. Jos nyt saisin suunnitella ensimmäistä Trans-Siberiaa/Mongoliaa niin ajaisin junalla Vladivostokiin. Päivästoppeja kaupungeissa ja yöt junassa. Lippujen osto on helppoa ja halpaa netistä (russian railwaysin enkkusivusto: http://pass.rzd.ru/main-pass/public/en). Lippuja ei nykyään tarvi tulostella vaan toimivat kännykästäkin näyttäen. Vladivostokista kävisin vielä jatkamassa Kamchatkaan lentäen josta sitten matkaisin Pekingiin (tai UB:n kautta Pekingiin jos tämä olisi nähtävä). Venäjän sisäiset lennot ovat todella edullisia.


Talviaikaan turisteihin en törmännyt välillä Pietarista itään mentäessä junalla. Alkukesästä en myöskään turisteja nähnyt ennen kuin VV:ssa hostellissa. Ehkäpä jos matkustaa pieninumeroisilla junilla suosituinta reittiä saattaa kesäaikaan olla mahdollista länkkäreihin matkalla tutustua.

20
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 23.07.2016, 21:29:10 »
Koitetaampas tätäkin hieman päivitellä pitkästä aikaan.

Yhteensä: 31 (suluissa ensimmäinen lento)
Aegean Airlines (2013)
Aeroflot (2016)
Air Berlin (2012)
Air China (2011)
Air India (2010)
Air Serbia (2016)
Blue1 (2011)
Cebu Pacific (2016)
Drugair (2010)
Eastar Jet (2016)
Finnair (90-luvulla)
Jamal (2016)
Jet Airways (2010)
JetLite (2010)
Lufthansa (2013)
Kingfisher (2010)
KLM (2013)
Malaysian Airlines (2016)
Malev Hungarian Airlines (2011)
Malindo Air (2016)
Niki (2012)
Norwegian (2015)
Red Wings (2016)
Royal Nepal Airlines (2010)
Rossya (2015)
S7 Airlines (2016)
SAS (90-luvulla)
Singapore Airlines (2016)Spice Jet (2010)
Tigetair (2016)
Turkish Airlines (2008)
Ukraine Airlines (2014)

Sivuja: [1] 2 3 ... 18