Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Quaker

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 18
21
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 17.07.2016, 12:25:21 »
YK:n listauksen perusteella:

1. Suomi
2. Belgia
3. Bhutan
4. Espania
5. Hollanti
6. Intia
7. Irak
8. Iran
9. Iso-Britannia
10. Israel
11. Italia
12. Itävalta
13. Jordania
14. Kiina
15. Kreikka
16. Latvia
17. Libanon
18. Liettua
19. Mongolia
20. Nepali
21. Norja
22. Palestiina
23. Ruotsi
24. Saksa
25. Slovakia
26. Tanska
27. Tunisia
28. Turkki
29. Ukraina
30. Unkari
31. Vatikaani
32. Venäjä (federaatiosubjektit: 24/84)
Tasavallat (6/21)
- Baškortostan (2016)
- Burjatia (2016)
- Dagestan (2016)
- Kabardi-Balkaria (2016)
- Karjala (2015)
- Tšetšenia (2016)
Autonomiset piirikunnat (0/4)
Alueet (12/47)
- Tšeljabinskin alue (2016)
- Irkutskin alue (2010)
 - Leningradin alue (1996)
- Moskovan alue (2010)
- Murmanskin alue (2015)
- Novgorodin alue (2015)
- Novosibirskin alue (2010)
- Pihkovan alue (2016)
- Rostovin alue (2016)
- Samaran alue (2016)
- Tšeljabinskin alue (2016)
- Volgogradin alue (2016)
Aluepiirit (4/9)
- Kamtšatkan aluepiiri (2016)
- Habarovskin aluepiiri (2016)
- Krasnojarskin aluepiiri (2010)
- Primorjen aluepiiri (2016)
Autonominen alue (0/1)
Liittovaltiokaupungit (2/2)
- Moskova (2010)
- Pietari (2010)

33. Viro

2015
34. Arabiemiraatit
35. Oman
36. Irlanti

2016
37. Azerbaijan
38. Georgia
39. Armenia
40. Vuoristo-Karabah
41. Serbia
42. Montenegro
43. Bosnia & Hertzegovina
44. Etelä-Korea
45. Taiwan
46. Macau
47. Hong Kong
48. Filippiinit
49. Brunei
50. Malesia
51. Thaimaa

22
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 17.07.2016, 12:03:50 »
Brunei, Darussalam

Sulttaanikunnassa kaikki hyvin. Al-Bolkiahin 70-vuotispäiviä juhliessa elämä jatkuu tuttuun rauhalliseen tapaansa.

23
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.06.2016, 20:13:15 »
Esso, Kamchatka, Venäjä.

Juhannus etuajassa, GMT +13 hours.

Pullossa huurteinen Baltica 3. Nautittuna geyserin kupeessa tekee gutaa. Aurinko porottaa siniseltä taivaalta, huh hellettä!

24
Kamchatkaan lento Moskovasta (huom. 160€, 8h10min) kahdeksan päivän päästä.

Samalla ostin vahingossa syksylsi lennot Japaniin, Tokioon (taas Moscowasta, edestakaisin hinta 340€)  :o

25
Azerbaijanin viisumi tosiaan hankalin rasti tällä hetkellä. Venäjän viisumi / viisumit hoituvat pienehköllä vaivalla Suomesta.

Azerien viisumin hankin osoitteesta http://azerbaijan24.com/

Viisumi on mallia e-visa. Maksoin viisumin 24.12 ja sähköpostiin saapui 30.12. Puntina maksoin ja hintaa oli suolaiset £83.02.

Viisumi oli voimassa 30 päivää. Yli 10 päivän maassaolon jälkeen tulee rekisteröityä.

26
Matkaseuraa / Vs: Kaukasia heinä-elokuu 2016
« : 28.05.2016, 14:58:16 »
Juuri kirjoittelin vähän omia reissukuulumisia tammikuiselta kaukasian kierrokselta http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=32745.msg367777#msg367777 :) Kiehtova ja upea seutu, suosittelen!

27
Lähi-itä / Vs: Helsingistä Dagestaniin?
« : 28.05.2016, 14:52:57 »
Avasin omalle kierrokselleni uuden viestiketjun koska ymmärtääkseni se on suotavaa ja yritetään välttää offtopicia. Niimpä kirjoittelin tänne: http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=32745.msg367777#msg367777


Tämän ketjun voin jättää rauhaan keskustelulle Helsingistä Dagestaniin matkaamiselle.  ;D

28
Kaikki Kaukasian maat ja alueet on mahdollista kiertää. Oma alkuperäinen matkareittini oli seuraava:

Volgograd- Rostov- Beslan- Vladikavkaz- SouthOssetia- Vladikavkaz- Nalchik- Grozny- Makhachakala- Derbent- Baku- Sheki- Lagokekhi- Tbilisi- Yerevan- Stepanakert- Yerevan- Tbilisi- Batumi- Abkhazia- Sochi

Tämä ei ihan toteutunut johtuen rajallisesta ajasta ja myöhäisistä matkajärjestelyistä. En saanut aikaiseksi etukäteen hoitaa muuta kuin Azerbaijanin viisumin, loput asiat jätin matkan varrelle. Azerbaijanin viisumista maksoin n. 100€ netin kautta ja tämän hankinta on hyvä hoitaa ajoissa. Venäjän monikertaviisumi löytyi jo valmiiksi. Yläolevaa reittiä pystyy kaikki alueet ja maat kiertämään. Tämä tosin vaatii että on Venäjälle monikertaviisumi. (Itse asun tällä hetkellä siis Pietarissa) Reitin voi kiertää myös Venäjän yksikertaviisumilla jolloin reitin lopussa Abkhaziasta on pakko palata takaisin Georgiaan mistä on helppo lentää eteenpäin. Oma reittini oli "virallisesti laiton" koska periaatteessa Abkhazian läpi ei saa kulkea transittina. Abkhaziasta ptäisi palata takaisin siihen maahan josta on tullut. Mutta vain Georgian viranomaisia tämä kiinnostaa, eli vice-versa se ei onnistuisi. Venäjän puolell hyvällä mahdollisuudella katsovat läpi sormien jos on voimassa oleva Venäjän viisumi ja maahantulokertoja käyttämättä.

Itse päädyin tähän reittiini koska halusin nähdä Sochin. Ja koska palasin kotiin Venäjälle tämä oli looginen jättää viimeiseksi ja lentää edullisesti Sochista pois. Venäjän puolella kaukasuksella on hankala liikkua länsi-itä suuntaisesti julkisilla kulkuvälineillä. Jos haluaa Sochista esim Groznyyn joutuu kiertämään melko kaukaa pohjoisesta - koska vuoret.

Käytin itse seuraavia kulkuvälineitä matkalla:

Lensin Volgogradiin josta bussilla Rostoviin. Rostovista yöjuna Beslaniin jossa kävin katsomassa koulua. Beslan on melko pieni kylä, puolta päivää enempää ei ollut tekemistä niin matkustin minibussilla Vladikavkaziin joka taas on kaupunki jossa yllättävän paljon tehtävää ja nähtävää + todella kaunis keskusta + vuoret. Siellä olisi voinut taas viettää yhtä yötä enemmänkin aikaa. Vladikavkaz on myös se paikka mitä kautta on mentävä Etelä-Ossetiaan. Itse en valitettavasti saanut matkustuslupaa sinne. Anoin liian myöhään, viikko ei riitä. Anominen on helppo prosessi netin kautta, ohjeet löytyy googlettamalla. Etelä-Ossetiasta on palattava takaisin Vladikavkaziin. Georgian puolelta E-O:hon ei pääse. Päätin että käyn ensi syksynä Etelä-Ossetiassa. Matkalla tapasin yhden euroopalaisen reissaajan joka oli E-O:ssa käynyt ja kehui luontoa maagiseksi.

Vladikavkazista matka jatkui minibussilla Nalchikin kautta Groznyyn. Kaupungin keskusta on uskomaton morneine pilvenpiirtäjineen - vaikea uskoa sodan siellä hetki sitten riehuneen. Tutustuin ennen matkaa tilastoihin ja viime vuonna Checheniassa oli vain yksi kidnappaustapaus, joten en nähnyt estettä vierailla. Tämäkin tapaus oli paikallinen toimittaja eikä turisti. Groznysta löytyy ihan huippu-hostelli nimeltä “Hostel in Grozny” melko lähellä juna-asemaa. Groznysta matkasin minibussilla Makhachakalaan joka oli toinen ääripää. Grozny on rakennettu isolla Venäläisellä rahalla sodan jälkeen. Alue ei ymmärtääkseni ole kovin rikas luonnonvaroiltaan tai muutenkaan. Taas Makhachakala on öljyrikas kaupunki, mutta se ei katukuvassa näy - rahat menevät muualle.. Dagestan oli kuin vanhoilliseen lähi-itään olisi matkannut, varsin kiehtova kontrasteineen. Oli vaikea kuvitella että oli edelleen Venäjällä kun ympäristö oli enemmän lähi-itämainen kuin nykyajan lähi-idän maat. Iso suositus Dagestaniin tutustumiselle.

Itselläni ei ollut aikaa pysähtyä Derbentissä juna-aikataulujen vuoksi. Mutta tämä Unesco-kaupunki olisi varmasti ollut yksi kohokohta matkalla - ehkä joku toinen kerta sitten. Junalippujen ostaminen Makhahakalasta Bakuun ei ollut kaikista helpoin toimenpide. Virkailija ei ollut ennen ko. lippua myynyt (länsimaalaiselle) niimpä siinä aikaa kului puoli päivää. Ja pieni Venäjän kielen taito auttaa tässä. Suurin ongelma lipun ostamisessa oli se että heillä ei ollut tietoa että Dagestanin ja Azerbaijanin välinen maaraja on nykyään auki muillekin kuin entisille USSR asukkaille - kuten se ennen vain oli. Lopulta lippu järjestyi. Oma e-visani oli kanssa sellainen lappu mitä ei ollut ennen asemalla nähty. Junassa oli sitten sama rumba, rajaviranomaiset asiaa selvittelivät aikansa. Minua oli Azerbaijanin viranomaisista varoiteltu että saattaisi olla että joutuu hieman rahaa antamaan heille että asiat luonnistuvat. Kaikesta huolimatta oma e-visani oli käypää valuuttaa ja Azerien border control ei halunnut lisätienestejä.

En ollut henkisesti valmistautunut Azereihin ja kaikki Bakutta yllätti. Enemmän luksusliikkeitä kuin Pietarissa, pilvenpiirtäjät, luksusautot.. kuin mini Dubai. Hauska kokemus kun ei ollut etukäteen ottanut asioista selvää niin vilpittömästä yllättyä. Matkasin bussilla Shekin kautta rajanylitykseen Sheki oli minulle pettymys tammikuisena sateisena iltana. Voisin kuvitella että Azereista löytyisi kiehtovampiakin kohteita, mutta sitähän en tiennyt etukäteen. Lagokekhin lähellä ylitin rajan kävellen. Rajalla jouduin hieman taas odottamaan koska taas selviteltiin miten ihmeessä olin ylittänyt rajan Dagestanista JUNALLA azereihin. Tunnin odottelun jälkeä leimat passiin ja terve menoa. Georgian puolelta jouduin ottamaan taksin Tbilisiin. Taisimme maksaa yhdessä Kanadalaisen miehen kanssa parikymppiä lärvi puolentoista tunnin taksimatkasta.

Tbilisistä matka jatkui yöjunalla Yerevaniin (en suosittele, ei ollut mikään hääppöinen kokemus - bussi luultavasti paljon mukavampi) ja sieltä Vuoristo-Karabakhiin. Yerevanin etelän bussiasemalta löytyy minibusseja jotka muutaman tunnin välein ajavat Stepanakertiin. Karabakhin rajalla kirjoittavat lapun minkä kanssa sinun täytyy samana / seuraavana päivänä mennä asioimaan “viisumi-laitokselle” (en muita virallista nimeä). Siellä maksat muutaman euron ja saat hienon käsin tehdyn Vuoristo-Karabakhsin viisumin erilliselle lapulle tai passiin niin halutessasi. Itse olin passiin matkamuistoksi koska Azereihin tuskin palaan tämän passin aikana enää. Mitään ongelmia Stepanakertissa minulla ei ollut. Kaunis siisti kaupunki keskellä vuoristoa. Sinne kannattaa muutama päivä varata ja tehdä päivämatkoja lähialueille. Keskustasta parlamentin edestä löytyy turisti-info mistä saa hyödyllistä tietoa ja suosituksia mitä kannattaa puuhata. Mutta jo yksistään matka Yerevanista Stepanakertiin on uskomattoman kaunis. Itse sen talviaikaan tein ja Lesser Caucasuksen vuoristo oli uskomaton. Paljon enemmän mieleen painuva kuin pohjoinen Bigger Caucasus. Vuoristotiet olivt talvella osittain huonossa kunnossa johtuen lumen tulosta ja lumiketjuja käytettiin korkeimmilla paikoilla renkaissa.

Loppumatka sujui Yerevanin ja Tbilisin kautta Batumiin ja sieltä sitten Abkhazian kautta Sochiin. Abkhazian viisumin / matkustusluvan saa hankittua netin kautta n. viikossa. Nopeammin kuin Etelä-Ossetian vastaavan siis. Abkhaziassa on paljon turisteja - Venäläisten suosikkikohteita Mustan meren rannalla. Luonto upeaa, iso peukku! Kaikki loput taipaleet busseilla / minibusseilla.

Ota huomioon 2016 - kimurantti mutta kiehtova tilanne:
- Kaukasuksen kaikki Venäjän puolen alueet ovat avoimia ja mahdollisia matkustaa
- Dagestanista (Venäjä) pääsee nykyään junalla Azerbaijaniin, rajanylitys auki eu-passillisille
- Azerbaijan ja Armenia ovat sodassa, ei rajanylitystä
- Vuoristo-Karabakh (Nagarno-Karabakh) viisumin kanssa ei pääse Azerbaijaniin
- Nagarno-Karabakhissa on viimeaikoina sodittu Azerbaijanin vastaisella rajavyöhykkeellä
- Armenia ja Turkki ovat sodassa, ei rajanylitystä
- Etelä-Ossetiaan ei pääse Georgian kautta, vain Venäjän puolelta
- Venäjän ja Georgian välit huonot johtuen Etelä-Ossetian ja Abkhazian sodista, rajanylitys maiden välillä kuitenkin auki Larsissa (lähellä Vladikakazia)
- Abkhaziasta pitää palata maahan mistä sinne on saapunut (lue ylempää miten tämän voi kiertää)


Tässä pieni nopea matkaraportti alkuvuoden reissusta. Koitan vastailla miten osaan jos jotai kysyttävää tulee. Harmi etten ole kerennyt blogiani päivitellä, koitan tästä raapustella fiksun ja kattavan matkaraportin lähiaikoina.

29
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 27.05.2016, 01:43:03 »
Kotona Pietarissa (tarkemmin Ploschad Muzhestva) ihaillen omasta mielestäni maailman kauneimman kaupungin kesän alkua - on etuoikeutettu olo jokainen päivä ja elämästä nauttii. Kuukausi vielä ja sitten on uusi kotimaa etsittävä.

30
Nyt tarvittaisiin apua kokeneilta kaakkois-Aasian matkaajilta. Olen lentämässä Vladivostokista Etelä-Korean ja Taiwanin kautta paikkaan X. Paikasta X olisi tarkoitus lentää yhdensuunan lennolla Suomeen.


Olen koittanut keksiä ideoita mikä tämä paikka X olisi, josta voisi löytää inhimillisen hintaisen lennon Suomeen/Viroon/Ruotsiin heinäkuussa. Kiinaan, Singaporeen enkä Japaniin halua. Filippiinit olisivat kiinnostavin mutta yhdensuunnan lento maksaa suolaiset 666€ takaisin kotiin kummaltakin kansainväliseltä kentältä. Sitten on muita paikkoja jotka eivät nyt niin kiinnostavia ole mutta lennot silti n. 500€ luokkaa (esim Kuala, Bangkok..). Tulisiko jotain mieleen mistä kannattaisi lentoja koittaa etsiä, mistä olisi edukasta matkailla kotiin. Toiveissa olisi että Taiwanista lentohinta olisi max 200€ tähän kyseiseen mystiseen sijaintiin Kaakkois-Aasiassa.

31
Oho, huomasin juuri että Krimille on lennot ensi viikolla  8)

32
Lähi-itä / Vs: Helsingistä Dagestaniin?
« : 25.05.2016, 19:28:10 »
Pahoittelut, nyt on vastaus kestänyt. Niin, siis tarkoitatko Checheniaa ja Dagestania? Kumpaankaan ei mitään erillisviisumia tai matkustuslupaa tarvitse. Sama koskee pohjois-ossetiaa ja inguseniaa ym. muita pieniä federaation osia. Voimassa oleva venäjän viisumi (oli sitten opiskelu, työ, turisti) riittää. Tarkistuspisteillä, joita Checheniassa oli ei ihmeempiä ongelmia ollut.


Etelä-Ossetia ja Abkhazia vaativat anomaan matkustusluvan etukäteen, näihin kannattaa varata pari viikkoa (mielummin kuukausi). Nämä luvat onnistuvat sähköpostin kautta. Vuoristo-Karabakhiin sai viisumin rajalta ja hinta nimellinen. Azerbaijanin viisumi oli haasteellisin koska on kallis ja ottaa aikaa, itse hankein nettitoimiston kautta. Armenia ja Georgia menivät ilman sen ihmeempiä hämminkejä muun jatkona.


Itse matkustin tammikuussa, ja voisin kuvitella että näin kesällä alueella on äärimmäisen kaunista ja.. toki kuumaa. Talvellakin tarkeni ja kelit olivat -5 - +5 välillä.

33
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 04.03.2016, 12:08:41 »
Kävin pyörähtämässä siellä pohjoisessa ja... jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut fiksumpaa viettää ne päivät länsirannalla. Olin jouluna, eli vettä satoi. Olin Tiberiaksessa. Kaupunki ei tähän vuodenaikaan ollut kovinkaan kiinnostava, fiilis oli että paikka oli jumahtanut 60-luvulle ja siltä siellä näytti. Retroilusta jos pitää niin varteenotettava kohde. :)


Kirkkoja löytyy kiertämällä järvi mutta.. empä tiedä suositellako vaiko ei.. riippuu miten paljon nämä kiinnostava? Oma suositukseni olisi vaikkapa Acre.. mutta tätä ei toki kysytty. :)

34
Lähi-itä / Vs: Helsingistä Dagestaniin?
« : 04.03.2016, 12:02:06 »
Itse kävin juuri tammikuussa keirtämässä koko Kaukasuksen sisältäen mm. Chechenian ja Dagestanin. Ei ongelmia turvallisuuden kanssa enkä kokenut olevani mitenkään erityisen seurattu vaikka Venäjää puhunkin vain vähän. Bussit ja taksit toimivat, ihmiset vilpittömän kiinnostuneita mitä siellä tein ja mistä olin.


Grozny ja Machachakala ovat paikkoja joita ei uskoisi löytyvän Venäjältä - on se vain suuri maa ja kiinnostava matkailla. Ensimmäinen on verrattavissa Bakuun ja Dubaihin, jälkimmäinen taas kuin syvällä vanhassa lähi-idässä olisi ollut.

35
Lähi-itä / Vs: Libanonista
« : 04.03.2016, 11:56:38 »
En ole valitettavasti viimeisen kahdenvuoden aikana Beirutissa ollut mutta olin siellä kun sota Syyriassa syttyi ja voin kuvitella tilanteen melko hyvin kun tuli kokonaisvaltaisesti maa kierrettyä jokusessa viikossa.


Beirut on melko kaksijakoinen maa, kaduilla näet enemmän Ferrareja kuin.. noh.. eipä tule paikkaa mieleen. heh. Mutta samalla muutaman kilometrin päästä löytyy uusia ja vanhoja "pakolaisleirejä". Kaupungin keskustan tuntumassa näitä lähiöitä on jonkun verran joihin aikanaan palestiinalaiset ja nyt syyralaiset ovat muuttaneet asumaan ja elinolosuhteet ovat hieman erit kuin ferrarilla ajelevilla miljonääreillä. Vaikka pakolaisten keskuuteen eksyisikin siitä tuskin ongelmia seuraa - ja pakolaisleirit ovat viihtyisämpiä ja siistimpiä kuin vaikkapa Kouvostoliitto kotimaassamme.


Yleisesti ottaen Beirut ei ole mikään halpa kaupunki ja itse olenkin sanonut että on mukava leikkikenttä miljonääreille. Itselleni jäi varsin mukava fiilis Beirutista ja sinne haluaisin jonain kesällä vielä palata. Eurooppalainen versio liberaalista islamista oldschool-vivahtein. Vaikea kuvitella että pakolaisvirta näkyisi downtownin kaduilla, kalliissa ostoskeskuksissa tai muilla turistisilla alueilla. Eri toki varmasti on laitamilla ja vaikkapa Syyrian bussiaseman seuduilla.


Beirut on varsin kiinnostava ja näin "offseasonin" aikaan sää on kuitenkin paljon miellyttävämpi kuin vaikkapa Suomessa. Beirutista pystyy kivasti tekemän päivämatkoja koko maahan, toki Baalbek lienee tällä hetkellä hieman hankala johtuen idän tapahtumista..?

36
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 20.01.2016, 18:08:22 »
1. Suomi
2. Arabiemiraatit
3. Armenia
4. Azerbaijan
5. Belgia
6. Bhutan
7. Englanti
8. Espania
9. Georgia
10. Hollanti
11. Intia
12. Irak
13. Iran
14. Irlanti
15. Israel
16. Italia
17. Itävalta
18. Jordania
19. Kiina
20. Kreikka
21. Latvia
22. Libanon
23. Liettua
24. Mongolia
25. Nepali
26. Norja
27. Oman
28. Palestiina
29. Ruotsi
30. Saksa
31. Skotlanti
32. Slovakia
33. Tanska
34. Tunisia
35. Turkki
36. Ukraina
37. Unkari
38. Vatikaani
39. Venäjä
40. Viro
41. Wales

37
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 20.01.2016, 17:41:44 »
2015 statistics:

Kotimaat:
- Suomi
- Venäjä

Reissatut:
- Uuraina
- Arabiemiraatit
- Oman
- Irlanti
- Wales
- Englanti

total: 8

38
Junamatkustus / Vs: Venäjä - Azerbaijan junalla
« : 18.01.2016, 19:19:37 »
Itse itselleni vastaten.

Oma reittini kulki Venäjän puolella: Volgograd -Rostov- Beslan -Vladikavkaz -Nalchik -Grozny -Makhachakala. Volgogradin ja Rostovin välillä on huono junayhteys joten sen matkasin bussilla. Rostovista pääsee kätevästi yöjunalla Vladikavkaziin joka pysää myös Beslanissa. Itse poikkesin matkalla katsomassa Beslanin koulutragedian muistot. Tästä eteenpäin onkin sitten mentävä käytännössä minibusseilla. Yhdeyksiä on kuitenkin todella tiuhaan. Tsetseniassa Groznyssä vietettyjen päivien jälkeen oli lyhyt siirtyminen Dagestanin pääkaupunkiin Makhachakalaan.

Junalla Venäjältä Azereihin
Makhachakalan juna-asemalla lippujen ostaminen olikin yllättävän hankala asia. Itselläni oli netistä hankittu e-visa valmiina Azerbaijania varten. Kukaan aseman rouvista ei kuitenkaan ollut tietoinen saisinko ostaa junalipun vai en. Eikä e-visakaan tuttu kuulemma ollut. Tälläistä lippua eivät olleet ennen myyneet ei-CIS-maalaiselle. Usean tunnin odottelun jälkeen sain lipun seuraavan päivän Moskova-Baku junaan.

Junia ylittää rajan melko hyvään tahtiin, eikä pelkästään venäläisiä. Kannattaa tsekata tutu.ru osoitteesta lisätietoja.

Junassa jatkui sama ihmettely että onko suomi-pojalla oikeus rajanylitykseen vai ei. Lopulta kuitenkin kaikki sujui kivuttomasti ja löysin itseni 5:30 aamulla Bakun hulppeasta keakustasta. Minua oli peloteltu että joutuisin jonkun verran maksamaan lahjuksia Azerien rajaviranomaisille. Näin ei kuitenkaan ollut vaikka heillä oli hyvä tilaisuus niitä vaatia useampaan kertaan.

Lopputulos, meni kivuttomammin kuin ajattelin. Helppo ja mukava tapa matkustaa Bakuun. :)

Ps. Maasta poistuessa oli vähän kanssa rumbaa kun tutkittiin olinko tullut laitonta reittiä maahan! Tämä kuitenkin selvili alta puolen tunnin.

39
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 18.01.2016, 19:07:19 »
Vuoristo-Karabah, Stepanakert 🏔

40
Aidon Venäläisen karvahatun. Pian kun edessä paluu Pietarin pakkasiin niin ei tunnu missään kun minkki pitää pään kuumana.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 18