Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Quaker

Sivuja: 1 ... 16 17 [18]
341
Tarkoitus on huhtikuussa lähteä kolmen viikon reissulle Bhutan-Nepal-Intia suunnalle ja kamera tietenkin lähtee mukaan. Hieman arvontaa käynnissä että paljonkohan mahdan tarvita muistikorttitilaa, kannettavaa en tällä kertaa reissuun ota vaan pelkän kameran ja kuvat olisi tarkoitus saada muistikorteille talteen.

Nyt kysyisinkin että kuvaatteko raa-asti RAW:ina vai JPEGinä tilaa säästellen? Ja minkälaista muistikorttikapasiteettiä kannatte järkkärin ja videokameran mukana - sanotaan vaikka että kuukauden reissulla?

342
Reissussa kulkee Cänönin 500D varustettuna Sigman OS HSM 18-50 & 50-200 putkilla. En itse suosisi reppua koska on hankala, oletusarvoisestihan sinulla on rinkka selässäsi ainakin siirtyessäsi. Ja kun siirryt niin lienee suurin riski joutua putsatuksi kun joudut huolehtimaan paljosta tavaraa.

Olkalaukku on ehdoton, sieltä kameran saa nopeasti esille ja se pysyy turvallisesti etupuolella kun siltä tuntuu. Sitä on myös helppo kantaa rinkka selässä. Itsellä on National Geographyn Earth Explorer 2475 medium. Hintaa hieman alle 100€ ja sen arvoinen. Ei herätä liikaa huomiota ja on väriltään vaalea (ei kuumene tuolla päiväntasaajan suunnalla).

Sadesuojaus on tietenkin kinkkisin puoli, toistaiseksi selvinnyt ilman mutte tulevaisuudessa tarvisi joku askarrella.

343
Intia / Vs: Intia / vinkkejä kaivataan
« : 22.02.2010, 01:40:49 »
Heipä hei vaan kaikille. Täällä aloittelee uusi matkaaja uraansa Pallontallaajien keskuudessa. Joten tervehdys vain kaikille tasapuolisesti.

Reissuun lähtö on tuossa reippaan kuukauden päästä ja nyt on alkanut olla aika miettiä reissukamoja. Reissu alkaa Intiasta ja jatkunee Bhutanin kautta Nepaliin levyttelemään toviksi jumalten seurassa. Reissusta lisätietoa tulossa sivuston ja blogin muodossa piakkoin.

Nyt olisikin pari kysymystä missä kaipaisi hieman vinkkejä Intiaa koskien (nyt kun sillä alueella ollaan, hah) lähinnä.

1) Tekeekö Aasiassa suomalaisella ajokortilla yhtään mitään? Kannattaako jättää kotiin eikä kantaa mukana ja odottaa että se putsataan massien kera. Selviääkö reissussa passilla ja kopioilla siis?

2) Vaatteiden pesumahdollisuuksia on Intian suunnalla tarjolla paljon? Näin olen ymmärtänyt eikä siitä luultavasti tule ongelmaa. Mutta, onko tarvetta ottaa pesupusseja mukaan? Nyt kaivattaisiin kokemuksen syvää rintaääntä.

3) Monsuuni-ilmasto ja huhtikuu. Kuoritakki lähtee mukaan, mutta mitenkä housupuoli? Onko sateita odotettavissa niin paljon että kannattaa rahdata kuorihousut / sadehousut mukanaan? Vai onko fiksumpaa ostaa sadepöksyt tarpeen vaatiessa eikä olla liian negatiivinen?

Näihin kysymyksiin en puolenpäivän googlettelulla vastauksia löytänyt, kenties taidot ruosteessa tai jotain. Kiitoksia vain vastauksista jo etukäteen kaikille tasapuolisesti!

Sivuja: 1 ... 16 17 [18]