Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Quaker

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18
41
10 tunnin päästä lennot Volgogradiin josta Staliningradin raunioiden jälkeen kohti nykyisiä Caucasuksen kriisialueita.

42
Aasia / Vs: Azerbaidzan, Baku
« : 26.12.2015, 17:19:02 »
Tässä tälläinen pieni ei-maksettu-mainos. Koska nykyinen majapaikka on Pietarissa ja aikaa ei ollut tarpeeksi asioida Azeri consulaatin kanssa niin otin yhteyttä Azerbaijan24.com nimiseen toimijaan joka lupaili että viisumi järjestyy 10 päivässä. Hinta 120 USD ja hotellia ei tarvi heidän kauttaan edes hankkia. Koska olen tulossa maitse Venäjältä ainoat mitä tarvivat ovat värillinen skannattu passikopio, värillinen skannattu passikuva ja paypallin kautta tehty maksu. Kallishan tämä on mutta sen siitä saa kun viimetippaan näitä järjestelyjä jättää.

43
Junamatkustus / Venäjä - Azerbaijan junalla
« : 26.12.2015, 15:19:53 »
Onko joku kokeillut tätä reittiä Azereihin? Ymmärtääkseni maarajan läpi ovat päässeet myös muut kuin CIS-kansalaiset nyt vuoden tai parin ajan kulkemaan. Tästä on yllättävän vähän kuitenkin kokemuksia edes Thorntreessä, ei juurikaan matkakertomuksia ja muutama kommentti että pitäisi luonnistua. Osa matkawikipeidioista tosin väittää rajan olevan kiinni edelleen.


Olen lentämässä Venäjän kaukasukselle vuoden alussa josta tarkoitus matkata Tsetsenian kautta Azereihin. Luin että aiemmin ollut myös muita junia kuin kerran viikossa kulkeva Moskova - Baku. Löytyykö keneltäkään parempaa infoa asiasta? Google ei osannut tässäkään auttaa. Nyt ajatuksena on yrittää juosta kiinni ko. juna Castian meren rannalla tai sitten joudun bussittelemaan rajalle. Anyways, kokemukset olisi kivoja kuulla jos joltain löytyy jo takataskustaan.

44
Lähi-itä / Vs: Bahrain
« : 02.11.2015, 01:57:57 »
Löytyykö kokemusta välin Bahrain - Qatar matkustamisesta? Onko lentämiselle meriteitse vaihtoehtoa / tietoa tälläisen hinnoista?

45
Lähi-itä / Vs: Kuwait
« : 02.11.2015, 01:43:16 »
Minkälaista 3 päivän ohjelmaa Kuwaitissa vierailleet kanssakeskustelijat suosittelisivat?

46
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 01.11.2015, 13:40:00 »
Ploschad Muzhestva ja näillä näkymin vielä useita kuukausia myös eteepäin. _o/

47
Aasia / Vs: Bhutan
« : 25.03.2015, 23:31:56 »
Jää nyt sen verran harmittamaan niin minäpä koitan muistaa ottaa tulevana viikonloppuna muistikirjan esille niin voin katsastaa oikeat hinnat. heh. Palaillaan asiaan. Toki paljon on puolessa vuosikymmenessä varmasti muuttunut eikä sinänsä ole oikeasti ajankohtaista infoa. Kannattaa varmasti luottaa siihen mitä Drukairin sivut ja valtion kansallinen turistitoimisto netissä kertovat. :)

48
Lähi-itä / Vs: Iran ja reppureissaaja
« : 19.03.2015, 00:53:37 »
Tämä nyt tulee vähän myöhässä, mutta itse suosittelisin vielä stoppia Kashanissa. Hieman samaa tyyliä kuin Yazd ja mikäli valita tarvii niin Yazdissa sitten mielummin stoppia. Kashanissa kyllä myös nähtävää riittää pariksi päiväksi, moskeijaa, bazaaria, kartanoita, museoita. Esfahan nyt tietenkin Persepoliksen ohella maan supernähtävyyksiä ja pakollisia. Persepolisin reissun saa järjestettyä Shirazista hostellien kautta helpoiten ihan inhimilliseen hintaan.

49
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 12.02.2015, 20:19:37 »
Sota ei näy Kiovassa tai siitä länteen. Toki pakolaisia on oikeasti paljon mutta sen turisti kuulee/näkee vasta kun joku kertoo omia kokemuksiaan. Kiovassa kyllä törmää Maidanilla muistojuttuihin ja Azov pataljoonan rahankerääjiin. Elämä oli mun silmääni ihan normaalia, julkiset pelaa ja arki on arkea. Paikallisilla aika erilaisia ja värikkäitä mielipiteitä tapahtumista, tuntui ettei rauhallisessakaan Ukrainassa kaikki olleet samalla puolella. Hinnat olivat aivan käsittämättömiä, mikään ei tuolla käytännössä tällä hetkellä maksa mitään. Ukrainassa selviää melkein vähemmällä kuin vaikkapa Intiassa. Merkkivaatteet edullisempia kuin olen maailmalla tottunut. Mitähän muuta jäi käteen.. hmm.. Kiovasta pidin, kaikki toimi, aivan eri maailma varmasti kuin idässä.


EU passi un on taskussa niin eipä tuolla oikein mitään rajamuodollisuuksia ollut missään. Eikä checkpointteja tai muutakaan tullut vastaan. Vietin uv ympärillä viitisen päivää maassa.

50
Itsekin pähkäilin pitkään Tokinan ja Canonin väliltä ja täältäkin vinkkiä kyselin. Canoniin lopulta päädyin enkä ole katunut hetkeäkään vaikka yhden 10-22 linssin kerennyt tuhoamaankin. Laajakulmassa kannattaa ottaa huomioon se että sitä tulee lähinnä käytettyä vain päivänvalossa ja iltakuvissa tulee joka tapauksessa otettua valovoimaisempi yleislinssi käyttöön millä saadaan tilannekuvia. Sitten taas jos maisemia illalla tai yöllä ottaa niin melkein pakosta se Tokinallakin on jalustalta ammuttava. En millään usko että Tokinan valinta olisi juurikaan eronnut edukseen valovoiman suhteen omassa käytössäni. Tässä Canonissa on 9/10 kerrasta valo riittänyt nähtävyyksissä sisätiloissa vaikka ollut heikko valaistuskin ilman ongelmia.


Tässä muutama esimerkki hämärässä ammutuista raakakuvista käsivaralla 10-22:lla hämärässä, paikkana Tehran ja Milad Tower 315m korkeudesta. Mulle kelpaa, ottaen huomioon tosiaan olosuhteet. Laitetaan vielä vikaksi lauseeksi kuolematon: kummallakin linssillä on varmasti puolensa, eikä väärää valintaa ole. :)

51
Tyhmät kysymykset / Vs: Istumapaikat lennolla
« : 06.02.2015, 17:53:24 »
Näin pitkäjalkaisena miehenä suosin ratkaisua jossa n. paria tuntia ennen saavun lentokentälle ja mikäli mahdollista, en tee ennakko check-inejä jos mahdollista, vaan jututan pienellä flirtillä tyttöä tiskin takana. Ilman sen suurempaa asian esilleottoa, melko yleisesti tuntuu toimivan ja tyhjäksi jäänyt hätäulosyntipaikka on lipussani. Eli, jos olet raavas mies, saavu oikeaan aikaan, osoita olevasi asiallinen niin sinut istutetaan mukavammille jalkatiloille. Toimii erityisesti edullisimmissa maissa missä paikalliset ovat sähläreitä ja kenties vähemmän kokeneita lentäjiä.

52
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Sawyer vedenpuhdistin
« : 06.02.2015, 17:48:31 »
Sawyeria pidetään yleisesti hieman laadukkaampana kuin MSR:n vastaavat jotka ovat kyllä huippusuosittuja varsinkin matkapyöräilijöiden keskuudessa. Itse tarvittaessa Sawyerin vesifiltteri ja Steripenin kanssa reissailisin.

53
Oma ääneni menee Canonin 10-22:lle joita löytynee 500€ pintaan ja alle käytettynä. Ei L sarjan kestävyyttä mutta kun matkavakuutus kunnossa niin no problems. Nimimerkki yhden tälläisen kahtia taittaneena kameran nokalla. Kaveriksi tälle nykyään jäänyt Canon L sarjan 24-105, täyden kympin reissuobjektiivi. Ongelma laajiksissa on se että kerran kun noialle heität ja jos et ihmiskuvausta harrasta niin harvoin pois vaihdat. ;)

54
Mielestäni tämä on tyhmä kysymys enkä haluaisi sitä reissublogien sekaan haudata. Eli, tietääkö arvon veljet onko muita itseään sosiaalisessa mediassa tai verkossa edustavia Suomalaisia kiertämässä polkupyörällä maailmaa pidemmällä reissulla kuin Salmisen Jukka?

55
Itseäni järkkärin ja putkien vaatiman kantolaukun roudaaminen aamusta iltaan alkaa jossain vaiheessa aina tympäisemään, joten houkutus jättää kuvauskamat majapaikkaan on suuri, ellei tiedossa ole jotain todella tähdellistä kuvattavaa. Sitten käy niin, että missaa kerta toisensa jälkeen hienoja hetkiä kameran maatessa turvalokerossa. Puhelimella saa toki napsittua myös kuvia, mutta omalla luurillani otetut kuvat ovat laadultaan sen verran köykäistä kamaa, ettei hirveesti huvita räpsiä.

Toisekseen kameralaukku herättää mielestäni tarpeetonta huomiota, erityisesti kehitysmaissa.


National Geographicin parissa reissussa rähjääntynyt kameralaukku ei herätä kyllä kiinnostusta yhtään missään. Eri on jos on jokin todella posh. Itse en ole ensimmäisen reissuni jälkeen huomannut erityistä kiinnostusta kenelläkään vermeitäni kohtaan. Tarpeeksi kärsinyt mutta rakenteeltaan hyvä laukku on paras ratkaisu olit missä vain mielestäni.


Mutta mitäpä itse ketjuun niin nykyään olen Canonin 60D:n kanssa reissannut. Jalan reissatessa ei ongelmia vaikka kamera on iso. Ongelmaksi on muodostunut pyörämatkailu. En haluaisi kamerasta luopua mutta kun se hemmetti ei sovi tankolaukkuun sitten kirveelläkään fiksusti. Tämä on saanut puntaroimaan nykyisen kaluston myymistä ja johonkin pienempään satsaamista.. mutta tiedä sitten.. loppuisi varmaankin sen myötä muotokuvaus ja aktiivinen videobloggaus. Elämän suuria kysymyksiä.

56
Lähi-itä / Vs: Iran ja reppureissaaja
« : 05.02.2015, 23:41:28 »
Ei tarvitse lentolippua tai mitään muutakaan pois maasta. Ei viisumia hakiessa eikä maahan tullessa. Toki voi olla hyvä valmistautua kertomaan matkareittinsä jos sitä kysytään. Vuoden takainen oma kokemukseni.

57
Aasia / Vs: Bhutan
« : 05.02.2015, 23:31:55 »
Epäilisin tätä pimeiden reissujen puolta nyt kyllä. Mikäli lennät Bhutaniin etkä mene maitse uskoisin että on melko mahdotonta saada edes lentolippuja järjestymään ilman valtion turistiviranomaisen suostumusta. Ja sama maahan tullessa lentokentällä, kyllä siellä valvotaan touhua. Maarajasta en tiedä koska menin sitä kautta vain pois Intiaan. Vuonna 2010 sain Thamelilta buukattua matkan, viikon kesti järjestelyt ja passit olivat sen aikaa poissa käsistä. Hintaa per päivä oli tuolloin 50€ + lennot siihen päälle. Olisikohan lennot olleet jotain satasen luokkaa KTM:stä, hinnat löytyvät kyllä Dragon Airin sivuilta. Kiireellä reissua ei saa matkanpäältä järjestettyä. Mutta on se tuplasti halvempi jos on viikko aikaa Kathmandussa värkkäillä kuin että esim Suomen Matkatoimiston kautta fiksaisit sen täältä käsin.

58
Lähi-itä / Vs: Itä-Turkin kurdialueet
« : 05.02.2015, 23:27:22 »
Tämä vastaus kuulunee kategoriaan turha mutta vastaan silti. Sanoisin että itä-Turkki on melkoinen helmi mikä on säästynyt hyvin turisteilta. Dogubayazi s[/font][/size]jaitsee pääturistireitillä Iranista Turkkiin eli sinne mennessäsi tuskin joudut olemaan kaupungin ainut länkkäri. Itselläni ei ole juuri tuolta kokemusta kun tulin Irakin kautta ja matkustin sieltä sitten ylös Vaniin. Maisemat Vanin ympärillä olivat huikeat ja uskoisin että samaa upeaa luontoa on tuolla vähän pohjoisempanakin.


Tuollaiset kohteet saavat varauksemattoman kannatuksen täältä suunnalta. Kielitaidon kanssa ei tarvi Turkissa stressata, tulee toimeen varmasti vaikka olisi mykkä, välttävälläkin englannilla kaikki sujuu. Kurdialueet ovat turvallisia vierailla. En tiedä minkä takia kukaan suosittelisi olla menemättä tuolla käymään jos se on suuri unelma, nehän on tehty toteutettaviksi. Iso peukku ja tsemppi tälle siis. :)

59
Lähi-itä / Vs: Bahrain
« : 05.02.2015, 23:17:07 »
Kysymys heräsi henkiin johtuen internetistä saamaani tietoa ja tiedostusta siitä että Bahrain on USA myönteinen enemmän kuin suurin osa lähi-idän maista. Tuskimpa juu ongelmaa on, kunhan kysäsin jos jollain on tarkempaa tietoa. Bahrain jäi anywyas myöhemmille taisteluille koettavaksi kun nähtävän määrä lienee melko pieni mikäli ei ole F1 fani. :)

60
Lähi-itä / Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
« : 05.02.2015, 23:15:06 »
Itse vuoden vaihteessa samojen bussien kanssa pähkäilin ja taistelin. Soittelin Omanin Travel Agencyyn joka on yksi kolmesta firmasta joka tuota väliä liikennöi. Sanoivat että päivää etukäteen pitäisi ostaa matka. Tein niin ja ihan hyvä olikin sillä aamu kuuden bussi tuli täyteen. Toki jos on 5:30 tai ennen matkatoimiston edessä saa sieltä liput melko varmasti. Takaisin Muscatista sitten tein niin että kun tuntui siltä, menin bussiasemalle ja ostin lipun seuraavaan dösaan. :)

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 18