Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tanni

Sivuja: [1]
1
Viime kesänä matkasin ihan Greyhoundilla AC:stä New Yorkiin. Jos matkan tekee molempiin suuntiin, kasinobusseilla voi päästä halvalla, mutta yhdensuuntaisena tuo oli paras.
Mitä teet Atlantic Cityssä? Uteliaisuuttani kyselen.
Juu tuota Greyhoundia olenkin katsellut, kiitos vinkistä! Olen menossa yhteen konferenssiin Atlantic Cityyn mutta tosiaan samalla reissulla on tarkotus piipahtaa Nykissä kun kerta siellä suunnalla olen.

2
Hei,
Olen menossa kesäkuussa Atlantic Cityyn. Tarkoitus olisi mennä sieltä bussilla New Yorkiin pariksi päiväksi ja sieltä sitten pitäisi päästä vielä Philadelphia International lentokentälle, josta lähtee lento takaisin Suomeen. Onko kellään vinkkejä mikä olisi halvin bussifirma ja mistä busseja voisi katsoa? Meneekö New Yorkista suoraa bussia Philadelphia International kentälle?

3
onko kellään tietoa miksi marraskuusta eteenpäin ei vuelingin sivujen mukaan pysty varaamaan suomesta lentoja mihinkään? lopettaako vueling lentonsa suomesta?

4
olen ollut lentokentällä turvatarkastuksessa töissä ja silloin meillä oli sääntö että kaikki nesteet pitäis olla alkuperäispakkauksissa, jotta voidaan tietää mitä ne sisältää.
En löytänyt Finavian matkustajaohjeista mitään mainintaa tällaisesta säännöstä. Lieneekö kyseessä klassinen esimiehen päähänpisto? Tässä ei nimittäin ole sitäkään vähää järkeä kuin turvallisuusteatterissa yleisesti.
luulen että sääntö oli firman, jolla olin töissä, koska en itekkään löytäny finavian sivuilta mainintaa tollasesta säännöstä. niinku aikasemmin totesin, esim. kynsisakset toinen firma salli ja toinen ei. järjetöntä touhuahan toi turvatarkastus on ja monet säännöistä aivan älyttömiä, mutta valitettavasti näitä sääntöjä on pakko noudattaa jos haluaa lentää. itse matkustan aika paljon, enkä koe turvatarkastusta mitenkään kovin rasittavana. mä sujahdan siitä melkein aina läpi ilman mitään erityistä tutkimista. liekkö syynä se, että oon ollu ite tekemässä sitä työtä ja tiedän miten se homma pyörii. tosin oon kyllä todennu, että joka maassa on aivan oma tyyli hoitaa turvatarkastus. viimenen asia mitä kannattaa tehdä on alkaa raivoomaan ja vittuilemaan turvatarkastajalle. se ihminen tekee vaan työtään eikä oo millään tavalla syyllinen niihin tyhmiin sääntöihin. pahimmassa tapauksessa raivoava matkustaja ei pääse edes lennolle.

5
Lainaus käyttäjältä: tanni
jos mennään ihan kirjan mukaan niin kaikki nesteet tulis olla niiden alkuperäispakkauksissa. eli turvatarkastuksessa saatetaan poistaa sellaset nesteet jotka on siirretty toiseen etiketittömään purkkiin.
Tämä on mulle ihan uutta tietoa. En muista lukeneeni ainakaan lentoyhtiön ohjeista tällaista pykälää. Onko kellään lisätietoa?

En mäkään ole koskaan tuollaiseen törmännyt. Lääkkeethän pitäisi olla alkuperäispakkauksissaan, mutta nesteiden kanssa en ole tuollaiseen törmännyt.

olen ollut lentokentällä turvatarkastuksessa töissä ja silloin meillä oli sääntö että kaikki nesteet pitäis olla alkuperäispakkauksissa, jotta voidaan tietää mitä ne sisältää. niinku aikasemmin totesin, käytännössä tätä sääntöä ei toteuttanu ku pahin pilkunnussijaturvatarkastaja. lentoyhtiöt ei vastaa helsinki-vantaalla turvatarkastuksesta vaan lentokentän omistava finavia, joka ostaa turvatarkastuspalvelut joltain firmalta. olleessani töissä kentällä, me sallimme kynsisakset käsimatkatavarassa kun taas eräs toinen lentokentällä turvatarkastuksia suorittanut yhtiö saattoi ottaa kynsisakset pois. ihanan sekavaa. paras informaation lähde on finavian nettisivut, jos toimii siellä olevien sääntöjen mukaan, kaiken pitäisi sujua hyvin.

turvatarkastajia ei varsinaisesti lääkkeet kiinnosta (ei kiinnostanut ainakaan silloin kun itse olin kentällä töissä), ellei ne ole nestemäisiä (turvatarkastaja ei ole tullivirkailija). finavian sivuilla todetaan että lääkkeet tulisi kuljettaa alkuperäispakkauksessa, joten niin on kuitenkin varmaan fiksuinta tehdä.

6
Espanja / Vs: pohjois-espanja
« : 02.06.2011, 01:36:34 »
kiitos vinkeistä!!! huomenna lähtee lento madridiin (tai siis oikeestaan tänään), ilmassa on pientä matkajännitystä:).

7
Junamatkustus / Vs: Ensimmäistä kertaa reilaamaan.
« : 23.05.2011, 23:47:03 »
ensimmäistä kertaa reilaamaan lähtevillä tuntuu aina olevan kauhee hinku tunkee kaikki mahdolliset kaupungit reitin varrelle. toki ymmärrän että tekis mieli nähdä mahdollisimman paljon. mä kuitenkin suosittelen ettei kannata ahnehtia. reilejä voi tehdä vaikka useita ja ei oo kauheen mielekästä vaan juosta kauheella kiirellä kaikki kaupungit läpi ja istua helvetisti junassa.

olin ite reilaamassa elokuussa 2009. meillä oli 22 päivää aikaa päätyä helsingistä barcelonaan jossa oltiin vielä viikko jonka jälkeen mä lensin kotiin (kaveri jäi asumaan espanjaan:) ). meillä ei ollu mitään muita lukkoon lyötyjä suunnitelmia, ei oltu varattu yhtään hostellia eikä paikkalippua junaan. oli ihanaa matkustaa ilman sen tarkempia suunnitelmia ja miettiä joka aamu että minnekäs seuraavaks. meidän reitti oli lopulta seuraava helsinki-tukholma-malmö(junan vaihto)-kööpenhamina-malmö(junan vaihto)-berliini-münchen(junan vaihto)-zagreb(junan vaihto)-rijeka-krk(bussilla)-rijeka-ljubljana-venetsia(junan vaihto)-riccione/rimini-verona(junan vaihto)-gardajärvi-genova-marseille(pakollinen yöpyminen koska ranskassa oli sähkövika junissa)-barcelona. eli siis kaupungit/paikat joissa oikeesti vietettiin aikaa enemmän kuin junan vaihdon verran oli köpis, berliini, krk, ljubljana, riccione/rimini, gardajärvi, genova ja siitä sit barcelonaan. koska meillä ei ollu tiukkaa aikataulua, me pyrittiin välttämään junien paikkamaksuja mahdollisimman paljon. paikkamaksuttomat junat on yleensä niitä hitaimpia mutta toisaalta ei haluttu tuhlata vähiä rahojamme paikkamaksuihin.

yöjunia meidän matkanvarrelle sattu kolme. malmö-berliini, münchen-zagreb ja ljubljana-venetsia. onhan ne toki kätevä keino säästää aikaa mutta mä ainakin nukuin niissä aina todella huonosti. seuraava päivä meni aina ihan pöhnässä.

eli mun tärkein neuvo reilin suunnittelussa: malttia, malttia!!! ei kannata oikeesti ahnehtia liikaa eikä mun mielestä myöskään suunnitella liikaa. toki jokainen matkustaa tavallaan ja jotkut tykkää olla supersuunnitelmallisia.

8
sytkäriä ja tulitikkuja ei saa kuljettaa ruumatavaroissa. käsimatkatavaroissa saa olla yksi sytkäri tai tulitikut per lärvi.
jos mennään ihan kirjan mukaan niin kaikki nesteet tulis olla niiden alkuperäispakkauksissa. eli turvatarkastuksessa saatetaan poistaa sellaset nesteet jotka on siirretty toiseen etiketittömään purkkiin. käytännössä näin ei tee kun joku helvetin tunnollinen ja tarkka turvari. puhun siis siitä miten helsinki-vantaalla toimitaan. vaikka EU alueella tulis olla yhtenäiset säännöt niin kaikki kentät ei todellaakan toimi samalla tavalla.

9
Espanja / pohjois-espanja
« : 11.05.2011, 01:16:42 »
olen lähdössä kesäkuun alussa kavereiden kanssa parin viikon roadtripille pohjois-espanjaan. aloitamme tosin lissabonista josta ois sitten tarkotus hurautella pohjoiseen. olisko kellään vinkkejä missä kaikkialla kannattais käydä? itse oon miettiny ainakin seuraavia kaupunkeja: santiago de compostela, bilbao, santander, san sebastian. onko kellään kokemuksia näistä kaupungeista?

10
Junamatkustus / Vs: Reili Espanja-Italia-Kreikka
« : 25.03.2010, 11:52:15 »
käsittääkseni laivat italiasta espanjaan on melko kalliita vaikka reili-kortilla saakin hieman alennusta. kannattaa tutkia vr:n reilisivuja, siellä on paljon hyödyllistä tietoa. siellä on mainittu mm. mistä reili-kortilla saa alennusta (eli esim. nuo italia-espanja laivat).

itse olin reilillä toissa kesänä ja matkustin italiasta espanjaan junalla juuri sen takia että laivat oli niin kalliita. eli siis ranskan etelärannikkoa pitkin junalla puksuttelin. meille sattu todella huono tuuri, sillä juuri sinä päivänä ku oltiin ranskassa junassa, ranskan junaverkostossa oli joku sähkövika ja kaikki junat oli helvetin myöhässä. mutta muuten matka oli ihan rattosa varsinkin ku maisemat oli paikoin aika mahtavat.

italiassa on muistaakseni tosi monenlaisia junia ja aika moneen oli paikkamaksu. me taidettiin selvitä ilman minkäänlaisia paikkamaksuja ku oltiin valmiita matkustamaan hieman hitaammilla junilla ja odottelemaan asemilla jonku verran. lisämaksulliset junat pitäs olla lueteltuna jossain reili-infossa.

Sivuja: [1]