Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Leeni

Sivuja: [1] 2
1
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 28.09.2010, 06:52:37 »
Hei,

Pari kysymystä. Ensinnäkin pitääkö tuo viisumi lentokentällä maksaa nimenomaan dollareissa vai käykö myös Indonesian oma valuutta?

Toiseksi minua kiinnostaisi käydä tuolla Gunung Baturin alueella. Järjestetäänkö sinne esim Ubudista reissuja vai olisiko parempi majoittua jonnekin alueen lähistölle (esim Penelokan) ja sieltä ottaa jokin trekki? Sen verran on kerääntynyt tuota tavaraa mukaan, joten haluaisin siirtyillä mahdollisimman vähän paikasta toiseen, jos ei ole pakottavaa tarvetta.

2
Nyt olis aika mukava kuulla kokemuksia tästä aiheesta lisää!
Ajattelin nimittäin lähteä puolen vuoden työviisumin kanssa Kanadaan ja käydä aina välillä USA:n puolella aina silloin tällöin. Takuuvarmasti ainakin matkani alussa ja lopussa. Olenko siis todellakin ymmärtänyt oikein, että tuo kolmen kuukauden maassaoloaika (USA:ssa) lähtee rullaamaan heti kun astun USA:n maankamaralle, eikä katkea jos lähden välillä Kanadaan? Tämän mukaan en siis voisi tulla Kanadasta takaisin USA:n puolelle kolmen kuukauden jälkeen. Kuulostaa aika uskomattomalta... Toivottavasti olen käsittänyt jotain väärin! Vai onko siinä joku aika, joka Kanadassa pitää viettä, jotta USA:n kolmen kuukauden aikaraja alkaa taas uudestaan?
Tosin en kyllä tiedä, voinko edes tuon työviisumin kanssa lähteä Kanadasta pois tuossa välissä menettämättä tuota viisumiani. Mutta se on sitten asia erikseen.

3
Japani / Kielikurssit Japanissa
« : 23.05.2009, 10:28:56 »
Onko kenelläkään kokemuksia japanin kielen opiskelusta Japanissa? Olen hieman japania opiskellut ja kiinnostaisi saada vahvempi kielitaito. Olen tässä yrittänyt googlettaa jotain halpaa kielikurssia (jos sellaista nyt on olemassakaan). Vaihtoon en enää pääse, joten omatoimisesti kurssi on hoidettava. Jos jollain on kokemuksia, niin mielelläni niistä kuulisin.

4
Huomatkaa myös se, että joissain noissa Olympialaisten (ainakin palkallisten) työilmoituksissa lukee, että suositaan Kanadassa vakituisesti asuvia. "Preference will be given to Canadian residents." Mutta siitä huolimatta, aina kannattaa hakea!

5
Onhan meitä jonkinlaisia pallontallaajia täällä Tukholmassakin. :) Ite saavuin tänne kolme viikkoa sitten ja kesä olis tarkoitus täällä viettää harjoittelussa. Sen jälkeen täytyisikin pysyvämpi työpaikka löytää joko täältä tai jostain muualtapäin maailmaa. Ulkomailla haluaisin kuitenkin työskennellä jonkin aikaa.

Tosiaan, englannillakin täällä pärjää aivan mukavasti. Ite oon yrittänyt pitäytyä huonossa ruotsissa, vaikka muutamat ovat vaihtaneetkin englantiin huomattuaan, että olen ulkomaalainen. Tästä seuraa se, että ruotsalainen asiakaspalveluja puhuu mulle englantia ja minä sille ruotsia... -> ei mitään järkeä, mutta asiat ovat kyllä tulleet hoidettua.

6
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 10.05.2009, 10:14:43 »
Voih, mä en edes pääse rekisteröitymään noille Malaysian arilinesin sivuille. Koko ajan tulee herja "Object reference not set to an instance of an object".
Olisin menossa (ehkä kyllä vasta lokakuussa) kaveria katsomaan Laosiin ja pitäisi löytää halvat lennot jonnekinpäin Aasiaa, josta voi sitten kätevästi siirtyä eteenpäin.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Amsterdam, Bryssel vai Madrid?
« : 05.05.2009, 22:39:42 »
Amsterdam on hieno valinta! Kannatan sitä, tosin en ole Madridissa käynyt, joten en voi hirveästi kommentoida sen hyvyyttä tai huonoutta. Vuoden Brysselissä asuneena sen sijaan voin sanoa, että sen kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin riittää hyvin yksi viikonloppu. Museo- ja nähtävyystarjonta on ehdottomasti parempaa Damissa. Joku jo aikaisemmin mainitsikin jotain kaupungin likaisuudesta ja se on kyllä totta. Ei ehkä ihan ydinkeskustassa, mutta heti kun siitä lähtee kävelemään kauemmas niin sen huomaa.

Brysselin sijaan suosittelen Belgiassa esimerkiksi Gentiä ja Bryggeä. Tykkäsin molemmista kaupungeista. Ovat suoraan kuin jostain postikortista. Niihin tekee mukavia päiväretkiä. Ja jos satutte liikkumaan enemmänkin Belgian alueella, niin siellä on tarjolla kymmenen kerran junalippu alle 26-vuotiaille (en muista nyt tarkemmin sen nimeä). Taisi olla noin 40e ja voitte molemmat käyttää sitä samaa lippua, eli ei tarvitse ostaa kahta. Tosin Belgian junat ovat viikonloppuisin suomalaisesta näkökulmasta katsottuna lähes ilmaisia ilman tuota lippuakin, joten jos on enemmän aikaa niin kannattaa käyttää hyväksi.

8
Olisiko kellään kokemuksia AIESEC-järjestöstä? Minut on hyväksytty mukaan "vaihtoon", mutta noista heidän tiedotustilaisuuksistaan jäi hieman epäilyttävä fiilis. Olen saanut jälkikäteen kuulla kaikenlaista infoa (ihan yleisluontoista tieto työnhausta jne.), jota ei näissä tilaisuuksissa kerrottu. On vähän epävarma olo siitä, kuinka homma loppuviimein toimii ja mitä kaikkia yllätyksiä sieltä vielä tulee esiin. Tämän takia nyt hieman kyselisin, että minkälaisia kokemuksia muilla on ollut tästä järjestöstä ja sitä kautta saatavista töistä ja onko homma toiminut ihan ok. Osallistuminen maksaa kuitenkin 150e, jota en haluaisi tuhlata ihan turhan takia. Kertokaahan kokemuksianne! :)

9
Hei!
Tietääkö kukaan minkälainen työtilanne Kanadassa on kaupallisella alalla? Valmistun syksyllä kauppatieteistä ja nyt olisi vihdoin ja viimein mahdollisuus lähteä töihin ulkomaille, jos sinne koskaan aikoo lähteä. Mielelläni kuitenkin ottaisin töitä omalta alaltani, niin saisin edes jonkinlaista työkokemusta jos vaikka joku päivä täytyy asettua aloilleen yhteen paikkaan. Tällä hetkellä työkokemus käsittää lähinnä palkanlaskentaa, mutta jos nyt edes jotain toimistohommia saisi...

Tommii, kiitos vaan kaikesta infosta, jota olet meille jakanut. Olen mielenkiinnolla lukenut viestejäsi.

10
Moi,

Jatkan nyt keskustelua vähän eri suuntaan...
Näin Allianssi-järjestön sivuilta ilmoituksen Swap Canada-ohjelmasta, eli mahdollisuudesta mennä Kanadaan töihin puoleksi vuodeksi. Eli periaate on sama kuin noilla Work&Travel -jutuilla Ausseihin. Mietinkin nyt eri vaihoehtoja työskennellä Kanadassa. Lähinnä mietityttää tuo työluvan saanti. Mahtaako se onnistua, jos työpaikkaa ei ole jo ennen lähtöä tiedossa... Onkos kenelläkään mitään kokemuksia työskentelystä Kanadassa ja mitä kautta olet sinne mennyt, miten työlupa-asiasi ovat hoituneet ja minkälaista työtä on ollut tarjolla?
Kiitos jo etukäteen. :)

11
Väli-Amerikka ja Karibia / Guadeloupe ja Dominica
« : 12.03.2007, 22:16:43 »
Moi!

Olen mahdollisesti lähdössä vaihtoon (tosin vasta vuoden päästä) guadeloupelle pointe-a-pitreen puoleksi vuodeksi. Nyt olisikin kiva tietää, millainen paikka se on. Kai siellä riittää tekemistä puoleksi vuodeksi? Onko siellä paljon turisteja? Kuinka iso kaupunki se on? Onko kaupunki siisti vai likainen? jne. Minulla ei siis ole yleensäkään Guadeloupesta mitään käsitystä, muuta kuin näiden sivujen perusteella. Postikorttikuvia nyt löytyy netistä vaikka kuinka...

12
Intia / Matka Goalle!
« : 11.10.2005, 07:43:27 »
Pistänpä nyt tähän perään oman kysymykseni..

Lähden tammikuussa kolmeksi viikoksi Intiaan kiertämään ja haluaisin kovasti käydä Keralassa. Kochin suunnalla on kuulemma kauniita jokimaisemia. Ajattelin, että ostaisin Delhistä (jonne minulla on lennot) lentoliput Trivandrumiin, josta suuntaisin ylöspäin takaisin Delhiin junalla. Onko ihan hullu suunnitelma? Onko ketään lennellyt Intian sisäisillä lennoilla? Ilmeisesti nuo lentoliput eivät kuitenkaan ole sen halvempia... Mietin tässä myös sitä, että mahtaakohan noita lentolippuja saada saman päivän lennoille. Ne kuitenkin maksavat taas enemmän, jos varaan jo etukäteen Kilroysta. Saavun nimittäin seitsemän aikaan aamulla Delhiin ja voisin lähteä saman tien matkaa.

13
Aasia / Mongolia
« : 28.07.2005, 08:26:43 »
Onko kellään tietoa miten Kiinasta pääsee junalla Mongoliaan? Olen nimittäin kuullut, että pitäisi olla junalippu aina Venäjälle asti, jos aikoo mennä Peking-Moskova junalla. Tietääkö kukaan pitääkö tämä paikkansa vai saako lippuja ostettua Kiina-Mongolia-Kiina välillä?

14
Kiina / Kiina ja Tiibet
« : 21.07.2005, 09:07:39 »
Otsikko on ehkä vähän väärä, mutta kyselen nyt kuitenkin tämän alla kun Nepal on tullut niin paljon esiin.

Tiedättekö mikä tilanne Nepalissa on nyt? Uskaltaako sinne mennä yksin matkailemaan? Jossain vaiheessahan siellä oli jonkinlaisia kahakoita. En muista nyt tarkemmin mitä.

15
Varusteet ja pakkaaminen / Top10 - Survival Kit Aasiaan
« : 14.07.2005, 11:42:27 »
Moi!

Olen lähdössä kiertelemään Intiaan, Kiinaan ja muualle Kaakkois-Aasiaan. En ole ennen käynyt sielläpäin, joten nyt haluaisinkin kuulla mitä olisi hyödyllistä ottaa sinne mukaan! Enkä nyt tarkoita mitään vaatteita, lääkkeitä, kameraa yms., vaan jotain sellaista mitä ei välttämättä ihan heti ajattelisi, kuten vessapaperia, taskulamppu, nippusiteitä repun "lukoiksi" jne. (tietenkin riippuu varmaan matkailijan kokemuksesta, mikä tavara on itsestäänselvyys matkalla ja mikä ei)
Haluan kuulla myös kaikki hyvät niksit, joita itse olette käyttäneet matkan aikana, kuten juuri tuo nippuside systeemi, en olisi sitä varmaan itse tullut ajatelleeksi.

16
Kiina / Hong Kong & Macau
« : 13.07.2005, 14:39:02 »
Moi!

Varmistelen vain, että eihän Macaossa tarvitse viisumia?

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Re: Viikon vakava
« : 02.04.2003, 12:21:48 »
Lainaus
Tosin ne matkat yleensä tuppaa olemaan sellasia että matkan jälkeen pitäis vielä varata pari päivää kotona rentoutumiseen ja palautumiseen =)

Joo, tossa olen ihan samaa mieltä. Viime kesänä olin viikon italiassa Torbolessa Garda-järven rannalla "lomamatkalla". Tuli siinä sitten kierreltyä neljässä muussakin kaupungissa samalla. Kun kotiin pääsi, niin väsymys oli valtava! Ja sitten töihin...  :-/

Joo, mutta on tosiaan ihana nähdä eri kulttuureita ja ihmisiä. Mun mielestä on ihana unohtaa kaikki arkihuolet Suomeen ja lähteä ite jonnekin kauemmas. Eikä tartte nähdä ketään tuttuja muutamaan päivään. Se on ihan piristävää joskus!  :)
Unelmoin tässä pääsystä vähän Euroopan ulkopuolellekin. Japani kiinnostaisi. Siellä on varmasti aivan erilaista kuin Euroopassa.

18
Kanada ja Yhdysvallat / Re: California
« : 04.04.2003, 09:18:02 »
Tuli noista kauppojen aukioloajoista mieleen, että mun mielestä kaupat vois sulkee jo kahdeksan aikaan. Oon aina silloin tällöin kaupassa kassalla auttelemassa, ja oon nähny kuinka hiljaista siellä on 20:00-21:00 välillä. Tää kauppa on kuitenkin kaupungin keskustassa, eikä mikään ihan pienemmästä päästä. Istut siinä kassalla sitten sen tunnin ja palvelet muutaman asiakkaan. Tietysti sitten yhdeksän aikaan siellä on vielä ne kaks asiakasta, joita pitää oottaa koko ilta ennen ku ne tajuu et kauppa tosiaan menee yhdeksältä kiinni! Ehkä jotkut pikkukaupat vois olla pitempään auki ja niistä sais sitten just sen tarpeellisimman. Toisaalta Suomessa on hieman pienempiä kaupunkeja kuin jenkeissä, se voi tietysti hieman vaikuttaa asiaan...  :)

Taas muuten meni hieman Californian vierestä tääki juttu...

19
Australia ja Oseania / Re: Australia
« : 07.04.2003, 10:09:50 »
Katselin noita kaikkia nettisivuja, joita tässä aikaisemmin on nyt mainittu, ja aloin miettimään, että mites se majoitus sitten järjestyy. En löytänyt niistä mainintaa, muuta kuin kahden ensimmäisen yön osalta (hostellissa Sidneyssä). Maatilalla voisin kuvitella, että sieltä voisi saada jonkinlaisen yöpaikan, mutta entäs jos on kaupungissa töissä. Asutaanko silloin hostelleissa ja kuinka kalliiksi sellainen tulee? Auttavatko nämä kyseiset toimistot kenties sitten halvan majapaikan löytämisessä? Ilmeisesti palkat eivät kuitenkaan ole järkyttävät suuret... :-/

20
Tässä olis molempien kaupunkien netti-sivut, jos haluatte käydä vilkaisemassa.

www.ville-montpellier.fr
www.stadt-hof.de

Hofissa on noin 50 000 asukasta, eli se on kyllä huomattavasti pienempi kuin Montpellier (229 000 as. vuonna 1999). Ilmastosta en osaa sanoa sen enempää... paitsi että talvi on sinnekin tulossa silloin kun lähden, ainakin jonkinlainen...

Sivuja: [1] 2