Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Orkesteri

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Lentomatkustus / Vs: Malasya Airlines
« : 02.09.2014, 17:46:27 »
Mä en ihan ymmärrä mitä ikäviä fiiliksiä MAS:n palveluiden käyttäminen synnyttäisi jos asiaa oikeasti miettii rationaalisesti.
Yleensä elämänkokemus tuo lisää ymmärrystä.

2
Lentomatkustus / Vs: Malasya Airlines
« : 02.09.2014, 14:39:11 »
En ole yksinhuoltajaäiti, mutta en siltikään matkustaisi Malaysialla, jos on varaa valita. Lentäminen on muutenkin tarpeeksi rasittavaa, en halua lisätä siihen vielä kurjilla fiiliksillä, joita varmasti nousisi mieleen. Lentoyhtiö ei myöskään tee itselleen mitään palveluksia tällaisilla mainoskampanjoilla.

3
Itse edelleen liputan Mujin tuotteiden puolesta. Ei vuoda, ei hajoa, kestää kovaakin käsittelyä! Ensimmäiset tuubit ollu käytössä yli kolme vuota (reissussa vähintään 3kk vuodesta) eikä yksikään ole hajonnut eikä pettänyt reissussa.

http://www.muji.eu/pages/online.asp?Sec=18&Sub=78
Samat kokemukset Mujin tuubeista. Käytän niitä kotonakin jatkuvasti. Niitä voi puristaa, joten tavaran saa todella ulos. Koviin pulloihin jää pohjalle tököttiä.

4
Arc'teryxin Covert C/O on nykyisin käytössä. Se on kevyt, yksinkertainen ja hillityn näköinen. Olkahihnat ovat tuollaisiksi rimpuloiksi yllättävänkin mukavat ja menevät pieneen tilaan. Kangas on jämäkkää, ja kassi pysyy pystyssä tyhjänäkin.  Koska se säilyttää muotonsa hyvin, ulkoisia kiristyshihnoja ei kaipaa. Sisäiset riittävät hyvin. Paksuutta on kylläkin muutama sentti enemmän kuin jotkin käsimatkatavarasäädöksen antavat myöden, eikä tuota saa sinänä kurottua kapeammaksi, mutta käytännösä asialla tuskin on merkitystä. Vetoketjut kinnaavat hieman kulmissa etenkin, jos laukku on äärimmilleen pakattu. Musta on hyvä väri mutta  myös melkoinen pölymagneetti. Kassi oli helppo tilata, ja lähetys saapui nopeasti ilman erillisiä postikuluja.  Hinta on kohtuullinen näin kevyestä ja kestävän oloisesta laukusta. Kokonaisarvio on erittäin positiivinen.

Huomaa, että isompi C/I-malli ei ole käsimatkatavarakokoinen useimmilla yhtiöillä.

5
Yleinen / Vs: Eka asia mitä teet palatessasi kohteeseen?
« : 30.08.2014, 21:50:31 »
Käytännössä ensimmäiseksi hankin paikallisen prepaid-SIM-kortin, mutta kyllä tuttu ruoka ja juoma on se juttu, joka auttaa rentoutumaan ja sopeutumaan paikkakunnalle. Esimerkiksi Berliinissä se on döner ja puolen litran Berliner-pilsneri. Niitä mussuttaessa voi sitten laatia suunnitelmia päivän varalle.

6
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 30.08.2014, 14:04:33 »
Näiden lisäksi muija on vielä aikaisin naimisiin - lapsi - asuntolaina -tyyppiä ja itseäni taas koko ajatus moisista kuvottaa.
Mielenkiintoista, että pidät tätä reissaamista kynnyskysymyksenä, kun todellinen este suhteen onnistumiselle ovat eriävät käsityksenne lasten hankinnasta. Se on nimittäin asia, jossa minkäänlainen kompromissi ei ole mahdollinen. Matkatoiveet saa kyllä todennäköisesti sovitettua yhteen, mutta puolikasta lasta ei voi hankkia.

Toivottavasti tyttöystäväsi tietää, ettet halua lapsia. Kuulostaa siltä, että asia on hänelle tärkeä.

7
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: E-kirja?
« : 23.07.2013, 02:59:25 »
Kiitos fantastisesta viestistä, JMK. Oma sähkökirjakokemukseni on paljon vähäisempää, mutta laitevalinnoistasi osaan olla samaa mieltä. Noten viisituumainen näyttö on ratkaisevasti peruspuhelinta isompi ja tekee tabletin käytännössä tarpeettomaksi, kun puhutaan reissukäytöstä, jossa kantamusten määrä ja paino vaikuttaa paljon.

8
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 07.07.2013, 12:33:33 »
Olisihan se hienoa voida sanoa, että matkailussa on parasta on erilaisiin ihmisiin tutustuminen. Tosiasiassa en kyllä tutustu matkoilla juuri kehenkään, ja se on ihan persoonallisuuskysymys. Tämä blogiviesti kuvaa hyvin myös omaa kokemustani. Muihin reissaajiin en katso edes mielekkääksi tutustua. Noihin pitkiin ja pinnallisiin "mistä olet kotoisin" -keskusteluketjuihin väsyy todella nopeasti.

9
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 07.07.2013, 12:11:03 »
Kiitos hyvästä ja aiheeseen liittyvästä kommentista, Jepulis.

10
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 16.06.2013, 15:50:24 »
Millä muulla ihmeen muulla logiikalla sinulla on nyt "oikeus" kuluttaa enemmän resursseja kuin muilla, jos omaa jälkikasvuasi ei suunnitelmiesi mukaan tule?
Jospa osoittaisit tuon kysymyksen jollekulle, joka on oikeasti tuota mieltä tai joka on ylipäätään puhunut omista lastenhankintasuunnitelmistaan tässä ketjussa.

Kuulisin kyllä edelleen mielelläni vastauksia alkuperäisiin kysymyksiini. Minusta tähän ketjuun on jo ilmoittautunut yllättävän monta vapaaehtoisesti lapsetonta ottaen huomioon, kuinka pieni joukko tänne lopulta kirjoittelee.

11
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 15.06.2013, 19:42:21 »
Lainaus käyttäjältä: Juzt
Sitäpaitsi luonnolla menee aina tasaisen hyvin, Se on eriasia mahtuuko ihminen osaksi mitäkin skenaariota ja kuinka terveenä. Tsernobyl on loistava esimerkki, ympäristökatastrofi ja lottovoitto paikalliselle luonnolle.
Mielestäsi ilmastonmuutos, luonnonvarojen köyhtyminen, lajikirjon nopea kutistuminen, metsäkadot ja valtamerten saastuminen ovat merkkejä siitä, että luonnolla menee yhtä hyvin kuin vaikkapa ennen teollistumista? Suonet anteeksi, jos en ole samaa mieltä.

Lainaus
Orkesterin ajatusta, että hänellä on joku moraalinen oikeus saastuttaa enemmän, koska jälkipolvien elinolot eivät häntä kiinnosta, en ymmärrä.
Tuskin ymmärrätkään, kun en ole tällaista ajatusta ilmaissut enkä sitä allekirjoita. Tajuan kyllä, että ajatus lisääntymispäätöksen ekologiseista seurauksista voi aiheuttaa puolustusreaktioita, mutta toivoisin edes vähän tolkkua näihin provoihin.

12
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 14.06.2013, 13:42:26 »
En ole ottanut kantaa lasten hankkimisen puolesta enkä sitä vastaan. On faktaa, että lapseton suomalainen jättää perinnöksen pienemmän ekologisen kuorman kuin sellainen, joka hankkii lapsia. Jokainen tekee kuitenkin itse päätöksen lasten hankkimisesta niillä perusteilla kuin katsoo oleelliseksi. Monilla ekologiset syyt eivät paina vaakakupissa lainkaan, joillekin ne ovat oleellinen huomioon otettava seikka. Tässä on esimerkki miehestä, joka on saanut lapsia ympäristövaikutuksesta huolimatta ja tässä naisesta, joka on jättänyt lapset tekemättä juuri sen vuoksi. Kumpikaan ei katso tarpeelliseksi kiistää tosiasioita.

Jos haluat keskustella elämän tarkoituksesta, pro- ja antinatalismista ja lapsettomien ja lapsellisten erilaisista maailmankatsomuksista, toivon sinun avaavan aiheesta uuden ketjun. Kyllä niistä varmasti keskustelua saadaan aikaan, mutta kaipaisin tänne edelleenkin kokemuksia lapsettomuuden ja matkailuharrastuksen päällekkäisyydestä.

13
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 14.06.2013, 12:51:55 »
Jos jättää lapset tekemättä tulee säästäneeksi ympäristöä moninkertaisesti sen määrän, jolla itse tulee kohtuullisesti elämällä ympäristöä vahingoittamaan. Pelkästään hiilidioksidipäästöjen osalta vaikutus on arvioitu 5,7-kertaiseksi per lapsi.
Tämä ei ole mitään kylmää faktaa vaan silkkaa puppua, sillä siinä lasketaan lapsen hankkineen syyksi myös hänen lapsensa tekemät lisääntymispäätökset. Analogisesti: olet syyllinen murhaan, jos hankit lapsia, sillä riittävän pitkällä aikavälillä tarkasteltuna joku jälkipolviisi kuuluva tulee tekemään murhan.
Syyllisyydestä puhuminen on omaa arvottamistasi. Kuten sanottu, voit vapaasti syyllistyä toiasioista tai olla syyllistymättä niistä. Faktaa on kuitenkin, että jos jollakulla ei ole ympäristöä kuormittavia lapsia, hänellä ei ole myöskään ympäristöä kuormittavia lapsenlapsia. Päätöksllään olla hankkimatta lapsia voi likimain varmistaa, että hyvin huomattava määrä ympäristökuormitusta jää toteutumatta. Tuo murhaesimerkkisi on käsittämätön.

14
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 13.06.2013, 21:49:54 »
Kannattaisko ne parisuhteet ja seksikin melkein siinä vaiheessa jättää kokonaan pois, jos meinaa lapsettomaksi jäädä.
Minkä ihmeen takia? Monet ihmiset eivät pidä lasten hankintaa tärkeänä mutta parisuhteita ja seksiä kylläkin.

Lainaus
Orkesterin teksti on kyllä melko syyllistävää ja sormella osoittelevaa.
Luulin kirjoittaneeni ihan neutraalisti. En ymmärrä, miksi pitäisi teeskennellä, ettei lasten hankkimisella olisi huomattavia ekologisia seurauksia. On jokaisesta itsestään kiinni, miten tähän tietoon suhtautuu: syyllistyykö, ohittaako, koettaako sovittaa sen yhteen omien valintojensa kanssa.

On mielenkiintoista, ettei liikakansoituksesta aiheutuvia ongelmia pidetä juuri koskaan henkilökohtaisina ongelmina vaan kaukaisten kehitysmaiden ongelmina, vaikka juuri vauraisiin teollisuusmaihin syntyvät lapset tulevat kuormittamaan ympäristöä eniten. Keskimääräisen yhdysvaltalaisen hiilijalanjälki on kuitenkin 200-kertainen verrattuna vaikkapa etiopialaisen hiilijalanjälkeen. Olen kyllä tietysti Niennan kanssa samaa mieltä, että kun ihminen tekee päätöksen lasten hankkimisesta, siinä eivät paina juuri muut syyt kuin henkilökohtaiset halut.

15
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 13.06.2013, 14:03:18 »
Ei se ole mitään puppua vaan kylmää, neutraalia faktaa. Jokainen voi tietenkin itse arvioida, mitä arvoja asettaa toisten edelle.

16
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 13.06.2013, 11:32:16 »
Miten lapseton elämä on ekolgisempaa kuin lapsellinen ?
Ekologisuus ei tarkoita vain sitä, että muistaa sammuttaa valot ja lajitella roskat. Ihmisen elämäntavan ekologisen kestävyyden määrittävät paitsi hänen tekonsa aikuisiällä, myös se ympäristöperintö, joka hän jättää jälkeensä. Lapseton ihminen jättää perinnöksi vain oman ympäristökuormituksensa. Lapsia hankkiva ihminen jättää perinnökseen myös lastensa aiheuttaman kuormituksen. Jos jättää lapset tekemättä tulee säästäneeksi ympäristöä moninkertaisesti sen määrän, jolla itse tulee kohtuullisesti elämällä ympäristöä vahingoittamaan. Pelkästään hiilidioksidipäästöjen osalta vaikutus on arvioitu 5,7-kertaiseksi per lapsi.

Lasten saannista voi keksiä vaikka mitä kivoja puolia, mutta ekologisuus ei niihin kuulu. Tämä nyt ei kuitenkaan ole ollenkaan ketjun varsinainen aihe.

17
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 13.06.2013, 07:32:24 »
Onko lapsettomuutenne ja matkailuharrastuksenne taustalla samankaltaisia arvoja, kuten kaipuuta vapauteen ja itsenäisyyteen, halu kokea mahdollisimman paljon tai mieltymys liikkuvuuteen paikalleen asettumisen sijaan?

18
Eli koska minulla ei (tietääkseni) ole lapsia, niin voin viettää loppuelämäni lentokoneessa ilman huolta ympäristövaikutuksista...
On tosiasia, että lapsettoman suomalaisen hiilijalanjälki on aina huomattavasti pienempi kuin lapsia hankkineen reissasi hän lentokoneella miten paljon tahansa. Siinä missä ensin mainittu ihminen jättää perinnöksi vain oman kulutuksensa, jälkimmäinen jättää myös lastensa ja mahdollisten lastenlastensa kulutuksen. Vaikka kulutus ei jatkuisikaan seuraavassa sukupolvessa samanlaisena, ei se tule Suomessa myöskään romahtamaan kehitysmaan tasolle. Mitä moraalisia oikeuksia tai velvollisuuksia tästä tosiasiasta seuraa, on toinen juttu.

19
Yleinen / Vs: Lapsettomuus ja matkailu
« : 12.06.2013, 18:37:56 »
Jäähän sitä rahnaa enemmän jos ei ole skidejä. Mutta kun niitä skidejä joskus tulee, niin uskoisin lähes jokaisen vanhemman olevan valmis luopumaan vaikka hengestään niiden puolesta.
Ei kukaan varmastikaan kyseenalaista sitä, etteivätkö useimmat lapsia hankkineet ihmiset todella välittäisi lapsistaan. Tuskinpa kukaan harkitsee luopuvansa jo syntyneistä lapsista päästäkseen useammin reissuun. Tässä ketjussa aiheena on kuitenkin se tilanne, jossa lapsia ei hankita alunperinkään. Kaikki eivät lapsia halua hankkia, ja minua kiinnostaa, onko vapaaehtoisella lapsettomuudella ja matkailuharrastuksella paljonkin päällekäisyyttä.

20
Yleinen / Lapsettomuus ja matkailu
« : 12.06.2013, 17:38:30 »
Oletko harkinnut elämää ilman omia lapsia joko pääasiassa tai osittain matkailun takia? Oletko kenties jo päätynytkin tähän ratkaisuun? Vai kuulostaako elämä ilman jälkeläisiä lähinnä maanpäälliseltä helvetiltä?

Äkkiä miettien lapseton elämä on paitsi huomattavan ekologista (vrt. lentämisen ympäristökuormitus), myös joustavaa ja taloudellista. Totta kai matkailu voi onnistua lasten kanssakin, mutta perhe-elämän taloudelliset ja sosiaaliset vaatimukset, vanhempien jaksaminen ja lapsen temperamentti asettavat sille omat ehtonsa. Lapsettomalla jää samoista  tuloista vanhempaa enemmän rahaa omaa käyttöön, ja väittäisin, että spontaanit matkat, kotimaassa elämisen kustannuksissa säästäminen tai jopa pysyvä nomadius ovat huomattavasti helpompia ilman lapsia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 14