Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Orkesteri

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 14
21
Meitä täällä Pallontallaajissa yhdistää se, että voimme valita miten usein ja miten voimakkaasti edistämme tätä tuhoa lentomatkailun muodossa (kyse on meidät yleistäen kaikkein voimakkaimmasta valittavissa olevasta vaikuttavasta tekijästä).
Itse asiassa meidän ja kaikkien muidenkin suomalaisten suurin ympäristöpäätös on päätös lasten hankkimisesta. Elämänmittaisen koneella suhaamisen hiilidioksidikuorma ei painaa mitään siihen verrattuna, paljonko ympäristöä voi suojella poistamalla yhtälöstä oman jälkeläisen ja tämän mahdollisten jälkeläisten ympäristökuormituksen.

22
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Minkä rinkan ostan?
« : 05.06.2013, 02:24:03 »
Nyt on useampi 6:n viikon reissu heitetty 36litrasella rinkalla. Ens keväänä oon lähössä parin vuoden mittaselle reissulle, ja tarve isompaan rinkkaan. Meinasin 60 tai 65 litrasta. Vähän vaan on alkanu jännittää, että tuleeko sitä sitten raahattua hirveest turhaa tavaraa mukana... Toisaalta koska aion olla pitkään reissussa, pyrin ottamaan mukaan riittävästi vaatteita, jottei ihan kaikkee tarttis ostaa reissun päältä.
Kyllä mulla lähtisi parin vuoden reissulle ihan sama määrä vaatteita kuin kuuden viikon reissullekin plus joitakin vuodenaikaspesifejä kamoja, jos tarkoitus on kokea eri ilmasto-olosuhteita. Pyykkäysväli kun pysyisi kutakuinkin samana, ja kahdessa vuodessa tulee joka tapauksessa välttämättömäksi ostaa uusia vaatteita.

23
Tilavuus on noin 35–40 litraa ja paino on 5–8 kiloa lentoyhtiön käsimatkatavarasäännöistä ja matkan ohjelmasta riippuen.

24
Matkaideasi ja -filosofiasi kuulostaa hyvältä. Toivottavasti itse pääsen vielä vastaavantyyppiselle matkalle. Olet myös selvästi laittanut paljon ajatusta listan kokoamiseen. Oletko ehtinyt jo tehdä testipakkauksen ja punninnut koko setin? Näyttää aika paljolta etenkin retkeilytarvikkeide kanssa. Joitakin hajahuomioita, vaikket niitä erikseen pyytänytkään:
  • Vettä hylkivä trenssi tai ohut parka lämpökerraston ja neuleiden kanssa käytettynä tai ilman on monikäyttöisempi päällysvaate kuin kiinteävuorinen (talvi)takki.
  • Älä unohda taskuliinaa solmion kaveriksi.
  • Pehmeät juomapullot (mm. Platypus) voivat olla kannattava hankinta, koska ne vievät huomattavasti vähemmän tilaa kuin kovamuoviset.
  • Korvaa liivi merinovillaisella neuletakilla tai -paidalla. Monikäyttöisempi ja käytännöllisempi.
  • Ripustettavat toilettilaukut ovat painavia ja hankalia. Ohuet penaalimalliset laukut ja jopa Minigrip-pussit ajavat saman asian.
  • Ottaisin yhteensä kolmet alusvaatteet: yksi päällä, yksi pyykissä, yksi varalla.
  • Pukluliina on todella huono idea.

25
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 21.05.2013, 14:31:36 »
Me on aina lennetty lyhyet matkat lentolaukkujen kanssa, ja pitkille maksettu yksi laukku. Nyt varattiin viikon matka ilman laukkua, ja tuli mieleen, että jos ei ottaisikaan lentolaukkuja, kun ne painaa jo itsessään niin paljon.
Käsimatkakavarakokoisilla vetolaukuilla on lähes aina surkea paino-tilavuussuhde. Vedettävillä duffeleilla se olisi paljon parempi, mutta niitä ei juuri valmisteta näin pieninä. Paras vaihtoehto grammanviilaajalle onkin hylätä pyörät kokonaan. Reppuhihnoilla varustetun lentolaukun saa reiluun kiloon, yksinkertaisemman nylonisen sporttikassin puoleen.

26
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Käsidesi
« : 21.05.2013, 13:12:17 »
Dulgonin pienet käsidesit ovat miellyttävän tuoksuisia ja sisältävät tarpeeksi glyseriiniä pitääkseen kädet kohtuullisessa kunnossa, vaikka käyttäisi useamminkin. Sokosten tai Stockmannien osastoilta voi löytyä.

27
Jos matkailu jotain on opettanut,niin sen,että Suomessa ei ole kehittynyt mitään "omaa kulttuuria"...
Toisen maan vieraana saa sellaisen tiivistetyn ja suppean Valitut Palat -version sen maan kulttuurista. Kun asuu pitkään samassa maassa, alkaa nähdä enemmän sisäisiä eroja ja keskinäisiä samankaltaisuuksia. Kulttuurikokemukseen tulee lisää sävyjä mutta paradoksaalisesti samalla tulee tietoiseksi myös niistä piirteistä, jotka eivät ole erityisen omaleimaisia. Kyllä Suomessa on oma kulttuuri siinä missä millä tahansa maalla voi olla mitään "omaa kulttuuria"-

28
Yleinen / Vs: Reissuun lähtemisen henkiset vaikeudet
« : 05.05.2013, 20:44:41 »
Tosi hienoa, että löytää ne jutut, jotka lisäävät omaa onnellisuutta. Siinähän on elämän avaimet jo tiukasti handussa. En nyt kuitenkaan kategorisesti sanoisi, etteikö omistaminen voisi tuoda onnea. Esimerkiksi uusi läppäri, älypuhelin, kahvimylly ja skarpit vaatteet ovat kyllä parantaneet mun elämänlaatuani aika rutkasti. Eivät tietenkään niin paljon kuin hyvä parisuhde, mahtavat ystävät, mielekäs duuni ja kiinnostavat harrastukset mutta kuitenkin. Rahan paras ominaisuus on mun nähdäkseni juuri se, että sillä voi todellakin jossakin määrin ostaa itselleen onnellisuutta. Vaikka niitä  lentolippuja sitten.

29
Suomi sopii maana erinomaisesti mun temperamentilleni. Asiat enimmäkseen toimivat, on siistiä, koulutus on erinomaista, elintaso on yltäkylläinen, sosiaaliturva on ainakin olemassa, luonnonkatastrofit ja myrkylliset eläimet puuttuvat, luontoa riittää ja ihmiset osaavat antaa toisilleen tilaa. Näiden ominaisuuksien vuoksi olen enemmän kuin valmis antamaan anteeksi sellaiset ongelmat kuin surkeahko ilmasto, byrokraattisuus ja kallis hintataso. Ihmisistä ei ole huonoa sanottavaa, sillä en tippaakaan kaipaa iholle tunkemista ja äänekästä ilonpitoa. Pitkä talvi ja pimeys ovat ainoita juttuja, jotka voisivat muodostua kynnyskysymyksiksi.

30
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 30.04.2013, 23:39:46 »

31
Nuo äidinkielen lehtorin taulukkopalkat ovat sitten nimenomaan lehtorin ansioita, ja lehtoreiksi eivät kaikki pääse. Monet äidinkielen opettajat toimivat tuntiopettajina, jotka voidaan määräaikaisuuksia ketjuttamalla vieläpä jättää palkatta kesälomien ajaksi. Etenkin nuorella opettajalla tilanne on usein juuri tällainen. Opettajan palkka on verraten huono työn vaatimaan koulutukseen, asiantuntemukseen ja yhteiskunnalliseen merkitykseen nähden. Muita hyviä ominaisuuksia työssä kyllä on toki yllin kyllin.

Itse kysymykseen vastaisin, että sekä tavara että matkustaminen on nykyisin aika edullista, ja reissuun pääsee tarvittaessa vaikka lainarahalla. Ei lomakuvista voi koskaan päätellä, kuinka hyvin jollakulla pyyhkii. Tarvittaisiin kokonaiskäsitys ihmisen elämäntavoista ja kulutustottumuksista. Yksi voi säästää asuntolainaa maksamalla ja karata kesäksi matkoille, toinen luopuu vuokra-asunnostaan ja menee vuodeksi.

32
On varmasti kun 24" on 52 litraa :)
Hmm, eipä tullut mieleen tarkistaa itse laukun mittoja. Karrimorin ollessa kyseessä ei kai pitäisi yllättyä, että speksit ilmoitetaan vähän miten sattuu ja mittojen kanssa on ongelmia. (Osa ko. merkin juoksukamppeista on leikattu aika avantgardistisesti.) Pöh.

33
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 01.04.2013, 21:48:19 »
NLP on hyvin tuotteistettua huuhaata. Jos tuntuu siltä, että kaipaa apua lentopelkoonsa, parasta on kääntyä ihan oikean psykologin puoleen. Esimerkiksi kognitiivinen käyttäytymisterapia on havaittu erittäin tehokkaaksi lähetymistavaksi stressioireiden hoidossa, mutta kaikki kunnolliset mielenterveystyön ammattilaiset osaavat vähintäänkin ohjata eteenpäin, jos tarvetta on.

34
Ostin tuon setin, "kun halvalla sai" ja jos vaikka tulee isommalle laukulle tarvetta. Tuo 70-litrainen (24-tuumainen) laukku on kokoisekseen tosi kevyt. Vetoketju kolmella sivulla ja yksi pitkä sivutasku esimerkiksi takkia varten. Vetoketjun vetimet saa lukittua toisiinsa mutta ei laukkuun. Olkahihnat ovat yksinkertaiset mutta ajavat asiansa lyhyillä etäisyyksillä. Ne on nopea kiinnittää ja sulloa piiloon. Piilosta taittuva tarrakiinnitteinen läppä suojaa vaatteita renkaiden keräämältä lialta, kun laukkua kannetaan selässä. Kahva on korkeimmassa asennossaan sopiva ainakin 180-senttiselle vetäjälle. Kassi on selvästi budjettiluokkaa mutta ei mitenkään huonosti tehdyn tai huteran oloinen. Tykkään siitä, että turhat ominaisuudet ja materiaalit on karsittu keveyden maksimoimiseksi. Ainoastaan ulkopuolisia kiristyshihnoja jäin kaipaamaan. Ei parane koettaa onneaan vetoketjun kestävyyden kanssa...

35
Kaikki keskustelufoorumit joutuvat tekemään valinnan "älä avaa uusia ketjuja, liitä oma asiasi vanhan perään" ja "älä nosta vanhoja ketjuja vaan avaa uusia" -kantojen väliltä. Ensin mainitun etuna on se, että yhteen asiaan liittyvä informaatio löytyy samasta ketjusta. Jälkimmäinen on taas keskustelijoille helpompi ja ruokkii näin aktiivisempaa keskustelukulttuuria. Moni etsii tältä palstalta nimenomaan tietoa ja kokemuksia, mutta on ihan aiheellista miettiä, onko vuonna 2005 aloitetun ketjun aloitusviesteillä enää mitään relevanssia.

36
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 18.03.2013, 21:34:52 »
Tarkoitin, että sellaiset ajatukset kuin "Hitto kun olen taas typerä kun pelkään tämmöisiä" ja "Miksen pysty olemaan järkevä näissä tilanteissa" ovat hyödyttömiä ja epäreiluja. Tuollaisia ei sanoisi parhaalle ystävälleen eikä niitä pitäisi sanoa itselleenkään. Ennemminkin kannattaisi vain todeta että okei, nyt ahdistaa ja se on ihan okei, ei mulla oikeasti ole mitään hätää mutta mieli nyt haluaa vyöryttää kaikkia kauhuskenaarioita esiin, kai se mun parasta tarkoittaa, saa olla paha olo ja mulla on oikeus pelätä jos pelottaa.

37
Palkkaus on todennäköisesti erittäin huono. Hyvin kirjoittaminen on kovaa työtä ja vaati kunnon ammattitaidon, kun tehtävänä on ideoida, tuottaa ja muokata 250–500 sanainen kiinnostava osittain journalistinen teksti joka päivä. Tällaisilla duuneilla kalastellaan yleensä opiskelijoita ja muita köyhiä, joille hotellissa asuminen on palkkio itsessään. Näin kirjoittajana en kyllä suuremmin arvosta tällaista meininkiä.

38
Mitä itse asiaan tulee, niin kaksi pienempää kantamusta on monesti kätevämpi kuin yksi iso.
Millä tavalla? Itse valitsen aina yhden isomman, jos saan valita. Huolehdittavien ja mahdollisesti unohdettavien kassien lukumäärä puolittuu.

39
Pikemmin kolme vaihto kerrastoa. Ajatuksena siis, että pääsisi aina välillä pesemään vaatteita, kuinka mahtaa onnistua?
Onnistuu hyvin ja on itse asiassa erinomainen ratkaisu. Tässä parhaita käytäntöjä: Kolme alusvaatekertaa riittää mainiosti, jos sinulla on kymmenen minuuttia aikaa joka ilta. Pesuainejauhe toimii mutta kyllä saippuapalallakin pärjää aivan hyvin. Tulppia ei ole missään, ohut muoviläpäre toimittaa sen virkaa. Lämpö, pesuaine ja hankaaminen ratkaisevat, liottamisesta ei ole sanottavaa hyötyä. Materiaalit, jotka ovat osittain tai kokonaan keinokuitua (esim. urheilubokserit) kuivuvat huomattavasti nopeammin kuin puuvilla. Vaatteiden rullaaminen tiukasti retkipyyhkeeseen pesun jälkeen lyhentää kuivumisaikaa. Yhden ihmisen vaatteet saa yleensä kuivumaan minne tahansa, kahdestaan matkustaessa voi tarvita jo pyykkinarua.

40
Yleinen / Hidas matkailu
« : 01.03.2013, 20:31:07 »
Minkälaisia kokemuksia teillä on sellaisesta hitaasta (maailmanympäri)matkailusta, jossa vaihdetaan harvakseltaan tukikohtaa maasta toiseen, asutaan samassa paikassa joistakin viikoista jopa kuukausiin ja tehdään kenties lyhyempiä ekskursioita naapuriseuduille? Mitä hyötyjä tai haittoja tällaiseen matkustamiseen liittyy? Mihin pitää varautua? Tietenkin se vaatii kunnolla aikaa, mutta toisaalta lennoissa luulisi säästävän aika paljon verrattuna. Olen ymmärtänyt, että juuri lennot vievät aika huomattavan osan tyypillisestä maailmanympärimatkan budjetista.

Ihannetapauksessa sitä löytäisi ilmaista tai halpaa majoitusta (housesitting jne.), etsisi edulliset off-season mestat ja tiedä vaikka tekisi töitäkin vähän aikaa. Luulisi että vuoden saisi kulumaan ihan hyvin näinkin. Sopisi varmaan mulle, koska arvostan myös kotona himmaillua ja rutiineja.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 14