Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - J4n1

Sivuja: [1]
1
Italia / Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
« : 03.02.2012, 19:59:42 »
Ai hitsi, olen unohtanut kertoa omat kokemukset Gardajärven reissultani viime touko/kesäkuulta, joten tässä tulee.

Lähdimme tyttöystävän kanssa reissuun Turusta 0625 lentokoneella Riikaan, jossa vaihto Milanon koneeseen. Linatessa olimme perille muistaakseni noin klo 1400. Linatesta pääsi kätevästi Milanon keskusrautatieasemalle, josta oli junayhteydet Riva del Gardan läheiseen kaupunkiin, Roveretoon. Roveretosta oli tarkoitus mennä bussilla Rivaan, mutta aikaisesta klo 1900 check-inistä johtuen johtuen otimme taksin (olisiko ollut 25 eur kun maksoi) Riva del Gardaan. Pääsimme paikan päälle n. 8 min ennen check-inin umpeutumista  ::)

Residence Marinasta olimme varanneet viikoksi itsellemme huoneiston. Residence Marina on Riva del Gardan varsinaisen kaupungin itäpuolella sijaitsevan Monte Brionen kukkulan/vuoren huipulla, oleva residenssi, josta on näköala Riva del Gardan kaupungin laaksoon. (!!kannattaa muuten kyseisessä majoituspaikassa maksaa ekstraa järvinäköalasta!!).

Ensimmäiset päivät kuluivat Rivassa hengatessa ja henkeä salpaavia maisemia ihaillessa.

Venetsiaan tuli heitettyä päivän reissu. Rivasta lautalla Desenzanoon ja siitä junalla Veronaan, josta jatkoyhteys Venetsiaan. Ei kannata jäädä vielä "mantereen" puolella Venetsiassa pois, vaikka niin kuuluttavatkin, sillä pääpysäkki on vasta pitkän, vedenalaisen harjanteen jälkeen. Ensimmäiseksi Venetsiaan (Santa Luciaan) saapuessa kandee ostaa jostain pikkukioskista opaskartta. Venetsiassa olisin itse voinut viettää toisenkin päivän, mutta tyttöystävä ja aikaraja painoivat jälleen päälle - olinhan sentään seikkaillut Ezio Auditoren kanssa ympäri Italiaa Toscanasta Roomaan, joten immersion muuttuessa todelliseksi en huomannut ajan juoksevan. Venetsian nähtävyydet kannattaa myös tarkastaa etukäteen, ettei tule paikanpäällä tuhlattua turhaa aikaa. Takaisin asuntolassa olimme noin 2200 aikaan illalla.

Ilmat olivat suotuisat,  +25 melkein ja pelkkää aurinkoa joka päivä, vaikka vesisadetta oli luvattu jatkuvasti. Käytimmekin yhden aurinkoisen päivän lauttailuun ympäri Gardajärven "lauttapassin" kanssa, mutta kylmä järvellä oli silti, joten lämmintä mukaan. Malcesine oli mielestäni Gardan helmi heti Rivan jälkeen. Ehkä hivenen turistimainen, mutta ei ainakaan toukokuussa tullut yhtään härmäläistä vastaan. Köysirata olisi varmaan ollut kokeilemisen arvoinen, mutta päätimme mennä viinilasilliselle paikalliseen kivipuutarhaan ja odotella paluulauttaa Rivaan.

Ruokailut suoritimme iltaisin ravintelleissa. Aamuisin, sekä päivisin kokkailimme omassa kyökissä pastaa tomaattikastikkeella oliiviöljyllä höystettynä ja palanpainikkeeksi muutama lasillinen paikallista viiniä ;). Litran mehupurkillinen halvinta viiniä maksoi muistaakseni n. 1 euron ja leikkeleetkin kohtalaisen halpoja pastasta puhumattakaan. Ravintolat olivat Rivassa kaikki aivan umpisurkeita ja parhaimmat safkat väännettiinkin paikallisista raaka-aineista omalla stouvilla.

Kaiken kaikkiaan hieno reissu ja Venetsiassa kannattaa tosiaan käydä jos siellä päin on, mutta en ehkä itse siellä haluaisi päivää, kahta enempää viettää. Oma suositukseni onkin, että hommaa päämajapaikan, jostain kauempaa ja tekee "iskuja" turistikohteisiin ja illalla takaisin kotiin nukkumaan. Oikeastaan vieläkin kaipaan melkeinpä päivittäin Rivan maisemia ja _aivan_ varmasti tulen sinne vielä menemään uudestaan.

Matkakuluista sen verran, että lennot + hotelli kahdelta oli muistaakseni noin 900 ja paikan päällä meni toinen mokoma. Alta kahden kiloeuron ihan varmasti pärjää jos sniiduilee, mutta käytimme kohtalaisen paljon julkisiin kulkuneuvoihin, sekä auton vuokraamiseen.

Huh huh, tulipa paljon tekstiä. Toivottavasti edes joku jaksaa lukea :)

2
Eurooppa / Vs: Wien, Bratislava ja Budapest
« : 22.10.2010, 14:42:15 »
Näin ihan ohi mennen tulin ilmoittamaan, että Toukokuussa olisi lätkän MM-kisat Bratislavassa. Nyt lienee vielä otollista varata hotelleja, jos haluaa itse jotain päätäntävaltaa majoitusasian suhteen  ;D

3
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 14.08.2010, 12:00:14 »
Tänään lähtö. Kerron viikon päästä minkälaista oli ;D

4
Eurooppa / Vs: Gdansk ja ympäristö
« : 09.07.2010, 19:03:14 »
Pistetääs vuoden 2009 kokemuksia, kun tyttöystävän kanssa heitettiin kesällä reissu Gdanskiin.

Lento oli Turusta ja otettiin taksi hotellille. Taksikuski huijasi meitä heti ja veti tuplaliksan matkasta (ottakaa siis taksi vain jonosta, älkääkä lähtekö kenenkään mukaan jos joku kokeilee houkutella).

Majoituspaikkana toimi Hotel Gdansk, joka oli vanhassa kaupungissa joen "väärällä" puolella, jossa oli hivenen hiljaisempaa. Joen toiselle puolelle kävely vei vain muutaman minuutin. Hotelli oli loistava, aamupala hyvä ja henkilökunta ystävällistä. Iso miinus oli kuitenkin ilmastoiniin puuttuminen. Rakennuksen perusteet tjsp. eivät olisi kestäneet kyseisten laitteiden asennusta. Huoneemme oli vielä aurinkoon päin, jolloin yöt olivat tosi kuumia.

Vanha kaupunki on näkemisen arvoinen ja viihtyisä paikka. Dlugi Targ (pääkatu) on hieno mesta illalla ja jos tykkää juopotella, niin tuoppi/terassi on kuolemaksi. Hinnat ovat luonnollisesti korkeampia. Keskiviikkoisin (muistaakseni) pääsee museoihin ja kirkkoihin ilmaiseksi.

Vierailimme Oliwan kirkossa, joka ei ollut mielestäni ihmeellinen ja jatkoimme siitä lähellä sijaitsevaan eläintarhaan, joka osoittautui onnistuneeksi reissuksi.

Parhaat safkat sai Masalasta (lupasin itselleni, että menen pelkästään sen yhden annoksen menu nro 21, 22 tai 23 takia tuonne takaisin) http://www.masala.gda.pl/, joka sijaitsee Madison -ostoskeskuksessa. Samalla kannattaa suunnata rautatieasemaa kohti ja käydä ihmettelemässä alikulkutunnelialueen meininkiä. Ravintoloita vanhan kaupungin alueelta löytyy enemmän kuin tarpeeksi ja sain vain kerran huonoa ruokaa reissun aikana. Toinen isompi ostoskeskus Baltycka sijaitsee Gdanskin ja Oliwan puolivälissä. Matkan  jaksaa kuntoilumielessä kävellä ;D

Tässä kappaleessa kertoisin Malborkin linnasta, mutta ikäväksemme jäimme pari asemaa liian aikaisin pois junasta, joten se siitä.

Tuliaisina toisin paikallista viinaa, Gold Wasseria, joka on höystetty aidolla kullalla. Myös Nikolai Kopernikus -puodista sai erikoisia lahjoja. Meripihkaa oli tarjolla monessa paikassa. Monet tuntuivat myös hakevan Hotel Gdanskin oman panimon kaljaa pulloissa kotiinviemiseksi.

Mitä hintatasoon tulee, niin muistin syövereistä voisin koittaa kaivella jotain lukuja.

- Olut 0,5l kaupasta 3zl (0,70 eur)
- Olut 0,5l juottolasta 5-25zl (1-5 eur)

Zloty on näköjään vuodessa vahvistunut jonkun verran euroon nähden, joten lukemat voivat heittää vähäsen.

Sivuja: [1]