Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - einiintarkea

Sivuja: [1]
1
Huonoa ilmaa tiedossa reissulle ihan joten suunnitelmana olisi ajaa bussilla ja tutkia aluetta tällä tavalla. Miten helposti lippujen ostaminen onnistuu turistilta joka ei puhu muuta kuin englantia?

2
Tyhmät kysymykset / Lento + hotelli yhdelle
« : 02.02.2019, 15:43:20 »
Mistä etsitte ja löydätte lentoja ja hotelleja yhdelle? Haussa edullinen kohde ja noin viikon reissu. Tähän mennessä järkevimpiä paketteja löytynyt tätä kautta: https://www.tjareborg.fi/matkat-yhdelle?departure=HEL%2CTMP&duration=2

3
Espanja / Reissuraportti: Andalusia lokakuu 2016
« : 09.11.2016, 11:44:05 »
Matkakertomus. Toivottavasti joku kokee hyödylliseksi omaa reissua varten.

Korostan kertomuksessani hieman negatiivisia asioita, koska yritän samalla myös hieman varoittaa ennakkoon jutuista, jotka voivat yllättää. (Kulttuurishokki) Älkää kuitenkaan tulkitko siten että reissu olisi ollut huono.

Matkustajina kaksi jämptiä, noin kolmekymppistä rahan suhteen tarkkaa miestä. Kirjoittajalle reissu on neljäs ulkomaanmatka ja reissukaverille ensimmäinen. Tukholman / Tallinnan reissuja ei lasketa.

Matkakohteeksi valikoitui Espanja, koska haettiin kompromissia kohteesta, joka on ainakin mielikuvissa turvallinen ja edullinen, mutta kuitenkin riittävän erilainen. Lentojen suhteen loppusuoralle pääsivät Barcelona ja Malaga. Malaga veti pidemmän korren lähinnä sijaintinsa suhteen, koska on aikalailla niin etelässä kuin Euroopassa pääsee. Lennoille tuli hintaa 532 euroa kahdelle eli 266 euroa per matkustaja tai 133 euroa per suunta / matkustaja. Lentoyhtiönä Norwegian, suorat lennot Helsinki-Vantaalta. Selvää oli, että pelkästään lentokenttä kaupunkiin (Malaga) emme halua jäädä vaan haluamme nähdä hieman myös "paikallista meninkiä". Tutkimme karttaa ja päätimme välttää Fuengirolaa ja valitsimme tukikohdaksi Rondan. Oletimme, että hintataso on hieman halvempi kun siirrytään hieman pois ytimestä ja meininki olisi vähän "paikallisempi". Myös Rondan hienot kuvat vanhoista rakennuksista ja sillasta (http://malagatogo.com/activities/ronda-your-dream-city/) tekivät vaikutuksen. Wikipedia kertoi Rondan väkiluvuksi rapiat 35 000.

Hotelleilta emme vaatineet lähtökohtaisesti ihmeitä, mutta oma huone ja oma kylpyhuone olivat edellytys, joten hostellit rajasimme pois. Hotelleja etsiessä Momondon kautta tuli vastaan muutamia käsittämättömän surkeita varaussivuja: Yhden kautta luvattu hinta ei pitänyt paikkaansa kun varausta teki hieman pidemmälle ja yhden kautta varausta ei pystynyt tekemään loppuun asti, koska varausivun pudotusvalikot eivät toimineet kunnolla (otel.com, välttäkää!)

Hotellit varattin ennakkoon Hotels.comin (Malaga) ja Priceline.comin (Ronda) kautta seuraavasti:

- Malaga: 1 yö: Hotel Campanile Malaga Airport (http://www.campanile.com/en/hotels/campanile-malaga-airport) 49 euroa
- Ronda 5 yötä: Hotel Royal (http://www.hotelroyal.es/en/) 188 euroa (37,60 euroa per yö)
- Malaga: 1 yö: Hotel Campanile Malaga Airport (http://www.campanile.com/en/hotels/campanile-malaga-airport) 42 euroa

Jälkikäteen ajatellen Malagan hotellivalinta ei ollut hyvä ratkaisu sijaintinsa takia, koska hotelli sijaitsi käytännössä teollisuusalueella, jossa sijaitsi mm. autokauppoja, Bauhaus ja vastaavia. Hotellin läheltä löytyi pienellä kävelemisellä vain yksi kuppila. Hotellin nimestä huolimatta se ei kuitenkaan sijaitse niin selvästi saapumisterminaalin lähellä, että turisti löytäisi perille ilman taksia.

Tulopäivän iltana ajelimme Malagassa taksilla "Plaza de la Merced" nimisen aukion laitamille. Tarjolla oli reilusti ravintoloita ja vanhan kaupungin turistirysä merkkilaukku kauppoineen ja vastaavineen.

Rondaan matkustimme bussilla Malagasta. Hinta 10,70 € / matkustaja. Turistit pyörivät enimmäkseen Rondan vanhassa kaupungissa. Rondassa on paljon ravintoloita, mutta kaupat ovat varsin pieniä ja kioskimaisia ainakin suomalaisella mittapuulla.

Ainakin Rondassa siesta on voimissaan ja voi hyvin! Olimme toki lukeneet asiasta ennakkoon, mutta silti ilmiö onnistui yllättämään. Siestan kestoa ei myöskään ole riittävän selvästi ainakaan turistille kerrottu. Käytännössä mikään putiikki ei ilmoita siestasta tyyliin "kauppa kiinni klo 16.00 asti" vaan tämä jäi arvailun varaan. Turistinkin kannattaa suosiolla sovittaa siesta omaankin aikatauluun. Kiireettömän päivän aikataulun voi suunnitella esimerkiksi seuraavasti: Aamiainen klo 8-10, lounas 13-15, illallinen 21-23. Siesta sopii siis parhaiten lounaan jälkeen. Suomalaiseen tapaan verrattuna elämä on erittäin iltapainotteinen.

Espanjalainen "tapas" ruokakulttuuri aukesi vasta parin päivän oleskelun jälkeen kunnolla. "tapas" tarkoittaa yksinkertaisuudessaan pientä ruoka-annosta. Tämä on hyvä tiedostaa ja aikatauluttaa päivän isommat ruokailut. Erikoista oli myös huomata, että moni ravintola pitää ovensa auki, mutta varsinaista "kunnon ruokaa" ei silti ole tarjolla. (Miksi ei suosiolla laiteta luukkuja kiinni?) Lounas ja illallisruokaluihin kannattaa varata 10-15 euroa / syöjä. Oluet koosta ja paikasta riippuen 1 - 2,50 euroa. Rondassa ainoa ravintola, jota kehtaan nimellä suositella on La Farola, jossa oli hyvä hinta-laatusuhde. (https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g265784-d3669419-Reviews-Bar_la_Farola-Ronda_Costa_del_Sol_Province_of_Malaga_Andalucia.html)

Myös englannin kielen taso yllätti. Englannin ja sanakirja espanjan avulla pystyy asiat kyllä hoitamaan, mutta minkäänlainen kontakti ihmisiin kaatuu "Do you speak english?" lauseeseen.

Muutimme suunnitelmaa reissun aikana siten, että jätimme yhden hotelliyön Rondassa käyttämättä ja varasimme kännykällä hotellin Nerjasta hintaan 32 € / yö. (http://www.hotelbajamar.com/) Bussi Malagasta Nerjaan 4,50 € / matkustaja. Jos aiotte vierailla Nerjan tippukiviluolilla (http://www.thenerjacaves.com/) niin kannattaa olla liikkeellä ajoissa! Viimeinen kierros alkaa jo klo 14. Luolat sijaitsevat noin 5 km päässä Nerjan ytimestä joten hyödynsimme Nerjan turisteille suunnattua "junaa". Kuljetukset hopon/hopoff tyyliin päiväksi ja kierros luolilla 15 €. Liput ostetaan käytännössä Nerjan museosta, mutta kyytiin voi hypätä myös puiston pysäkiltä. Kuljettaja ei hoida lippuja matkustajille vaan asiakas hoitaa asian itse.

Koko reissun kustannusarvioksi tulee noin 750 € / matkustaja sisältäen aivan kaiken kotimaan siirtymisetkin mukaan lukien.

Andalusia on hieno paikka, mutta kannattaa tehdä pohjatyöt huolella. Perehtykää siesta kulttuuriin ja varautukaa että pelkällä  englannin kielellä voi kokemus jäädä vajaaksi!

4
Espanja / (Etelä) Espanjassa liikkuminen 2016
« : 17.06.2016, 23:00:17 »
Moro. Mistä löytyy juna- ja bussiaikataulut englanniksi? Tarkoituksena liikkua Malaga +100 km säteellä.

- -

Tästä sivusta oli apua: https://www.busbud.com/blog/travelling-spain-bus-need-know/
ALSAn kautta löytyi aika hyvin: https://www.alsa.es/en/home
Busbudin haku: https://www.busbud.com/en

Junalla matkustamiseen vinkkejä:
http://www.seat61.com/Spain-trains.htm#Spain_by_train,_in_a_nutshell
https://www.ricksteves.com/travel-tips/transportation/trains/spain-rail-passes

Malagaan liittyvää: http://www.andalucia.com/cities/malaga/getting-around.htm (Mm. taksihinnat sivun alaosassa)

Lyhyemmillä väleillä bussit vaikuttaa junaa paremmalta vaihtoehdolta. Aika hurjia hintoja tuli alustavilla junahauilla.

5
Hei. Haeskelin vanhoja ketjuja, mutta valtaosa ketjuista tuntui keskittyvät tietyn osa-alueen hintatasoon ei niinkään koko reissun hintaan, joten aloitan uuden ketjun.

Suunnitelmissa olisi lokakuun alkupuolella lähteä pienelle (kaupunki) lomareissulle ja "karkuun" Suomen hintatsoa kuitenkin mahdollisimman mukavasti eläen.

Minne siis kannattaisi mennä? Itselläni on hatara käsitys, että etelä/itä eurooppa olisi edullista aluetta ruuan, ostosten ja hotellien suhteen, mutta kun erittäin edullisesti saattaa saada lentoja muualle missä taas vastaavati asuminen ja eläminen on paljon kalliimpaa niin yhtälö vaikeutuu.

Lomalta siis halutaan:

- edullinen kokonaishinta
- kaupunki kohde, ei tarvitse olla pääkaupunki
- Lähtö Suomesta joko Tampereelta tai Helsingistä (Näistä Tampere on vielä parempi ja ei se Turkukaan mahdoton ole ;) )
- matka-aika noin viikko
- ostosten teko keskittyisi lähinnä ruokailuun mutta myös edulliset vaatteet kiinnostavat.
- kokonais budjetti n. 500 euroa (mitä vähemmän sitä parempi...)
- majoituksen tason ei tarvi olla luxusta, mutta minimivaatimuksena olisi perussiisti oma huone omalla suihkulla. Joten hostelleista suurin osa karsiutuu pois.
- mitä paremmin maassa puhutaan/ymmärretään englantia sitä parempi
- ei viisumi hässäkkää, passi reppuun ja matkaan (tärkeää)

Olisi mukava jos löytäisin siis näihin kriteereihin sopivan kohteen, josta voisi tulla eräänlainen "vakkari" kohde jonne olisi helppoa, mukavaa ja edullista lähteä (vähän samaan tapaan kuin mitä ihmiset käyvät Tallinassa tällä hetkellä)

EDIT: lisätty / tarkennettu kuvausta...

6
Tyhmät kysymykset / 7 vai 8 yötä viikossa... :)
« : 11.08.2010, 19:37:37 »
Todellakin tyhmä kysymys... :) Hostellia varatessa törmäsin seuraavaan ongelmaan. Kun olen  varaamassa viikoksi hostellia niin varaanko 7 vai 8 yöksi? Saavun keskiviikkona ja lähden keskiviikkona. Viimeisenä päivänä näyttää olevan tiistai tilausta tehdessä 7 yöksi. Tarkoittaako se siis että tiistain ja keskiviikon välinen yö on varattu? Lentoni lähtee aikaisin keskiviikko aamuna. 7 yötähän tuossa on kun sormilla laskee :D

7
Haluaisin vielä eräänlaisen idioottivarmistuksen asialle :)

Varasin lennot Tampere-Gdansk-Tampere. Ja lentoajat ovat tässä muodossa:

- -

MENO:

Going Out - Tampere - Terminal 2 (TMP) >> Gdansk (GDN)
Wednesday, 01 Sep 10    Flight W6 354    Depart Tampere - Terminal 2 (TMP) at 08:40 and arrive in Gdansk (GDN) at 09:15

PALUU:

Wednesday, 08 Sep 10 Flight W6 353 Depart Gdansk (GDN) at 05:40 and arrive in Tampere - Terminal 2 (TMP) at 08:15

- -

Olenko oikeassa että lento lähtee 1.9 klo 8.40 Tampereelta SUOMEN aikaa ja on perillä Gdanskissa 9.15 PAIKALLISTA AIKAA. (Aikaeroa Puolan ja Suomen välillä -1h)

ja paluu lento lähtee Gdanskista 5.40 PAIKALLISTA aikaa ja on perillä Tampereella 8.15 SUOMEN aikaa.

Eli lennon kesto on tällöin reilu tunti per suunta.

Sivuja: [1]