Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - sehalone

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Australia ja Oseania / Cairns, Australia
« : 20.06.2006, 23:11:57 »
Tällä foorumilla löytyy jonkin verran Cairnsista, esim. sukeltamisesta koralliriutalle oma ketjunsa. Kannattaa tutustua ehdottomasti Dundernewsiin (www.dundernews.com), sieltä löytyy paljon paljon lisää.

Kannattaa mennä sukeltamaan/snorklaamaan suurelle valliriutalle... ehdottoman upea juttu! Suosittelen myös Cairnsin pohjoispuolta, esim.  Cape Tribulationia, upea luonto, käytiin Adventure Toursin yön yli reissulla ja suosittelen. Kuranda onvähän matkan päässä Cairnsissa, siellä pääsee gondolihissillä sademetsien yli Kurandan kylään. Kylässä ei ihmeemmin nähtävää, lähinnä markkinapaikka, jossa paljon abotavaraa myynnissä, ostettiin aidot didget sieltä. Cairnsissa on rannalla mukava uintilaguuni, kun rannassa ei pysty uimaan. Cairnsin pohjoispuolella oli uimarantoja.

Keskustassa oli yksi loistava ruokapaikka, mutta en muista nimeä mitenkään. Esplanaden kulmassa melkein, ihan ytimessä. Laitan nimen jos muistan :D

Cairns on oikein viihtyisä paikka, tosin aika paljon turisteja, mutta ilmasto on erittäin miellyttävä :D

42
Etelä-Amerikka / Kannattaako edes uneksia 1500e:llä?
« : 17.06.2006, 16:47:03 »
Selailin pari viikkoa sitten Condorin lentoja ja Kuubaan olisi päässyt Saksasta menopaluuna 400e, en muista ajankohtaa. Saksankielisten sivujen kautta saa paremmin selattua niiden tarjouksia.

43
Yleinen / Paikka johon on vielä joskus päästävä
« : 27.05.2006, 22:55:10 »
Näitähän riittää  :lol:  Tässä muutamia mitkä on mielessä päällimmäisinä...

- Peru (Machu Picchu)
- Manner-Espanjan kiertomatka
- Alaska
- Kuuba + Karibianmeren saaret
- Indonesia / Malesia (Borneo),  lähinnä luonto  kiinnostaa
- Kiinan kiertomatka, lähinnä maaseutu kiinnostaa
- Italian kaupungit
- Tibet / Himalaja
- Afrikkaan safarille
- Tyynenmeren saaret, Vanuatu, Uusi-Kaledonia, Samoa, jne.

Aijai... näihin paikkoihin kun pääsisi niin voisi keksiä uusia tavoitteita :D

44
Juhannukset menevät entistä kummallisemmaksi kun nyt on joutunut mökki ja festarijuhannusten lisäksi viettämään kaupunkijuhannuksiakin viime vuosina. Tällä kertaa juhannus lentokoneessa, juhannusaattoaamuna lähtö Kuala Lumpuriin... ei taida kokkoja näkyä sielläpäin :shock:

45
Lentomatkustus / Austrian Airlines
« : 27.05.2006, 21:55:33 »
Lainaus käyttäjältä: "Hypa"
Tuossa Wienissä käynnissä on vain yksi ongelma. Lähtö siis tammikuussa Thaimaahan, joten talvivaatteita ei ole matkassa. Voi tulla vähän vilu ulkona.

Kuulostaa jotenkin tutulta  :roll: Tultiin Australiasta helmikuussa ja Wienissä oli 12h stoppi. Oli hieman kylmä tallata wienin katuja nollassa asteessa räntäkelissä ja tuulessa ilman talvivaatteita... Oltiin 4h kaupungissa ja takaisin kentälle lämpimään kun ei sunnuntaina oikein mikään ollut auki. Mun mielestä Wienin kenttä ei ollut mitenkään erityisen viihtyisä viettää pitkää aikaa. Olen kuullut myös ei-niin-mukavia tarinoita, että Wienissä on vaihdettu konetta varvassandaalit jalassa talvella :D


Kokemukset Austrianista on ihan ok. Koneet hyvät ja palvelut ihan perustasoa. Omat näytöt ja leffoja ja musiikkia tarjolla, leffat ihan ok. Safkat ei olleet kovin hyvin hyviä, liharuoat vielä meni mutta kasvisruoat oli aika hatusta vedetty... ja unohtuikin aika usein.

46
Eipä oma nimikään meinaa oikein taipua ulkomailla, mm. tällaisia versioita on ollut kirjoitettuna kun on nimen esim. puhelimitse tavannut:
-temmu
-temu
-tenu
-pemmu
-peenul

Sukunime on sen verran pitkä että normaalisti kukaan ulkomaalainen luovuttaa kuultuaan nimen :D

47
Kiina / Hong Kong
« : 19.05.2006, 00:52:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Olav"
Miten on majoituksen laitan HK:ssa? Suositelkaa jotakin edullista hotellia, jolla hinta-laatu-suhde kohdallaan eli ilmastointi ja suht siisti. WC voi olla jaettu. Onko kokemuksta Chungking mansion alueesta? Onko ok paikka?


Oltiin yötä Wang Fat Hostellissa, Causeway Baylla. http://www.wangfathostel.com.hk/map_eng.php  . Sijainti oli hyvä, hostellikin ihan ok, huoneet siisteja kuten koko hostelli. Huoneet todella pieniä, mutta niin taitaa olla yleisestikin hongkongissa. Huoneessa oli ilmastointi ja oma kylppäri.

Kannattaa katsoa hinta useammasta paikasta, koska hostellista suoraan yritettiin antaa paljon korkeampaa hintaa kuin esim. hostelworldista. Oli hintansa väärti sijainti huomioonotettuna.

48
Australia ja Oseania / Sydney vai Melbourne
« : 06.05.2006, 12:31:51 »
Riippuen tietenkin mitä haet reissultasi kumpiko kaupungeista olisi miellyttävämpi...

Itselle jäi lyhyen vierailun perusteella (Sydney ~4pv ja Melbourne ~10pv) kuva että Sydney on parempi paikka, jos haluat päästä nähtävyyksiä katsomaan, tosin kaupunki on turistille melko kiireinen ja Melbourne parempi kaupunki, jos haluat ottaa vähän rennommin. Jos nähtävyyksiä haluat kiertää niin oma 4pv Sydneyssä oli ehdottomasti liian vähän aikaa ja Melbournen sisällä ei nähtävyyksiä kovin pitkäksi aikaa riitä vaikka onkin mukava kaupunki.  Itse valitsisin lyhyeksi matkaksi Sydneyn ja pitkäksi hengailuksi Melbournen... näillä rajallisilla tiedoilla kaupungeista :D

49
Lentomatkustus / Brasiliaan halvalla?
« : 05.05.2006, 21:30:45 »
Hello, Vastailin äsken toiseen topikkiin saman linkin, mutta käy tännekin yhtä hyvin :D   http://www.whichbudget.com/fi/ .  Halpalentoyhtiöillä näyttää pääsevän lähelle Recifeä ainakin Nataliin ja Fortalezaan. Air Madrid lentää Madridista/Barcelonasta Fortalezaan. Etelä-Amerikan hintoja kävin joskus katselemassa ko. lafkasta niin halvimmillaan sai 500eur menopaluu johonkin toiseen kohteeseen tosin. Suomesta suorien lentojen hinnoista ei tietoa.

50
Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta kannattaa tutustua tähän linkkiin: http://www.whichbudget.com/fi/   , sieltä näkee suoraan kaupunkikohtaisesti mihin/mistä lentoja (halpalentoja). Ko. palvelusta saat kaivettua jenkkien halpalentoyhtiötä. Netistä löytyy halpisyhtiöiden reittien etsintäpalveluita, mutta itse olen käyttänyt yleensä tätä.

Ainakin irlantilaisella AerLinguksella pääset New Yorkiin... Irlannista.

51
Lentomatkustus / Australiaan...
« : 11.04.2006, 09:17:30 »
Yksi vaihtoehto on lentää Aasiaan ja sitten Singaporesta paikallisella halpalentoyhtiöllä Tiger Airwaysille  Northern Territoryyn, Darwiniin. En muista tarkkaa summaa mitä maksaa, mutta hinnat oli todella edulliset. Taitaa olla ainoa halpis mikä lentää Aussien ja Aasian väliä.

Oma kokemus yhtiöstä toisella reitillä oli ihan positiivinen hintaan nähden. Koneet oli uusia, mutta lähtöselvitykset ym. aika erikoisia. Aikataulua oli muutettu pysyvästi kertomatta missään ja Singaporessa koko lentoa ei näkynyt infotauluilla missään vaiheessa, kysyäkään ei voinut kun ei ole yhteystietoja ja tiskillä ei henk.kuntaa kuin vähän ennen lähtöä. Itse lento-osa oli ok.

Euroopasta lippujen hankkiminen ei tule välttämättä edullisemmaksi, ainakin jotkut eurooppalaiset oli maksaneet lipuista huomattavasti enemmän ja omien hakujen perusteella Suomesta saa edulliset lennot ja vaivattomasti 1-2 vaihdolla.

Jos on vaihtoehtona Cathay Pacific ja Austrian, niin ota ehdottomasti Cathay Pacific, loistava palvelu, henk.kunta ja ruoat verrattuna Austrianiin.

52
Lentomatkustus / Lentokilometrisi ja reittikartta
« : 05.03.2006, 01:05:52 »
Yhteensä:       86847 km
Viimeiset 6kk:  48213 km
Lyhin:  MEL-HBA   616 km
Pisin:  SIN-VIE  9707 km
22 kenttää
30 lentoa (30 lentoa liikaa...)

Tää olikin hyvä laskuri, halusinkin tietää paljonko tuli viime reissulla lennettyä. En tiedä olenko vähemmistöä, mutta en tykkää lentämisestä ollenkaan... pakko vaan lentää kun se on halpaa ja nopeaa. Seur. 6kk aikana lentokilometrejä todnäk 50000km lisää eli lisää tuskaista lentomatkustamista tiedossa.

53
Australia ja Oseania / Uusi- Seelanti
« : 03.03.2006, 17:44:17 »
Ainakin itse matkaa suunnitellessa tykkään vertailla ja lukea muiden kokemuksia joten heitetään lyhyesti omat matkakokemukset uudestaseelannista.

Loistava paikka!! Aivan upeat maisemat ja luonto ylipäätään... kaupungit ei mitenkään ihmeellisiä vaikka ihmiset onkin mukavia. 1kk oli hieman lyhyt aika, mutta muutamalla järjestelyllä olisi pystynyt kiertämään kaikki huippupaikat. Kyllä eteläsaari oli enemmän omaan mieleen, vaikkakin pohjoissaari tuli hutaistua liian nopeasti.  Hostellit oli kaikki todella siistejä ja mukavia, paljon parempia kuin Ausseissa. Autoilu on todella vaivatonta ja helppoa ko. maaassa.

Christchurch - Mukava kaupunki, kannattaa mennä etenkin busker festivaalin aikaan, silloin riittää kaupungilla katseltavaa. Pari päivää ihan ok. Junamatka (TransAlpine) Greymouthiin oli komiat maisemat.

Franz Josef - Pariksi päivää max tekemistä. Käytiin jääkiipeilemässä, eikä edes ollut niin vaikeaa kuin luultiin, vaikkakin kädet oli turtana myöhemmin. Fox Glacier ajaa varmasti saman asian.

Queenstown - Jos rahaa riittää niin viikko menisi helposti. Paljon aktiviteetteja ja ravintoloita\baareja.

Te Anau  - Pieni kylä, jossa ei paljoa tekemistä. Voi käydä päiväretkellä Milford Soundissa tai käydä tallaamassa Kepler Trackin. Milford Sound oli todella upea. Doubtful Soundissa käyneet suosittelivat ehdottomasti sitä, mutta sinne on vain min. vuorokauden reissuja jotka maksavat enemmän. Milford Soundin risteilylle kannattaa mennä aamulla, koska on edullisempi ja saa olla isossa paatissa melkein itsekseen.

Dunedin - Mukava kaupunki. Lämpimät suositukset Elm Wildlife toursille... hyvä reissu pingviinejä ja hylkeitä jne. bongaamaan. Muutama päivä menee helposti. Siellä niemessä (en muista nimeä) on hienot maisemat ja esim. Sandfly beach upea paikka ja ei porukkaa. Speightsin panimokierros ja Cadburyn suklaatehdaskierros oli ihan ok, mutta ei mitenkään ihmeellistä.

Akaroa - Banksin peninsulalla on hienot maisemat ja Akaroa on idyllinen pieni ranskalainen kaupunki. Ei nähty delfiinejä kun käytiin merikajakoimassa. Todella paljon delfiinien kanssa uintiretkiä tms. Pari päivää max.

Kaikoura - Täällä ei oikeastaan ehditty kuin nukkua. Niemen kärkeen kun menee, niin siellä on lötköttelemässsä paljon hylkeitä.

Picton - Ei mitään ihmeitä täällä. Ihan mukavia rantoja kun ajeltiin pyörillä.

Marlborough Sounds - Oltiin Lochmara Lodgessa, todella rauhallinen paikka. Siellä voi käydä kajakoimassa ja vaeltamassa Queen Charlotte Trackin osia päiväseltäänkin. Veikeä "eko"majoituspaikka, kymmeniä riippumattoja ympäriinsä ja metsässä on puissa veistettyinä niitä maoripäitä.

Wellington - Tuulinen kaupunki, ihan ok, mutta ei pitkäksi aikaa. Te Papa -museo oli loistava ja siellä saisi menemään yhden kokonaisen päivän. Luontoaiheita ja maoreita jne.

Taupo - Uudenseelannin ja varmaankin maailman halvin tandem laskuvarjohyppy. Upea kokemus ja hinta 145nzd.

Rotorua - Näkemistä pidemmäksikin aikaa, Maoreita, kuumia lähteitä jne. Wai o tapu oli ok paikka, pari tuntia kävelyä ja erinäköisiä kuumiä lähteitä jne. Hells gaten kylpylä oli myös ok, siellä näki enemmän mudan kuplivan mutta alue oli pienempi kuin wai o tapu. Hells gaten rikkikylvyn jälkeen vaatteet haisevat vieläkin rikiltä.

Whitianga/Coromandel peninsula - Whitianga oli mukava pieni kaupunki, jossa ilmeisesti Aucklandilaiset lomailevat. Paljon rantaa ja kun ok keli niin mukava paikka. Hot Water Beach lähistöllä oli aika turistirysä, mutta lähistöllä Cathedral Cove oli upeannäköinen paikka.

Auckland - Ihan ok kaupunki, ei mitenkään ihmeellisesti jäänyt mieleen.

Paikkoja, mitä on kirjattuna ylös seuraavalle reissulle :D Doubtful Sound,  Abel Tasman NP, Tongariro NP, Mt Cook, Tekapo  ja muutaman lukuisista vaellusreiteistä voisi tallata kokonaan.

54
Australia ja Oseania / Uusi- Seelanti
« : 02.12.2005, 18:16:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Sanna80"
Ja vaeltaminen kyllä tosiaan kannattaa siellä, maisemat aika upeat jo ihan päivän reissuilla. Esim paradise Quuenstownin lähellä on aika hyvä paikka aloittaa.. ja niin, jos ei halua erottua joukosta, muista laittaa jalkaasi värikkäät pitkätkalsarit ja niiden päälle shortsit... :)

Kiitos vastauksista! Heh, unohtui Harald Hirmuiset suomeen :D  enkä ole Ossilassa etsinyt longjohneja :D    Christchurchista aloitetaan reissu, pitää tutkimista sieltä tai sitten täältä kun pitäisi muutenkin käydä etsimässä retkeilyvermeitä Tasmaniaa varten.  Pitää myös tutkia mahdollisesti hostelleja tms. jotka vuokraisivat retkeilyvarusteita. Ei kuitenkaan olla todnäk kovin pitkää telttailemassa, joten ei kannata kovin paljoa maksaa varusteista ja niistä pitää päästä kuitenkin sitten eroon.

Alkuperäinen matkasuunnitelma oli jotakuinkin samanlainen kuin Ellinalla alempana Christchurch - Dunedin - Te Anau - Milford Sound -  Greymouth - Christchurch - Picton - Wellington - Napier - Taupo -  Rotorua - Auckland , mutta matkaopasta selatessa on löytynyt jo niin paljon paikkoja missä olisi mukava käydä, joten suunnitelmaa muuttunee ja matka pitenee  :D jos aika antaa periksi (alunperin suunnitelma n. 3vko).

55
Australia ja Oseania / Uusi- Seelanti
« : 02.12.2005, 05:17:03 »
Ei mulla ole telttailua vastaan, mutta ongelmaksi muodostuisi, että pitäisi ostaa teltta ja makuupussit...  Onko jollakin kokemuksia minkä verran ko. vehkeet maksavat NZ:ssa?   Lueskelin eilen matkaoppaasta Eteläsaaren pohjoisosien kansallispuistoista ja alkoi jo polttelemaan vaeltaminen siellä(+muuallakin)...

56
Australia ja Oseania / Uusi- Seelanti
« : 27.11.2005, 14:44:37 »
Onko kellään kokemuksia New Zealand Travel Passista (www.travelpass.nz) ? Onko hommassa mitään sudenkuoppia tai muuta mitä kannattaisi huomioida?

Esimerkiksi 10 päivän passi (10 matkustuspäivää, ei tarvitse olla peräkkäisiä) sisältäisi  rajattomasti bussimatkustusta, yhden lauttamatkan ja kaksi pitkän matkan junamatkaa, hinta olisi 687NZD, halvempi versio ilman junamatkoja oli 572NZD. Tietysti voisi ottaa lyhemmän passin ja ottaa lyhyet, halvat välimatkat yksittäisinä matkoina erikseen ja välillä voisi ottaa sopivassa paikassa auton vuokralle. Reittiverkosto on ainakin tässä passissa laaja, pääsee mihin haluaa, joten kuulostaisi hyvälle, olisi mukava kuulla kokemuksia.

Entä onko Uuden-Seelannin matkaajilla tietoa mikä olisi edullisin majoitusvaihto, jos on julkisen liikenteen varassa (jätetään telttailu pois vaihtoehdoista)? Backpacker hostelleja ollaan ajateltu, mutta olisi myös mukava olla jonkin verran maaseuduilla, mutta ne farmstayt tms. mitä ollaan katsottu ovat olleet todella kalliita.

57
Australia ja Oseania / Liftaaminen Ausseissa
« : 16.11.2005, 16:30:05 »
Koko topikki oli ilmeisesti pelkkä provo... kuka viitsisi edes lähteä 200 eurolla toiselle puolelle maapalloa :?: Puolet summasta on mennyt ensimmäisen yön jälkeen.  Eikö olisi fiksumpaa odottaa edes pari kuukautta ja säästää hieman... selviäisit helpommalla kun ei tarvitsisi miettiä löytyykö liftikyytiä vai ei ja olisi siihen saakka kunnes löydät töitä majapaikka ja rahat kunnon ruokaan :?:

No jokainen tavallaan... on täällä ruoka halvempaa joten 2 satastasi riittää pidempään :lol:

Tässä infoa jos liftaat Queenslandissa:
Lainaus käyttäjältä: "transport.qld.gov.au"
Hitch-hiking
Hitch hiking from median strips, traffic islands, painted islands and the road shoulder has been banned. Hitch hiking from one of these areas attracts a fine of $A30, consistent with the existing fine for hitch hiking from a road.

58
Australia ja Oseania / Vanuatu / New Caledonia
« : 15.11.2005, 17:35:29 »
Onko kellään kokemuksia ko. maista? Nyt kun on Australiassa niin kannattaisi lähipaikkojakin koluta. Juuri hankittiin menoliput Uuteen-Seelantiin ja mietittiin olisi pitänyt palata toista kautta takaisin Ausseihin.  Esim.  Vanuatun, Uuden Kaledonian, Fijin tms. kautta. Vanuatussa ja Fidjissä olisi se etuna, että Virgin Blue lentää Ausseista sinne... Uuden-Seelannin ja ko. saarien välinen matka pitäisi lentää jollakin pienemmällä yhtiöllä. Toisessa ketjussa oli mielenkiintoista juttuja muista Tyynenmeren saarista, mutta Tongat, Cooksaaret jne. jää sen verran kauas että sieltä pitäisi sitten tulla takaisin Uuteen Seelantiin ja sitten Australiaan. Näissä Vanuatuissa tms. olisi se etuna , että siellä ei olisi niin paljoa turisteja kuin esim. Fijillä.

Eli siis oliko kenelläkään kokemuksia? Löytyykö hyvin majoituksia? Onko jotakin uniikkia nähtävää? Suositteletteko?

59
Kuulostaa pelottavalle tuo ihon märkiminen  :shock:   Pitänee ostaa joku sombrero niin pääsee vielä ausseista hengissä pois. Poltin nimittäin nenän yhtenä juhannuksena pahasti ja sen jälkeen se ei ole kestänyt juurikaan aurinko...

60
Kyselin YTHS:ltä rokotuksista akselilla Thaimaa  - Australia. Vastaus oli että nykyiset riittää hyvin (A & B hepatiitti   + Polio, jäykkäkouristus, kurkkumätä, jne. perusrokoituset). Riittää siinä tapauksessa jos ei ole sademetsiin tms. menossa  tai Thaimaassa maaseudulle pidemmäksi aikaa.  Ausseissa ei tarvitse muita rokotteita vaikka lähtisikin peltotöihin maaseudulle.  Jostakin oppaasta luin, että Ausseissa suositeltaisiin Cairnsin pohjoispuolisille alueilla joitakin extrarokotteita.

Ajattelin itse pärjäillä nykyisillä.

Sivuja: 1 2 [3] 4