Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Trampas

Sivuja: [1] 2
1
Aasia / Vs: Georgia
« : 05.04.2019, 12:49:37 »
Kruusian kaupunki reissu takana. Vaikka vuoristo reissu jäi tekemättä, ei jälkikäteen haitannut yhtään. Sopivan väljästi aikaa kerrankin, ilman suurempia suunnitelmia. Itselleni 3 päivää Tbilisissä riittää mainiosti. Vaivattomuuden takia metroa tuli käytettyä liikkumiseen, vaikka joka paikaan ei sillä pääsekkään. Kortti metroon kustanti 2 laria ja 50 tetriä per suunta hintaa. Näin alkukeväästä oli hyvä aika mennä kun ei kerjäläisiäkään vielä paljoakaan näkyvillä.
Ei juurikaan pahaa sanottavaa kaupungista, mukavia ihmisiä ja hyvää ruokaa. Kasvitieteellisessä puutarhassa kävelyyn menee reilusti aikaa. Isoa alue, hieman jo kukkia ja vihreää olikin näkyvissä ja todella rahassa sai kulkea.

2
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 23.09.2018, 08:49:34 »
Sansibar, Stonetown. Ei napannut kyllä yhtään. Kerjäläiset häiritsi liiaksi asti, osa roikkui kädessä ja piti työntää pois. Mun mieleen tunkkainen ja ahdas vanha kaupunki. Ruoka oli hyvää ja maisemat kun pääsi merelle tai rannikolle pois roskista ja ihmisistä. Oma moka reissulta: Sen virheen tein että otin majoituksen Stonetownin ihan ulkopuolelta, suosittelen sinne matkaavien ottavan majoituksen Stonetownista. Muslimit ei tykännyt valkoisesta, palvelu oli nihkeää, tympeää välillä kääntyi pää sivuun ja teeskenneltiin mykkää. Kerjäläisiä oli vieläkin enemmän. Harvoin on keskisormea mulle näytetty kadulla, kaupassa taikka taxissa mutta tuolla sitä näki. Väärä väri ja uskonto? Toki Sansibarin puolesta kaupungin ulkopuolelta löytyi jo mukavampaa ja asiallisempaa ihmistä. Rannat oli Michamvissa kyllä komeat.

3
Yleinen / Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 23.09.2018, 08:27:51 »
Tää on kyllä asia mitä tulee mietittyä monesti. Samaa mää mietin että Afrikasta se löytyy jos lämpöä talvella kaipaa kohtuu edullisesti Aasian maiden sijasta. Egyptissä en ole käynyt mutta Israelissa oli tammikuussa Eilatissa aurinkoisena päivänä+25 päivällä ja Tel Avissa n.+19.  Uskoisin että Egyptin puolella lämpöä myös on, etenkin etelässä. Helmi-Maaliskuussa viimeistään.  Tansania oli edullista mennä ja lämmintä oli. "Aina" lämpimät maat Afrikassa kohtuu lennoilla ja lentohinnoilla, Senegal, Tansania, Kenia, Etelä-Afrikka, Gambia(jos sattuu joku tarjous).
Toki Miamiin menee halvalla lentoja, sieltä pääsee aika edukkaasti eteenkin päin. E-Amerikan halvin lento Miamista talvella olis ollu Kolumbiaan. Kuubaan myös tietysti.

Ja tosiaan Amerikasta puheen olleen Mexico, Cancuniin pääsee kohtuulliseen hintaan ja on lämmintä. Bussilla halpa ja helppoa ajella vaikka sinne Belizeen. Tulumissa on edullista ja rauhallista yöpyä ja yksi parhaista hiekkarannoista.

4
Tansania / Vs: Tansania
« : 29.04.2018, 16:25:44 »
Kiitos vinkistä. Ton jos olis aijemmin kattonu niin olis taas saanu aivan erilisen kuvan reissuun. Kylä reissu Moshin vieressä oli kyllä reissun parhaimpia kokemuksia. Linkinkaltainen paripäivää kylässä olis ollut varmasti joka pennin arvoinen.

Matkasta lyhyesti, mantereella oli mukavampaa kuin saarella. Michamvissa oli hienoa rantaa, stonetown ja Zanzibar city ei niinkän mielyttänyt. Keli oli 2viikon ajan mielyttävä. Sateet/ukkoset oli yöllä, joten päivät oli auringon paistetta ja lämmintä.

5
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 12.04.2018, 12:25:04 »
Ei tosiaan ole mikään pila. Siellä on poliitikot kaikessa viisaudessaan taas kuunnelleet kansan maailmanparannustoiveita ja humanistinen suurvalta korjaa ilmastonlämpenemistä osaltaan.

Ihan samanlainen vero kuin muutkin. Maksuun se menee. Joku lentoyhtiö voi maksaa sen puolestasi, mutta enemmistö siirtänee sen heti asiakkaille. Lipun ehdoissa varmaan joku maininta, että verojen noustessa perivät nousseet verot sinulta. Tuskin perisivät sinulta, jos ei olisi ihan laillista ja ehtojen mukaista.

Näin vähän pelkäsinkin, silti tuo 01.04.2018 päivämäärä sai eka hymähdyksen aikaan ja hyppäsin viestin yli. Tarkistan viälä noista lipuista mitä sanotaan. Näin se ulkomuistista menis että hinnat voi nousta ja ostamalla liput hyväksyn sen. Ei vaan tullut mieleenkään että näin voi käydä, ja näin nopeesti. Ja tottakai tuntuu ärsyttävältä että ostin liput viimevuoden puolella ja nyt liki 5kk odottelun jälkeen mukaan tuleekin vero.

6
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 11.04.2018, 20:05:41 »
onko kukaan muu saanut tällästä "swedish aviation tax" viestiä? Tarttevat 400 kruunua joko nyt taikka kentälläkin voi maksaa. Astu voimaan 01.04.2018 lähtevistä lennoista Arlandan kentältä. Ei ihan perinteistä aprillipilaa kun tuli alkuviikosta toi viesti.

7
Tansania / Vs: Tansania
« : 17.03.2018, 12:09:25 »
Kiitos jopoopoppo vastauksesta!!
Jos ei muuta niin seuraavalla kerralla tietää miten Malawiin kannattaa matkustaa, jos Tansaniaan jää hinku tän reissun jälkeen. Jos ei niin sitten suoraan Malawiin. Koitin ynnäillä että miten toin sais kasattua, ei tuu onnistuu. Lentämällä ois ainoo vaihtoehto jos matkata kohteden välillä ja vaikka olis viikko lisää lomaa niin silti joutus lentämään, sen verta näyttää aikaa menevän matkamiseen.
Eli Moshi-Lushoto-Zansibar näyttää menevän toi reitti.

No nimenomaan just näin, että ensi kerralla sitten ajan kanssa. Kiireessä ei ole mitään järkeä lähteä seikkailemaan, koska Afrikkalaiseen kulttuuriin ei hätäily kuulu, yksi asia yhtenä päivänä. :)

Saako kysyä mihin matkasuunnittelussa päädyit?

Morjes. Meni pitkään tän vastaamisen kans, kun luulin jo keksiväni vastauksen. Tota reissu on tasan kuukauden päästä, tai silloin ollaan jo Dar Es Salaamissa ja en todellakaan tiedä. Vahva tunne: Darista lentäen Arushaan, täältä lentäen dariin josta sansibariin. TAi Darista lentäen arushaan ja bussilla lushoton kautta Tangaan jostaa lentäen Pemballe.

Tuota onko Pemban saari sen arvoinen että isomman saaren voi jättää väliin? Näytti että siellä on huomattavasti rauhallisempaa kuin Zansibarilla ja sen läheisyyksissä. Sadekaudella liiankin? majoitukset?

8
Tansania / Vs: Tansania
« : 08.02.2018, 13:24:45 »
Kiitos jopoopoppo vastauksesta!!
Jos ei muuta niin seuraavalla kerralla tietää miten Malawiin kannattaa matkustaa, jos Tansaniaan jää hinku tän reissun jälkeen. Jos ei niin sitten suoraan Malawiin. Koitin ynnäillä että miten toin sais kasattua, ei tuu onnistuu. Lentämällä ois ainoo vaihtoehto jos matkata kohteden välillä ja vaikka olis viikko lisää lomaa niin silti joutus lentämään, sen verta näyttää aikaa menevän matkamiseen.
Eli Moshi-Lushoto-Zansibar näyttää menevän toi reitti.

9
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 03.02.2018, 22:38:44 »
Hohoi! Täällä näkyy olevan monta varsinaista Filippiinien tuntijaa, joten lueskeltuani hieman tätä topiikkia, uskallan ehkä itsekin kysellä teiltä vinkkejä omalle tulevalle reissulleni.

Lennän Bangkokista Cebuun tammikuussa ja isäni joka on odottanut minua kyläilemään jo vuosien ajan, tulee tuolloin vastaan Cebuun ja yövytään yksi yö ensin Cebussa ja matkataan seuraavana päivänä yhtä matkaa Negrokselle San Carlos Cityn lähelle viidakkoon. En ehdi monen montaa yötä viettää Negroksella sillä kolmen päivän päästä ystäväni lentää Cebuun ja sen jälkeen meillä olisi 12 päivää aikaa Filippiineillä - aivan liian vähän siis, kun olen alkanut tutkailemaan mitä kaikkea tuolta oikein löytyykään. Kohdevaihtoehtoja kun on niin monia ja matkustus kohteiden välillä vie aina oman aikansa. Alunperin oltiin ajateltu, että ystäväni olisi tullut myös Negrokselle ja oltaisiin lähdetty Dumagueteen ja siellä ainakin snorklailemaan Apo Islandille ja katsastaman meren keskellä olevat hiekkasärkät. Ajateltiin kuitenkin, että on ehkä hieman kaukainen kohde etelässä ja lisäksi ulkoministeriö sekä isäni (joka tosin ei ole Filippiinien matkailuexpertti siitä huolimatta että onkin maassa vuosia asunut) tuntuu olevan sitä mieltä, että Mindanaon läheisyyteen matkatessa pitäisi käyttää harkintaa.

Siispä tuorein suunnitelma onkin se, että treffataan ystäväni kanssa Cebu Cityssä ja lähdetään siitä rivakasti pohjoiseen ja jostain otettaisiin paatti Bantayanille. Haluttaisiin mahduttaa joku hieno snorklausspotti reissuun joten jos noilta akseleilta on sellaista ehdottaa niin kuulisin mieluusti. Myös joku kiva pysähdys Cebun saaren pohjoisosassa olisi ehkä ihan kiva, niin ei ihan lennolta suoraan tarvitsisi kiiruhtaa Bantayanille asti. Saarikohteiden ennakkosuosikiksi valikoitui Bantayan, koska tarinoiden mukaan on kaunis ja rauhallinen kohde. Malapascua kiinnosti kyllä myös, mutta sen kohdalla arveluttaa, että mahtaako olla jo aivan liian "täysi" kohde. Filippiineiltä toivon jotain mukavaa snorklausreissua (tai muutamaa), kaunista luontoa ja rauhoittumista. Thaimaan kohteista ehdottomia suosikkejani on Koh Tao ja Prachuap Khiri Khan. Kaikenlaisia suosituksia otetaan avosylein vastaan!  :)

Filippiinit oli kyllä tähän asti parasta mitä itse olen Aasiassa nähnyt. Tykkäsin paikallisesta väestöstä, kielimuuria oli yllättävän vähän ja ei oiken kusetuksen makua ellei isompia kaupunkeja ota huomioon. Loistava reissu varmasti tulossa, pitäkään hauskaa.
Malapascua oli paljon rauhallisempi kuin Koh Tao. Muistaakseni puolenyön jälkeen ei paljoo vastaan tullut porukkaa, saarella toki oli muutama "talo" joissa jotain bileitä joskus oli illasta aamuun. Maihin pääsi muutaman kerran päivässä taikka rahalla ja "omalla" venellä koska vain. Mantereella oleva Maya on pikkuinen kylä, mutta sieltä saa hyvänkin yöpaikan mikäli Malapascuan tai Cebu cityn kyytiä ei oo tarjolla. Rauhallinen saari jossa suurin osa valkosista keskittyy sukeltamiseen. Toki tää oli 2011 joten on voinut muuttua ja paljon, samoin Koh Taokin..

10
Tansania / Vs: Tansania
« : 31.01.2018, 19:07:17 »
lisää kysyttävää.

Sukeltaminen kinnostaisi n.6 vuoden tauon jälkeen ja Malawia monasti täs kehuttu. Tuota mikä olis lentämisen ohella järkevä tapa mennä Malawiin? Englanniksi löytyy tietoa, mutta Suomen kielellä menee aina parhaiten jakeluun.

Meinasin jos eka viikon Tanzaniassa(sasibar tai moshi yms tai darin etelä rannikko) ja juna/bussi kyydillä Malawiin(n,24h/suunta?) ja lentäis takasin Darin kentälle josta lähtis kotiin. Näin kaikesti säästyisi Tanzanian viisumin uudelleen ostamiselta.
Lennoista sen verran että onko kentältä edullisempi kuin etukäteen ostettuna?

Terve! Tuosta Malawi-Tansania välin matkailusta muutamia vinkkejä viime keväältä. Menin bussilla Darista - Mzuzuun ja tulin takaisin junalla.  Välimatka on aika hidas. Junaa ei tähän kannata sotkea, jos haluat nopeammin perille. Eli suosisin mieluummin bussia. Junat ei kulje kuin kaksi kertaa viikossa ja sekin oli myöhässä kuusi tuntia, matkustusaika oli mbeya-dar välillä n. 23 tuntia. Mutta jos aikaa ja seikkailuhenkeä on, niin juna on ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Mbeyasta Malawin rajallekin on muistaakseni reilun tunnin matka henkilöautolla.

Bussiliput pitää hankkia bussiterminaalista Darista. En löytänyt itse ainakaan netistä, mistä sellaisen olisi saanut hankittua. Siellä on sitten taas ihan täysi show päällä, joten kärsivällisyyttä sinne. Malawin raja sulkeutuu muistaakseni klo 18, joten sen jälkeen yli ei pääse. Rajalla on ihan viihtyisä motelli jossa voi olla yötä ja jatkaa aamulla matkaa. Itse ostin bussilipun suoraan Malawin lähimpään isompaan kaupunkiin Mzuzuun. Erinäisten vaiheiden jälkeen pääsin sitten rajalta henkilöauton kyydissä sinne, jonka matkatoimisto järjesti. Kannattaa ottaa näistä selvää kunnolla siellä lipunoston yhteydessä, että pääset turvallisesti ja järkevästi perille. Bussilippu kannattaa ottaa pelkästään rajalle, yöpyä siellä ja hypätä minibussiin sitten rajalta aamulla. Viisumihan tuonne on aika kallis (75$). Ja rajalla ei käy muut kuin dollarit. Eli dolsuja mukaan.   

Bussimatka kesti Darista rajalle suurinpiirtein 14h. Malawissakin matkustaminen on hidasta. Mutta maisemat ovat aivan mahtavat. Mzuzusta pääsee sitten ympäri malawia bussilla tai minibusseilla.  Itse menin Nhkata bayhin, jonne pääsee nopeasti ja halvalla Mzuzusta tila-autolla. Taksia ei kannata sinne ottaa. Tila-autot höyläävät väliä tiheään ja maksoi euron tai pari. Sukellusta siellä ilmeisesti voi harrastaa, mutta siitä en sen kummemin mitään tiedä.

Kysele ihmeessä lisää jos voin olla avuksi. Sisäiseen matkusteluun on varattava aikaa, jos ei lentämistä halua harrastaa. Mutta bussi/juna -matkailu palkitsee upeilla maisemilla, erilaisilla eläimillä ja  mahtavilla ihmisillä.

Reissu lähenee ja vieläkin auki mitä ja minne sijoittuu. Tuosta Malawiin matkaamisesta tälläisiä käytännön vinkkejä kysyisin.
Ostit liput Darista bussi terminaalista, onko tämä siis "keskus" bussi asema? Pitikö liput käydä hakemassa paljonkin etukäteen, vai pääsitkö ns" suoraan rattailla" parin tunni odotuksella?

Mzuzu:sta minkälainen paikka tuo on yöpyä? Löytyykö majoitusta? Tai nähtävää kierreltävää? Mulla kokemukset pää asias Aasia-Karibia akselilla, lähinnä mietityttää kun ei Israelia lähempänä Afrikkaa ole tullut käytyä.

Tuo viisumi juttu yllätti. Mä luulin että Suomalainen ei tartte viisumia Malawiin? ainoastaan Tansaniaan.

Edelleen pohdita että meneekö loma Zansibar-Moshi välillä vai sitten Malawissa.. Darissa joutuu olemaan kaiketi yön taikka kaksi.

11
Tansania / Vs: Tansania
« : 01.12.2017, 13:35:31 »
lisää kysyttävää.

Sukeltaminen kinnostaisi n.6 vuoden tauon jälkeen ja Malawia monasti täs kehuttu. Tuota mikä olis lentämisen ohella järkevä tapa mennä Malawiin? Englanniksi löytyy tietoa, mutta Suomen kielellä menee aina parhaiten jakeluun.

Meinasin jos eka viikon Tanzaniassa(sasibar tai moshi yms tai darin etelä rannikko) ja juna/bussi kyydillä Malawiin(n,24h/suunta?) ja lentäis takasin Darin kentälle josta lähtis kotiin. Näin kaikesti säästyisi Tanzanian viisumin uudelleen ostamiselta.
Lennoista sen verran että onko kentältä edullisempi kuin etukäteen ostettuna?

12
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 27.11.2017, 23:16:17 »
Olen pohtinut mikä on halvin tapa päästä Suomesta arlandan lentokentälle`?
Arlanda Expressiä halvemmalla Tukholmasta pääsee käyttämällä Flygbussarnaa (20 euroa edestakaisin). Tällöin laivamatkoihin ja laivalla viihtymiseen jäisi budjettia 50 euroa (plus sen matkatavaran hinta...) edestakaisin
Jos oikein haluaa optimoida niin vielä halvemmalla pääsee käyttämällä matkakorttia (tosin tämä maksaa 20 kruunua ensimmäisellä kerralla) lähijunaan Märstan asemalle ja sieltä bussilla lentokentälle. Näin selviää alle kymmenellä eurolla suuntaansa vaikka matkakortin joutuisi ostamaan.

Muuten sitten senttejä optimoitaessa joutunee metsästämään tarjouksia Viking Linen laivalle, arkilähdöille Helsinki-Tukholma.

edit: Piti vielä tarkistaa mielenkiinnosta laivojen aikataulut ja ylivoimaisesti halvin vaikuttaa olevan arkiaamun lähtö Turusta Tukholmaan, alkaen 11€. Tietenkään aamulennoille tällä ei ehdi, mutta jos VR:n säästölipulla menisi Helsingistä Turkuun (8,90€), sieltä Tukholmaan (11€) ja aiemmin mainitulla yhteydellä kentälle (n. 10€) niin 30€ selviäisi. Tämä onnistuu aikataulujenkin puolesta, lähtö klo 5.17 Helsingistä, perillä Arlandassa joskus klo 20 jälkeen, mutta vaatinee juoksun Viking Linen terminaalista Slussenille.

Mahtavaa! Kiitos molemmille, Zambba ja pfr. Tän laita tarkaan muistiin ku voi olla että rinkan otan mukaan. Heh tarkoitus oli jättää kotiin mutta ku ei maksanu mitään. Oletin ettei myöskään ruumatavara paljoa voi maksaa välillä Hki-Tukholma tai ehkä ilmainen, no ei ollu. Ilman tavaroita ei tartteis kikkailla, lento lähtee vasta 2200 maissa mutta paluu onkin jo 0640 eikä taida keritä enään 0800 laivaan, 0830 lähtis kone Suomeen.

Matkakortti vois olla aika kova. Etenkin jos jatkossa lähtee tai matkustaa Ruottiin.

13
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 26.11.2017, 16:37:53 »
Olen pohtinut mikä on halvin tapa päästä Suomesta arlandan lentokentälle`? Lentoja menee edullisesti ja nopsaan Helsingistä, ruumaan menevä rinkka vaan nostaa lipun hintaa, Finnair ja Sassilla liki tuplaantuu lipun hinta. Laivalla matka taittus edullisesti, mutta paikanpäällä junakyydin jälkeen rahaa palo liki samanverran ja aikaa reilusti enemmän. Tietty jos haluaa olla päivän  tukkisaaressa ja muistella 90-luvun kesäeissuja :) niin sitten asia on aivan eri.

14
Tansania / Vs: Tansania
« : 26.11.2017, 08:23:47 »
Muutamia kysymyksiä, koitan keksiä hiukan ennakkoon minne mennään ja mitä tehrään. Dariin on lennot ja 2viikkoa aikaa olla. Sansibar ja Pemba  tuntus olevan helpoin tapa päästä rannalle löhöilemään. Rannikkoa kattelin ja kysynkin onko nämä paikat tuttuja ja käymisen arvoisia? Löytyykö huhtikuussa majoitusta?: Kilwa masoko ja Mtwara? Pohjoisesta taas Pangani kiinostais. Rannalla olemisen lisäksi safarit kiinnostaa paljon, ajattelin Mikumia ajan rajallisuuden vuoksi. Kannattaako Morogorossa majoittua ja hankkia sieltä safaria vai tehdä etukäteen vaikka kotoa käsin? Morogoron mapsin mukaan menee raiteet mutta uutisista ei löytynyt muuta kuin kuvia että rataa tehdään ja vielä kesken. Onko täällä kukaan tietoinen oliko sinne kiskoja tai henkilöliikennettä? Serengetiä kehutaan ja varmasti syystä,  kartalta katottuna matka vaan on todella pitkä ja siellä suunnalla on liikaa mielenkiintoista katottavaa ja koettava mm. Kikuletwan metäslampi.

15
Afrikka / Vs: Afrikassa hyvä rantalomakohde?
« : 23.11.2017, 23:08:21 »
Valinta osui huhtikuulle ja Tansaniaan. Jatkan kyselyäni maan omassa ketjussa jos ja kun niitä tulee.

16
Afrikka / Vs: Afrikassa hyvä rantalomakohde?
« : 20.11.2017, 22:52:39 »
Keniassa oleva Watamu ja Malidi vaikutti erittäin hyvältä kuvien perusteella. Tansaniasta näyttäs parhaalta Sansibar ja Pemban rannat. Toki näähän ny selviää sitte paikanpäällä. En oo vieläkään päättänyt, liikaa vaihtoehtoja ihan Afrikassakin kun noi Durbanin rannat tulis miltei saman hitaiseksi Johannesburgin kautta mitä vaikka Nairobista Maildiin. Casablancan kautta Dakariin oli kans aika sopivan hintaista, tosin vajaa 2 viikkoa voi olla lyhkänen mennä eka Dakariin ja sieltä UsvaAuerin mainitsemaan eteläpäähän.

17
Afrikka / Vs: Afrikassa hyvä rantalomakohde?
« : 07.11.2017, 23:32:37 »
Samojen kysymysten äärellä mää kans mietiskelen.
Afrikkaan ja rannalle? Tarkoitus olis huhtikuussa lähtee. Vaihtoehtona on sitten Aasian tai E-Amerikan mannerta, mutta hintojen puolesta Senegal, Kenia, Tansania ja E-Afrikka nousee viivalle.  Onko Tansaaniassa ne parhaat rannat Zansiparilla vai käykö rantalomailuun Dar es salaamin rannat? Vaihtoehtoja niin paljon ja jotenkin pitäs saada karsittua, sopivasti ku olis rahaa ja aikaa nii kävis kaikissa.

18
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 21.01.2017, 11:36:36 »
Rristo:lle kiitos tiedosta jälkikäteenkin, ei käyty ku rajalla rajalla kääntymässä. Aika ei olisi kyllä riittänyt vierailuihin, kyllä se 10-14pv vaatis.
Meillä oli lennot Tel aviviin ja sieltä bussilla etelään. Sisämaalentoja olis ollu halvalla n.22€/henkilö, ei vaan sattunu kohdalle.

Bussimatka Tel avivista Eilattiin 17€/henkilö. Kentältä lähteminen meni Sunnuntainpuolelle joten odoteltiin ensimmäistä junaa (05:30) Ha-haganaan josta 5min kävely matka Tel Avivin bussiasemalle (CBS). Tää olikin mielenkiintoinen rakennus. Iso ja autio, kuitenki samalla täysi ja eläväinen. Ennakointi kannatti ja saatiin kyyti kuten pitikin. Toi Tel aviv- Eilat vuoro on sellainen joka pitää varata etukänteen ainakin sunnuntain aamun ensimmäinen. Johtuen työmatka liikenteestä yms. Varaaminen netistä hebreaksi(http://www.egged.co.il/Article-809,1423-Tickets-to-Eilat.aspx) tai puhelimella. Soitto paripäivää ennen lähtöä ja liput oli tulostettavissa EGGEd yhtiön lippuautomaateista. Asemalta saa tottakai ostettua lippuja, mutta todennäköistä on että joutuu odottamaan muutaman tunnin omaa bussiansa. Lähtevät bussit, automaatit ja lippuluukut löytyvät kaikki aseman 6 kerroksesta.

Eilat kun on pienipaikka, niin kävellen ja pyörällä pääsi mukavasti. Vuokrapyöriä löytyi Suset inn hotelli/hostelli:sta. On vastapäätä Sea Princes motellia lähellä bussiasemaa. Bussiaseman yläpuolelta ympyrän vierestä löytyy hyvä pikaruokapaikka, palvelu oli erinomaista.  Paikalliset suosi erittäin laajasti sähköpyöriä. Kuten edellä moni sanonut niin hotelli alueella kallista ja muualla hieman halvempaa. Lähellä majapaikkaamme Soho hotellia löytyi ruoka ja kahvipaikkoja. Täältä Rriston mainitsemaan kasvipuistoon oli matkaa n. 5min pyörällä, ehkä vähemmänkin.

19
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Belize
« : 10.12.2016, 19:37:45 »
Yllättävän vähän on tekstiä Belizestä. Itse en ollut kovinkaan pitkään ja pääasiassa samalla nurkalla. Silti mielestäni mielenkiintoinen maa. Kuten jo sanottu paikalliset tuppautuvat seuraan ja kyselevät sekä kertovan itsestään tai koittavat pummata rahaa. Hintataso onkin hiukan kovempi kuin Mexicion puolella. Rommi halpaa  ja vesi kallista. Ei kuitenkaan tyyristä elää ja olla. Belizee on vaivatonta matkustaa Mexicosta Chetumalin kaupungista. Torilta bussiin ja n.1h päästä oletkin jo Corozalissa. Kyseessä on pieni kylä, hiljainen ja turvallinen. Ruokapaikkoja löytykin pari kappaletta joista sai mm. hummeria. Tuntui kyllä kiinalainen pikaruoka olevan paremmin edustettuna ja maistuvan paikallisille.  Corozalista oli paikallisena nähtävyytenä pyramidejä, paikallisten mukaa kyseessä oli Maya inkkarien päämaja.... Isommat pyramidit lähistöltä löytyy Lamanai riveriltä jonne pääse Corozalista  Orange Walkiin menevällä bussilla. Lähde retkelle jo aamulla, klo10-11 menee viimeinen vene kyyti. Takaisin lähtöpisteessä olet klo 15 aikaan. Corozalin kylän vastapäätä (Cerros)olevalta niemenkärjestä löytyy  myös rauniota.  Samaiselle kärjelle, mutta vastapuolelle rakennetaan ja on jo tehtykin vuosien ajan luxus mökki / lomaaluetta, edelleen rakenteilla, tämä paikka tuli tarkastettua uimareissun yhteydessä. Majapaikkoija Corozalista löytyy myös useampi pikku "hotelli".

20
Lähi-itä / Vs: Israel
« : 10.12.2016, 16:01:30 »
Moro

Onko Israelista mahdollista matkustaa päiväksi naapuriin Egyptiin tai Jordaniaan ja päästä vielä illalla takaisin? Olen ymmärtänyt että maksua vastaan maihin pääsee, mutta vaatiiko viisumia tms,. vaikka  olisi n. puolipäivää? En ole ajatellut mitään kiertomatkoja/reissuja, vaan hiukan lenailla ja käppäillä Aqabassa ja mahdollisesti Tabassa. Eilatissa olisi tarkoitus viikko olla ja lyhyestä reissusta johtuen ei aika riitä pitkiin käynteihin tai Israelin kiertämiseen.

Sivuja: [1] 2