Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eh3571

Sivuja: [1]
1
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 12.10.2016, 17:59:44 »
Kattelin tuossa OP Pohjolan matkavakuutusta, ja huomasin, ettei kyseinen vakuutus kata vaellusta asumattomille seuduille (viidakkoon, vuorille, aavikkoon jne). Itellä reissatessa tulee nimenomaan tehtyä paljon päivätrekkejä, snorklailtua, sekä koettua muita normaaleja aktiviteetteja, joita vakuutusyhtiöt eivät selvästikään tykkää korvata. Tarkoitus olis lisäks lähteä Nepalin suuntaan vaeltamaan kuukaudeks.

Iski myös silmään, ettei OP Pohjolan kriisiturva kata kuin about 5000 euron evakuointikulut.

Osaattekos sanoa, mihin päin kannattaisi lähteä kääntämään katsetta, jos haluais jatkuvan matkavakuutuksen, josta olis oikeestikin hyötyä ongelmia kohdatessa? Vai onko syytä lähteä pyytämään tarjousta näiltä perusfirmoilta siten, että esimerkiksi se vaellus, käpyttely ja matkailu kaupunkialueiden ulkopuolella sisältyisi vakuutukseen.

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Luottokortin hyödyt
« : 08.08.2016, 15:18:23 »
Sattuipa silmääni Suomeen saapuneen Bank Norwegianin luottokorttimainos. Onkos pallontallaajilla kokemusta kyseisestä kortista, tai osaatteko suositella mitään vuosimaksutonta luottokorttia, joka olisi hyvä kakkoskortti matkoille? Googlailuilla selvisi lähinnä, että ongelmana lähinnä heikko toimivuus ainakin Suomessa ja Euroopassa. Saakohan kortilla siis siinä tapauksessa mitään ulos automaatista vaikkapa Aasiassa tai Lähi-Idässä?

Bank Norwegianin kortti houkuttelisi lähinnä vuosimaksuttomuuden ja lisäkuluttomien nostojen vuoksi, eikä korttiin sisältyvästä matka- ja matkatavaravakuutuksesta haittaakaan luultavasti olisi. Matkailen nykyisin pelkällä Nordean Mastercard-yhdistelmäkortilla, joka veloittaa sen pari euroa + 2,5 % per nosto (3 % jos eurosta poikkeava valuutta), ja olen ajatellut, että olisi hyvä olla varakortti mukana, jos toisen imaisee ATM, rosvo tms. Ei myöskään haittaisi, jos eteen sattuisi kortti, jolla saisi matkoilla nostettua kuluitta (jos sellaisia on olemassakaan).

3
Yleinen / Vs: mihin kesäkuussa?
« : 18.04.2015, 14:18:05 »
Kiitoksia vinkeistä pahakyy ja illusia.
Koska viimeiset viitisen isoa reissua olen heittänyt nimenomaan Euroopassa ja USA:ssa, ja asustelen nykyisin eteläisessä Saksassa, tuntuu veri vetävän tällä kertaa hieman alkeellisempiin oloihin. Balkan on toki pitkälti käymättä, ja sinne onkin ollut tarkoitus moneen kertaan lähteä, mutta aina löytynyt jotain hieman houkuttelevampaa. Kiitos, illusia, mielenkiintoisesta blogista! Balkanista tulikin kertaheitolla hyvä plan B siltä varalta, että nykyinen aikataulu ja suunnitelma muuttuvat kriittisesti.

Afrikasta tosissaankin löytyy loputtomasti kohteita, mutta oma mielikuva vastaa täysin pahakyyn vastaavaa, mikä taasen hieman syö innostusta matkustamisesta muuten niin houkuttelevaan maanosaan. Viime päivät olen viettänyt Filippiineihin perehtyen, ja maa vaikuttaa näillä näkymin juuri sellaiselta, mitä kaipaisisin. Mitään lopullista päätöstä en kuitenkaan ole vielä tehnyt.

4
Yleinen / Vs: mihin kesäkuussa?
« : 17.04.2015, 03:48:03 »
Hieman samanhenkinen ongelma olisi allekirjoittaneella, joten voisin lainata tätä ketjua: Mieli tekisi lähteä noin kuukaudeksi (todennäköisesti 4 viikkoa, tarvittaessa max 8 viikkoa) reissaamaan, mutta matkakohteen valinta aiheuttaa päänvaivaa. Pääkriteerit ovat:
- Edullinen!
- Mahdollisuus monipuolisiin aktiviteetteihin  (trekking, scrambling, sukellus, snorklaus, halvat retket, monipuolinen ja kaunis luonto sekä eläimistö jne. Mahdollisesti skootterin vuokraaminen ja ajeleminen ympäriinsä houkuttelisi )
- Mahdollisuus reppureissaamiseen (hyvät, helpot ja edulliset mahdollisuudet siirtyä paikasta toiseen paikallisten suosimilla kulkuvälineillä)
- Turvallinen ja helppo (Pakistanit ja Hondurasit yms nähneenä mieli tekisi nyt kohteeseen, jossa ei tarvitsisi olla erityisemmin huolissaan omasta hyvinvoinnista)
- Ei erityistä tarvetta bilettämiselle, ja olisi toki plussaa, jos hostelleissa yleisesti väki olisi enemmän kiinnostunut pilvenpolton sijaan aktiviteeteista
- Itselleni uusi kohde
- Näillä näkymin matkustelen yksin
- Yleensä en viihdy kauaakaan paikallaan, joten hyvät siirtymismahdollisuudet ovat suotavia

Tällä hetkellä mielenkiinto on kohdistunnut erityisesti Filippiineihin, mutta mietityttää, onko liikkuminen saarelta toiselle tyyristä, ja mikä hintataso noin yleisesti on verrattuna muuhun Kaakkois-Aasiaan. Ilmeisesti paikalla on low-seasoni sadekauden vuoksi. Onko kokemusta onko tällä merkittävää vaikutusta? Thaimaassa asuneena hieman arvelluttaa, että hintataso (mopovuokrat, veneily saarelta toiselle, bussit yms) on yllättävänkin tyyris. Pitääkö tämä paikkansa? Toisina kohteina olen toistaiseksi harkinnut Etelä-Amerikkaa, Afrikkaa sekä Indonesiaa (josta itselleni entuudestaan tuttuja ovat Bali sekä Gili, joista en mitenkään erityisemmin pitänyt). Etelä-Amerikan turnee kuitenkin epäilyttää etenkin pitkien välimatkojen, heikon espanjan sekä paikasta riippuen kohtalaisen tyyriin hintatason vuoksi. Afrikka lienee myöskin kohtuu haastava paikka reppureissaajalle, eikä ilmeisesti ole mitenkään halpa kohde, mitä tulee bussimatkoihin, safareihin yms.

Itselleni toistaiseksi mieluisin kohde on ollut Thaimaa halvan hintatason, matkustamisen helppouden (kiitos turismin), monipuolisen luonnon (pohjoinen vs etelä), sekä monipuolisten aktiviteettien vuoksi, ja toivoisin löytäväni jotain hieman vastaavaa. Kyseistä kohdetta suosittelisinkin veeveelle. Thaimaahan on helppo suunnitella omannäköinen matka Phuketin pakettilomista hieman hiljaisempiin reppureissauskohteisiin.

5
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Coast to coast road trip
« : 13.04.2014, 01:12:24 »
Tulevana kesänä (elokuun puoliväli - syyskuun loppu) olisi suunnitelmissa lähteä noin 5 viikoksi coast to coast -matkalle jenkkeihin 2 henkilön voimin. Tavoitteena olisi nähdä ja kokea niin paljon kuin vain aika antaa myöten. Toisaalta olen kuitenkin äärimmäisen pihiä sorttia, ja mietin kaikissa kuluissa aina vaihtoehtoiskustannuksia ja säästämistä.
Koska nähtävää ja koettavaa on enemmän kuin budjetti ja aikataulu antavat myöten, heräsi muutama kysymys:

Kuinka suuri osa reissun ilosta muodostui autossa istumisesta ja maisemien vaihtumisesta?
Auton vuokraaminen ja bensat vaikuttavat aiheuttavan kohtalaisen suuren loven matkakassaan. Tähän vielä päälle kulut auton palautuksesta muualle kuin lähtöpaikkaan, parkkimaksut kaupungeissa yms.  Lisäksi, koska ikää itselläni on matkantekohetkellä juuri pari kuukautta alle 25, on vaihtoehtona joko maksaa kalliita päivälisiä tai puhua kauniimpi osapuoli ratin taakse koko matkalle. Tämän vuoksi olenkin miettinyt, tulisiko sekä edullisemmaksi, ajallisesti kannattavammaksi että kokemusten puolesta rikkaammaksi, jos matkaamisen toteuttaisi joko:

a) julkisilla (Megabus) itärannikolla -> auton vuokraus muutamiksi päiväksi Floridan kiertelyyn (vai onnistuisiko myös Miami - Kennedy Space Center ja vastaavat välit myös julkisilla?) -> lento länsirannikolle (katoin, että 110 eurolla pääsee rannikolta rannikolle) -> auton vuokraus loppuajaksi ja rundin heittäminen länsirannikolla, Las Vegasissa ja alueen national parkeissa.

b) muuten sama, mutta rannikolta rannikolle mentäisiinkin julkisilla (halvoilla busseilla). Kattelin, että esim. New York - Chicago vie 16 h (15.00-06.00) ja maksaa 15 dollaria. Tällaisissa ratkaisuissa menettäisi siis aina puolikkaan matkustuspäivän, mutta säästäisi toisaalta yöpymis- ja matkustuskuluissa. Toisaalta niitä maisemia näkisi sieltä bussinkin ikkunasta. Käytännössähän autolla harvoin kuitenkaan tulee keskellä motaria pysähdeltyä, joten se oman auton luoma vapaus ei välttämättä olisi ehdoton ainakaan useimmilla pidemmillä etapeilla.

Millaisia mielipiteitä vaihtoehtoisista road tripeistä? Oliko reissun heittäneiden mielestä autossa istuminen ja joustavuus reissun parasta antia siinä missä Yosemitet, Grand Canyonit ja muut ihmetykset? Suomenkielisillä palstoilla on yllättävän vähän keskustelua tällaisista ratkaisuista, enkä ole ainuttakaan blogiakaan aiheesta löytänyt. Lontooksi tiedon liiallinen määrä taas on aiheuttanut infoähkyn, mikä vie iloa reissun suunnittelulta. Sattuuko jollain olemaan tiedossa hyvää blogia, sivustoa tai keskustelua (englanniksi/suomeksi), jossa matka on heitetty juurikin vaihtoehtoisin tavoin?

Mitä olen must see -nähtävyyksiä ja kokemuksia koittanut katsella, niin 95 % vaikuttaa sijoittuvan itään tai länteen. Vaikka jenkkien (jopa Texasin) läpi ajaminen kiinnostaisi ihan vaan sikäläisen kulttuurin tähden, pahoin pelkään, että loppujen lopuksi valtaosa ajasta menee auton ratin takana, eikä matkasta saisi sen enempää irti kuin bussin kyydissä matkatessa. Tällaisen kuvan oon saanut myös monista blogeista.

(Edit. Mainittakoon, että kertaalleen olen 10 000 km lenkin Aasian suunnalla autolla heittänyt, ja kyllä se yleinen ajofiilistely jäi parhaimpana osana reissusta mieleen. Toisaalta olen pitänyt myös valtavasti Kiinassa 19 h matkojen junailemisesta seisomapaikalla käytännössä ilmaiseksi).

6
Junamatkustus / Vs: Reilaus noviiseille 2013
« : 09.05.2013, 21:09:16 »
Aloituspostauksen aiheeseen liittyen:
Matkustan kesäkuun loppupuolella kauniimman osapuolen kanssa Rooma-Florence-Venetsia-välin. Tästä jatkan itsekseni heinäkuuksi Slovenian Ljubljanaan. Heinäkuun aikana tulen todennäköisesti pyörähtämään pikaisesti myös Kroatiassa. Heinä-elokuun vaihteessa nappaan bussin Unkarin Budapestiin (Formulat), ja tästä reittiä x pitäisi viikossa päästä Müncheniin, jossa meneekin sitten elokuu.

Koska oma aikatauluni antaisi myöten lähteä reissuun jo viikkoa ennen Roomaa, olen pyrkinyt suunnittelemaan fiksun oloista ja halpaa tapaa junailla Euroopassa viikon verran siten, että päätepysäkkinä olisi tuo Rooma. Alun perin ajattelin, että lentäisin Lontooseen, jossa viettäisin pari päivää, siitä Pariisiin pariksi päiväksi, ja siitä sitten junassa istuskellen Roomaan. Foorumia lueskelleena vaikuttaa kuitenkin siltä, että parin sadan euron 5/10-päivän reililipun lisäksi Lontoo-Pariisi -etappi aiheuttaisi melkoisesti lisäkustannuksia, kuten aiheuttaisi myös Ranskan läpi matkaaminen, sekä myös mahdollinen Alppien läpi junailu. Ajatuksena olisi matkata mahdollisimman paljon yöjunilla. Osaatteko yhtään arvioida, paljonko nuo lisämaksut tulisivat tuolla etapilla olemaan? Onko yöjunissa minkään sortin lisämaksuttomia perusistumapaikkoja matkustajille, tai mitä luokkaa halvimpien yöjunien lisämaksut ovat esimerkiksi Ranskassa? Onko tuossa reitissä muutenkaan mitään järkeä, vai olisiko ajatuksia vaihtoehtoisesta reitistä? Junassa istuskelua en pistä yhtään pahitteeksi.

Eniten Euroopassa kiinnostaisi nähdä nimenomaan Lontoon, Pariisin ja Rooman nähtävyydet ja tunnetuimmat museot. Päiväkäynti Nizzassa tai Monacossa ei myöskään olisi pahitteeksi. Enkä toisaalta haluaisi kuluttaa aikaa eteläisen Saksan, Italian, Slovenian tai Budapestin ympäristössä, kun ne seudut tulevat muutenkin tutuksi reissun loppupuolella. Viikko taas ei tietenkään riitä millään paukuttamaan koko Itä-Euroopan läpi. Yksi houkutteleva vaihtoehto olisi ollut matkata Ateenasta vesiteitse Italiaan, mutta lennot Ateenaan ovat härskin hintaisia juuri tuolloin kesäkuun puolivälissä.

Toisena asiana tiedustelisin, kannattaako Rooma-Florence-Venetsia-välille ostaa jo nyt tässä vaiheessa liput, kun kerran tiedän tarkan aikataulun, vai ovatko liput samaa hintaluokkaa, jos ostamisen jättää paikan päälle Italiaan?7
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 05.05.2013, 18:01:39 »
Iskipä mielenkiintoinen huomio, kun katselin lentoja. Momondon kautta löysin halvimmat (yhdensuuntaiset) lennot Venetsiasta Turkuun; AirBalticilla 120 euroa. Momondo antoi tämän hinnan opodo.it:n sivujen kautta. AirBalticin sivujen kautta lennon hinta on noussut 180 euroon. Mielenkiintoisinta tässä kuitenkin oli, että kun Opodon sivujen alalaidasta vaihtoi kielen suomeksi, ja haki opodo.fin kautta samaista lentoa, oli hinta noussut sinne 180 euroon.
Osaatteko siis sanoa, voiko tosissaan olla niin, että Opodon kaltaisella kansainvälisellä sivustolla lentoja tarjotaan eri hintaan eri kielisillä sivustoilla (= "eri maalaisille ihmisille")? Voinko siis napata tuosta tuon 120 euron lennon google-translatea hyödyntäen? Onko muille tullut ikinä vastaavaa vastaan? PS. Lennon hinta ei noussut hakuni myötä, vaan saan italialaiselta sivustolta tämän edullisemman hinnan, kun hain lentoa uudestaan.

8
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 03.04.2013, 22:38:49 »
Tuollaisessa ei tarvitse ottaa yhden suunnan lentoja, vaan voi varata ns. open jaw matkan. Usein varaussaittina, se on nimellä multi-city. Kokeilin ITA Matrixilla ( http://matrix.itasoftware.com ) ja sain esimerkiksi tällaisen vaihtoehdon. Tuon kautta ei voi suoraan varata, mutta onnistunee matkatoimiston tai lentoyhtiön (tässä tapauksessa Finnair) kautta. Samaan hintaan löytyy muitakin päiviä, nuo ovat vain esimerkkejä. Tuskin tuosta halvemmaksi pääset ainakaan noin kätevillä yhteyksillä.

Helsinki (HEL) to New York (JFK) - Fri, Aug 16   
   Finnair 5   Dep: 2:10PM   Arr: 3:50PM   8h 40m   Airbus A330    Economy (Q)      
 
 
San Francisco (SFO) to Helsinki (HEL) - Wed, Sep 18   
    San Francisco (SFO) to New York (JFK) - Wed, Sep 18
American 24   Dep: 7:10AM   Arr: 3:50PM   5h 40m   Boeing 767    Economy (N)      
Layover in JFK       1h 50m   
 
    New York (JFK) to Helsinki (HEL) - Wed, Sep 18
Finnair 6   Dep: 5:40PM   Arr: 8:50AM   8h 10m   Airbus A330    Economy (R)      
Thu, Sep 19      
Cost per passenger (including taxes & fees)   €713.20   
Total cost for 1 passenger   €713.20

Kiitoksia tästä! Johan helpottui homma melkoisesti.

Kesällä olisi edessä myös kuukauden reissu Etelä-Korean suuntaan, Souliin. Viime talvena tuli harkittua tuolle suunnalle lähtemistä ihan sen vuoksi, että lippuja näytti löytyvän joka suunnasta lyhyelläkin varoitusajalla alta 500 euron. Nyt kuitenkin yllätyin melkoisesti (vaikka kesä-heinäkuu olisikin sesonkia), ettei lippuja löydy millään edes alta 800 euron.

Onkos kenelläkään kokemuksia / tietoa, mistä suunnalta kannattaisi katsella lippuja Souliin, ja onko keväällä tulossa tarjouksia, jotka olisivat voimassa tuohon ajankohtaan? Hulluja päiviä toki odottelen, ja Lufthansalta on uutiskirje tilauksessa. Heikolta kuitenkin näyttää...
Kertokaa myös ihmeessä, jos on tietoa/kokemusta, onnistuisiko esimerkiksi jonkin sortin kikkailu lentäen Japaniin + laivalla/lentäen sieltä Koreaan? Moiset seikkailemiset ja lentokentillä yöpymiset ei mieltä paina, jos sillä muutamia satasia säästäisi, tai kokemisen arvoisia kokemuksia saisi.

9
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 14.03.2013, 13:40:33 »
Tarkoituksena olisi lähteä reilaamaan Yhdysvaltoihin elokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin. Matkan toinen päätepiste olisi New Yorkissa ja toinen Californian suunnalla (optimaalisin olisi San Francisco). Koska USA on itselleni täysin tuntematonta maaperää lentojen osalta, tiedustelisinkin, mikä olisi edullisin tapa järjestää lennot moista reissua varten?

Ensisilmäyksellä näyttää siltä, että yhdensuuntaiset liput ovat aivan törkeän hintaisia. Onko siis todennäköisesti halvinta ottaa menopaluu New Yorkiin, ja lentää reissun lopulla San Franciscosta New Yorkiin paluulentoa varten?

Milloin lentoja kannattaa jenkkien suuntaan varailla? Mihin hintaan voi odottaa löytävänsä moisia lippuja? Mistä jenkkien sisäisiä lentoja kannattaisi katella? Hakukoneita on miljoona ja olen kuullut joistakin pienemmistä halpalentoyhtiöistä maan sisäisille lennoille. Mitäs näistä kannattaisi seurailla?

Ehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

10
Junamatkustus / Vs: Reilaaminen USA:ssa
« : 11.03.2013, 22:33:14 »
Ollaan suunnittelemassa kesäksi kuukauden reissua jenkkeihin. Alun perin ajatuksena oli vuokrata auto, ja ajella maan halki, mutta pikaisella silmäyksellä on muodostunut sellainen mielikuva, että vaikka puolisoni onkin yli 25-vuotias, joutuisimme maksamaan minusta alle 25-vuotiaana perusvuokran päälle noin 20-30 dollaria / päivä. Lisäksi, koska auto tultaisiin palauttamaan eri kohteeseen, kuin mistä se alunperin vuokrattiin, muodostuisi tästäkin noin 500 dollarin lisäkulu.
Vaikka nukkuisimmekin pääosan matkasta autossa (kokemusta tästä on jopa Pakistanin bensa-asemilta, joten se ei tuottaisi ongelmia), ja säästäisimme näin, julkinen liikenne tulisi ilmeisesti kuitenkin olemaan edullisempi tapa matkustaa.

Tiedustelisinkin nyt vinkkejä siihen, mikä olisi edullisin ja helpoin tapa matkata maan halki (lukuun ottamatta liftaamista)? Ilmeisesti Greyhound luopui Discovery passista? Onko edullisinta siis ostaa Rail Passit, ja maksaa yksittäisistä busseista erikseen? Onko kellään suuntaa antavaa käsitystä siitä, millaisia kokonaismatkakuluja tällaisissa reissuissa muodostuu julkisilla matkusteltaessa? Perus railpassin päälle kun taitaa tulla pino lyhyen matkan busseja yms.

Reitin varrella kiinnostaa erityisesti bongata suurimmat turistirysät akselilla New York, Washington DC, Florida, Roswell, Grand Canyon, Las Vegas, California. Eli länsirantaa alas, pikaisesti maan läpi, ja maan läntisiä osia tutkimaan.
Tiukan aikataulun ja budjetin takia fiksuinta lienee viettää yöt tien päällä (tai raiteilla).

11
Thaimaa / Vs: Thaimaan viisumi
« : 29.07.2011, 16:50:13 »
Tarkoituksena ois opiskella lokakuun alulta tammikuun loppuun Thaimaassa.

1. Mites toimia viisumiasioiden suhteen, kun aikomuksena on saapua maahan junalla jo syyskuun alussa, kiertää turistina kuukauden verran, ja itse opiskeluaikana tulee luultavasti poistuttua useammankin kerran lähivaltiohin?

Opiskelijaviisumia en ehdi Suomesta hakea, koska lähden pian kohti Kiinaa, ja saan vasta lähiaikoina virallisen hyväksymiskirjeen opiskelupaikasta.

2. Lento Kiinaan laskeutuu lähtöön nähden seuraavan vuorokauden puolella. Onko siis oikein anoa viisumia tästä jälkimmäisestä, maahan saapumispäivästä, lähtien?

Sivuja: [1]