Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - whiskx

Sivuja: [1]
1
Eurooppa / Vs: Hostellit Amsterdamissa?
« : 06.12.2012, 12:47:32 »
Yksinmatkaavia neuvoisin välttämään ainakin Old Nickel "hotellia", joissa yhden hengen huoneiden koko on noin 1,5 neliötä. Kaupan päälle saa tietenkin vielä meluisan kadunkulman. Toki sijainti on mainio mikäli punaisten lyhtyjen palvelut kiinnostavat, ja onhan noita samantapaisia ahtaita hotelleja keskikaupungilla useita muitakin.

Kaikista ho(s)telleista missä on tullut yövyttyä mukavin on ollut ehkä De Gerstekorrel. Talvisinhan tietysti voi tuurilla saada varaamansa huonetta paremman huoneen kun hotelleilla on pula asiakkaista. :P

2
Eurooppa / Vs: Budapest
« : 07.08.2012, 14:55:29 »
Käytiin Huhtikuussa muutaman päivän reissu Budapestissa. Vuosikymmenen positiivinen yllätys kyllä kaikkinensa! :) Linnavuori on huippumesta, erityisesti iltasella, ja kameran muisti täyttyi hienoista kuvista. Sää suosi matkailijoita auringonpaisteella ja sopivilla lämmöillä, sattuipa eräs aamu päälle 30C helleaalto, joka teki Gellertin kukkulalle kiipeämisestä hieman hikistä puuhaa. Tuo 72h lippu oli hyvä ostos, eritoten kun julkiset toimi tässä kaupungissa niin hyvin. Myös hintataso oli budjettireissaajille oikein sopiva. Hyväkin hotelli voi irrota täällä alle puoleen hintaan siitä, mihin on lännessä totuttu (itse yövyimme Golden Parkissa 35e/2h/yö kattava aamiainen mukaanlukien). Idän Pariisi on sopiva nimitys Budapestista, ja itseasiassa pidin kaupungista kyllä Pariisia enemmän.

3
Eurooppa / Vs: Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 07.08.2012, 14:20:00 »
Pientä päivitystä.  ;D

 * Amsterdam 5
 * Berliini 4
 * Bryssel 4
 * Budapest 5
 * Helsinki 1
 * Kööpenhamina 4
 * Lontoo 3
 * Luxemburg 3
 * Pariisi 3
 * Riika 2
 * Tukholma 3
    

4
Eurooppa / Vs: Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 21.02.2012, 00:28:25 »
Pääkaupunkeja on koluttu aika vähän.

 * Amsterdam 5
 * Berliini 4
 * Helsinki 1
 * Kööpenhamina 4
 * Lontoo 3
 * Luxemburg 3
 * Riika 2
 * Tukholma 3
    

5
Italia / Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
« : 21.02.2012, 00:06:08 »
Gardajärven reissustamme on jo jotain 8 vuotta aikaa, mutta muistan vielä komeat maisemat, röyhkeät italiaanot ja rasittavan kuuman sekä kostean elokuisen ilmaston. Majoituimme Toscolano-Madernoon, joka on sellainen mukava peruskylä, mutta ainakin Malcesine vaikutti heti mielenkiintoisemmalta. Hotellilla oli onneksi mukava allas, jonka äärellä saattoi aivan rauhassa iltaisin romantisoida ja hankkiutua juovuksiin. Monte Baldon päällä oli pakko käydä ja vaivan arvoinen reissu se olikin, maisematkin aika säväyttävät Suomen lakeuksiin tottuneelle. Gardajärven seudulla muuten kyllä silloin tällöin näki suomalaisiakin turisteja, enimmäkseen väkeä oli saksasta.

Päivät kuluivat aika pitkälti tutustumalla rantoihin, polkuihin ja kojuihin siellä sun täällä. Ihon poltimme molemmat heti karrelle aliarvoituamme nahkamme paksuuden. :P Tämä moka hieman hyydytti hymyä seuraavina päivinä.

Olisi pitäny harrastaa enemmän paikan päällä, mutta oltiin reilaamassa ja pienellä budjetilla liikkeellä. Gardajärveltä matka jatkui Venetsiaan, sieltä Riminiin ja Firenzen kautta Milanoon, missä vuorossa oli sitten paluu lähtöruutuun eli Ryanairin kyydillä Tampereelle. Sen muistan, että liput olivat tuolloin naurettavan halpoja. Koko matka välilaskuineen Hahnilla alle 120€ kahdelta hengeltä.

Sivuja: [1]