Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tinja

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 72
41
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 22.05.2016, 01:22:12 »
Faro, tai oikeastaan Praia de Faro jossaki lentokentän kulmilla. Tällä reissulla tutustutaan kyllä hyvin paljon näköjään eläköityneitten britten lomapaikkoihin. Onneksi ei ole mikään sesonkiaika...

Reissun viides majapaikka on homeessa, kuten oli ensimmäinenkin. Jos kärsit homealtistuksesta, älä matkusta Portugaliin!

42
Pärjäät. Tilaat liput ja varaat majoituksen etukäteen, piirrät pienen kartan itelles mukaan miten pääset asemalta majapaikkaan. Näin nykyaikana osoitteen perusteella voi jopa kattoa etukäteen, miltä siellä kadulla näyttää  ::) Jes, pääsen sanomaan "silloin kun minä olin nuori" ei ollut mitään älypuhelimia ja ihan hyvin selvittiin  ;D Parasta reissuissa on itsensä eksyttäminen! Nykyään mulla "tietenkin" on sellainen kapula mukana, mutta en käytä sitä muuta kuin perillä kaikkeen turhaan eli Faceen jne.

43
Tyhmät kysymykset / Vs: Nelikymppinen hostellissa
« : 16.05.2016, 01:10:02 »
Musta eri ikäiset matkaajat tuo vaan fiilistä hostelliin. Tämän hetkisessä paikassa täällä Portugalissa on kaikenikäisiä, sieltä 19-vuotiaasta joihinkin kuuskymppisiin naisihmisiin. Omistajakin on ainakin viiskymppinen, joka hengailee asiakkaiden kanssa päivät pitkät.

Dormiin mua ei kyllä saa enää nukkumaan kuin pakosta vaikken nelikymppinen vielä olekaan... En vaan kestä sitä kuorsaamista ja muita ihmisiä. Tosin siihen varmaan vaikuttaa myös oma hostelli, jossa joutuu pälpättää päivät pitkät. En jaksa sitten lomalla olla enää samanlainen höpöttäjä. Jättäkää mut rauhaan!

44
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 12.05.2016, 23:46:34 »
Lagos, Portugali. Loman ensimmäinen kunnollinen aurinkoinen päivä ja shortsit jalassa ekaa kertaa moneen vuoteen!  8)

45
Tyhmät kysymykset / Vs: Nelikymppinen hostellissa
« : 02.05.2016, 00:06:12 »
Ei todellakaan ole outo ilmestys! Kaikenikäsiä näkee myös dormeissa, ei ole iästä kiinni :)

46
Tähän aikaan viikon päästä ollaan aurinkoisessa (toivottavasti) Lissabonissa nauttimassa yli kolmen viikon lomasta! Eli 7 päivää vielä...

47
On kokemusta, mutta nyt kun on itse siellä työnantajapuolella ni voin sanoa, että suomalaiset hostellityöntekijät on tiukassa. Pliis, menkää töihin ulkomaille ja tulkaa sit takasi :D

48
Yleinen / Vs: Miksi matkaajat eivät syö ruokaa?
« : 23.01.2016, 19:29:27 »
Ihan samalla tavalla mä ihmettelen aasialaisia, jotka kantaa kaiken nuudelipaketeista lähtien mukanaan kun tulevat Eurooppaan ja käyvät kaupasta ostamassa vaan kokista. Ite en taida mitään muuta enää matkoilla tehdäkään kuin syödä, mutta olihan se erilaista elämää sillon nuorempana. Välillä oli vaan helpompi syödä hostellin ravintolan ruokaa kuin lähteä ettimään Pekingistä ravintolaa, josta sais kuumaa ruokaa ja kylmää vettä eikä toisinpäin :p

49
Yleinen / Vs: Minkälainen matkaaja olet?
« : 09.11.2015, 23:39:14 »
Tää on kiva ketju, koska aloin miettimään tätä joku aika sitten. Aika paljon oon muuttunu siitä matkaajasta, joka olin parikymppisenä. En oo ikinä ollu niitä ihmisiä, jotka hyppii korkeelta ja tekee kaikkee "kreisii". Tai no, ehkä mäki oon tehny jotain :D Oon nyt kolmatta kertaa matkustanu jonkun kanssa, muuten aina lähteny yksin reissuun aika spontaanisti.

Nykyään joudun suunnittelemaan matkat etukäteen. Tiedän koska on mahollisuus pitää edes vähän lomaa, joten lokakuun reissun lippuja aloin ostelemaan jo kesäkuussa. Mutta mitään en suunnittele itse kohteeseen, koska ikinä ei tiedä mitä kivaa tapahtuu (tai välillä vähän huonoaki). En käy missään museoissa tai sen enempää nähtävyyksiä kattelemassa, mä istun kahviloissa ja kuljen päämäärättömästi sinne, missä näyttää kivoimmalle. Ja nukun. Kulutan varsinkin halvoissa maissa paljon rahaa ruokaan, enkä kattele hintoja. Oon aina töissä, joten kaikki "normi-ihmisten" viikonloppukännäilyyn tuhlaamat rahat säästyy mulla viikon-pari irtiottoihin. En ostele tuliaisia vaan enemmän jotain mitä tartten (sisustuskamaa hostelliin...).

Mutta yks mikä ei ole muuttunut, on halpojen lippujen metsästys. Mä suorastaan rakastan tehdä sitä! Ja etin kavereille kans. Ja voisin viettää iäisyyden ettimässä just täydellistä, tarpeeks halpaa majapaikkaa. Valitettavasti mua alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää hostellit, ne on yleensä sisustettu niin epäinspiroivasti. AirBnb ja erilaiset hotellit on tullu tilalle ja edelleenkin suosin paikallisia yrittäjiä. Se parikymppinen Tinja jakso myös istua busseissa ja junissa vuorokauden, kolmekymppisellä turpoo jalat ja menee hermot :p

50
Balkanin maat / Vs: Serbia, Belgrad?
« : 09.11.2015, 14:06:47 »
Mahtavan aurinkoisia kuvia! Pakko mennä uudestaan ja kiertää vähän enemmän koko maata. Jotenkin Belgrad (ja Serbia bussin ikkunasta katottuna) oli aika vastakohtasuuksien kaupunki; hienon talon tai asuinalueen vieressä voi olla aivan käsittämätön hökkelikylä...

51
Balkanin maat / Vs: Serbia, Belgrad?
« : 08.11.2015, 15:37:25 »
Tuli käytyä Belgradissa lokakuussa, ensimmäinen, muttei viimene kerta koko maassa. Täytyy sanoa, että huh huh mikä paikka! Koko maa on paikallisten mielestä free zone, veroja ei maksella, tupakkalaki ravintoloissa tarkottaa pari pöytää tupakointikiellossa... Paljon erilaisia ravintoloita ja katuruokaa, ei paljon hintoja tarvitse katella. Suosittelen menemään keskustaa syvemmälle, paikallisten kanssa pääsee mielettömiin paikkoihin. Eurot passaa, mutta kannattaa vaihtaa paikalliseen valuuttaan.

Kannattaa käydä myös hammaslääkärissä, röntgen 10€, juurihoidon alotus 16€. En muuten tietäis, mutta loma alko sopivasti hemmetinmoisella hammassäryllä. Ammattimaista toimintaa, mitä nyt ennen hoitoa juotiin rakia, seinällä tyttökalenteri, lampussa roikku diskopallo ja lääkärin sormet maistu tupakalle...

Budapestin ja Belgradin välillä suhaa minibusseja hulluine kuskeineen, 25€ per suunta. Tällä hetkellä bussit menee rajan yli joltakin pienemmältä asemalta, nopee ylitys.

52
Oon tänään TODELLA onnellinen, että pääsen KAHDEN viikon lomalle 18 PÄIVÄN PÄÄSTÄ! Serbia, here I come!

53
Oma pikku pupunen, hostelli, on tänään jo 1 vee  :o Jos tätä vauhtia vuodet menee eteenpäin, oon kohta kasikymppinen!

Saako udella mistä päin maailmaa hostellisi löytyy? En ole kovin usein täällä nyt käynyt, joten sijainti on hukassa vaikka olisitkin sen jossain maininnut. Niin, onneksi olkoon vaan minunkin puolestani sinulle ja Silmäterällesi! :)

Edit: Nopea arvaus, jossain Ylläksen suunnilla? :) Olen vähän niinku sinne päin ainakin lähdössäkin,  kuten viime kesänäkin...

Sori, multa oli jääny onnellisuusketju aivan läpikäymättä. Hyvin arvattu :D Joko oot käyny vai vielä tulossa?

54
Olettekos kuulleet... / Vs: Best hostels of Europe
« : 27.09.2015, 21:17:16 »
Ok mutta varo. Halaan mielelläni nuoria naisia. 8)

Tykkään Lapista silloin, kun muut turistit ei ole siellä. Alkukesä on parasta aikaa.


Eli sut tunnistaa siitä, jos yhtäkkiä joku alkaa halailee :D Harmi vaan, että asiakaspalveluammatissa naisille sitä tapahtuu aika usein. Ehkä ne kaikki oli sitten alanmiehiä : ;D Alkukesä on hyvä ja tälleen ruskan jälkeinen aika, kun kaikki on jo lähteny. Marraskuu on toinen, mitä voin suositella. Ei kettää missään, mutta yleensä valtavat revontulet ja pikkupakkaset.

55
Olettekos kuulleet... / Vs: Best hostels of Europe
« : 24.09.2015, 21:29:21 »
No niin on. Se näytti vaan joltain kuvalta, ei linkiltä, niin meni ohi kokonaan. :o

Laita hei tuo sama vielä tuonne yläpalkkiin, joku muu voi olla yhtä sokea kuin minä (ehkä 10% mahdollisista asiakkaista).

Suora varausmahdollisuus = parempi kate, kun booking.com ei riistä yrittäjää. Suoravaraajalle joku kiva etu kaupan päälle, niin ei riko sopimusehtoja (?).

Ja varo vaan, saatan joku päivä varata.  >:(

Mä laitan sokeille ihan oman varausnappulan :D Tuo linkki on bookingiin, mutta komissiovapaa. Näyttää erilaiselle kuin bookingin oma varaussivusto.

Varota etukäteen, ni voidaan ihan kuule käsipäivää tavata!

56
Olettekos kuulleet... / Vs: Best hostels of Europe
« : 22.09.2015, 01:28:37 »
Kyllä! Ja nyt sit????:o

Oon siellä samassa talossa aina sillon tällön :p

57
Olettekos kuulleet... / Vs: Best hostels of Europe
« : 22.09.2015, 00:32:07 »
En ehkä ole, mutta pistin sun puolesta vähän markkinointia, kun arvasin ettet kainona tyttönä kehtaa.  ;D

Nettisivuilla olisi varausmahdollisuus kiva. Nyt jäi kuvia klikkaillessa vähän sellainen fiilis, että onko tää paikka aukikaan, kun tulee teksti "coming soon". Tai siis ite tiedän, mutta se vieras..
Salaisuuksien mies, alan_mies. Siellä on, oikeella puolella. Lukkee, että varaa tästä :p Kuvat on tulossa, to do -lista on pitkä ja vuorokaudessa 24h  ::)

Mä laittaisin sinne nettisivuille lisää tarinaa itsestäsi, miten sinne oikein päädyit ja missä kaikkialla olet reissannut jne. Aiemmin runsaasti vaeltaneena ongelmaksi muodostui aina huonot liikenneyhteydet (kesällä/syksyllä) vaellusreittien aloitus/lopetuspaikoille. Kuljetuksissa avustaminen olisi ollut ainakin minulle aikanaan kullanarvoista. Ja kaasudiilaus kesällä: lentokoneeseen ei saa viedä kaasua ja kaikkia merkkejä ei saa kaikilta Lapin huoltsikoilta.
Menestystä!

Mä oon facea päivitelly tiiviimmin ja nettisivut jääny auttamattomasti kakkoseks, mutta nyt tulee onneks pari viikkoa aikaa tehä kaikkee kivaa! Lupaan laittaa esittelyäki. Liikenneyhteydet on täällä kyllä etenki kesällä huonot, mutta junat kulkee sentään kerran viikossa ja lentokentältä pääsee jokaiselta lennolta. Tälleen syksyllä pikkasen helpompi ja talvella tosi helppo. Meillon superkuuluisa Jounin Kauppa kylässä, sieltä saa kaiken mitä tarttee ja vaikkei tartteiskaan :D Kiitos!

Vau! siistiä! Meillä oli täällä Treella rapussa ilmoitustaululla tuon 7 Fells Hostellin käyntikortti
Tampellassa? :D Ja tuu ny poikkee!

58
Olettekos kuulleet... / Vs: Best hostels of Europe
« : 20.09.2015, 20:36:24 »
Kannattaa varmaan käydä täällä, jos kohdalle osuu. Ja toki Dream hostelissakin, mutta sen varmaan jo "kaikki" tietää.


Ootko jo ite käyny? :D Täällä kun ei saanu mainostaa eikä kukaan ikinä vastannut mun markkinointimailiin, niin en "viitsinyt" sanoa, että ko. hostelli on meikän ja Driimi tietenki entinen työpaikka  ;D

59
Olettekos kuulleet... / Vs: Best hostels of Europe
« : 19.09.2015, 18:53:56 »
Suomessahan ei ole hostellikulttuuria. Sen korvaa Omenahotelli.

Sitä kulttuuria onki hyvä olla ite rakentamassa!

60
Jos joku haluaa varata huoneensa suoraan hotellista, niin mikäpä siinä. Itse matkustan sikäli pienin varoin, että kummasti osaan arvostaa luotettavien varaamojen alennuksia. Kyllä, tämäkin (ylempänä ollutta termiä lainatakseni) "välistä vetäjä" tarjoaa usein ehdottomasti parhaat hinnat. Ongelmatilanteita on ollut, mutta ei koskaan Booking.comista johtuvia. Päinvastoin, B. on hoitanut ne niin mallikelpoisesti, että siitä voisi moni muukin ottaa esimerkkiä.
Booking on hyvä markkinoija, asiakkaat saadaan uskomaan mitä tahansa. "Viimeinen huone", "tämän päivän tarjous" jne jne. Mutta onneksi me majoitusyritykset maksetaan niin paljon komissiota joka varauksesta, että on varaa saada tuollaista markkinointia :D Toisaalta välillä se jopa naurattaa, kun asiakas soittaa ja kysyy lisätietoja ja sanoo sitten varaavansa netistä, koska siellä on "tarjous". Meikä ne hinnat sinne on pikkukätösin näpytelly. Vielä muutama vuos sitten varattiin hyvinkin paljon suoraan, nykyään tuntuu melkein yllättävältä, jos joku soittaa :D

Visa Electron varaajat varsinkin sesonkikausilla on yhtä tuskaa viimeistään peruutus- tai no show vaiheessa. Onneksi on mahdollista pyytää toista korttia, ja jos sitä ei kuulu vuorokauden sisällä, varaus peruuntuu. Varsinkin pienemmillä yrityksillä keskellä-ei-mittää ei ole välttämättä mahdollisuuksia saada uusia asiakkaita electroni asiakkaan peruuttaessa tulopäivänä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 72