Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tasmanian tuholainen

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Yleinen / Vs: Halpa lomakohde nuorelle aikuiselle!
« : 10.08.2016, 00:58:36 »
Gdansk/Sopot. Halpa kuin mikä ja lähellä. Säät eivät tosin välttämättä kummemmat kuin Suomessa rantaelämää ajatellen.

2
Syyskuun kaksi viimeistä viikkoa eivät kuitenkaan ole lomakauden ulkopuolta: silloin on koululaisten syyslomat ja kaikki hyvät paikat on buukattu täyteen.

Miten keväällä voi olla syysloma?

3
Etelä-Amerikka / Vs: Hinnat Etelä-Amerikassa
« : 16.05.2013, 16:15:20 »
Chilen peso on tosiaan kallistunut, ja euro ei nykyisin paljoa yli 600 peson kuulemma nouse, siinä missä kurssi oli joitakin vuosia sitten jossain 700:n ja 800:n välissä. Chilessä on turistin näkökulmasta paljon eroja kaupunkien hintatasojen välillä etenkin majoituksessa. Kymppitonnilla voi saada yksityishuoneen, jos jaksaa etsiä ja kysellä, ja paikallisille suunnatuissa majapaikoissa on todennäköisesti halvempaa kuin hostelleissa. Ruoka ei ole varsinaisesti halpaa, mutta ainakin katukioskeissa ja pikaruokapaikoissa saa kyllä parilla kolmella eurolla tankattua vatsansa täyteen.

4
Etelä-Amerikka / Vs: Hinnat Etelä-Amerikassa
« : 15.05.2013, 16:08:18 »
Kyseisten maiden hintatiedoista olisin kiitollinen. Etenkin Argentiiansta tuntuu oelvan vähän hankala löytää ajantasaista tietoa. Paikallisen valuutan inflaatio on näet kovaa ja hinnat tuntuvat muuttuvan usein.

Suosittelisin lampimasti ottamaan mukaan kasan euroja ja vaihtamaan ne Argentiinassa kadulla/vaihtopisteissa. Inflaation vuoksi niita ostetaan todella hyvalla kurssilla talla hetkella.

Ei inflaation vaan paikallisille asetettujen vaihtorajoitusten takia. Totta kyllä, että euroista ja etenkin dollareista saa kadulla hyvän hinnan, joten kannattaa ottaa mukaan käteistä niin paljon kuin sielu sietää.

5
Mistä kaivan halvimmat lennot Buenos Airesiin (myös lähikentät ja muut kentät Argentiinassa käy)? Olen kolunnut läpi kymmenet hakukoneet ja lentoyhtiöiden sivut, ja halvin hinta tähän mennessä on 940€ (Helsinki-BuenosAires-Helsinki).
Tarkoitus olisi matkustaa vuodenvaihteessa ja viettää perillä 5-7 viikkoa (9.12.2013-22.1.2014 tätä olen käyttänyt hauissa).

Kuinka halvalla lennot mahtaa olla mahdollista saada ja miten? Kertokaapa viisaampina. Onko kellään muuten kokemuksia Argentiinasta tuohon vuodenaikaan?

Paikallisten kiivain lomakausi alkaa jouluna ja kestää tammi-helmikuun vaihteeseen, joten paikat ovat tukossa kotimaisista turisteista. Lisäksi joulun yli meneviä tarjouslentoja lienee vaikea löytää, yleensä niissä on ehtona sekä meno että paluu joko ennen joulua tai vuodenvaihteen jälkeen.

6
Etelä-Amerikka / Vs: halvalla etelä-amerikkaan
« : 20.12.2012, 17:56:18 »
Toivottavasti aiheesta kiinnostuneet ovat tilanneet Lufthansan uutiskirjeen. Tälläkin hetkellä tarjouksia kaikkiin Etelä-Amerikan kohteisiin ja matkustusaikaa vuodenvaihteen jälkeen toukokuun loppuun asti.

7
Etelä-Amerikka / Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 13.05.2012, 17:55:59 »
La Serenassa on kiva vanha keskusta ja lisäksi sieltä voi käydä Elqui-laaksossa. Sen jälkeen jatkaisin Calaman kautta San Pedro de Atacamaan, jossa kannattaa myös pysähtyä pariksi päiväksi. Calamasta menee San Pedron kautta busseja Saltaan, firmojen nimet ovat Pullman ja Geminis. Ota kuitenkin selvää nykyisistä aikatauluista, koska yhteyksiä ei ole joka päivä. En ole varma näiden bussien reitistä, mutta jos se kulkee Purmamarcan kautta, niin siellä kannattaa myös pysähtyä ennen Jujuyta.

8
Australia ja Oseania / Vs: Veljeä moikkaa Australiaan!
« : 21.03.2012, 13:25:42 »
Mistä lentoja kannattaisi ruveta katsomaan? oon yrittäny katsoa eri paikoista mut pitää syöttää päivämäärät valmiiksi ja niillä on niin vaikea sitten löytää oikeaa lentoa.

Skyscannerilla on hyvä aloittaa, näkee myös koko kuukauden hinnat kerralla.

9
Etelä-Amerikka / Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 15.03.2012, 12:47:00 »
Minä en ainakaan jaksaisi vietää neljää kuukautta Argentiinan, Uruguayn ja Chilen kaupungeissa. Liian yksipuolista. Saltat, cordobat, mendozat yms ovat kaikki samankaltaisia. Buenos Aires on ainutlaatuinen, samoin Valparaíso.

Hiukan eri mielta tasta. Monet suuret kaupungit ovat toki samanlaisia, mutta eivat identtisia. Mendoza, Cordoba ja Rosario sekottuvat aina paassani hieman, silla ne ovat melko samankaltaisia. Mendozan lahella on kuitenkin mita kauneimpia viinitiloja, joilla suosittelen poikkeamaan. Salta taas on hyvinkin erilainen ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Saltassa, ja muutenkin tuolla Argentinan nurkilla, alkaa aistimaan Bolivian laheisyyden. Jujuyn ja Humahuacan maisemat ovat upeat, suosittelen ehdottomasti kiertelemaan tata Argentinan osaa!

Samaa mieltä, että Salta poikkeaa muista kaupungeista. Parasta siinä on, että sitä voi käyttää lähtöpaikkana liikuttaessa lähiseuduilla. Jujuyn kautta Tilcaraan ja Purmamarcaan sekä Bolivian rajalle ulottuva reitti ainakin on upea.

Chilen kaupungitkin eroavat kyllä toisistaan jo ihan pelkän ympäristönsä takia, ilmasto ja luonto on niin erilaista pohjoisessa kuin etelässä. Tylsiä kaupunkejakin tietysti on kuten kaikkialla muuallakin.

10
Etelä-Amerikka / Vs: Majoitus Bogotassa?
« : 10.03.2012, 18:13:22 »
Casa Paulina on ihan ok. Tarkista vielä ainakin seuraavat paikat, jos edullista haet: Chocolate Hostel, Hostal Fatima, La Pinta ja Hostal Sue. Varmaan tiedätkin, että kannattaa mieluiten majoittua Transmilenion aseman lähellä.

11
Lainaus käyttäjältä: Tasmanian tuholainen
Niin, mutta luulo ei ole tiedon väärti. Tietysti jos kaksi- tai monikielisyyden kriteerinä käytetään sitä että kielitaidon pitää olla väitöskirjan tekemiseen vaadittavalla tasolla, niin siinä tapauksessa voit olla oikeassa. Kaksi- tai monikieliseksi lasketaan tieteellisin kriteerein yleensä henkilö joka käyttää useaa kieltä arkipäiväisessä elämässään ja usko pois, näitä ihmisiä on maailman väestöstä enemmistö! Oletko koskaan tuntenut mainitsemiasi intialaisia tai esim. afrikkalaisia? Minä olen, ja heille on hyvin tyypillistä puhua sujuvasti paria kolmea paikallista kieltä ja ainakin koulutetut osaavat entisten siirtomaaherrojen kieltä eli useimmiten englantia tai ranskaa. Juuri väkirikkaissa kehitysmaissa ihmiset ovat jokapäiväisessä kontaktissa eri heimojen ja etnisten ryhmien kanssa. Onhan sitä paitsi maailmassa vain pari sataa itsenäistä valtiota, mutta n. 5000-6000 kieltä. Harhaluulo yksikielisyyden normaaliudesta on länsimainen ilmiö, vaikka Euroopassa ja Pohjois-Amerikassakin on useita enemmän tai vähemmän merkittäviä vähemmistökieliä, kuten ranska (Kanadassa), espanja (Yhdysvalloissa), suomi (Ruotsissa), ruotsi (Suomessa), saame, karjala, provensaali, katalaani, unkari (mm. Romaniassa), turkki (erit. Saksassa) jne. Netistä varmasti löytyy paljon tietoa hakusanalla multilingualism.

Yritätkö siis väittää, että käsitykseni siitä, että "yksikielisyys" eli siis yksi äidinkieli, on paljon yleisempää kuin "kaksikielisyys" eli siis kaksi äidinkieltä, on harhaluulo?

Ja huomaathan, että vaikka kieliä on paljon, suurin osa kielistä on vähemmistökieliä. Vähemmistöt osaavat usein enemmistön kieltä, mutta enemmistö taas harvoin osaa vähemmistön kieltä - ja enemmistöä nyt vaan on enemmän. Kielten lukumäärä sinänsä ei siis kelpaa argumentiksi.

Afrikkalaisista en tiedä, mutta Venäjällä esimerkiksi etnisten venäläisten kielitaito on hyvin heikko. Tietysti Venäjän vähemmistökansallisuudet osaavat venäjää, mutta osa heistä ei enää puhu omaa äidinkieltään kuin korkeintaan hyvin auttavasti.


Etnisiä venäläisiä on kuitenkin vain n. 150 miljoonaa, eli ei kovin paljoa koko planeetan väkilukuun suhteutettuna. Tärkeämpää on kiinnittää huomio Intian, Bangladeshin, Pakistanin, Indonesian sekä Afrikan kaltaisiin kokonaisuuksiin. Kaksikielisyys määritellään kyllä eri lähteissä hyvin eri tavalla, se myönnettäköön.

12
Brasilia / Vs: Portugali vai espanja?
« : 01.01.2011, 21:36:28 »
Portugalin ja espanjan suuri ero on ääntämisessä, kirjoitettuna ne eivät eroa enempää kuin esim. skandinaavikielet keskenään. Espanjan alkeilla tuskin kovin pitkälle pääsee Brasiliassa, sujuvampi osaaminen voi olla jo eri asia.

13
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Buenos Aires
« : 01.01.2011, 21:31:32 »


Tuleeko kenellekään mieleen mitään erityistä ressattavaa? Allekirjoittanutta ahistaa raha. : D Ei sen puute, se on normaalia, vaan mm. se kun colectivot kulkee pelkillä monedoilla, joita on kuulemma vaikea saada.


Kolikoita kertyy kyllä aika nopeasti, jos ei niitä ole pakko muualla käyttää eikä aja ihan älyttömästi eri busseilla. Tosin Buenos Airesiin puuhataan yhtenäistä julkisen liikenteen järjestelmää: http://www.sube.gov.ar/

Joillain linjoilla tämä näyttäisi jopa jo toimivan: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1230165

Vaihtorahan puute tuntuu tosin usein stressaavan muutenkin, jotenkin tuntuu että Argentiinassa on ihan väärä rahayksikkö... Samaa ongelmaa ei ole esim. naapurimaissa.

14
Tällä hetkellä asustellaan eräässä Etelä-Amerikan merenrantavaltiossa.  ;D

Vaimon kotimaa.

Ei kovin pitkälle noilla vinkeillä pääse, sisämaavaltioita mantereella taitaa olla vain pari kappaletta.  ;D

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Argentiinan pistorasiat
« : 01.01.2011, 21:20:44 »
Tulee myöhässä, mutta jos jotakuta muuta kiinnostaa, niin koskaan ei mitään adaptereita tarvinnut, vaikka pistorasiat eivät muistaakseni ihan samanlaisia olekaan kuin Suomessa.

16
Etelä-Amerikka / Vs: Kokemuksia Etelä-Amerikasta?
« : 11.12.2010, 19:27:57 »
Heippa kaikille lattari-intoilijoille.

Itse kerron ensiksi oman suunnitelmani ensi kesä-elokuun varalle. Tarkoitus olisi lähteä vaihtariaikojen muistojen hillittömän paluuvimman innoittamana Chileen. Siellä siis majailin vuoden vaihtarina ja nyt pitäisi pikkuhiljaa jo päästä takaisin.


Hei, sinuna miettisin tuota matka-ajankohtaa. Kerran Chilessä elokuussa käyneenä en lähtisi enää talvella sinne. Pohjoinen vielä ehkä menee, mutta ainakin keskiosissa tulee kylmä! Ulkolämpötilat eivät ehkä vaikuta pahoilta, mutta taloissa eristykset ja lämmitys ovat melkein olemattomia. Minulle muutama päiväkin oli liikaa, joten en edes kuvittelisi viettäväni viikkoja siellä. Jos kuitenkin menet, niin toppatakki mukaan.

17
Yleinen / Vs: Maailman kaunein kaupunki?
« : 08.06.2009, 16:35:10 »
Bolivian pääkaupunki Sucre sekä Argentiinan Salta. Lisäksi voisi mainita myös Kroatian Rovinjin sekä Slovenian Piranin. Hyvää näissä on myös se etteivät ne ole samanlaisia muovisia turistirysiä kuin jotkut Prahat ja Venetsiat yms., eivät ainakaan olleet silloin kun itse niissä kävin. Ja jos kotiinpäinveto sallitaan, niin kyllähän myös oma Naantalimme ansaitsee maininnan, Suomen kaunein vanhakaupunki  ;D.

18
Yleisin veikkaus on ollut venäläinen, myös ainakin italialainen, espanjalainen, sveitsiläinen, ukrainalainen ja amerikkalainen on kuultu. Tosin joissain maissahan kaikki valkoiset ovat lähtökohtaisesti amerikkalaisia.

Argentiinassa luultiin aina paikalliseksi siihen asti kunnes avasin suuni, tosin maan luoteisosassa lyhyen keskustelun jälkeenkin eräs mies kyseli olinko Buenos Airesista kotoisin. Kolumbiassa joku luuli että olin Calin kaupungista (aksentti). Yleensä tuntuu että multa tullaan kysymään tietä tai osoitetta todella usein ja melkein joka paikassa, ei nyt jossain Japanissa sentään, mutta muuten... "Väritykseltäni" sopisin oikeastaan mihin tahansa Euroopan maahan ja kasvonpiirteetkin ovat tietyllä tapaa klassiset. Tosin Suomessa sitten on muutaman kerran alettu puhua englantia.

19
Venäjä, espanja, portugali ja kiina. Viidettä en oikein osaa päättää, mutta ei se taitaisi kuitenkaan englanti olla.

20
Miten niin Kolumbiaan tarvitaan viisumi? Ei näin ollut ainakaan muutama vuosi sitten eikä tämän sivuston mukaan edelleenkään tarvita: http://colombia.visahq.com/requirements/Finland/

Sivuja: [1] 2 3 ... 13