Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jouni

Sivuja: [1] 2 3 ... 148
1
Yleinen / Vs: Monessako maassa olet maleksinut?
« : 12.05.2016, 23:08:48 »
Jossain täällä oli kai jo aikaisempi listani, mutta en jaksanut kahlata kaikkia välilehtiä läpi.

1. Suomi
2. Ruotsi
3. Norja
4. Tanska
5. Islanti  (uusin lisäys huhtikuu 2016)
6. Saksa
7. Ranska
8. Alankomaat
9. Belgia
10. Luxemburg
11. Iso-Britannia
12. Irlanti
13. Espanja
14. Portugali
15. Monaco
16. Sveitsi
17. Liechtenstein
18. Italia
19. Vatikaani
20. Itävalta
21. Puola
22. Tsekin tasavalta
23. Slovakia
24. Unkari
25. Romania
26. Bulgaria
27. Slovenia
28. Kroatia
29. Kreikka
30. Kypros
31. Jordania
32. Turkki
33. Viro
34. Latvia
35. Liettua
36. Venäjä
37. Valko-Venäjä
38. Ukraina
39. Mongolia
40. Kiina

Venäjän leimapareja löytyy passeista yli 80 kpl. Ruotsi tulee kakkosena käyntikertojen määrässä. Siinä tuli samalla lueteltua ulkomaat, joissa olen asunut.

Laskin toisaalla, että näistä 40 maasta olen syntynyt yhteen, matkustanut ensimmäisen kerran junalla 23:een, lentokoneella 8:aan, laivalla kolmeen, bussilla kahteen, autolla yhteen, jalkaisin yhteen ja junalautalla yhteen (lasketaanko tämä junalla vai laivalla saapumiseksi? :) ).

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Nelikymppinen hostellissa
« : 12.05.2016, 22:53:09 »
Joskus olen jakanut dormihuoneen eläkeläismiehen kanssa, joka kuorsasi kuin raamisaha. >:( Teki oikeasti mieli sanoa aamulla pahasti lähtiessä, mutta hillitsin itseni. En ole nyt ihan viime aikoina yöpynyt hostelleissa, mutta tällä vuosikymmenellä kyllä kestosuosikissani Pietarin Puppet Theatre Hostelissa. Yövyin siellä ensimmäisen kerran vuonna 2002 ja olisikin hauskaa, jos menisi sinne taas joskus ja törmäisi jälleen samaan iloiseen työntekijään, joka oli siellä ainakin vielä 2011 ja laski minutkin kantakalustoon. :)

3
Eurooppa / Vs: Petroskoi ja muu Karjala
« : 28.01.2014, 00:38:41 »
Pietarin kautta sinne nyt ainaki pääsee junalla suht koht helpost ja halvalla vaik aikaa tos toki kuluu. Onko Viipuri-Sortavala reitti parempi, siinä kait joutuu vaihtaa junaa Viipurin jälkee 1-2 kertaa?
Erittäin hankalaa ja monimutkaista sekä kestää kauan. Suosittelen Pietarin kautta menemistä.

4
Kannataako tai onko edes mahdollista matkustaa junalla Väliä Moskova - Vladivostok ns. "non-stoppina" ilman missään välillä yöpymistä? Iskeekö klaustrofobia? Onko liian uuvuttavaa? Kannattaisiko skipata Vladivostok ja reilailla junalla suoraa Pekingiin Trans-Manchurian rataa pitkin?
On se mahdollista ja kyllä itseäni kiinnostaisi vielä joskus matkustaa maailman pisin yhtäjaksoinen junamatka ilman välipysähdyksiä. Menin itse Mongolian kautta Kiinaan kesällä 2005, mutta useita kertoja Venäjän puolella pysähtyen. En ollut samassa junassa kuin maksimissaan kaksi yötä peräkkäin. Mielestäni jo tuollainen 48 tunnin yhtäjaksoinen junamatka puhdistaa mielen mukavasti kaikesta joutavanpäiväisestä. On hauska herätä junasta, viettää koko päivä junassa ja käydä nukkumaan edelleen samaan junaan. Olin todella rentoutunut neljän Venäjällä vietetyn viikon jälkeen siirtyessämme Mongolian puolelle.

Kannattaa miettiä, minne oikeastaan on matkalla. Moskovasta Vladivostokiin on 9259 km. Irkutsk tuntuu todella kaukaiselta, mutta sieltä on vielä Vladivostokiin yli 4000 km. Mongolian rata erkanee Ulan Udessa 5609 km:n kohdalla. Trans-Mantshurian rata puolestaan erkanee n. 6300 km:n jälkeen eli siitäkin on vielä 3000 km Vladivostokiin. Ei ihan pikku kierros siis.

5
Onko mitään ihmeellistä mitä pitää ottaa huomioon, jos saapuu Valko-Venäjälle Venäjältä?
Rajatarkastusta ei tosiaan ole ja maahantulokortti on Venäjällä ja Valko-Venäjällä yhteinen. Ja jos aikoo tulla maahan tuon MM-kisojen viisumivapauden turvin, kannattanee säästää pelin lippu, koska asia tarkistetaan sitten vasta maasta poistuessa (jos poistuu muuta reittiä kuin takaisin Venäjälle). Toki jos tulee vaikkapa junalla Pietarista Minskiin ja palaa samaa reittiä takaisin, kukaan ei välttämättä kysy missään välissä mitään. Silti kehottaisin säilyttämään sen jääkiekko-ottelulipun visusti, kunnes on turvallisesti ulkona Valko-Venäjältä.

6
Eurooppa / Vs: Moskova
« : 07.10.2013, 13:52:07 »
Muissa kaupungeissa Voiton päivän paraatit kulkevat kaupungin kaduilla ja yleisö voi vapaasti seurata paraatia niiden varsilla. Moskovassa en ole Voiton päivänä koskaan ollut, joten en tiedä, mitä reittiä paraati siellä kulkee. Tuntuisi, että tuskin nyt kuitenkaan torilla ympyrää.

7
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 30.09.2013, 13:24:23 »
http://www.hs.fi/elama/Vain+kahjo+matkustaa+lasten+kanssa/a1379523215058
Öööh... Sen ilmeisesti oli tarkoitus olla hauska  ::)

No jos tää oli todellisuutta, niin tulee vaan mieleen, että parempi ehkä pysyäkin kotona, jos elämä on noin hankalaa  ;D
Ihmettelin tuota kirjoitusta. Ei meillä matkustaminen lasten kanssa ole ollut noin hankalaa. Ehkä tuolla oli tarkoitus vahvistaa stereotypioita - älkään vaan lähtekö lasten kanssa mihinkään, se on kaameaa.

Viime kesänä tuli kahteen otteeseen oltua liikkeellä kolmistaan 2- ja 4-vuotiaiden lasten kanssa. Joskus oli toki huonoja hetkiä, mutta enimmäkseen kaikki sujui hienosti.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Oletko 35 + ?
« : 30.09.2013, 13:12:39 »
Hep!

9
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 20.09.2013, 10:30:50 »
Menee nyt kyllä ihan muistinvaraiseksi, mutta tässä:

- Finnair
- SAS
- Blue1
- Air Baltic
- Air Berlin
- Ryanair
- Austrian
- Lufthansa

Junamatkoja on toistaiseksi kilometreissä noin viisi kertaa enemmän kuin lentomatkoja.

10
Minulla tulee uloskirjautumisesta virheilmoitus:

Not Found:
The requested address '/pt3/keskustelu/Themes/pallontallaajat/fontit/seravek-basic-light.otf) format("opentype"' was not found on this server.

11
Eurooppa / Vs: Pietariin halvalla Helsingistä
« : 07.08.2013, 12:25:49 »
löytyiskö keneltäkään tarkempaa ja ajanmukaista tietoa mistä bussit lähtee pietarissa?
Hotelli Oktjabrskajan sivustalta Ligovski Prospektilta (metro Plostshad Vosstanija) lähtee illalla varmaan parikymmentä eri bussia kohti Suomea. Jos siitä kävelee ohi reppu seläss, joku väkisinkin yrittää vetää kyytiin. :) Ja kun tarjontaa on paljon, voi yrittää myös vertailla hintoja.

12
Lippujen hinnat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Tätä hintakerrointaulukkoa ei ole RZD:n englanninkielisillä sivuilla. Voiton päivän nurkilla saisi lippuja puoleen hintaan (!) Aikaisemmin myös uudenvuodenaatto oli puolen hinnan päivä, mutta ei näemmä enää. Yleisellä tasolla tammikuusta huhtikuun loppuun, lokakuu, marraskuu ja joulukuun alkupuoli ovat perustasoa halvempia ajankohtia. Isänmaan puolustajien päivän (23.2.) ja Naisten päivän (8.3.) ympäristö on hinnoiteltu perustasoa kalliimmaksi. Tuntuu, että tähän taulukkoon tulee hiljalleen lisää rivejä.

Oho, 3000. viesti! 8) En myönnä taktikoineeni sitä juuri tähän ketjuun.

13
Ranska / Vs: Chamonix
« : 11.06.2013, 09:18:07 »
Voisiko asiaa kysyä vaikka tuolla alueella liikennöivästä yhtiöstä?

http://www.tmrsa.ch/home_en.htm

14
Kun TEE oli kirjoitettu isoin kirjaimin, ajatukset harhautuivat aivan muualle. ;D

15
Civ ykköstä pelattiin Amigalla niin, että ohjekirjakin oli ihan repaleinen ja se olikin mulla monesti iltalukemisena. :)  Keksintö-/kehitys-/teknologiakaavio piti lopulta jo päällystää, koska se alkoi näyttämään jo niin häjyltä vaikka ulkoa sen nyt oikeastaan osasi. :) Korputkin hojos lopulta... Oli se yhtä korppujen vaihtoa, kun mulla ei ollut silloin vielä Amigaan kovalevyä...

Mä en tiedä yhtään paljonko oon pelannut tota, mutta mä oon pelannut sitä sen julkaisusta tähän päivään asti... Toi on aivan liian hyvä peli. :)
Minäkin olen pelannut Civilizationin eri versioita varmaan tuhansia kertoja. Nelonen taitaa olla viimeisin kotoa löytyvä versio. Enää en uskalla koskea koko peliin, koska ikä ei ole tältä osin tuonut yhtään viisautta - peli on pakko pelata saman tien alusta loppuun (tallennus vain äärimmäisessä hädässä) ja siinä joustavat sitten yöunet, kun pikkulapsiperheessä muut toimet eivät enää voi joustaa.

16
Koko maapallon tasolla nimilaatikot menevät jo niin päällekkäin, että on vaikea havaita, mitä puuttuu.

17
Kiitos tuhannesti! Löydettiin myös tollanen nyt täs kaverin kans http://www.itamatkat.fi/hinnasto.php jonka kautta saattas saada samaan kyytiin Kiinan ja Venäjän viisumit..sit ei tarttis ite zombailla, ku Mongolian visa.
Tästä on täällä ollut aikaisemminkin puhetta, mutta mainostan vielä: jos on tarkoitus pysähtyä matkalla vaikka Irkutskissa, Mongolian viisumin saa myös sieltä.

18
Kuin eilisen päivän. 12.7.1988 Jyväskylä-Helsinki, junalla takaisin.

19
Kotikäyntejä tekevät ammattilaiset ovat kehittäneet kotonaolemattomuuspalvelua tarkkailemalla lentoparkissa olevia autoja. Kotiosoitteen saa tekstarilla AKEn palvelusta, jos sitä ei ole älynnyt kieltää.
Tämä on kyllä juuri niin hienoa nykyaikaa, että tiedot muuttuvat kysymättä julkisiksi ilman eri ilmoitusta ja niiden antaminen täytyy itse tajuta kieltää. No, nytpähän on kielletty.

TraFista tosiaan on kyse, AKE on ollut haudassa jo reilun kolme vuotta.

20
Yleinen / Vs: Maitojunalla kotiin?
« : 06.03.2013, 09:04:34 »
Lasketaanko muulla kulkuneuvolla eri maksulla palaamista ennen reililipun loppumista? ::) Olin ostanut Global-reililipun toukokuuksi 2001, mutta 25. päivänä Kööpenhaminassa iski totaalinen kyllästyminen ja ostin lentolipun Kastrupista Helsinkiin.

Ehkä ei kuitenkaan lasketa, koska reissun siihenastiset vaiheet menivät hyvin. Joitakin krokotiilinkyyneleitä vierähti, kun tuntui, että reililipusta jää osa käyttämättä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 148