Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jouni

Sivuja: [1] 2 3
1
Venäjän rautateiden RZD:n lippujen hinnat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Kalleinta on matkustaa heinä-elokuussa ja vuodenvaihdetta ennen. Aikaisemmin 31.12. on myyty lippuja puoleen hintaan, koska juuri kukaan venäläinen ei halua matkustaa uudenvuodenyönä. Nyt tuota alennuspäivää ei enää näytä olevan, mutta uutta on se, että Voiton päivän nurkilla (9.-10.5.) maksavat RZD:n kotisivujen mukaan kaikki junaliput 45 % normaalihinnoista.

http://pass.rzd.ru/wps/portal/pass?STRUCTURE_ID=5106

Eli jos joku suunnittelee matkaa vaikkapa Siperian läpi toukokuun alkuun, niin tämä kannattaa pitää mielessä. ;) Ja tämä koskee kaikkia vaunuluokkia, eli ykkösessäkin pääsee selkeästi tavallista edullisemmin.

2
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Porvaritesti
« : 13.07.2008, 22:46:04 »
Heh, katsotaanpa, millaisia tuloksia Pallontallajille tästä saadaan:

http://www.porvari.com/testi.php

Minä olen näemmä boheemi porvari (bopo).

"Boheemi porvari, bopo, nousi käsitteenä tietoisuuteen viimeistään City-lehden suuren artikkelin myötä. Bopo on koulutettu ja fiksu. Hän seuraa aikaansa niin pukeutumisessa kuin mielipiteissäänkin.
Bopo on hyvin vahvasti liberaali. Yksilönvapaus on hänelle tärkein arvo. Bopo arvostaa elämänlaatua, vaikka joutuukin välillä työkiireiden oravanpyörään. Hän suhtautuu ennakkoluulottomasti uusiin asioihin. Ympäristön saastuttaminen saa hänet näkemään punaista."

Muuten menee ihan hyvin, mutta en kyllä allekirjoita, että yksilönvapaus olisi minulle tärkein arvo. Enkä välttämättä ole kovin vahvasti liberaalikaan. ::)

3
Hankimme tällä viikolla Anna-Julian kanssa rinnakkaiset Plussa-kortit! :o Nyt näyttää huolestuttavalta! Onneksi on sentään lennot Ukrainaan varattuna parin viikon päähän. ;D

4
Itse en muista jättäneeni, mutta havaitsin tässä aika hiljattain, että tässähän onkin hyvä keino alentaa reissukustannuksia. Kannattaa pyrkiä olemaan suuren seurueen ensimmäinen lähtijä. :)

5
Kaksi viikkoa lomaa, joista osa kuluu perusmatematiikan kesäintensiivikurssilla. :cry: Mutta aika lauantaista tiistaihin tuli vaihteeksi vietettyä itänaapurissa. Reissussa olin kaverin kanssa ja kulkuneuvona oli aitoa krasnaja sborkaa eli Lada Samara vm. 1990. Näillä helteillä valintaa voisi pitää kidutuksena, jopa melkein itsemurhana, mutta oikeastaan siirtymiset eivät olleet ollenkaan reissun rasittavin osa, vaan majoitukset. Jatkuva helle on paahtanut rakennusten seinät niin kuumiksi, ettei tilanne helpota edes yöllä. Minä en kestä, jos joudun hikoilemaan yölläkin. :evil:

Lauantai 11.8.

Rajalla seisominen ei kiinnosta nykyään yhtään, joten menimme ajoissa nukkumaan ja lähdimme matkaan jo klo 2.30. :) Ratkaisu osoittautui hyväksi, lämpötila pysyi aisoissa pitkään ja liikenne oli rauhallista. Rajanylitykseen meni vain 15 minuuttia.

Kello kuuden tienoilla saavutimme ensimmäisen kohteemme eli Pietarin uuden ohitustien. Ajatuksena oli ajaa se läpi Moskovan valtatielle asti ja näin myös tehtiin. Maisemat olivat upeita, sillä aamuaurinko oli juuri nousemassa. Tie on suurelta osin kahdeksankaistainen, mutta voi vain kuvitella, mitä ongelmia syntyy ruuhka-aikoina, kun neljästä samaan suuntaan menevästä kaistasta katoaa yhtäkkiä kaksi parin sillan kohdalla. Lauantaina aamukuudelta selvisimme ihmettelyllä. Nevan ylitse rakennetaan jo toista valtavaa siltaa ensimmäisen viereen. Nevalta eteenpäin tie jatkuu sillalla nelikaistaisena, mutta uudet sillat ovat jo rakenteilla.

Matka eteni Pavlovskin ja Kommunarin läpi Hatsinaan. Jatkoimme kierrosta etelän kautta Sablinoon, jossa sijaitsevat mielenkiintoiset kvartsihiekkaluolat. Niistä ei juuri ulkomaisissa matkaoppaissa puhuta, itse löysin sattumalta aikoinaan kuvia paikasta ja päätin käydä joskus katsomassa. Luoliin pääsee ainakin kesäisin viikonloppuisin, lippu maksaa 200 ruplaa. Pietarista tehdään bussiretkiä Sablinoon Gostinyi Dvorilta, hinta oli viime kesänä 500 ruplaa. Luolissa on kesät talvet tasainen 8 asteen lämpötila, mikä tuntui taivaalliselta kuumuuden jälkeen. Vastaavasti luolista maan pinnalle kuumuuteen ja kosteuteen nouseminen oli kuin isku lapiolla vasten kasvoja. :shock:

Sablinosta jatkoimme Otradnojeen Nevan rantaan ja edelleen rantatietä yläjuoksulle. Matkalle osuu Kirovsk, jossa pysähdyimme hetkeksi katselemaan rantamaisemia. Molemmin puolin Nevaa oli paljon venäläisiä rentoutumassa rannoilla.

Hieman Kirovskista pohjoiseen ylittää Murmanskin valtatie Nevan. Itäisessä siltapenkereessä on piiritysaiheinen panoraamamuseo. Sisällä on siis kaareva maalaus, jota katsellessaan tuntee olevansa kuin keskellä maailmansodan taisteluja. Ehdottomasti hintansa arvoinen pysähdys. Jostain syystä pääsin sisään venäläisellä opiskelijahinnalla, vaikka näytin suomalaista opiskelijakorttia.

Seuraava kohde oli Shlisselburg (Pähkinälinna), josta pääsee kesäisin laivoilla Pähkinäsaaren linnaan. Selvitimme aikataulut seuraavaa päivää varten, sillä aika alkoi loppua. Kuudeksi oli sovittu tapaaminen Pietariin, joten jouduimme poistumaan.

Pietari on kesälauantaina täydellisen hiljainen. Autolla pääsi ajamaan ilman viivytyksiä suoraan International Hostelille. Pietari on jo sen verran tuttu kaupunki, ettei karttaa siellä ajamiseen tarvita.

Olen aikaisemmin suosinut Puppet Theatre Hostelia ja niin aion tämän kokemuksen jälkeen tehdä jatkossakin. Hinta on aika lailla sama, mutta suihkuaikoja on International Hostelissa rajoitettu ja aamupala oli aika väsynyt. Ilmeisesti katkaisevat lämpimän veden kielletyiksi suihkuajoiksi, mutta suihkuttelu hoitui hyvin kylmälläkin vedellä. Olin niin täydellisen kuollut hostelliin päästyäni, että suihkuun oli päästävä, vaikka sitten lisää maksamalla.

Illalla kävimme Lider-baarissa Prospekt Prosveshenijan metroaseman lähellä. Sieltä oli tultava käsitaksilla pois, koska metro lopettaa hiukan puolenyön jälkeen. Kyseinen matka oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta ehdimme Aleksanteri Nevskin sillan (aukeaa 2.20) kautta oikealle puolelle Nevaa. Kaverit ohjasivat kuljettajan jättämään meidät vielä Marstallille, joka olisi voinut jäädä vaikka väliinkin. Kuumuus oli sietämätön ja baarista oli poistuttava melko pian. Nukkuman selvisin joskus neljän tienoilla.

6
Pallontallaajaklubi / Pallontallaajamatka
« : 16.03.2007, 21:01:55 »
Helsingin pikamiitissä pari tuntia sitten päätimme alkaa kehitellä historian ensimmäistä pallontallaajamatkaa. :) Ajankohdasta ja kohteesta vain ei ole mitään havaintoa, mutta ilmoittautumisia otetaan jo vastaan. :lol:

Ensimmäisiä kiinnostuneita (mikäli muistan oikein): hani, akk, Neiti Q ja minä.

7
Matkapäiväkirjat / Välipäiväreissu Venäjälle (SK)
« : 14.12.2006, 00:48:38 »
Joops, tarkoitus on tehdä 27.12.-1.1. hiukan pidempi reissu Venäjälle, tosin kovin kauas ei nytkään ehditä. Aluksi Sibeliuksella Pietariin, siellä päivä ja illalla Laatokan asemalta Vologdan yöjunaan. Jo pitkään on ollut suunnitelmissa käydä Vologdassa ja nyt haave viimein toteutuu. Aikaa tutustua kaupunkiin on yöjunamatkan jälkeinen päivä.

Hotelliyön jälkeen aikainen nousu ja näillä näkymin puupenkkijunalla Daniloviin, jossa on vaihdettava toiseen puupenkkijunaan jo pelkästään siksi, että virtajärjestelmä junan yläpuolella vaihtuu ja matkan jatkaminen ensimmäisellä junalla ei ole teknisesti mahdollista. :wink: Iltapäivällä lienemme Jaroslavlissa.

Jaroslavliin on varattu ilta ja seuraava päivä. Illalla lähtee juna suoraan Jaroslavlista takaisin Pietarin Laatokan asemalle. Juna kiertää kaikki ruuhkakeskukset, jos Kirishi ei sano mitään, niin Jaroslavlia seuraava isompi paikka on Pietari. :)

Osa porukasta jatkaa saman tien vastaanottamaan uutta vuotta Suomen puolelle, itse jään ihastelemaan tapahtumaa Pietariin. Tiedossa on, että baareihin on turha yrittää tuona iltana mahduttaa itseään ja jos mahtuu, niin saa maksaa itsensä kipeäksi. Keräämme porukan, otamme pohjat kämpillä ja lähdemme katsomaan riemua kaduille.

Kotiinpaluu on vielä epäselvä, kun venäläisten lomat alkavat ja Sibelius on myyty täyteen 1.1.2007. Taas joutuu improvisoimaan. ;)

8
Aasia / Junayhteydet Keski-Aasiassa
« : 06.12.2006, 00:45:56 »
Nyt on sellainen Kazakstan-kuume päällä, että intouduin tutkimaan eri lähteistä Kazakstanin, Kirgisian, Tadzikistanin, Uzbekistanin ja Turkmenistanin junayhteyksiä.

Kazakstan, Kirgisia ja Uzbekistan ovat helppoja, koska kyseisten maiden rautatieyhtiöillä on omat sivut, tosin venäjäntaitoa vaaditaan.

Kazakstan
Kirgisia
Uzbekistan

Poezda.net tuntee muut maat paitsi Turkmenistanin.

Näistä kolmesta sekä Tadzikistanista on kansainvälinen yhteys vähintään Moskovaan ja lähimpiin naapurimaihin. Kazakstanista on yhteyksiä moneen muuhunkin suuntaan.

Tadzikistan on myös melko helppo, sillä rautateitä on vähän. Kaikki yhteydet kulkevat Uzbekistanin kautta. Uzbekistanin Termezistä haarautuu rata kohti Tadzikistanin pääkaupunkia Dushanbea ja eteläisempi haara Kurgan-Tjubeen. Pohjoisestä löytyy kummallisuus: päästäkseen Itä-Uzbekistaniin junalla on kuljettava Tadzikistanin alueen läpi. Tadzikistanin kiertävä ratayhteys on jo rakenteilla, mikä on hyvä asia, sillä Tadzikistanin läpi ajaminen merkitsee yhteensä kuuden (!) tunnin seisomista eri raja-asemilla. :shock: Silti löytyy junat Kanibadamista Uzbekistanin kautta Dushanbeen ja Kurgan-Tjubeen.

Turkmenistan, tuo Keski-Aasian Pohjois-Korea on vaikea pala. En ole vielä löytänyt netistä mitään informaatiota Turkmenistanin aikatauluista. Junat eivät ylitä Turkmenistanin rajoja, joten niitä ei löydy poezda.net:stä.

Tällä surffailulla Keski-Aasian kehittyneimmän rautatievaltion paikan vie helposti Kazakstan ja kakkosena maaliin tulee Uzbekistan. Molemmista, etenkin Kazakstanista löytyy paljon maan sisäisiä yhteyksiä ja myös kansainvälisiä yhteyksiä.

Jalostan tämän keräämäni informaation jossain välissä kansantajuiseen muotoon. Ei olisi pitänyt ostaa Lonely Planet Central Asia -kirjaa, nyt sinne on päästävä ensi kesänä. ;)

9
Olettekos kuulleet... / Matkaoppaita halvalla!
« : 13.10.2006, 12:54:09 »
Helsingin keskustan (Aleksanterinkatu 23) Suomalainen kirjakauppa tyhjentää varastoaan ja liikkeestä löytyy yksi pöytä, jolla on poistomyynnissä hiukan vanhoja (2003/04) Lonely Planet - ja Let's Go -matkaoppaita hintaan 9,90 €.

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Nostalgiaketju
« : 13.07.2006, 11:59:53 »
Täytyipä lohkaista nämä omat pohdiskelut tuolta voittokeskustelusta heti erilleen, vaikka ollaankin Asian vierestä -osastossa.

Lainaus käyttäjältä: "Tessu"
Pari viikkoa sitten voitin jostain nettikisasta 60 kpl Daim-patukoita ja niitä tässä vieläkin syödään.. :lol:

On se kumma, että ruotsalaisetkin herkesivät nöyristelemään ja muuttivat Dajm-nimen aikoinaan tuollaiseen muotoon. :evil: Mutta moniko muistaa Tikkis-tikkarit, jotka muuttuivat sitten Dajmeiksi?

Lisää nostalgiaa:

- lapsuudessa Trip-mehut olivat joka suunnalta kolmion muotoisessa pakkauksessa. Logistikon painajainen! :lol: Puhumattakaan siitä, että pilli oli aina hukassa. Jos pilli löytyi, niin pakettia sai pyörittää ympäri 47 kertaa ennenkuin pillin paikka löytyi. :roll:

- lapsuudessa kuorma-autot olivat Jyry-, Karhu- ja Kontio-Sisuja

- lapsuuden bussin ikkunat olivat liian korkealla ja talvella aina umpijäässä

- lapsuuden juna oli lättähattu

11
Matkapäiväkirjat / Kesälomakahdeksikko (SK)
« : 10.07.2006, 21:30:13 »
Joopa joo, tänä kesänä on niinkin ruhtinaallisesti kuin kahdeksan lomapäivää käytettävissä ja niistä kuusi ehti jo kulua viime viikolla. Suunnitelmia tuon ainokaisen täyden lomaviikon käyttämiseksi ehti olla jo vaikka minkälaisia, mutta alusta asti selvää oli, että mihinkään kauaksi ei nyt ehdittäisi. Aluksi oli ajatuksena lähteä autolla Pietarin kautta Baltiaan, mutta useat reissusta kiinnostuneet vain kaikkosivat ympäriltä, kun matka alkoi konkretisoitua. Seuraavaksi aloin sitten kehitellä matkaa Moskovaan, kun olen sitäkin jo kohta vuoden suunnitellut ja lupaillut tulevani tapaamaan paikallisia ystäviä.

Mieleen juolahti, että josko kokeilisi itsekin Euro Domino -lippua, että onko sen kanssa reissaaminen oikeasti vaikeaa ellei lähes mahdotonta. Suunnitelma kaatui siihen, että yksi sen palasista eli matka Suomesta Tolstoilla suoraan Moskovaan ei onnistunut, kun paikkoja ei enää ollut perjantaille 30.6. Ehdin jo kysellä hintoja: kolmen päivän Euro Domino olisi ollut 70 € ja paikkalippu mistä tahansa Suomesta Moskovaan kiinteä 31 €. Lisäksi kyselin paikkoja Moskovasta Smolenskiin, jossa olen jo pitkään halunnut käydä. VR:n kautta paikka Moskova-Smolensk-junaan 603 olisi maksanut 14 €. VR ottaa välistä 4 € välityspalkkiota.

Yksi tuttu oli juuri juhannuksen alla reissaamassa Karjalassa Euro Domino -lipulla ja oli kuulemma vaikeaa. Kielitaidon puute varmasti vaikutti asiaan, mutta vastaanotto oli pahimmillaan tyyliä "menkää muualle papereinenne". :( Eli lippua ei edelleenkään tunneta vähänkään syrjemmässä. Kyselin VR:n kv-myynnistä, olisiko heillä antaa jotakin materiaalia selitysten tueksi, mutta sellaista ei kuulemma ole. Koska korkean tason ihmiset ovat Venäjällä sanoneet, että lippu käy, niin ei mitään papereita ole. Minusta olisi kuitenkin vähintäänkin aiheellista, että jos lipun kelpaavuudesta on pieniäkin epäilyksiä, VR edes yrittäisi auttaa matkustajaa. Nyt vain nostetaan kädet pystyyn. Ei nyt luulisi olevan ylivoimaista järjestää vaikka Moskovan päässä RZD:ltä jotain paperia, jossa selvällä venäjällä rautatieyhtiö itse selittäisi, mistä lipussa on kyse.

Noh, kun Tolstoihin ei mahtunut, varasin paikan Repiniin Vainikkalasta Pietariin perjantaille 30.6. ja jatkoin matkan suunnittelua perinteiseltä Sika säkissä -pohjalta. :) Tarkoitus oli mennä Pietarissa heti kysymään Moskovan suunnan asemalta paikkoja viimeisiin Moskovan yöjuniin. Viimeinen Moskovan juna lähtee Pietarista 0.22, eli siihen olisi ainakin teoriassa ehtinyt. Suunnitelmaksi B aloin kehitellä menemistä Pietarista Ostashkoviin, jonka olen kuullut olevan kaunista järviseutua. Siitä voisi sitten jatkaa eteenpäin.

Matkan alkuun nivoutui vielä kierros Oulun kautta työn merkeissä, mistä kahdeksikon yläosa. :wink: Olin melko väsynyt, kun viimein nousin Repiniin Vainikkalasta tuon pikku kierroksen jälkeen. Matkan aikana kävi selväksi, etten kyllä jaksa toista yötä peräkkäin viettää junassa etenkin kun perjantain vastaisen yön unisaalis jäi melko vaatimattomaksi. Päätin jäädä kavereille Pietariin yöksi. Eihän siinä taas kyllä nukkumaan ehtinyt kuin aamusta, kun ensin piti vaihtaa tuoreet kuulumiset baarissa oluttuopin ääressä.

Lauantaina kun sain viimein itseni liikkeelle, suunnistin Pietarin Vitebskin asemalle ostamaan lippua Velikie Lukiin, noin 100 000 asukkaan kaupunkiin, jonka olen myös jo pitkään halunnut katsastaa. Kartan mukaan Velikie Lukista pääsisi tietä pitkin Smolenskiin, joka oli varsinainen tavoite. Kuinka ollakaan, yllättäen asemalla oli muitakin ostamassa lippuja. Melko pian totesin, että mikäli aion syödä ennen lähtöä jotain, on lippu ostettava jostain muualta kuin asemalta. Velikie Lukin junassa ei ravintolaa ole. Suuntasin siis vuoden 2005 keväältä tutuksi tulleeseen matkatoimistoon noin puolen kilometrin päässä. Siinä lämpötilassa ja nälässä ei tuntunut ollenkaan hullummalta maksaa viisi euroa ylimääräistä siitä, että lipun sai käteen 10 minuutissa. :wink:

Aikaa oli kuitenkin niin vähän, että ehdin vain ostaa kassillisen evästä junaan ja käydä läheisessä McDonaldsissa. Hiippailin junalle noin 15 minuuttia ennen lähtöaikaa. Juna lähti ajallaan, mutta noin kolmen kilometrin jälkeen pysähdyttiin ja seistiin niillä sijoilla kaksi tuntia. En tiedä, mitä tapahtui - joko radalla oli jotain isompia korjaustöitä tai sitten mahdollisesti sähköistykseen tuli häiriö, jolloin sähkötoimiset lähijunat ehkä jysähtivät paikoilleen tukkimaan radan, vaikka kaukojunat ovatkin dieselvetoisia. Mitään tietoa asiasta ei tullut, enkä jaksanut alkaa kyselemäänkään. Olin lomalla, aivan sama vaikka seistään pitkäänkin. 8)

Kahden tunnin seisomisen jälkeen juna nytkähti liikkeelle, mutta edelleen matka eteni niin hitaasti, että lopulta oltiin 2,5 h myöhässä. Jonkun aikaa jaksoin seurata maisemia, mutta sitten uni voitti. Hyttikumppanini, nuori varusmies soitti kotiinsa olevansa Pskovissa kello 22.40. Teki mieli sanoa, että joo, aikataulun mukaan. Todellisuudessa siellä ollaan vasta puoliltaöin. :roll:

13
Tämä muutoshan itse asiassa tapahtui jo reilu viikko sitten, eli Venäjä alkoi periä maksua rajalla kirjoitettavasta auton takaisintuontisitoumuksesta vuodenvaihteessa säädetyn lain perusteella. Autositoumuksessahan auton omistaja sitoutuu viemään auton pois Venäjältä kahden viikon kuluessa.

Viime viikolla ainakin etelän raja-asemilta (Vaalimaa, Nuijamaa ja Imatra) kantautui tietoja, että jonot ovat venyneet suhteettoman pitkiksi, normaali ylitysaika keskellä päivää oli 3-4 tuntia ja jopa 9-10 tunnin jonotuksia oli esiintynyt.

Noh, toissapäivänä eli tiistaina 25.4. olimme menossa Pietariin autolla. Välttääksemme keskipäivän ruuhkan lähdimme jo auringonnousun aikaan eli viideltä Lappeenrannasta. Tämäkään ei pelastanut turhauttavalta odotukselta. :evil:

Tässä tapahtumaketju:

5.00 lähtö kämpiltä
5.30-5.33 Suomen tulli
5.38-8.25 Venäjän tulli, jossa tapahtui seuraavaa:

- 5.38 saapuminen tarkastusjonoon liikennevaloille, edessä kaistalla 4-5 autoa
- 6.05 viimeiset autot pääsivät läpi
- 6.05-7.13 ei tapahtunut missään yhtään mitään, rajamies kävi kertomassa, että kassa ei toimi
- 7.13 venäläisiä pääsi tarkastukseen viereisellä kaistalla
- 7.29 jonossa ennen meitä seisseitä alkoi taas päästä läpi
- 7.55 päästiin siirtymään tarkastukseen
- 8.00 passit tarkastettu
- 8.11 auton paperit valmiina, maksamaan autositoumus
- 8.25 kaikki valmista, liikkeelle

- 11.00 Suomen aikaa Pietarissa pohjoisissa lähiöissä

Eli omien asioiden hoitoon meni aikaa tyydyttävä puoli tuntia, mutta lisäksi katseltiin auringonnousua 2 h 15 min. :evil:

Byrokratia on siis suurin piirtein seuraava:

- passintarkastus
- auton papereiden tarkastus, kuljettajan tulliselvityskaavakkeet ja autositoumuksen kirjoittaminen
- autositoumus jää viereiselle luukulle passin kera pantiksi, saadaan kaksi uutta lappua
- mennään kassalle, josta saadaan lasku
- lasku maksetaan toisaalla olevaan pankkiin ja saadaan kuitti
- kuittia vastaan saa autositoumuksen ja passin sekä vielä yhden paperin

Meidän tilanteessa kassa ei toiminut, joten yksi välivaihe putosi pois. Aikaa kului niin paljon, että jouduimme odottamaan myös raja-aseman vuoronvaihdon. Sitoumus maksaa 100 ruplaa, pankki ottaa kolme ruplaa välityspalkkiota. Eurot eivät käy, eli jos ruplia ei ole, niin sitten täytyy vaihtaa rahaa samaisessa pankissa.

Ei liene yllätys, että liikennemäärät ovat päässeet hieman laskemaan raja-asemilla. Täytyy jatkossa mennä joko bussilla tai junalla, ei tuota ainakaan selvin päin kestä. Toivottavasti nyt asioista päättävät tahot itsekin jossain välissä tajuaisivat, ettei tämä uusi käytäntö palvele ketään, vaan näkyy varmasti esimerkiksi Viipurin kauppojen myynnissä.

14
Kiina / Junalla Pekingistä tai Shanghaista Hongkongiin
« : 05.02.2006, 16:28:55 »
Selailin viime kesän reissulta kantoon jääneitä esitteitä ja törmäsin mielenkiintoiseen tietoon. Laitanpa sen tänne kaikkien nähtäville, jos joku vaikka näitä junia ajattelee hyödyntävänsä:

Juna T97/T98 Peking-Hongkong-Peking

- Peking West -asemalla on oltava 90 minuuttia ennen junan lähtöaikaa rajamuodollisuuksien vuoksi. Portit sulkeutuvat 15 minuuttia ennen junan lähtöaikaa.
- Hung Hom (Kowloon) -asemalla on oltava 45 minuuttia ennen junan lähtöaikaa rajamuodollisuuksien vuoksi ja portit sulkeutuvat 10 minuuttia ennen junan lähtöaikaa.

Juna K99/K100 Shanghai-Hongkong-Shanghai

- sama juttu, Shanghain asemalla on oltava 90 minuuttia ennen junan lähtöaikaa ja portit sulkeutuvat 15 minuuttia ennen junan lähtöä.
- Hung Hom (Kowloon) -asemalla on oltava 45 minuuttia ennen junan lähtöaikaa ja portit sulkeutuvat 10 minuuttia ennen junan lähtöaikaa.

Tuosta voinee päätellä, että junat eivät joko pysähdy ollenkaan noilla väleillä tai sitten tarkastukset ovat yhtä tiukkoja myös väliasemilla.

Lisätietoa:

http://www.kcrc.com/eng/services/services/itts_intro.asp

15
Lainaus käyttäjältä: "jellyfish"
Helsingin liikenteestä en mitään osaa sanoa kun inhoan koko kaupunkia enkä siellä ole käynyt kuin kahdesti elämäni aikana. (lentokenttää ja laivaterminaalia lukuunottamatta.) :)

Tuo ylläoleva jellyfish:n kommentti toisessa ketjussa innoitti minut avaamaan tämän aiheen. :D (Toivottavasti et nyt suutu) Omasta kaveripiiristäni löytyy henkilöitä, jotka eivät ole koskaan asuneet Helsingissä, eivätkä juuri siellä käyneetkään, mutta jaksavat kyllä aina höyrytä, kuinka ikävä paikka se on. Mihin tämä kaikki pääkaupunkiseutuviha perustuu? :)

Onhan kyllä totta, että seudulla asuu ihmisiä, joiden mielestä Kehä III:n (tai jopa Kehä I:n) takana ei ole elämää, mutta tämä uhoaminen on aivan yhtä huvittavaa kuin fanaattinen Helsinki-vastaisuus. Ensinmainitut uhoajat voisi lähettää vähäksi ajaksi Pietariin katsomaan, miltä oikea metropoli näyttää.

Minusta Helsingin seudulla on hyvä käydä ainakin pari vuotta asumassa ja työskentelemässä. Joitakin seutu miellyttää, toisia ei. Näkökulma asioihin saattaisi kuitenkin siinä yhteydessä vähän laajeta ja ainakin Helsinki-vastaisuus perustuisi sen jälkeen tosiasioihin eikä iltapäivälehtien roskajuttuihin. Rasittaa oikoa jopa omien sukulaisten vääriä käsityksiä pääkaupunkiseudusta.

Itse ehdin asua pääkaupunkiseudulla nelisen vuotta, kunnes tuli lähtö tänne itärajalle. Ei ole pahaa sanottavaa Lappeenrannastakaan, vaikka onhan tuo keskusta talvisin melko kuollut. Puolen vuoden oleskelu Pietarissa viime keväänä teki myös hyvää. Kesäkuun alusta olisi tarkoitus taas palata pääkaupunkiseudulle, mutta olen periaatteessa valmis siirtymään vaikka minne päin Suomea. Pari vuotta voisi hyvin työskennellä Pietarissakin. :)

16
Olettekos kuulleet... / Pilapiirroskohu laajenee
« : 01.02.2006, 11:27:39 »
Ranskalaislehti on julkaissut paljon kohua herättäneet profeetta Muhammedin pilapiirrokset. En kyllä aivan täysin ymmärrä, mitä järkeä on tässä tilanteessa valaa bensiiniä liekkeihin. Onko ranskalaislehdellä tarve näyttää, että me täällä lännessä vähät välitämme teidän mielipiteistänne? :shock:

Ilta-Sanomien uutisssähke asiasta

Edit: uutinen on muuttunut siitä, kun tuon linkin laitoin. Nyt siinä ei enää puhuta ranskalaislehdestä mitään. Outoa.

Edit 2: taas se on muuttunut. :shock: Onko tämä niin kuuma aihe, että vanhat sähkeet katoavat sitä mukaa kuin uusia tulee? Ja yhä uusia lehtiä liittyy bensiininvalajien joukkoon. Mitä tällä saavutetaan? :shock:

17
Helsinki haluaa valtuudet lukita väärin pysäköidyt autot paikoilleen rengaslukoilla:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135218416429

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tätä on odotettu jo pitkään. Esimerkiksi Mikonkadun kävelyosuus on hiljalleen muuttunut kävelykadusta pysäköintialueeksi. Jalkakäytäville pysäköidään joka puolella kaupunkia. Kantakaupungissa bussia ajaville on tuttu ilmiö, että tietyt pysäkit on pysäköity täyteen autoja ja asiakkaat on jätettävä liukkaalle kadulle. Risteyksiin pysäköidään niin, että linja-autojen kulku vaikeutuu, jopa estyy kokonaan.

Paperiversiossa haastateltiin asiasta muutamia kaupunkilaisia. Joku sanoi, että autoilijana hän vastustaa asiaa. Ihmettelen, mitä syytä sääntöjä noudattavalla autoilijalla on vastustaa pyörälukkoja. Henkilöt, joille liikennesäännöt ja pysäköintisakot eivät merkitse mitään, luonnollisesti vastustavat esitystä.

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vuoden floppi
« : 29.12.2005, 13:22:20 »
Nyt kun vuosi alkaa olla lopuillaan, ajattelin avata tällaisenkin aiheen. Mikä kuluneen vuoden tapahtuma on jäänyt mieliinne erityisen negatiivisesti?

Itse muistan tyrmistykseni olleen melko suuri, kun valtakunnan pääuutislähetys eli Ylen 20.30-uutiset kertoivat syksyllä Tarja Turusen eroamisesta Nightwishistä. Oliko kyseessä nyt muka todella valtakunnan kannalta niin merkittävä asia, ettei sen käsittelyä voinut jättää iltapäivälehdille ja huuhaa/juorulehdille? Vai onko uutistoimituksen arvostelukyky heikentynyt iltapäivälehtitasolle, eli tärkeämpien asioiden puutteessa uutisoidaan mitä tahansa soopaa, että saadaan varattu aika/varatut sivut käytettyä.

:shock:

19
Hologrammittomat Ruotsin kruunusetelit vanhentuvat 1.1.2006. Kaivakaapa ne esiin pöytälaatikkojen kätköistä!

http://www.riksbank.com/templates/Page.aspx?id=17150

Viime Baltian reissulla vaihdoin omani Latvian lateiksi. Huomasin tuon vanhenemisjutun Hesarissa aivan tuurilla pari päivää ennen lähtöä.

20
VR on pitänyt eilen tiedotustilaisuuden oikoradan avaamisen aiheuttamista muutoksista 3.9.2006 alkaen.

http://www.vr.fi/news/uutta/uutta.htm#n43

Tuolla on myös pdf-esitys junavuorojen määristä tulevaisuudessa, sieltä kiinnostuneemmille lisätietoa. Kuumaa kamaa! :D

http://www.vr.fi/yhtyma/junayhteydet_nopeutuvat.pdf

Sivuja: [1] 2 3