Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Jouni

Sivuja: 1 2 [3]
41
Testaa asia aukottoman tieteellisellä testillä:

http://www.nelonen.fi/robinson_testi/testi.html

Minä selviäisin 32 päivää. Hmm, mitä sitten tapahtuisi? Tekisinkö liaanista kiikun ja hyppäisin kalliolta? Vai lähtisinkö uimaan päämäärättömästi johonkin suuntaan? :roll:

42
Aasia / Mongolia
« : 30.09.2003, 00:09:46 »
Jotenkin minusta tuntuu, että joku täällä oli käynyt Mongoliassa... Kuulin juuri, että yksi venäläinen opiskelijakaverini lähti vaihtoon Mongoliaan vuodeksi. Kuinka ollakaan, tuli heti mieleen, että sinnehän voisi sitten lähteä käymään.  :D Täytyy kyllä jossakin vaiheessa kysäistä, miten hän päätyi kaikista maista juuri Mongoliaan. Toukokuu saattaisi olla lomaa, jos hyvin käy ja tuollaiselle matkalle se on syytä varata kokonaan. Samalla voisi katsastaa pari venäläistä kaupunkia, esim. Irkutsk ja Novosibirsk. Paluu tapahtuisi varmaankin lentäen, molempiin suuntiin ei jaksa (eikä ehdi) mennä junalla.

Eli löytyykö täältä jotakuta, joka tietää Mongoliasta muutakin kuin sen, että pääkaupunki on Ulan-Bator?

43
Matkapäiväkirjat / Venäjän vuosiviisumi (SK)
« : 10.09.2003, 18:03:02 »
Laitoin tuossa maanantaina 8.9. tilaukseen Venäjän vuosiviisumin. Hinta on täällä itärajalla halvempi kuin Helsingissä, tosin silti melko suolainen, 245 euroa. Tosin kertaviisumi maksaa 40-45 euroa eli jo kuudennen matkan jälkeen vuosiviisumi tulee halvemmaksi...  :roll: Joku saattaa tietysti ihmetellä, että mitä asiaa Venäjälle on kuusi kertaa saati useammin vuodessa, mutta oma kiinnostukseni Venäjää kohtaan on vain lisääntynyt jokaisen matkan jälkeen. Ja jos laskee hinnan myös viisuminhankintavaivoille ja ravaamiselle matkatoimistossa sekä passikuville, ei tarvita edes kuutta matkaa.

Byrokratia tietysti on mitä on eli kuukausi täytyy nyt kuulemma odottaa, että viisumille tulee puolto. Sitten menee vielä kuusi päivää itse viisumin kirjoittamiseen.

Ajattelin kirjoittaa tänne juttua sitä mukaa kuin tätä tulevaa viisumia hyödynnän, matkaideoita on jo pää täynnä valmiiksi.  :D

44
Yleinen / UNESCO:n maailmanperintökohteet
« : 05.08.2003, 13:09:43 »
Aina löytyy jotain uutta ja ihmeellistä: MSN:n sivuilla kerrotaan, että jotkut ovat alkaneet bongata UNESCO:n maailmanperintökohteita. Siinäpä sitä onkin rahoille käyttöä pitkäksi aikaa. Eihän niitä olekaan kuin 754 ympäri maailmaa! :D

http://whc.unesco.org/en/list/

Yllätyksekseni huomasin, että olen jo ehtinyt käydä 34 kohteessa, enää 720 puuttuu! Maa polttaa jo jalkojen alla! :D

No joo, ehkä voisi aluksi katsastaa vaikka kaikki kotimaan kohteet.

edit. Linkki päivitetty.

45
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Maailman metrot
« : 06.08.2003, 19:34:14 »
Sitten, kun UNESCO:n maailmanperintökohteet on koluttu, voi jatkaa maailman metrokaupungeilla:

http://www.urbanrail.net

 :wink:

46
Matkapäiväkirjat / Matkakertomuksia
« : 22.04.2003, 09:52:22 »
Onko kukaan käynyt Norilskissa?  :D

http://www.diccons.com/matkailu/tyomatka.htm

47
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / VR:n nopeus...
« : 07.02.2003, 09:41:35 »
Asiallista, VR:n Inter Rail -keskustelu on ollut suljettu kohta viikon.  >:( Viimeksihän se oli suljettu kesällä, minkä tuloksena keskustelu hiljeni melkoisesti. Nyt sen ei olisi enää varaa kovin paljoa hiljentyä...

No, onneksi on tämä parempi foorumi, kiitos Pera!  :)

48
Eurooppa / Ukraina
« : 13.06.2003, 15:53:27 »
Onkos täällä ketään, joka on käynyt Ukrainassa? Heinäkuun puolivälissä olisi tarkoitus sinne suunnistaa, eivätkä vinkit ole koskaan pahitteeksi.

Menen varmaankin Baltian läpi Varsovaan, josta on suora juna Kiovaan. Takaisin suunnittelin tulevani Venäjän puolelta. Finnsovilta sanoivat, että Pulkovo Airlines lentää Ukrainasta Pietariin, mikä voisi olla mielenkiintoinen (ja halpa) vaihtoehto.

49
Taidanpa avata matkapäiväkirjan jo nyt, vaikka lähtöpäivään onkin vielä reilu viikko. Eli siis sunnuntaina heinäkuun 6.päivä matka alkaa siirtymällä Tallinnaan, josta toivottavasti yöbussilla Kaliningradiin. Jos tilaa ei ole, täytyy ottaa muut suunnitelmat käyttöön. Kaliningradiin pääsee bussilla Klaipedasta ja Vilnasta, Vilnasta myös junalla.

Itse asiassa passikin on vielä Venäjän lähetystössä, mutta Venäjän viisumin nyt on kyllä aina saanut lisääntyvästä byrokratiasta huolimatta.

Kaliningradissa olisi tarkoitus tavata yksi kaveri ja viettää ehkä pari päivää. Sieltä suuntaan junalla Gdanskiin tai Gdyniaan, josta edelleen Varsovaan.

Varsovassakin saattaisi pari päivää kulua hyvinkin, lähtö sieltä olisi näillä näkymin maanantai-aamuna 14.7. junalla kohti Kiovaa. Kiovasta ja Ukrainasta yleensäkään ei minulla juuri ole vielä tietoa, mutta luulen, että sitä kahdessa viikossa vähän kertyy... ;)

Kiovassa on tarkoitus olla viisi päivää, Dnipropetrovskissa yksi, Zaporizhessa neljä ja Jaltalla neljä. Paluumatkan reitistä ei ole vielä mitään varmuutta, sen tiedän, että Sevastopolista kulkee suoria junia Moskovan kautta Pietariin. Jotakin tällaista yhteyttä on tarkoitus hyödyntää.

Kaveri järjesti häänsä saman viikon loppuun, kun maanantaina olen vielä Jaltalla. Siitä aiheutuu kyllä nyt vähän aikapaineita, muuten en tulisi edes suoraan pois. Saapa nähdä, mitä mutkia tähän reissuun vielä tulee... Yritän kirjoitella tänne jotakin matkan varrelta. :)

Ja muokkausta: saahan tätä kommentoidakin.

50
Matkapäiväkirjat / Talvimatka Baltiassa (SK)
« : 13.02.2003, 12:44:54 »
Baltia jaksaa edelleen viehättää, ensi viikko olisi lomaa ja ainekset samat kuin ennenkin: vapaata pyörimistä busseilla ja junilla ilman tarkkoja suunnitelmia. Yhtään juoksuaskelta en tule ottamaan tämän loman aikana, mennään sitten muualle, jos ei johonkin kävellen ehditä.  :D

Karkea reitti on tällä hetkellä Riiasta Jekabpilsin ja Daugavpilsin kautta Vilnaan, josta parin päivän oleskelun jälkeen Kaunasin ympäristöön, josta takaisinpäin. Alun perin tarkoitus oli käväistä myös Kaliningradissa ystävää tapaamassa, mutta se siirtyi myöhemmäksi. Pilsrundalen linna Bauskan lähellä tekisi mieli nähdä, samoin Grutasin patsaspuisto Liettuassa. Puistoon on kerätty neuvostoajan patsaita ympäri Liettuaa.

Toivottavasti Baltiakin on lumipeitteen alla, auringonpaistekaan ei haittaisi...

51
Matkapäiväkirjat / Syyskierros Baltiassa (SK)
« : 14.10.2002, 09:51:48 »
Laskelmani ovat pettäneet - tämän vuoden lomia onkin käyttämättä vielä kaksi viikkoa!  ;D
Tästä ilouutisesta innostuneena aloin välittömästi suunnitella viikon Baltia-kierroksen reittiä. Turistilaumat ovat onneksi jo tältä vuodelta historiaa.

Tarkoitus on tällä hetkellä mennä poikkeuksellisesti ensin Tukholmaan, olla siellä hetki ja mennä sitten ti 29.10. yli mielenkiintoisella Nynäshamn-Ventspils-rahtilaivayhteydellä. Läntinen Latvia on aikaisemmilla reissuilla jäänyt vähän paitsioon, joten Ventspils ja Liepaja ovat tämän reissun pakollisia kohteita. Muu onkin sitten vielä täysin pimennossa.  :)

Laivamatka ei ole aivan halpa, ilman ajoneuvoa liikkuva matkaaja joutuu ainakin nettisivun www.vvline.com mukaan pulittamaan matkasta peräti 750 kruunua / n.85 EUR! Taitaa siihen sentään sisältyä hytti, mutta ollaan silti melko kaukana Tallinnan ja Tukholman risteilyjen hinnoista...

52
Matkapäiväkirjat / Omatoimimatka Baltiassa (SK)
« : 03.07.2002, 17:01:40 »
Eli ideana on tällä hetkellä lähteä pariksi viikoksi Baltiaan pyörimään busseilla ja junilla, miksei muillakin tavoilla ilman sen kummempia suunnitelmia. Venäjä ja Puola ovat optioina mukana, mutta Latvia ja Liettua ovat jo nekin niin mielenkiintoisia maita, että saapa nähdä, minne ehtii.

Lähtö on torstaina 10.7. ja ainoa paluuta rajoittava seikka on töiden jatkuminen maanantaina 5.8. Yritän kirjoitella tänne jotakin matkan varrelta. Jos joku on kiinnostunut käymään vaikkapa Kaliningradissa heinäkuun loppupuolella, niin ei muuta kuin viestiä tänne vaan! Sinne ei ole seuraa toistaiseksi tiedossa.

53
Eurooppa / Miten matkata väli Varsova-Vilna?
« : 20.02.2003, 19:44:11 »
Kun nyt kerran Vilnassa olin, niin kavin katsomassa linja-autoasemalla, miten busseja menee Puolaan. Eli:

- Varsovaan joka paiva 9.00, 21.30 ja 23.00.
- Gdanskiin joka paiva 22.50

Lisaksi oli viela yksi bussi, joka lahtee Olsztyniin ke, pe ja su kello 20.00. Muina paivina Varsovaan 19.30.

Eli ei se Eurolinesin Tallinnasta kaksi kertaa viikossa kulkeva bussi ole ainoa tapa paasta Puolaan.

54
Yleinen / Palautumisongelmia...?
« : 10.01.2003, 19:51:39 »
Tulipa mieleen kysyä, onko muille käynyt reilin tai muun vastaavan pitkän matkan jälkeen samoin kuin minulle, matka ikäänkuin jatkuu alitajunnassa edelleen, vaikka on jo kotona. Eli oletteko heränneet omasta sängystänne ja luulleet olevanne edelleen jossakin hostellissa?  :D

Joskus tilanne on ollut niin todellinen, että olen melkein jo alkanut kerätä kasaan lattialla hujan hajan olevia tavaroitani peläten, että joku vie ne nukkuessani... kunnes aivot jälleen raksuttavat ja muistan olevani jo kotona... hih!

Sivuja: 1 2 [3]