Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jouni

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 148
21
Yleinen / Vs: Missä sijaitsee lempipuistosi?
« : 06.03.2013, 08:56:04 »
Liputetaan kotikaupunkia eli:

Satamapuisto, Lappeenranta
Myllysaari, Lappeenranta

Ulkomailla en ole kovinkaan monessa puistossa käynyt useampia kertoja. Pietarin ympäristöstä tulee mieleen Pavlovskin palatsia ympäröivä puisto. Sekin on enimmäkseen metsää, mutta kiva hengähdystauko suurkaupungin saasteille.

22
Eurooppa / Vs: Omatoimimatkailijan viisumi Venäjälle
« : 06.03.2013, 08:50:17 »
Lukeeko viisumissa nykyään mille alueelle se on voimassa?  Jos hankin  monikertaviisumin ennen lyhyttä  Pietarin matkaa nyt niin voinko käyttää samaa viisumia pitkälle junamatkalla staneihin kesällä (matkasuunnitelmat sen osalta vielä auki) ja tiedä vaikka vuoden aikana keksisin muitakin venäjänmatkaideoita.
Ei siinä viisumissa lue mitään matkakohteista tai reitistä. Hakemuskaavakkeessa tietoa kysytään. Kannattaa sinne nyt ehkä perus-Pietari ja Moskova vaikka laittaa.

Alkaa olla jo vähän vanhaa tietoa, mutta oman Trans-Mongolian reissuni tein loppukeväästä 2005 vuosiviisumilla, joka oli myönnetty Pietarissa opiskelua varten. Sillä yövyttiin varmaan kymmenessä paikassa matkan varrella ja rekisteröintileimoja kertyi sieltä täältä, ei siihen kukaan kiinnittänyt mitään huomiota. Päinvastoin olen kuullut tarinoita, että joitakin viisumeita on jäänyt saamatta, kun on erehtynyt laittamaan hakemukseen vähän omituisemman matkakohteen jostain keskeltä metsää. :o

23
Junamatkustus / Vs: Reilaamaan alku- vai loppukesästä?
« : 19.02.2013, 10:43:28 »
Toukokuu ehdottomasti noista kahdesta. Junissa ja hostelleissa on hyvin tilaa. Dubrovnikin rannalla paikalliset tosin ihmettelivät hulluja suomalaisia, joiden oli päästävä uimaan tyhjälle uimarannalle, joka ei oikeastaan ollut vielä aukikaan. Veden lämpö oli kuitenkin jo yli 20 astetta. 8)

24
Yleinen / Vs: Kampaajalle/parturiin reissulla
« : 19.02.2013, 10:38:35 »
Kahden kuukauden Siperia-Mongolia-Kiina-reissulla alkoi kuontalo ahdistaa Pekingissä ja menin paikalliseen parturiin. Se sijaitsi toimistorakennuksen vieressä ja näytti aivan samalta välineineen kuin koti-Suomessa. Kaikki meni hienosti, mitä nyt en kovin täsmällisiä ohjeita pystynyt antamaan. Hinta 10 juania (1 €).

Ollessani Pietarissa vaihto-opiskelijana keväällä 2005 tuli käytyä useampiakin kertoja parturissa. Sama ongelma - suulliset ohjeet leikkauksesta jäivät melko vaatimattomiksi. Noin 5 euroa oli yleinen hinta.

Liettuassa Kazlų Rūdan pikkukylässä iski jälleen ahdistus ylikasvaneista hiuksista ja paukkasin paikalliseen kirpyklaan. Työntekijä saattoi hiukan ihmetellä, mistä tuo kielitaidoton asiakas oikein pelmahti. ;D Kaunasiin on matkaa noin 50 km eikä paikkakunnalla ole mitään erityistä nähtävää. Jonkin verran tuli taas venäjäksi yritettyä, mutta onneksi hiusten lyhentäminen on suhteellisen yksinkertainen toimenpide.

25
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 19.02.2013, 10:24:45 »
Ja sieltä junalaiturilta jos haluaa pois, pitää Viipurissakin syöttää viivakoodattu matkkalippu  koneeseen ennen kuin pääsee ulos asemalta. Eli ei kannata yrittää lähteä haahuilemaan. Sitten kun haluaisi palata laiturille ja junaan niin taas tarvitsee sen lipun viivakoodi lukea laiturille menevien porttien luona.
No kun Allegron lipussahan ei niihin portteihin kelpaavaa viivakoodia ole, niin täytyy näyttää lippua portinvartijalle, joka sitten avaa portin manuaalisesti. Samalla tavalla pääsisi takaisinkin, tosin vartija saattaisi kyllä vähän ihmetellä, etkö ollutkaan jäämässä Viipuriin. Allegrolla on Viipurissa Pietarin suuntaan mennessä pysähdysaikaa vain viisi minuuttia. Siinä ei ehdi kyllä mihinkään. Toiseen suuntaan olisi kymmenen minuuttia, mutta silloin harvemmin enää lisää ruplia tarvitaankaan. ;) Tolstoihin vaihtuu veturi molempiin suuntiin mentäessä ja pysähdysaikaa on peräti 50 minuuttia. Siinä ehtii jo vähän pidemmällekin.

26
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 12.02.2013, 10:27:09 »
Missähän nykyään kannattaisi vaihtaa euronsa rupliksi? Onko Viipurin rautatieasemalla sijaitseva toimisto edelleen halvin Pietariin matkaaville? Ehtiikö rahat vaihtaa siellä jos on liikenteessä Allegrolla?
Allegrosta en kyllä lähtisi Viipurissa ulos haahuilemaan. Viipurin aseman alakerran Vyborg-Bank on historiaa. :( Asemaa vastapäätä kadun toisella puolella (aseman pääovelta katsottuna viistosti vasemmalle) on erittäin edullinen uusi vaihtopiste, elokuussa kun käytiin, kurssi oli paras mitä viikonlopun matkalla nähtiin eivätkä perineet edes mitään vaihtopalkkiota (!).

Aika usein olen käyttänyt Pietarissa Vladimirskajan metroasemaa vastapäätä olevaa vaihtopistettä (olikohan CKB), se on lähes aina auki ja kurssit ovat olleet kohtuuhyvät. Onhan noita vaihtopisteitä toki ympäri kaupunkia. Vähän kannattaa tutkailla vaihtopalkkioita. Jotkut huonommat vaihtopisteet mainostavat vaikkapa Nevskillä suurella kyltillä jotain kurssia, mutta mainoksen jossain nurkassa on pienellä "от 500 евро" eli vaihdettaessa vähintään 500 eur. Vaihdettaessa 100 eur kurssi on jotain muuta.

Jos tarkoitus on jatkaa Allegrolta heti metrolla eteenpäin, voi toki vaihtaa junassa vaikka Safarilta 20 €, niin saa rahaa metropoletteihin.

27
Junamatkustus / Vs: Reilauksen suosio ja tulevaisuus
« : 15.01.2013, 00:02:28 »
Jotenkin minusta tuntuu, että halpalentely on väliaikainen huvi ja hinnat tulevat kymmenen vuoden kuluessa vielä selvästi nousemaan. Mukavuutta lentämisessä edustaa ainoastaan ajansäästö liikkeellä ollessa. Kaikki liitännäistoiminnot ovatkin sitten enemmän tai vähemmän turhauttavia. Hankkiudu lähtöpisteestä kentälle hyvissä ajoin ennen lähtöä, selvitä itsesi lennolle, käy läpi turvatarkastuksen pölhöilyt, jonota koneeseen, ahtaudu paikallesi kenkälusikan avulla, yritä syödä minimaalisessa tilassa, päästä välillä jalkasi pinteestä, ahtaudu vessaan kenkälusikan avulla, jonota ulos koneesta, odota matkatavarat, hankkiudu kentältä keskustaan.

Onneksi ei tarvitse tällä hetkellä työn puolesta lentää yhtään mihinkään.

Lentokoneella voi helposti sivuuttaa sen tylsän tosiasian, että jokin kohde on kaukana. Junalla matkustamalla matkaan jotenkin eläytyy paremmin.

28
Olen menossa moskovasta irkutskiin junalla. Irkutskiin juna saapuu yöllä n. kolmen aikaan. Onkohan asemalla paljon kyydin tarjoajia? Ovatko taksit kuinka luotettavia ja tunnistaako oikeat taksit helpostikkin.
Olethan ottanut aikaeron huomioon eli Irkutskissa kello on viisi tuntia enemmän kuin Moskovassa, mutta kaikki aikataulut ovat Moskovan ajassa. ::) Mikä juna?

29
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 14.01.2013, 23:45:13 »
Suoria junia ei käsittääkseni kulje Ukrainan ja Liettuan väliä.
Melkein jo kirjoitin, että joka toinen päivä kulkee Kaliningrad-Harkova-juna, mutta tarkistin ensin. Ei tosiaan kulje enää. :(

30
Tässä nyt kun olen silmäillyt näitä sivuja, niin kaikki lähdöt on kirjattu lähteviksi Moskovasta ja itse olisin nyt tulossa "takaperin", elikkää lähtö tapahtuisi Pekigistä. Onko joku tehnyt retken näinpäin ja jos niin miten on liput hommattu? Onko tässä sama sääntö että netistä ostamalla saa halvimmin ja helpoimmin? Onko joku käyttänyt "kätyriä" ostamaan etukäteen liput Pekingistä?
Tämä on ollut kesto-ongelma niin kauan kuin tämä ketju on ollut olemassa - 96 % matkustaa lännestä itään ja toiseen suuntaan kulkeneiden kokemukset ovat kiven alla.

31
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 21.12.2012, 10:22:51 »
Vuodet eivät ole veljiä keskenään. Tänä vuonna ulkomaanreissut jää kolmeen, yhteensä kuutisen viikkoa ja ehkäpä 7 uutta maata. Aikaisemmin reissuja on ollut enemmän, mutta kokonaisaika on melko vakio, uusia maita tulee kyllä nyt monta, viime vuonna ei tullut kuin yksi.
Vuodet eivät tosiaan ole veljiä keskenään. Tämän vuoden saldo jäi yhteen käyntiin Pietarissa ja Viipurissa sekä yhteen Päivä Tukholmassa -risteilyyn. Tästä ei suunta voi olla kuin ylöspäin. ;D Sitten menee jo huonosti, jos ei vuoden aikana kertaakaan pääse Pietariin.

32
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 17.11.2012, 02:05:39 »
No tietysti tällaisen hankalan hinnan aikana voisi työntää suoraan luukusta 108 ruplaa, jolloin kassa ei varmasti kysy mitään, vaan työntää vikkelästi ne neljä polettia takaisin.

33
Nojuu osui kyllä hieman pilkka omaan nilkkaan, tuo 006 juna ei ollut mikään kiinalainen juna ja oli mun mielestä aika vanhakin (ei suihkua, eikä saanut vettä vessan lavuaarista)
006 on ainakin aikaisemmin kulkenut kaksi kertaa viikossa - toinen juna on venäläinen ja toinen mongolialainen.

Tuo veden tulemattomuus kuulostaa klassiselta väärinkäsitykseltä - vettä tulee, kun vesihanassa olevaa tappia painaa ylöspäin kämmenellä. Seinällä oleviin hanoihin ei kannata koskea. ;) Tämä hanan erikoinen rakenne juontaa varmasti juurensa veden säästämisestä. Hanasta on varsin epämukava lorotella ylipitkiä sessioita.

34
Eurooppa / Vs: Moskova
« : 01.11.2012, 13:57:29 »
Lainaus
Travelling from Gomel to Moscow by train was very uneventful - Belarus has an agreement with Russia that its borders are not controlled, on a train trip you are not stopped and your passport is not checked or stamped.

After arriving by train we went to check in at the Ukraina hotel. Upon doing so we where asked to surrender our pasports for registration of our visa's (A normal and expected occurance). However, The hotel refused to accept my passport since I had no stamp for entry to Russia, and no migration card. The hotel directed us to a local Milicia office, whom they said could provide us with a stamp and card.

At the Milicia office we where told, "We cannot provide stamps, migration cards, or register your passport. You are not allowed to enter Russia without having your passport stamped, you have broken the rules, its your problem, you have to leave the country within ten days." However, this left a problem, since the hotel would not allow us to check in without the visa being registered.

So, we proceeded back to the hotel, and after much arguing somebody finally popped up and said "Belarus? Oh, no problem then, we can register your passport without a migration card"!!!!
Tämä on jo vanha juttu, mutta outo silti. Maahantulokortti on yhteinen Valko-Venäjällä ja Venäjällä. Se olisi pitänyt siis saada jo siinä vaiheessa, kun on tultu Valko-Venäjälle. Ja se sama kortti on syytä pitää tallessa, koska juuri sitä tarvitaan myös Venäjällä.

35
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 01.11.2012, 13:32:00 »
Metro on mielestäni varsin helppokäyttöinen ja selkeä ja asemien nimet löytyvät kyrillisten kirjainten lisäksi myös latinalaisilla (vaikka venäjän alkeet hallitsevalle ei härmäkirjainten puutekaan luultavasti olisi katastrofi). Poletteja voi ostaa myyntipisteistä venäjäksi (numerot on varmaan hallussa?) ja on siellä jotain automaattejakin, joita en tosin ole koskaan käyttänyt.
Eipä siellä lippuluukulla tarvitse välttämättä mitään sanoa. Työntää vain rahan luukusta ja jos se sattuu olemaan lähellä tasapolettimäärää, kassa ei luultavasti kysy mitään, vaan palauttaa heti poletit ja vaihtorahat. Sormilla voi hyvin näyttää lasin läpi, jos jää epäselvää.

Oranssit polettiautomaatit ovat itse asiassa erittäin käteviä. Niillä ei ole koskaan jonoa, työnnät vain 100 ruplan setelin sisään ja automaatti palauttaa poletit ja vaihtokolikot. Tällä hetkellä kolikoita tulee paljon, kun yksi poletti maksaa 27 ruplaa. 100 ruplalla saa kolme polettia ja 19 ruplaa takaisin.

Sarjalippujakin (kortteja) on olemassa, mutta niitä minä taas en ole käyttänyt.

36
Inter Rail -lipulla liikuttaessa yksi paniikkiratkaisu on katsoa aikatauluista yöjuna, jolla menee vain johonkin satunnaiseen suuntaan niin pitkälle, että vastaan tulee samaa reittiä toiseen suuntaan ajava juna. Ja ei kun junanvaihto ja takaisin lähtöpisteeseen. :)

Asiaa voi havainnollistaa esimerkillä kotimaasta: klo 18.52 lähtee yöjuna Helsingistä Kemijärvelle. Sinne nukkumaan ja herätys klo 2.00, jolloin juna on Kokkolassa ja sitä vastaan tulee Kemijärveltä lähtenyt Helsinkiin menevä yöjuna. Ei ole edes tiukka vaihto, 2.25 tämä juna lähtee Kokkolasta ja klo 9.00 se on Helsingissä. ;)

37
Junamatkustus / Vs: VR Veturi - tarjous
« : 02.09.2012, 02:52:43 »
Järjestelmä antaa ostaa samaan hintaan myös hupaisiakin kiertomatkoja, esimerkiksi Kouvola-Helsinki ja syöttämällä kauttakulkuasemaksi vaikkapa Oulun. ;D

38
...samalla tavalla mitä Lux-Express tulee käyttämään Flirtejä Pietari-Tallinna reitillä. "Intercity" Flirteistä ehkä löytyy jopa ravintolavaunu.
Mistä tällainen tieto löytyy? Tuossahan nyt olisi matkan varrella sellainen pikku juttu kuin Flirtien hyväksyttäminen Venäjän liikenteeseen. Onhan ne kyllä jo hyväksytty Valko-Venäjälle eli tehtaalla on asiasta jonkin verran kokemusta.

39
johtunekko sun "kalliit" hinnat venäläisten kesälomakaudesta, useemmista pysäkeistä, vai siitä että oot buukkaillu ne jonkun matkatoimiston kautta?
Lippujen hinta vaihtelee matkustusajankohdan mukaan. RZD:n sivujen venäjänkieliseltä puolelta löytyy taulukko hintakertoimista tälle vuodelle.

40
Junamatkustus / Vs: Interrail lasten kanssa
« : 02.08.2012, 01:46:24 »
Osaisko joku vastata, kuinka nuorten lasten kanssa voi lähteä reilaamaan?
Meillä on kaksi lasta 3,5v, ja 1v. Eli voiko tuon ikäisten kanssa lähteä?
Miksipä ei. Oltiin viime syksynä kolme viikkoa reilillä 2 v 10 kk ja 9 kk lasten kanssa. Tuo matka meni kyllä hyvin, tosin kahden viikon jälkeen isompi alkoi väsymään reissaamiseen ja käännyimme kohti kotia. Molemmat istuivat matkarattaissa, pienempi ei toki vielä edes osannut kävellä. Ei kannata ahnehtia liikaa ohjelmaa päivään, ainakin meidän isompi lapsi tylsistyi, jos piti istua rattaissa pitkiä aikoja putkeen.

Nyt kun lapset ovat 3 v 8 kk ja 1 v 7 kk, tuntuu, että reissu olisi voinut olla nyt rankempikin. Isompi lapsi juoksee nyt varsin lujaa ja melko päättömästi eli täytyy vahtia koko ajan. Pienempikin kävelee jo vauhdilla.

Välttelimme suurimpia kaupunkeja tietoisesti. Tukholman metrossa oli todella hankala liikkua kaksien rattaiden kanssa. Hisseihin tuntui mahtuvan yleensä vain yhdet rattaat ja käyttäjiä oli paljon. Joihinkin hisseihin johti kaiteilla rajattu käytävä eli jos hissistä tuli ulos joku vaunujen kanssa, joutui peruuttamaan ja sillä välin hissi karkasi. >:(

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 148