Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jouni

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 148
41
Eurooppa / Vs: Luxemburg
« : 17.05.2012, 14:07:24 »
Olen menossa kesällä viikoksi Belgiaan ja haluaisin siinä samalla piipahtaa myös Luxemburgissa. Osaisiko joku kertoa, mikä tämän hetkinen junalipun hinta, mieluiten menopaluu, välille Brysseli-Luxemburg olisi? Ja että onko näissä maissa millainen käytäntö - voiko lipun ostaa vasta paikanpäältä johonkin pysyvään hintaan vai pitääkö tehdä ennakkovaraus, jos haluaa lipun halvemmalla?
Löytyisikö Belgian rautatieyhtiön SNCB:n sivuilta tietoja?

42
Lentomatkustus / Vs: Brussels Charleroi lentokenttä
« : 05.05.2012, 01:26:07 »
Syyskuun lopussa tuli lennettyä koko perheellä Lappeenrannasta Charleroihin. Jos jokin jäi tuolla kentällä mieleen, niin erittäin hitaasti toiminut matkatavaroiden toimitus. Varmaan tunti meni ennen kuin päästiin asemalta ulos etsiskelemään bussia keskustaan. >:(

43
Mitään tekemistä matkailun kanssa tutkimukselle ei ainakaan ole, se on varma.
Matkailuun liittyviin kyselyihin jaksaisin vastata, tämän kyllä lopetin ensimmäisen sivun jälkeen kesken, kun aihepiiri ei enää kiinnostanut.

44
Eurooppa / Vs: venäjälle
« : 24.04.2012, 15:06:09 »
Onpa taas nollanosto seitsemän vuotta vanhaan kuolleeseen ketjuun. :P Eiväthän nuo tapahtumat nyt aivan putkeen menneet, mutta miten tämä vaikuttaa tavallisen matkailijan elämään? Miten yksittäisen matkailijan pois jääminen parantaa tilannetta? Siten voi tietysti vaikuttaa, että jos pitää teollisuusalueilla kuljeskelusta tai ylipäätään vähän tallattujen polkujen ulkopuolella liikkumisesta, voi tietämättään osua jollekin tällaiselle alueelle. Esimerkiksi Sosnovyi Borin ydinvoimalan ympäristö on ulkomaalaisilta suljettua aluetta, jonne tarvitaan erillinen kulkulupa. En tiedä, miten tarkasti kulkua valvotaan eri pisteissä, mutta epäilisin alueelle olevan mahdollista päätyä epähuomiossa ja tämän jälkeen miliisin pysäyttäessä seuraa ongelmia.

45
Löytyisikö vinkkiä miten saada kutsukirje Venäjän viisumiin kun sitä hakee itse, eikä matkatoimisto tee sitä puolestasi?
Hostellit noita ainakin kirjoittelevat eri hinnalla. Jos on kontakti paikalliseen yritykseen, voi hoitua sitäkin kautta. Yksityishenkilön voi olla jo astetta vaikeampi se tehdä.

Henkilökohtaisesti en kyllä jaksaisi edes yrittää kikkailla sitä kutsukirjettä itse. Säästö on pienehkö etenkin jos laskee käytetylle ajalle hinnan. Matkatoimiston käyttäminen säästää aikaa ja hermoja. Omalla kutsukirjeellä toimitaan monessa muussa maassa, joissa viisumin saanti matkatoimistojen kautta ei ole yhtä yksinkertaista kuin Suomessa.

46
En tiedä, onko tämä vanha juttu, mutta olen ostanut nyt useamman junalipun Venäjälle netissä ja melkein kaikissa tarjotaan mahdollisuutta elektroniseen lippuun. Eli lippua ei tarvitse tällöin hakea asemalta, vaan pelkällä henkkarilla pitäisi päästä junaan.
Kaksi kaveriani tätä on jo kokeillut viime vuoden lopulla ja näin todellakin toimi. Itse en ole kokeillut. Kai siitä joku varausvahvistus kuitenkin tulostetaan? Joka tapauksessa passilla todennetaan vaunun ovella matkustusoikeus. Vaunuemännällä oli kuulemma jo etukäteen tieto odottaa, että hänen vaunuunsa on tulossa matkustajia elektronisella lipulla. Ei ilmeisesti ole vielä kovin suosittua Venäjällä.

47
Ei varauksia tarvitse tehdä etukäteen. Hotellit voivat tietenkin olla täysiä, mutta ei muuta syytä käännytykseen ole. Kirjaantumisen yhteydessä voivat myös kysyä matkustusdokumentteja rekisteröintiä varten.
Maahantulokortti kannattaa täyttää rajalla, jotta majapaikat voivat tehdä rekisteröinnin. Kerran olen jäänyt ulos siitä syystä, ettei maahantulokorttia tullut autorajanylityspaikalla täytettyä ja hotelli kieltäytyi majoittamasta ilman sitä. Suuren tankkaajien määrän vuoksi ainakin Nuijamaalta ja Imatralta yli mentäessä maahantulokortti täytyi erikseen pyytää, jos sen halusi täyttää. Junissa maahantulokortit jaetaan aina valmiiksi etukäteen. Reittibusseista ei ole aivan tuoreita havaintoja.

Hyvin harvoin olen mitään varannut etukäteen. Yleensä olen vain kävellyt kadulta sisään ja kysynyt, onko tilaa. Se ei ole mikään ongelma.

48
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 12.03.2012, 19:06:44 »
edit. Etelä-Saimaa kertoo eri syyn reitin lopettamiselle, sen mukaan Ryanair on tyytyväinen matkustajamääriin mutta neuvottelut kaupungin kanssa markkinointiyhteistyöstä eivät ole edenneet.

Lappeenrannassa on viime aikoina ollut aika tiukkaa keskustelua noista lentoyhtiöille jaettavista rahoista kun niitä on jaeltu enemmän kuin on suunniteltu. Saa nähdä miten tässä kaupungin yhteydet kehittyvät jatkossa kun rahahanoja on kiristetty.
Eikös yksi mainittu syy olleet kentän (Ryanairin mielestä) korkeat käyttömaksut?

Olisi toki kovin positiivista, jos itsekin lappeenrantalaisena veronmaksajana edes tietäisi, mikä tuon lentoliikenteen tukisumman suuruus tarkalleen on. Tuntuu, että pala kerrallaan paljastuu lisää luurankoja ja julkisesti ilmoitettu kattosumma on ylitetty jo kauan sitten.

Näennäishalpalentoyhtiöt ovat siitä hauskoja, että niiden toimintaa pääsee rahoittamaan, vaikka ei itse mihinkään lentäisikään. Ja pietarilaiset varmasti muistavat meitä lämmöllä matkalla rajalta lentokentälle, että olettepas mukavia ihmisiä, kun tarjoatte meille halvempia lentohintoja.

49
Testasin booking.comia ja varasin yhden yön majoituksen Holiday Club Saimaasta Rauhasta. Kaikki meni OK, vahvistus tuli oikeilla tiedoilla sähköpostiin. Soittelin myöhemmin hotelliin kysyäkseni muuta ja tiedustelin samalla, näkyyhän se varaukseni siellä. Vastaus:
- Joo, kyllä täällä on tällainen pitkä varaus.
- Jaa niin mikä pitkä varaus?
- Täällä on 41 yötä varattuna.
- Yksi yö oli tarkoitus olla.

No, saihan sen muutettua. Kaipa tuollaisen virheen olisi saanut korjattua vielä saapumishetkelläkin... vai olisiko päässyt väittelemään peruutussäännöistä?

50
Saksa / Vs: Saksaan 1- vuotiaan lapsen kanssa
« : 02.03.2012, 11:04:31 »
Kontteli (eli vaahtomuovipehmohattu matkaan) matkaan niin useampi muksahdus on vähemmän kivulias. Mahdollisimman pieneksi taittuvat matkarattaat, joihin saa repun köytettyä tekevät kulkemisesta miellyttävämpää.
Hmm... tästä on varmaan monenlaisia mielipiteitä, mutta meillä ei ole kyllä vaahtomuovihattuja tai kypäriä käytetty. Tosin molemmat lapset vaikuttavat olevan hitaasti kävelemään lähteviä. Jos lähtee tosi pienenä vipeltämään omin jaloin, kolhii kai sitten itseään enemmän, kun ymmärrys ei ehtinyt matkaan. :)

Ihan rimpularattaita (esim. sateenvarjo) en kyllä matkaan ottaisi. Molemmat rattaat kyllä taittuivat kokoon. Meillä vanhemmilla oli rinkat selässä ja pikkureput kulkivat vaunujen alasäilytystiloissa. Rinkat toki jäivät majapaikkaan, kun oltiin paikallaan.

51
Saksa / Vs: Saksaan 1- vuotiaan lapsen kanssa
« : 17.02.2012, 23:54:10 »
Olimme viime syksynä reilaamassa 2 v 9 kk lapsen ja 9 kk vauvan kanssa. Isommalle jäi kyllä matkasta muistiin asioita, tiedä sitten kauanko ne siellä pysyvät. :) Pienemmän näkökulmasta voisin todeta, että ei kannata ahnehtia ylettömästi nähtävää päiviin. Pienimmän päivä tylsistyy silloin lähinnä rattaissa istumiseen. Tämä meidän pienempi oli onnellinen, kun pääsi silloin tällöin vaunuista pois ja vapaasti ryömimään lattialla. Joinakin päivinä tällaisia mahdollisuuksia ei kovin paljon ollut ja illalla majapaikassa perheen pienin riemastui silminnähden.

52
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 09.02.2012, 23:01:22 »
Höpöhöpö. Mistähän ammattiliittopropagandasta olet nuo käsitykset repinyt? On se näköjään helppoa levittää täällä kaikenlaisia huhuja. Ainakin helpompaa kuin viitsiä ottaa asioista selvää.
No ei tämä nyt mitään tuulesta temmattua tarinaa ollut. Ja ensimmäiset sanat kommentissani olivat "Jos todella on näin..."

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/02/1490654/lentajan-hurja-tarina-tallaista-on-tyo-halpalentoyhtiossa
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2012/02/1489800/raju-purkaus-ryanairin-lentajilta-suuronnettomuus-on-hyvin-lahella

Tässä on mukana varmasti myös ammattiliittopropagandaa, mutta tuskin tämäkään nyt on aivan omasta päästä kokonaan sepitettyä tarinaa:

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/02/1490018/suomen-lentajaliitto-ryanairilla-lentaminen-ei-ole-turvallista

53
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 09.02.2012, 15:41:40 »
Erinomaista toimintaa. Kankeat ja kalliit valtionyhtiöt nurin, tehokkaat yksityiset tilalle.
Jos todella on näin, että Ryanairilla ei ole omia lentäjiä, vaan he palkkaavat joka lentäjän ulkoistettuna vuokratyövoimana, jolla ei ole käytännössä mitään normaalin työsuhteen oikeuksia, paremminkin toivoisin, että tällaiset henkilöstöä polkevat yritykset poistuvat markkinoilta eikä päinvastoin. Lieneekö sama tilanne kaiken matkustamo- ja muunkin henkilökunnan suhteen? Eihän tämä mitään tehokkuutta ole vaan riistoa.

54
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Rohkein teko?
« : 23.01.2012, 10:19:54 »
Rohkein teko? Eipä tule mitään erityisesti erottuvaa mieleen, joskus olen tunkenut turpaani reissussa vähän vääriin paikkoihin. Olisiko se sitten talonrakennusprojekti velanottoineen ja vastuineen. Vai rehellinen suorasuisuus töissä joissain tilanteissa.
Olisiko se minullakin talon ostaminen? Vai töiden haku Tukholmasta syksyllä 2002 huolimatta siitä, että olin jo vakituisessa työssä Suomessa? Jälkimmäinen olisi ollut toteutuessaan hyppy tyhjään. Men jag inte kunde tala svenska tillräckligt bra. :)

55
Otti varsin mielenkiintoinen uutinen silmään, Valko-Venäjän valtion Belta uutis-sivustolla. Valko-Venäjä poistaa viisumipakon EU:n kansalaisilta ensivuonna eli 2013!
Tämä on kyllä hyvä uutinen. Mahtaakohan sen sivutuotteena palautua rajatarkastukset Venäjän ja Valko-Venäjän välille? Venäjä ei varmaankaan suvaitse sitä, että sen alueelle aukeaa vapaa portti Valko-Venäjän kautta.

56
Alapetin alle mahtuu kahden hengen tavarat ihan helposti. Yläkertalainen voi pitää rojunsa alapetin alla tai yläpetin kolossa, ihan miten vaan.
Ei sinne sängyn alla olevaan lokeroon kyllä kahta täyttä rinkkaa mahdu.

Mutta ainahan voi varata kaksi alasänkyä (nizhnij). 2.luokan vaunussa siis kaikki parittomat paikannumerot ovat alapetejä. 3. luokan platskartnyvaunussa samoin parittomat numerot ovat alapetejä, mutta numerosta 37 eteenpäin numeroon 53 saakka vähän ikäviä käytävän suuntaisia paikkoja, joita en suosittele vähänkään pidemmille henkilöille. Käytäväpaikoilla ei myöskään saa tavaroita yhtä hyvään paikkaan kuin poikittaisilla paikoilla.

Jossakin Lonely Planetissa kehotettiin välttämään kesäaikana platskartnyvaunun päätypaikkoja, koska vessan hajut saattavat kantautua sinne. Tämä on kyllä mielestäni jo hifistelyä, en ole tällaiseen ongelmaan törmännyt. Vessan läheisiä paikkoja ovat 33 ja 35. Toisessa päässä välissä on vaunuemännän osasto. Aivan viimeisillä paikoilla (35 ja 36) käytävän ovi vähentää käytettävissä olevaa tilaa. Ei ole kiva herätä aina siihen, kun joku kulkee ovesta ja se osuu jalkoihisi.

57
Junamatkustus / Vs: Interrail lisämaksujen välttäminen
« : 23.01.2012, 09:56:13 »
On monia maita, joissa on hyvin vähän tai ei ollenkaan lisämaksullisia junia. Esimerkiksi Sveitsi, Itävalta, Belgia, Alankomaat, Luxemburg, Saksa, Tanska. Olin itse reilaamassa syys-lokakuussa koko perheellä kahden pienen lapsen kanssa. Matkan aikana ostettiin yhteen junaan etukäteen paikkaliput (yöjuna Zürichista Leipzigiin). Lisämaksuttomia yöjunia alkaa olla hyvin vähän, oikeastaan enää Itä-Euroopassa. Saksan ICE-junissa ei enää tarvitse varata reilaajana paikkaa etukäteen, hyvä muutos.

Yksi ongelmallisimmista maista alkaa kohta olla Ruotsi. Malmöstä Tukholmaan tai toisin päin matkustaminen ei kovin helposti onnistu varaamatta paikkaa etukäteen. Thalys- ja Eurostar-junia kannattaa ainakin vältellä. Mutta eipä tuonne Lontooseen paljon muilla junilla pääse kuin Eurostareilla. :) Ranskan TGV-juniin on oltava etukäteen ostettu paikkalippu ja junat saattavat sen lisäksi olla täysiä, jolloin mukaan ei mahdu, vaikka yrittäisikin varata paikkaa etukäteen. Sama tilanne taitaa vallita Italian nopeissa junissa.

Neliön sisällä oleva R-kirjain kertoo varmasti pakollisesta paikanvarauksesta.

58
Ihan mielenkiintoista oli katsoa tuo ohjelma. Onhan se reilaaminen ollut aivan toista esim. 70-luvulla kuin mitä näinä päivinä, ei ole esim. ollut nettiä mistä katsoa aikatauluja,
Mutta aikataulukirja on kulkenut mukana aivan yhtä helposti kuin tänäkin päivänä. Kohta asiat menevät toisella tavalla vaikeaksi, jos nettiaikataulut jonain päivänä tappavat vielä Thomas Cookin aikataulukirjankin.

59
Eurooppa / Vs: Ukraina
« : 29.12.2011, 21:27:18 »
Nauti reissusta, metrolla suhiminen on halpaa, yhden lipun hinta on 2,50 grivnaa eli noin 25 senttiä :P
Ja lipun hinta on kuitenkin viisinkertaistunut kesän 2008 tasosta (0,50 UAH). Eurolla sai tuohon aikaan 14 polettia. Joku kai totesi, että nyt tämä subventio loppuu. ::)

60
Olen siirtynyt vaiheeseen, jossa itselle ei nyt niin enää tarvitsisi lahjoja ostella ja tänä vuonna tulikin aika sopivan vähäinen määrä. Isompi lapsi sai sukulaisilta ison kasan paketteja, vaikka ei vielä kovin paljon joulusta ymmärräkään. Pienempikin sai pari pakettia, vaikka ei osaa edes avata niitä vielä. :D

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 148