Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jouni

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 148
61
Eurooppa / Vs: Re: Euroopan top/bottom pääkaupungit
« : 26.12.2011, 21:09:18 »
* Amsterdam 3
    * Ateena 2
    * Berliini 3
    * Bratislava 3
    * Bryssel 2
    * Budapest 3
    * Bukarest 1
    * Dublin 4
    * Helsinki 4
    * Kööpenhamina 3
    * Kiova 5
    * Lissabon 3
    * Ljubljana 3
    * Lontoo 3
    * Minsk 4
    * Monaco-Ville 4
    * Moskova 3
    * Nikosia 2
    * Pariisi 3
    * Praha 4
    * Riika 5
    * Rooma 3
    * Sofia 3
    * Tallinna 3
    * Tukholma 4
    * Vaduz 3
    * Vatikaani 3
    * Varsova 3
    * Vilna 5
    * Wien 4
    * Zagreb 3
Jopas meni kauan ennen kuin tämä lista piteni.

    * Bern 4
    * Luxemburg 5

62
Eurooppa / Vs: Innsbruck ja ympäristö
« : 23.12.2011, 00:45:58 »
Olimme Innsbruckissa lokakuussa ja osuimme aivan sattumalta sopivasti raitiovaunuun 6, joka vei keskustasta Bergiselistä halki metsän Iglsin kylään, joka oli jo aivan lumihuippuisen Patscherkofelin juurella. Tuo raitiovaunu kulkee vain kerran tunnissa, mutta matka oli kokemisen arvoinen. Pääsee Iglsiin toki myös bussilla.

Tässä Innsbruckin ympäristön talvikartta:

http://www.alpineskimaps.com/htm/austria/innsbruck/wintermap.htm

63
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 19.12.2011, 09:37:00 »
Jatkuva pimeys ja vesisateet alkavat vähitellen ottaa aivoon. Vettä satanut varmaan jokaisena päivänä joulukuussa, luin uutisista, että joetkin alkaneet tulvia Etelä-Suomessa jatkuvan sateen vuoksi, JOULUKUUSSA.  :o En muista edes, koska olen viimeksi nähnyt auringon, joskus marraskuun puolivälissä, ehkä?
Tähän ei tarvitse muuttaa kuin seuduksi Kaakkois-Suomi paikaksi, niin allekirjoitan. Konnunsuon pelloilta puuttuivat eilen vain muuttolinnut, vettä oli riittämiin. Talvipäivän seisaus yhdistettynä jatkuvaan sateeseen riepoo.

64
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 06.12.2011, 21:43:25 »
onko kokemuksia khl-peleistä jääpalatsissa? Ovatko pelit yleensä loppuunmyytyjä vai saako lipppuja paikan päältä ennen peliä? Trokareille ei kauheasti haluta maksaa ylimääräistä.
Kokemukset ovat vuodelta 2005 eli eivät aivan tuoreita. :)

SKA:n kotisivuilla näyttäisi nykyään olevan myös verkkolipunmyynti, en kyllä yhtään tiedä, kuinka se suomalaisella katsojalla toimisi.

http://www.hc-ska.ru/

65
Hyvä, kiitos, tämä selvensi jo paljon. Hain kysymyksellä sitä että onko mitään järkeä ajatella että käyttäisi 2-2,5 viikkoa tuohon reissuun. Kerran pelkkä juna vie sen viikon niin sitten jää reilu viikko pysähdyksiin mielenkiintoisissa paikoissa.
Minä varaisin mieluummin kuukauden tai ainakin kolme viikkoa. Kaksi viikkoa tuntuu turhan vähältä etenkin jos ei satukaan saamaan lippuja heti eteenpäin. Viikko pysähdyksiin menisi minusta jo Ulan Batoriin ja Pekingiin. Jos Pietari tai Moskova, Irkutsk ja vielä pari Siperian kaupunkia lisätään listalle, viikko ei riitä mihinkään. Baikaljärven seudut ovat minusta matkan Venäjän puolen sykähdyttävintä antia. Uralin jälkeen alkaa loputtoman tuntuinen tasanko, maasto alkaa kumpuilemaan vasta Novosibirskin jälkeen.

Onko kesä-elokuu millaista aikaa tehdä tuollainen trippi, onko junat buukattu täyteen jne?
Me menimme Venäjän läpi toukokuussa. Silloin ei ollut vielä minkäänlaisia ongelmia. Taktiikkana oli ostaa pysähdyspaikasta heti ensimmäisenä liput eteenpäin. Yleensä olimme kaksi yötä yhdessä paikassa. Tomskissa ja Irkutskissa pidempään. Kesäkuussa ei pitäisi olla vielä mitenkään merkittävästi enempää väkeä, mutta heinäkuussa alkaa jo olla ja elokuuhan on Venäjällä lomakuukausi, jolloin on pahin tungos.

66
Tyhmä kysymys varmasti, mutta kuinka kauan kestää matka Suomesta esim. Pekingiin, siis jos ajatellaan että ei yöpyisi missään vaan matkustaisi koko ajan :)
Yksi yö Helsingistä Moskovaan ja siitä sitten saman päivän iltana suoraan eteenpäin Moskova-Peking-junaan. Täytyy vain huomioida, että niitä kulkee vain kahtena päivänä viikossa.

Kun juna 004 lähtee Moskovan Jaroslavlin asemalta tiistaisin klo 21.35, se on perillä Pekingissä seuraavan viikon maanantaina klo 14.04. Tämä on siis Trans-Mongolian juna Ulan Batorin kautta. Etäisyys 7622 km.

Nopeimmillaan siis lähtemällä maanantaina Suomesta Tolstoilla on seuraavan viikon maanantaina Pekingissä.

Juna 020 puolestaan lähtee Moskovan Jaroslavlin asemalta lauantaisin klo 23.55, se on perillä Pekingissä seuraavan viikon lauantaina klo 5.32. Tämän Trans-Mantshurian junan reitti on pidempi, kun se kiertää Mongolian ja menee Venäjältä suoraan Kiinaan. Matkaa on 8961 km.

Lähtöpäivät kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen matkaa, koska esim. poezda.net:n kulkupäivätaulukossa kumpikaan juna ei ole tämän vuoden aikana kulkenut läpi vuoden samana viikonpäivänä.

67
Tyhmät kysymykset / Vs: Luottokortin hyödyt
« : 04.11.2011, 13:00:02 »
Itse ainakin sain joskus 22-v amk-opiskelijana sampopankin visan, jossa oli juurikin 1000 euron kuukausiraja. Tuloja ei liiemmin ollut. Sitten jos oli jotain isompaa maksettavaa mikä ylitti tonnin, siirsin vain rahaa luottokortille eli se meni siten "plussalle".
Minäkin luulin aina tämän vuoden lokakuuhun asti, että kyseessä on kuukausiraja, mutta ainakin minulla se on katto, jota ei voi ylittää, vaikka laskutuskausi vaihtuukin. Ei vain ollut koskaan tullut vingutettua Visaa niin paljon, että tämä asia olisi aikaisemmin tullut selville. ::) Kun lokakuussa Inter Raililla olin saanut vingutettua saldoksi 923 €, lakkasivat automaatit antamasta rahaa. Luulin, että laskutuskauden vaihtuessa tilanne nollautuu, mutta ainoa keino saada kortti toimimaan oli maksaa vanha velka verkkopankissa ensin pois. Onneksi tuli tarkistettua asia Luottokunnasta. Oppia ikä kaikki. Surkuhupaisaa olisi ollut joutua vaikeuksiin sen vuoksi, ettei tiedä kuinka luottoraja toimii, ei sen takia, että rahat olisivat loppuneet.

68
Viime joulun aikaan oli ainakin alennuksia. Jos otti ala ja yläpedin niin yläpeti oli -25%. Tulevana jouluna saattaapi olla hyvinkin sama homma taas.
Lippujen hinnat vaihtelevat joka vuosi matkustuspäivän mukaan. RZD:n sivuilta voi katsella (venäjäksi), miten hinta muuttuu. Oikean laidan luku on kerroin, jolla kerrotaan lipun hinta eri vuodenaikoina. Kertoimista voi päätellä myös, milloin Venäjällä on matkustuksen sesonkiaika ja milloin ei. Joinakin aikaisempina vuosina 31.12. on saanut lippuja jopa puoleen hintaan, mutta tänä vuonna kerroin näyttää olevan vain 0,85. Voiton päivän alla (7.5.-9.5.) näyttäisi tänä vuonna olleen olevan hyvinkin edullista matkustaa. Nämä kertoimet ovat voimassa vain Venäjän sisäisillä matkoilla. Ei siis esim. Moskova-Ulan Bator.

69
Yleinen / Vs: Saat väärin vaihtorahaa - mitä teet?
« : 19.10.2011, 00:25:07 »
Samoin on ollut pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä (tosin omat kokemukseni loppuvat vuoden 2005 loppuun). Jos henkilökohtaisesta rahastuslaukusta jotain puuttuu, sitä on turha yrittää mistään muualta kuin omasta lompakosta täyttää.
Kuulostaa hurjalta tuollainen täysi kassavastuu kun niitä virheitä kuitenkin silloin tällöin sattuu. Mitä käy tilanteessa jos pohjakassassa on päivän päätteeksi liikaa rahaa?
Jos siellä nyt olisi vaikka 2 € ylimääräistä, niin melko mahdotonta on jälkikäteen saada selville, mistä se johtuu. Jos kassa laskettaisiin pistokokeenomaisesti, ylijäämä jäisi luullakseni laskupaikalle. Aika vaikeaa sinne nyt kovin suuria ylijäämiä on muodostua. :) Suuret vajeet puolestaan paljastuvat nopeasti lipputuloja tilitettäessä.

70
Pääjoukko lähti Tolstoilla 7.6.2007 ja ettekös te Fishbonen kanssa tulleet perässä 8.6. Pietariin? Muistelisin, että koko retkue poistui Sibeliuksella 10.6.

Aikaisemmin viisumihakemuksissa on kysytty edellisen käynnin päivämäärää ja jos sitä edelleen kysytään, laittaisin 10.6.2007.

Ennen siinä on kysytty myös aikaisempien käyntien lukumäärää, joka vaatii jo vähän enemmän muistelua. ;D

71
Yleinen / Vs: Saat väärin vaihtorahaa - mitä teet?
« : 18.10.2011, 16:57:30 »
Minä olen ollut sekä pikaruokapaikan että ruokakaupan kassalla töissä. Kummassakaan paikassa ei todellakaan tarvinnut maksaa omasta pussista, jos kassa heitti. Ruokakaupassa meillä oli henkilökohtaiset lippaat, joten kyllä tiedettiin, kuka rahan oli hukannut, mutta ei siitä mitään sen kummempaa seurannut. Itseä se tietysti ärsyttää, kun huomaa tehneensä virheen. Ei minulla ainakaan kuitenkaan mistään isoista summista ollut kyse. Vastauksena itse kysymykseen, palautan ylimääräiset rahat, jos virheen huomaan, sillä itse kassana työskennellessäni olin hyvin kiitollinen asiakkaille, jotka huomauttivat, jos olin antamassa liikaa rahaa. Näin ollen haluan itsekin olla rehellinen ja ystävällinen kassoille.
Täällä merillä on ainakin täydellinen kassavastuu, joka tarkoittaa että sen maksat, mikä pohjakassasta puttuu...
Samoin on ollut pääkaupunkiseudun bussiliikenteessä (tosin omat kokemukseni loppuvat vuoden 2005 loppuun). Jos henkilökohtaisesta rahastuslaukusta jotain puuttuu, sitä on turha yrittää mistään muualta kuin omasta lompakosta täyttää.

Sattuipa joskus itsellekin sellainen tapaus, että aivot olivat virransäästössä, kun matkustaja tuli sisään ja maksoi jollakin setelillä. Lopulta kumpikaan ei muistanut, mikä se seteli oli. Olin jo laskemassa vaihtorahaa 100 markasta, kun heräsin. :) Koska laukustani ei 100 markan seteleitä löytynyt, totesimme yhdessä, että ei se varmaan sitten ollut satanen. Onhan toki mahdollista, että tässäkin tilanteessa matkustaja kyllä tiesi, millä oli maksanut, mutta jäi odottelemaan, josko vaikka saisi väärin rahasta takaisin.

Ehkä kahdeksan vuoden epäsäännöllisen työnteon aikana jouduin jotain 0-10 euron väliltä laukkuun täydentämään.

72
Pohjoismaat / Vs: Majoitusta Malmössa!
« : 18.10.2011, 14:47:41 »
Yövyimme juuri lauantain ja sunnuntain välisen yön Lundissa, josta ei ole pitkä matka Malmöön. Majapaikka oli StayAt, http://www.stayat.fi/lund. Hinta 950 kr 2hh.

73
Junamatkustus / Vs: VR:n hintauudistus.
« : 25.09.2011, 23:58:44 »
Hetkinen, mitä tarkoitat tolla opiskelija-alennukset kommentilla, siis onko se alennus kokonaan loppumassa vai että sinä vaan et enää pääse opiskelijahintaan?  ???
Eivätkös edellisen sesongin lukuvuositarrat vanhene syyskuun lopussa? Ei opiskelija-alennus ole mihinkään poistumassa.

74
Mitä eroa "ylempi" ja "ylempi puoli" tai upper ja side upper. Käsittääkseni side tarkoittaa ikkunallista puolta 3-luokassa.
Nuo termit kuulostavat tosi kummallisilta englanninkielisinä. :) Side-paikat ovat käytävän suuntaisia paikkoja ja muut tavallisia, käytävään nähden poikittain olevia paikkoja. Vähänkään pidemmälle henkilölle en suosittelisi käytäväpaikkaa, se on melko ahdas. Platskartny-vaunussa paikat 1-36 ovat käytävään nähden poikittain ja paikat 37-54 käytävän suuntaisesti. Paikat 1-36 ovat neljän ryhmissä eli 1-4, 5-8, 9-12, 13-16, 17-20, 21-24, 25-28, 29-32 ja 33-36 ovat samassa neljän hengen osastoissa. Parillinen numero on aina yläpaikka ja pariton alapaikka. Jos saa valita, en suosittele myöskään paikkoja 35 ja 36, koska niissä makuutila on rajallinen käytävän oven vuoksi. Joissakin matkaoppaissa vihjaillaan, että paikkoja 33-36 kannattaisi välttää vessasta kulkeutuvien hajujen vuoksi. :)

75
Yleinen / Vs: Huijaukset / Scams maailmalla
« : 10.09.2011, 01:47:24 »
Muistelisin täällä jonkin ketjun asiasta ehkä olevan. Kaksi huijausta on eteen tullut, kumpikaan ei kyllä niillä kerroilla meihin toiminut.

Bukarestissa istuimme keskustassa, kun seuraan lyöttäytyi mies, joka alkoi juttelemaan niitä näitä. Kyseli, mistä olemme, mitä maksaa Suomessa kaverillani kädessä ollut puhelin jne. Hetken kuluttua paikalle tuli poliisiksi esittäytynyt mies, joka epäili, että olemme vaihtaneet rahaa pimeästi tältä ensimmäiseltä tyypiltä. Poliisiksi esittäytynyt (näytti nopeasti jonkin merkinkin) vaati saada nähdä rahamme, että selviää, olemmeko vaihtaneet pimeästi rahaa. Tässä vaiheessa olisi kannattanut tiukata uudelleen sitä virkamerkkiä, mutta kaverini erehtyi näyttämään rahansa. Seteleitä plarattiin taitavasti siten, että osa "unohtui" plaraajan kouraan, mutta kaverini huomasi tämän ja sai rahansa takaisin. Tämän jälkeen nostimme metelin, tiukkasimme virkamerkkiä nähtäväksi ja tyypit häipyivät vähin äänin.

Moskovassa jouduimme kaverin kanssa mukaan pudotetun lompakon huijaukseen. Vastaantulija käveli tahallaan hiukan päin minua ja pudotti samalla rahaa sisältävän muovikuoren. Olin kuullut tällaisesta tempusta etukäteen, joten en pysähtynyt. Perässä tullut kaverini jäi tilanteeseen, joka etenee siten, että paikalle tulee ensimmäisen henkilön apuri, joka ehdottaa, että jaetaan rahat tasan. Jos jää paikalle, ensimmäinen tyyppi ilmestyy hetken kuluttua takaisin paikalle ja alkaa syyttää, että olet varastanut osan hänen rahoistaan. Tyypit alkoivat jo huutaa miliisiä, kun huusin kaverille suomeksi, että nyt riuhtaiset itsesi irti ja sitten juostaan. Selvisimme metroaseman tungokseen. Jos miliisi olisi paikalle ehtinyt, tilanne olisi varmasti väännetty meidän tappioksemme.

Pietarissa yhden kerran on käynyt niin, että tavarani on pengottu läpikotaisin miliisin oloisen henkilön toimesta. Mitään ei kuitenkaan viety, mutta tilanne oli varsin outo ja ahdistava. Lopulta ohi kulkenut pukumies sanoi jotain venäjäksi penkojalle ja penkominen loppui siihen. Hyvä alkaa vastustella, kun penkojalla on kuitenkin jämäkkä pamppu vyöllä.

Muuta ei ole kyllä tapahtunut, kop kop.

Täytyy nyt taas kerran leveillä, että kerran olen onnistunut uuvuttamaan lahjusta vaativan venäläisen liikennemiliisin. Lähestyimme Pietaria Moskovan suunnasta, kun miliisi pysäytti ja väitti, että tuli ajettua 90 km/h 60:n alueella. Varmasti ei ollut niin paljon nopeutta, mutta milläs todistat. Ajattelin, että eipä tässä mihinkään kiire ole, katsotaan loppuun asti. Toinen miliisi alkoi tehdä papereita tapauksesta, mutta työ eteni kovin hitaasti. Lopulta hän kysyi kaveriltaan, voisiko tämä hoitaa paperityöt. Hoida itse, kuului vastaus. Hetken aikaa miliisi vielä ähelsi papereiden kanssa, kunnes totesi, että OK, lähde menemään siitä. Oli varmaan liikaa autoja livahtanut pysäyttämättä ohitse. :)

76
Eurooppa / Vs: Valko-Venäjä
« : 04.09.2011, 01:07:09 »
Nettisivut www.vizos.lt .Käytännössä pikaviisumi ei tullut juuri normaalia kalliimmaksi
Paljoko se viisumi sitten maksoi Liteissä tai Euroissa? Sivut oli Liettuaksi ja en jaksa
kääntää laiskana...
Sivut ovat myös venäjäksi, eikö nyt sekään kelpaa? ;D

Noilla sivuilla kerrotaan hinnat vain Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan kansalaisille. Viikon toimitusajalla kertaviisumi olisi 120 litiä eli noin 35 €. 1-3 työpäivän käsittely kustantaa melkein tuplat eli 210 rahaa. Baltian mailla ja Puolalla on Valko-Venäjän kanssa jonkinlaisia kahdenvälisiä sopimuksia viisumiasioissa, joten epäilen, että 35 eurolla ei suomalainen viisumia saa.

Transitviisumi viikon toimitusajalla näyttää olevan 65 litiä eli noin 19 €. 1-3 työpäivää 2,5-kertainen hinta, 155 litiä.

Ainahan voi lähettää tuonne sähköpostia ja kysyä hintoja Suomen kansalaisille.

77
Junamatkustus / Vs: Reilaamaan sylivauvan kanssa?
« : 04.09.2011, 00:50:57 »
Meillä on ajatuksena lähteä syyskuun lopussa reilille, mukana 2 v 9 kk vipeltäjä ja 9 kk vauva. Ajateltiin ostaa toiset matkarattaat. Isompi olikin toisissa rattaissa viikon Norjassa seitsenkuisena. Tässä vaiheessa ei ole vielä tämän enempää kirjoitettavaa, mutta reissun jälkeen voisin analysoida tähän ketjuun matkan plussia ja miinuksia.

78
Eurooppa / Vs: Valko-Venäjä
« : 01.09.2011, 01:09:13 »
Summittaiset juna-aikataulut välille: http://allbelarus.com/services/train/vilnius.shtml
Ainakin osa noista pitänee edelleen paikkansa.
Kannattanee katsella mieluummin ajantasaisia aikatauluja vaikkapa osoitteesta www.litrail.lt. Tai www.bahn.de.

79
Kuukausi Inter Railiin. ;D

80
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallontallaajareissu 2011
« : 25.08.2011, 10:42:50 »
Siellä on ollut ainakin joku rappioromanttinen "kylpylähotelli" syrjemmällä ja halvemmalla.. Jos kimppatakseilla tms liikkuu niin sehän vois olla kova.
Venäjän kieli kulemma on Narvassa "yleiskieli" jos haluaa asioida..
Kyse on ehkä tästä Mereranna Hostelista:

http://www.narvahotel.ee/mereranna/eng/index.html

Jos ja kun seinältä näyttää löytyvän ehta Elektronika-kello, kyseessä on varmasti hyvä majapaikka. ;D

Narva-Jõesuussa on ollut ajatuksissa käydä, mutta eipä ole ehtinyt. Narvasta on Narva-Jõesuuhun vähän matkaa, mutta siinä kulkee paikallisbusseja ja toki matka taittuu taksillakin. Itse olen majoittunut Narvassa kaksi kertaa Hotel Kingissä.

http://www.hotelking.ee/fin/hotel.html

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 148