Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vilviis

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Etelä-Amerikka / Vs: Bolivia
« : 24.01.2011, 21:38:10 »
Matkustin bussilla n. tasan vuosi sitten Boliviassa ja nimenomaan Uyunista La Paziin. Tiet pääosin tuolla välillä eivät ole päällystettyjä. Meidän bussi oli silloin n. 12h myöhässä kun tie tulvi yhdestä kohtaa eikä meinattu päästä bussilla läpi siitä, oli itseasiassa syntynyt joki siihen halkasemaan sen tien. Eli ei kannata kovin tiukalla aikataululla lähtee tolle reissulle, kaikkea voinee tapahtua. Mutta kokemuksia kertyy ainakin. Varaat vaan juotavaa ja syötävää messiin. Myös jeeppisafarille jos lähdet suola-aavikolle niin autot ovat aika kovalla koetuksella ja niitä näkyy tien poskessa joka puolella.

2
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Buenos Aires
« : 30.12.2010, 14:22:03 »
Nykyään tosiaan ilmeisesti pitää aika varata ennakkoon maahanmuuttovirastoon. Voi yrittää myös soittaa sinne, jos saisi sitä kautta nopeammin ajan. Mä ite hoidin viisumin vasta viime hetkillä enkä tosiaankaan ensimmäisen 30 päivän aikana. En tästä 30 päivästä ole ennen myöskään kuullut. Varmasti riittää hyvin se, jos huhtikuulle varaa ajan.

Joku kyseli aikaisemmin tuleeko ongelmia jos paluulento on varattu 7kk päähän. Minä tiedustelin asiaa aikoinaan Argentiinan Suomen suurlähetystöstä ja ohjeistivat silloin, että joku matkalippu Argentiinasta pois päin pitäisi olla näyttää 6kk:n sisälle maahan saapumisesta. Itse sitten varasin E-Amerikan sisäiset menopaluulennot tätä varten. Ja hyvä että varasinkin, koska mulla oli välistoppi jenkeissä, ja siellä viranomaiset olivat sen verran tarkkoina, etteivät olisi minua varmastikaan lennolle päästäneet, ellei minulla olisi ollut noita lippuja näyttää. Käyttivät jopa aikaa tätä asiata tarkistaessaan puhelimitse jostain jne. Argentiinan päässä ei varmasti ongelmaa ole, eikä paluulippuja kysytä, mutta välikentillä on henkilökunta velvoitettu tarkistamaan nämä jutut vissiin sanktioiden uhalla. Esim. joku lauttalippu BA-Colonia, Uruguay riittää kyllä.

Toivottavasti oli jotain apua tästä..


3
Australia ja Oseania / Vs: Asunto Sydneystä vuodeksi!
« : 07.12.2008, 19:21:11 »
Suosittelisin tätä foorumia, pistä sinne viestiä niin pitäs löytyä kämppä kyllä:
sydney.gumtree.com.au

4
Alkaa olee noi valaat vähissä tuolla Japanin vesillä, nythän ne taitaa metsästää niitä jo tuolta Oseanian puolelta.

5
Logiikkaa tai ei, mutta pääsääntöisesti yhtiö pyytää todistamaan matkan ajankohdat jollain tavoin. Lentoliput toki ovat yksinkertaiset tässä tapauksessa. Tottakai voi koittaa kusettaa, mutta sillä riskillä että saa syytteen vakuutuspetoksesta. Tosiaan vuosi on maksimiaika jolle nämä perinteiset yhtiöt myöntävät vakuutuksen. Syynä se että periaatteessa 1 vuoden Suomesta poissaolon jälkeen putoaa kelan piiristä pois. Joka on siis edellytyksenä matkavakuutuksen voimassaolossa. Mutta voihan sitä jatkopalaa pyytää sitten reissusta käsin tarvittaessa.

6
Ja miten noi muuten on, onko toi 3kk putkeen, vai onko se 3kk/vuosi..?
Ja jos nyt vaikka oisin ollut puol vuotta, mistä ne tietää, etten oo käyny kotona välillä, jos sanon käyneeni?

3kk putkeen. Jos sulle sattuu vahinko niin ne pyytää näyttää lentoliput reissusta ja tarkistaa ne matka-aikataulut.

7
Tähän aiheeseen liittyen itsekin olen yrittänyt etsiä vastausta. Buenos Airesiin tai Montevideoon pitäs päästä joulukuussa mahdollisimman halvalla? Tuntuu nousevan kaikki vaihtoehdot lähelle 1400euroa ja se on jo vähän yli oman kipurajan. Oon koittanut katsoo Nykin kauttakin yhteyksiä mutta tosiaan aika hintavia vaihtoehtoja.

9
Eurooppa / Euroopan eksoottisin maa?
« : 29.11.2007, 11:18:34 »
Nain vaan aiheen ja heti mieleeni tuli Albania.

Eli yhdyn muiden kommentteihin taysin. Mutta pitaa muistuttaa etta ihmiset ovat alyttoman vieraanvaraisia ja ystavallisia seka maan luonto on uskomattoman kaunis. Varmasti tulee viela maahan palattua..

10
Hei nyt tarvitsen pikaista apua. Täytin netissä tuon Australian viisumihakemuksen ja annettuani luottokorttitietoni ne vaatii mun käyvän laserkuvauttamasssa rintani? Vastasin kaikkiin kysymyksiin olevani täysin terve jne.

Onko kellekään muulle käynyt näin? Pitääkö mun tosiaan maksaa itseni kipeeksi että saan ton viisumin. Luulin tän hakemisen olevan ihan pala kakkua..

11
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 19.07.2007, 12:39:17 »
No nyt tosiaan tympii..

HospitalityClubin nettisivut. Ne nyt ei koskaan tahdo toimia, mutta nyt vielä huonommin kuin normaalisti. Pitäisi tarkistaa yhden kiireellisesti majoitusta kaipaavan profiili, mutta sivut ei vaan aukea.

12
Yleinen / Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 13.06.2007, 13:44:29 »
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"

Jos jotain pitaisi mainita niin en nyt ensimmaisena alkaisi suunnittelemaan matkaa Thaimaahan taikka Australiaan. Ja noin yleensakin eurooppalainen kulttuuri kiinnostaa eniten.


No niin piti kaivaa tämä puolen vuoden takainen kommentti ylös kun nyt kävi niin että varasin lennot Australiaan syyskuulle tänään ja siellä pitäisi sellainen 7kk viettää.

Vieläkin kohde vähän arveluttaa, mutta toki se on jossain määrin alkanut kiinnostaa kun helvetisti lennotkin maksavat.

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tissit vai perse?
« : 30.05.2007, 22:24:06 »
Pieni peppu ja pienet rinnat  :o

14
Joo tota slorentia voin tosiaan suositella. Ja noilla tyylikkäillä nettisivuilla lukee että voi soitella mihin kellonaikaan tahansa, ja se pitää kyllä täysin paikkansa. Monesti saatiin keskellä yötä idea vuokrata auto seuraavana aamuna ja aina saatiin soittamalla yöllä äijät kiinni.

15
Pallontallaajaklubi / Pallontallaajamiitti Helsingissä?
« : 28.05.2007, 22:22:30 »
Hei! Jos karautetaan IC:n kanssa keskiviikkona Bakersiin skumpalle niin löytääkö teidät sieltä vielä kuudelta? En oikein töiltä ehdi aikaisemmin paikalle..

16
Pallontallaajaklubi / Pallontallaajamiitti Helsingissä?
« : 25.05.2007, 14:56:54 »
Muakin kiinnostais pallontallaajamiitti kun kesän täällä Hkissä vietän. Mutta en mä haluu tulla kuuntelemaan Bakerssiin Venäjän retken hehkutusta kun joudun sen itse missaamaan. Murjottaisin vaan nurkassa tuoppi sylissä.

Eli olen kyllä avoin ehdotuksille meetingistä.

Edit: Aa okei muitakin on tulossa kuin matkalle lähteviä eli voishan sitä tulla sitten poikkee ens torstaina.

17
Lainaus käyttäjältä: "Mariia"
Lainaus käyttäjältä: "Sale"
sloveniahan on muuten selvästi itä euroopan ja entisen jugoslavian maista rikkain. bkt on noin 20 000.


Sloveniahan luetaan kylla keski-Eurooppaan, maan itaisimmatkin osat on Suomeakin lannempana...

Slovenia on aivan ihana maa, kannattaa tulla tanne Alppien aurinkoiselle puolelle  8) !!


Hyvin yleisesti luetaan Slovenia myös itä-Eurooppaan koska kuului 1900-luvulla ns. itäblokkiin. Slovenialaiset toki haluavat maasta puhuttavan keski-Euroopan maana. Mitäpä tuolla väliä, miten sen kukakin ajattelee.

Ihana maa kylläkin myös mielestäni.

18
Lentomatkustus / peruskysymyksiä
« : 08.05.2007, 20:22:46 »
Lainaus käyttäjältä: "phanatic"
En tiedä korvaako, mutta omavastuuosuus voi ainakin syödä tuon 70e säästön.


Matkustajavakuutus on useimmilla yhtiöillä omavastuuton ja siitä vakuutuksesta tuo menee jos jostakin. Ei siis matkatavaravakuutuksesta joissa joillakin yhtiöillä on omavastuut.

Itse en uskalla tästä asiasta muuten mitään sanoa.

Edit: Ifillä ainakaan ei ole omavastuuta, mikä siis kysyjällä on.

19
Eurooppa / KROATIA: Istria vai Dalmatia?
« : 08.05.2007, 18:19:08 »
Lainaus käyttäjältä: "wilu"
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"
Ja yksi vaihtoehto on ottaa vaikkapa Splitistä bussi Sarajevoon ja mennä sieltä yöjunalla Budapestiin.


Ymmärtääkseni tätä yöjunayhteyttä välillä Budapest-Sarajevo ei enää ole, vaan ainoastaan päivällä kulkeva vuoro. Tätä tietoa vahvistaa myös se, ettei DB:kään muita suoria yhteyksiä löydä. Tämä vain tälläisenä pikku sivuhuomiona.  :P


Okei voi olla. No yödösällä sitten  :D

20
Eurooppa / KROATIA: Istria vai Dalmatia?
« : 08.05.2007, 17:26:39 »
Kannetaan oma korteni kekoon. Suunnatkaa ehdottomasti Dalmatialle, tosiaan maisemat paljon jylhemmät ja monipuolisemmat siellä. Sieltä löytyy ehdottomasti ne hienoimmat paikat. Ja yksi vaihtoehto on ottaa vaikkapa Splitistä bussi Sarajevoon ja mennä sieltä yöjunalla Budapestiin. Matka kestää ehkä noin 5h. Ja maisemat todella loistavia.

On Ljubljanakin hieno mutta Sarajevo on mieletön.

Edit: Siis matka Splitistä Sarajevoon kestää sen 5h..

Sivuja: [1] 2 3 ... 9