Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vilviis

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
101
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Paras baari?
« : 30.01.2007, 22:43:17 »
Itse kun tässä aattelin olla käymättä baareissa hetkeen niin tuli tällainen mieleen..

Ehdoton suosikki on Jalla Jalla, Metelkovassa, Ljubljanassa.
http://img.rtvslo.si/upload/Kultura/drugo/jala_show.jpg

Tuonne on ikävä. Toivottavasti Metelkova on voimissaan vielä kun seuraavaksi Sloveniaan suuntaan.

102
Eurooppa / Praha vs Budapest
« : 29.01.2007, 16:40:08 »
Lainaus käyttäjältä: "indecent"
Minun mielestä kumpikaan ei tarjoa kovin kummoista kulttuurielämystä vaikka esim. Prahan historiassa onkin erittäin mielenkiintoisia tapahtumia. Menkää Roomaan, mikäli haluatte kunnon kaupunkiloman. Roomassa on sentään jotain nähtävää, toisin kuin Budapestissa ja Prahassa.


Ja nähtävyyksien vuoksihan sitä matkustetaan. Niitä nyt löytyy varmasti molemmista, niin Prahasta kuin Budapestista. Mutta itseä nyt lähinnä matkustellessa kiinnostaa ihmiset, keikat ja yleinen tunnelma ja sen sellainen.

Oman subjektiivisen näkemykseni mukaan kyllä Budapestissa ihmiset olivat huomattavasti ystävällisempiä ja paikallisten kanssa oli helppo päästä juttuun. Prahassa taas tuntui, että paikalliset olivat erittäinkin kypsiä turisteihin. Mutta makuasia, molemmat varmasti vierailun arvoisia paikkoja.

103
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kirjallisuutta
« : 28.01.2007, 13:37:58 »
Lainaus käyttäjältä: "Larppa"
Tänään yritin hakea nettikirjakaupoista Umberto Econ Ruusun nimeä, ei natsannut  :(  Luin kirjan joskus neljä vuotta sitten reissussa ja kolahti ihan täpöllä, vaikka jotkut historiaosiot pistivätkin välillä pitkästyttämään. Ei löytynyt kirjaa myöskään muutamasta pienemmästä kirjakaupasta, Tampereen Akateeminen on viimeinen toivo...


Play.comista löytyy 10eurolla tämäkin kirja. Itse olen juuri tuolta tilaillut kirjat joita ei tahdo Suomesta löytyä.

104
Yleinen / Haaste: Sijoita kaupungit kartalle!
« : 27.01.2007, 17:17:32 »
Miten monta kertaa heittelit tikkoja Ronttu? Ihan turha tulla rookiena väittämään että meni ekalla mikä on tän leikin tarkotus..  :D

105
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kirjallisuutta
« : 25.01.2007, 23:12:23 »
Varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni olen tosissaan innostunut lukemaan. Juuri tuli luettua Albert Camus'n The Outsider. Sitä ennen  luin Laura Silberin ja Allan Littlen kirjoittaman The Death of Yugoslavian ja nyt on työn alla Jack Kerouacin On the Road.

Tosiaan Jugoslavian sodasta kiinnostuneille voin kyllä tota Death of Yugoslaviaa suositella.

106
Italia / Rooma
« : 19.01.2007, 14:10:41 »
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"

Lainaus käyttäjältä: "vilviis"
Kiitos Alan miehelle pizza-vinkeista. Kavin Panattonissa Ja Est Est Estissa. Panattonin pizza paasee kylla omalla listallani ihan top kolmoseen.


Kiva kuulla, etten ole mielipiteeni kanssa yksin. Est, Est, Estin (siinä hostelli Gulliverin kulmalla) pizza on hieman erilaista, kuten kerroin, mutta paikan tunnelma on ihan oma lukunsa (niin on kyllä Panattoninkin marmoripöytineen...) kummassakaan eivät viime hetken muotivirtaukset ole päässeet vaikuttamaan.


Niin vielä lisäisin tähän aikaisemmin käytyymme keskusteluun, että kuulemma tämä Est, Est, Estin pizza on perinteinen napolilaistyyppinen pizza. Tästä tuo "erilaisuus" tainnee johtua, eli pohja oli paksu jne. Panattonin pizza on sitten taas aito roomalainen pizza. Molemmat kuitenkin loistavia paikkoja.

Pizzeria San Lorenzossa käyminen jäi ensi kertaan mutta oluella baarin puolella tuli käytyä pariinkin otteeseen, 0,66l Peroni maksoi kaksi euroa ja risat. Ja mielenkiintosta porukkaa riitti.

107
Junamatkustus / Reililipun uudistus
« : 18.01.2007, 16:56:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
Bosniaa ei näy, on tainnut unohtua VR:ltä? Kenelläkään tietoa, mihin hintaryhmään se kuuluisi?


Voi olla, että johtuu ihan siitäkin että Bosnian rautatieverkosto on kovin mitätön. Eihän tuossa ole kyllä Montenegroakaan mukana.

108
Normaalihintanen menolippu Wienistä Ljubljanaan maksaa 60euroa mutta lähes varmuudella voit ostaa alennuslipun joka maksaa 30e.  Näitä on aina tarjolla rajoitettu määrä. Ellet sitä saa niin osta lippu pelkästään Mariboriin Sloveniaan ja jatka siitä Ljubljanaan. Tällöin hinta 50e.

109
Lentomatkustus / Ryanairin uusi matkatavarasysteemi
« : 15.01.2007, 18:28:55 »
Tuosta Ryanairin matkatavarapolitiikasta lisää. Vaikka matkustaisitkin pelkillä käsimatkatavaroilla, sinun ei tarvitse maksaa online check-in:sta. Eli edullisin tapa matkustaa Ryanilla on lentää pelkillä käsimatkatavaroilla ja klikata tämä online check-in vaihtoehto pois.

" You have selected our Online Check-In/Priority Boarding service, passengers who qualify for this service can avoid check-in queues and be priority boarded onto the aircraft. Don’t forget to check-in online from 2 days up to 4 hours prior to the scheduled flight departure time. Click to Remove this service and just travel with 0 bags."

110
Koper on Slovenian rannikon suurin kaupunki. Asukkaita noin 20 000. Eli tästä pystyy päättelemään että rannikolla kaupungit ovat erittäin pieniä. Kaupungeista valovoimaisin on joka tapauksessa Piran, keskiaikainen kylä rakentunut Piranin niemelle. Upeat näköalat kaupunkiin saa kun kiipeä sitä ympäröivälle muurille. Portoroz taas on pelkästään hotelli- ja baarikeskittymä.

Muutaman kilometrin päässä Koperista sijaitsee Italian Trieste, jossa sitten asukkaita onkin jo 200 000. Ihan mukava kaupunki ja tytöille varmaan ainakin hyvät shoppailumahdollisuudet. Jugoslavian aikaan slovenialaiset poikkesivat tänne ostoksille viikonloppuisin. Ei mikään perus-italialainen kaupunki, täynnä bratwurstia tarjoavia ravintoloita ynnä muuta poikkeavaa.

Eli suosittelen kyllä rannikolla poikkeamista. Piranin lisäksi Izolan kylä on viehättävä. Jos esimerkiksi Ljubljanaan menette niin siitä pääsee tunnissa omalla autolla rannikolle. Matkaa noin 100km. Bussilla taas kestää noin 3 tuntia. On nuo julkiset niin tuskaisen hitaita tuolla suunnalla.

111
Ei tule mieleen kuin noi bisset. Juonut Sarajevossa Sarajevskoa ja Tiranassa Tirana-bisseä.

112
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Naamat esiin!
« : 28.12.2006, 12:37:33 »
Sama nimimerkki mullakin joka paikassa, myös galleriassa.

113
Eli tuollaiset on suunnitelmat tällä kertaa.

Perjantaina tulin suomeen ja nyt pitäs malttaa pysyä täällä toukokuulle asti melkeen. Tarkoitus olisi lentää Tallinnasta halvalla Ukrainaan Mustanmeren rannalle. Odessassa pitäs poiketa ja siitä sitten Moldovaan Chisinauhun. Sen kautta Romaniaan, Transilvania toki kiinnostaa ja varsinkin Bukarest. Siitä Bulgarian kautta Istanbuliin josta lennot takaisin Suomeen.

Onko kellään vastaavanlaisia suunnitelmia? Noin kaksi viikkoa pitäs ainakin olla reissussa.

114
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tunnista itsesi!!
« : 08.12.2006, 19:12:10 »
Tavis

115
Yleinen / Kohde joka EI kiinnosta ?
« : 08.12.2006, 19:07:12 »
En pysty kylla mainitsemaan mitaan maata mika ei kiinnosta matkakohteena. Matkailussa minua eniten kiehtoo uusien ihmisten tapaaminen ja mielenkiintoisia ihmisia luulisi loytyvan joka maasta.

Kavin jopa Playa de las Americasissa(jos se noin kirjoitetaan) Teneriffalla viime talvena ja nautin kovasti olostani. Pari viikkoa sitten kavin Belgiassa enka odottanut mitaan muuta matkaltani kuin loistavia oluita. No nyt voisin jopa heti lahtea sinne takaisin. Tai en heti, nyt on niin kauhea krapula.

Jos jotain pitaisi mainita niin en nyt ensimmaisena alkaisi suunnittelemaan matkaa Thaimaahan taikka Australiaan. Ja noin yleensakin eurooppalainen kulttuuri kiinnostaa eniten.

116
Italia / Rooma
« : 06.12.2006, 17:56:59 »
Kiitos Alan miehelle pizza-vinkeista. Kavin Panattonissa Ja Est Est Estissa. Panattonin pizza paasee kylla omalla listallani ihan top kolmoseen.

Ja hostellina voisin suositella Backpackers hostellia. Loytyy googlesta haulla. Yo maksaa noin 15euroa ja sisaltaa jonkinnakoisen aamupalan. Lisaksi henkilokunta valmistaa lahes joka ilta vieraille pastaa illalliseksi. Ja henkilokunta loistavaa porukkaa ja englanninkielentaitoista.

117
Lentomatkustus / Yopyminen Ljubljanan lentokentalla
« : 06.12.2006, 11:44:10 »
Sleepinginairports.comissa oli vain kaksi negatiivista kommenttia yopymisesta tuolla. Ajattelin kuitenkin viela taalta kysella jos jollain olisi kokemuksia?

Itsella lento 6.40 aamulla ja aamun ekan bussin kanssa voi tulla liian kova kiire. Lahinna siis kiinnostaa etta suljetaanko kentta vielakin yoksi vai onko kaytanto muuttunut.

118
Italia / grazie
« : 28.11.2006, 19:07:59 »
onnekseni as romalla on kotimatsi olimpicolla viikonloppuna. se vaan kun nuo roman nettisivut on pelkastaan italiaksi tai japaniksi niin hankala loytaa tarvittavaa infoa. lahinna kiinnostaa mika on helpoin tapa suunnata stadionille keskustasta, vaikkapa terminin tienoilta

119
Italia / Rooma
« : 28.11.2006, 00:59:35 »
No niin. Torstaina lahden Italiaan kuudeksi paivaksi taalta Sloveniasta. Ensin junalla Venetsiaan jossa vietan yhden yon. Sitten perjantai-yona olisi tarkoitus ottaa yojuna Roomaan ja saastaa majoituskustannuksissa. Osaakohan joku antaa osviittaa mitenka paljon tama junalippu kustantaa?

Lauantai-aamuna siis saavun Roomaan. Kaksi yota Roomassa ja siita yojunalla Triesteen. Josta tiistaina iltana takaisin Sloveniaan. Eli tallainen suunnitelma. Haluaisin siis tietaa mita suurinpiirtein nuo junamatkat kustantaa ja myos majoitusvinkkeja otan vastaan. Mahdollisimman pienella budjetilla siis tarkoitus menna.

Ja tiedan, etta haulla loytyy vaikka mita mutta jos nyt joku viitsisi jotain kuitenkin vastata. Ja mista loydan Rooman parhaan pizzan? Ensi kertaa Roomaan menossa.

120
Lainaus käyttäjältä: "Maahinen"
Itse näen, että noissa on kysymys yksittäistapauksista, koska mitään yleistä käytäntöä suuntaan tai toiseen en ole huomannut.

Tosin ainakaan Helsinki ei kelpaa esimerkiksi hyvästä liikennekäyttäytymisestä, ainakaan enää :evil:


Hmm. Hieman ristiriitaisia mielipiteitä yhteen viestiin. Helsingissähän nuo liikennerikkomukset ovat kuitenkin vielä ihan jotain muuta kuin yleistä käytäntöä.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9