Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vilviis

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9
21
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Euroviisut 2007
« : 07.05.2007, 22:16:11 »
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"

Niin tylsää kai että täytyy tähänkin tarttua. Onneksi kyseessä kuitenkin laulukilpailu ja sen perusteella kai ehdokkaat on valittu. En kyllä pidä montenegrolaisia taikka albanialaisiakaan jurpoina vaikkei heidän ehdokkaat kovin sujuvaa englantia puhukaan.

Siihen käytetäänkö Euroviisuvoitto hyödyks ja kuinka, ei nyt omasta mielestäni kauheasti liity se mitenkä laulajamme lausuu englantia.


Keskiverto makedonialainen tuntee tai tietaa ehka 0.5 suomalaista. Viisujen jalkeen tuo luku on ehka 4, joista yksi on Hanna. Ihmisilla on tapana yleistaa pienesta otoksesta varsin kohtuuttumia paatelmia suurempaa joukkoa koskien.

En viitannut pelkastaan englannin aantamiseen vaan esiintymistaitoon (lavan ulkopuolella) yleensa.

Olen kylla silti sita mielta, etta ihmiset jotka eivat aidinkielen lisaksi osaa yhta laajasti puhuttua kielta kunnolla, ovat jurpoja.


No. Itse lauantain showssa ei kuitenkaan Hannaa haastatella eli siinä mielessä ei syytä huoleen. Pääosassa silloin tosiaan nuo laulut.

Rajaat jurpoiksi oman arvioni mukaan sitten noin about puolet maailman ihmisistä. Mutta meillä varmaan on vähän eri näkemykset jurpoista.

Itseä lähinnä kiinnostaa millainen kuva Suomesta annetaan näissä välivideoclipeissä ja miten tosiaan juontajat ja tekniikka onnistuvat.

22
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Euroviisut 2007
« : 07.05.2007, 21:54:32 »
Lainaus käyttäjältä: "psycho"
Voi jeesus,

Aloin katsomaan netista Hannan haastattelua mutta ei, ei saatana. Myotahapea kavi ylivoimaiseksi eika kestanyt katsoa loppuun.

Kun on selvaa ettei suomi naissa kisoissa parjaa, niin voisiko sen edustajan edes valita siten etta 1) se osaisi englantia ja 2) osaisi muutenkin vetaa haastattelut tyylikkaasti. Onko tama liikaa vaadittu?

Pahinta tassa on se, etta lauantaina on Leidenissa kisastudiokemut joihin lupauduin paikalle. Taidan jollain verukkella jaada kotiin kalsarikannailemaan.

Kiitos Lordin, suomelle tarjoittiin upeaa mahdollisuutta tehda maata tunnetuksi euroopassa ja maailmalla. Olisihan ollut liikaa vaadittu, jos tama yllattavasti avautunut mahdollisuus olisi kaytetty positiivisella tavalla hyodyksi.

Taas maailma saa vahviketta stereotypialle, etta suomessa asuu saatanan jurpoa sakkia. Toisaalta mita sita totuutta salaamaan.


Niin tylsää kai että täytyy tähänkin tarttua. Onneksi kyseessä kuitenkin laulukilpailu ja sen perusteella kai ehdokkaat on valittu. En kyllä pidä montenegrolaisia taikka albanialaisiakaan jurpoina vaikkei heidän ehdokkaat kovin sujuvaa englantia puhukaan.

Siihen käytetäänkö Euroviisuvoitto hyödyks ja kuinka, ei nyt omasta mielestäni kauheasti liity se mitenkä laulajamme lausuu englantia.

Ja itse aiheeseen, en ole muita kuullut kuin Arkin ja Hannan biisin mutta uskon Hannan pääsevän vähintään kymmenen parhaan joukkoon. Mahdollisesti viiden kärkeen sijoittuu.

Ola Salo on ihana  :P

23
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 07.05.2007, 17:45:54 »
Yhdyn sinuun Juzt. Itseltä kisat jäänyt hyvin vähälle seuraamiselle, enempi kiinnostanut samaan aikaan meneillä oleva Snookerin MM. Siellä sentään mukana kaikki lajinsa parhaat.

Pitäisikö avata urheilulle oma ketjunsa? Menee pikkusen ohi aiheen.

Ruotsi pelasi juuri sen verran paremmin kuin pitikin, hyvin harvoin Suomi pääsi oikeille maalintekopaikoille. Tosin maali oli täyttä tuuria. Itse en ymmärrä sitä että tappio kaadetaan Lehtosen syyksi. Maalivahtia ei oikein voi syyttää jos päästää ottelussa yhden maalin. Todennäköisesti Norrena pelaa seuraavan ja se menisi kyllä yli ymmärrykseni. Suomen kuuluisa "positiivinen maalivahtiongelma" ei ole koskaan tuottanut menestystä. Selkeä ykkösmaalivahti pitää joukkueelle valita, on se sitten ketä vaan.

24
Eurooppa / Slovenian rannikon hintataso?
« : 07.05.2007, 15:45:02 »
Lainaus käyttäjältä: "MadMark"
Sattuipa sopivaan aikaan sopiva ketju olevan ylhäällä. Eli olen tässä itsekkin suunnittelemassa Slovenian matkaa, ajankohta olisi elokuun puolessavälissä, juu tiedän että ei välttämättä rauhallisin ajankohta jos haluaa muilta turisteilta rauhassa tarkastella seutua ja ei en saa valittaa että oli lämmin  :lol:  Mutta Suoran lennon saa suht edulliseen finskillä Ljubljanaan ja mitä olen nettiä selaillut sitä kuulemma on hyvä pitää tukikohtana.
Mutta mitenkäs sieltä pääsee julkisilla esim Piraniin? Koperiin taisi päästä junalla mutta onko esim Koperin ja Piranin välillä paljon julkista liikennettä? Joka päivä ei tainnut toi juna kulkea Ljubljana-Koper välillä.
Vielä hintatasosta kyselisin että mimmonen se nykyään mahtaa olla? Pistetään nyt vaikka nämä perusjutut, paljon olut maksaa kuppilassa, tupakka askin hinta, ja pikaruoka/normi ravintola paikoissa evästämisen hinta.


No otetaan nyt hommaksi vastata näihin. Juna-aikatauluista löytyy linkki jo täältä. Ja myös olen kertonut miten tuo julkinen toimii Piraniin. Vuokratkaa auto: http://www.slorent.net/. Tuolta saa parilla kympillä päiväksi.

Hintatasosta. Kalja maksaa paikasta riippuen sen euron tai kaksi baarissa. Itse en useinkaan viihtynyt paikoissa joissa hinta on lähempänä 2euroa. Mäkissä Big Mac-ateria 4 euroa muistaakseni suurinpiirtein. Tupakasta en tiedä mutta on se paljon halvempaa kuin Suomessa. Ravintoloita löytyy joka hintaluokkaan. Ljubljanan paras pizzeria on Foculus: http://www.foculus.com/.

Baareja kaupungissa toki riittää. Omia suosikkeja vaikkapa Bikofe. Kannattaa nähdä vaivaa ja löytää paikka. Mutta ehdoton kaupungin ykkösvaihto yöelämälle on Metelkova Mesto. Yksi maailman parhaita paikkoja: http://www.metelkova.org/indexe.htm.

Edit: Tukekaa hyvät ihmiset metelkovaa: ACZ Metelkova is under attack. They need support. Please circulate this information. If you want to express your support, please write to the Prime Minister:
[email protected]
And to the Minister of Culture:
[email protected]

25
Lainaus käyttäjältä: "IC"
Edes lähelle 20 pääsevät, eivät voi siis ulkomailla juhliessaan todeta ylpeänä olevansa suomalaisia, jos asiaa tiedustelee joku ulkomaalainen!  :lol:

24 ..asiaan saattaa tulla kuitenkin lähikuukausina muutos, mutta katsotaan sitten terassikelien jälkeen 8)


Mä sain tästä aikoinaan vähän vähemmän kuin IC. Vissiin kuitenkin yli 20 mennä, taisi olla joku bugi ohjelmassa että niin pääsi käymään.

Joo toivotaan hyviä terassikelejä! Tänään näytti jo hyvältä..

26
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 06.05.2007, 21:51:45 »
Lainaus käyttäjältä: "IC"
Suomi otti taas yllätyksettömästi tukkaa hurreilta!!! :cry:  
Mutta eipä sitä voi pelejä voittaa, jossei neidit osaa tehdä maaleja...


Itseä toi ei kyllä kauheesti vituta kun en oikein arvosta kyseisiä puulaakikisoja enää. Mutta Ruotsi on yksi parhaista joukkueista pelaamaan johtoasemassa.

Itseä vituttaa ehkä enemmän tuo Mertaranta. Aina kun Suomi häviää hän näkee vastustajan maalivahdin voiton ratkaisijana. Tosiaan tänään ottelun ratkaisi Suomen tehottomuus.

Mua pännii ehkä se, että olen innolla oottanut keskiviikon Bremenin matkaa lukiessani uutisia Saksan helleaallosta. Tänään sitten kuulin Bremenistä uutisia, että taitaa säät huonontua siiheksi kun paikalle ehdin.

Tai ei sekään kyllä nyt harmita, olen aika onnellinen.

27
Saksa / Bremen
« : 06.05.2007, 20:59:36 »
Mä lähden keskiviikkona Bremeniin yhtä paikallista ystävää tapaamaan niin lupaan kirjottaa vinkkejä tänne perään. Uskon löytäväni hänen avulla kaikki kaupungin parhaat paikat. Ikävä vaan kun kuulemma helle muuttuu sateeksi juuri kun ehdin paikan päälle.

Ystäväni ei ottanut minua tosissaan kun kerroin haluavani katsoa euroviisut lauantaina jossain baarissa.

28
Eurooppa / Slovenian rannikon hintataso?
« : 05.05.2007, 10:36:59 »
Rannikon kaupungeissa postinumerot ovat tyyliä 6000 jotain eli sillä perusteella mikään noista Lidleistä ei osu ihan viereen. Tuollaisen olen kirjoittanut joskus toiseen ketjuun:

"Koper on Slovenian rannikon suurin kaupunki. Asukkaita noin 20 000. Eli tästä pystyy päättelemään että rannikolla kaupungit ovat erittäin pieniä. Kaupungeista valovoimaisin on joka tapauksessa Piran, keskiaikainen kylä rakentunut Piranin niemelle. Upeat näköalat kaupunkiin saa kun kiipeä sitä ympäröivälle muurille. Portoroz taas on pelkästään hotelli- ja baarikeskittymä.

Muutaman kilometrin päässä Koperista sijaitsee Italian Trieste, jossa sitten asukkaita onkin jo 200 000. Ihan mukava kaupunki ja tytöille varmaan ainakin hyvät shoppailumahdollisuudet. Jugoslavian aikaan slovenialaiset poikkesivat tänne ostoksille viikonloppuisin. Ei mikään perus-italialainen kaupunki, täynnä bratwurstia tarjoavia ravintoloita ynnä muuta poikkeavaa.

Eli suosittelen kyllä rannikolla poikkeamista. Piranin lisäksi Izolan kylä on viehättävä. Jos esimerkiksi Ljubljanaan menette niin siitä pääsee tunnissa omalla autolla rannikolle. Matkaa noin 100km. Bussilla taas kestää noin 3 tuntia. On nuo julkiset niin tuskaisen hitaita tuolla suunnalla."

Eli Koper on aito kaupunki vanhalla keskustalla, Portoroz pelkkä hotelli- ja viihdekeskittymä. Kesällä nuoret tykkää lähteä bailaamaan Portoroziin. Siihen se varmaan oh hyvä paikka. Toisaalta myös parhaat uimarannat sieltä taitaa löytyä. Mutta ne on kaikki niin lähekkäin että voitte hyvin katsastaa kaikki paikat majoitutte sitten missä tahdotte. Piranista Portoroziin varmaan matkaa se 10km esimerkiksi.

Edit: Tarkistin etäisyydet:

Piran - Portoroz 3km
Koper - Portoroz 15km

Onko mulla tylsää tai jotain  :D

29
Eurooppa / Slovenian rannikon hintataso?
« : 05.05.2007, 09:51:28 »
Uskallan melkein epäillä ettei yksikään juna Portoroziin kulje. Triesteen pääsee junalla ja siitä voit jatkaa bussilla sitten valitsemaasi suuntaan. Tuossa Slovenian rautatieyhtiön sivut: http://www.slo-zeleznice.si/en/. Ja nuo julkiset eivät kuitenkaan mitään ihan halpoja tuolla seudulla ole, että kun kerran teitä koko perhe on reissussa niin suosittelisin harkitsemaan auton vuokrausta. Muutenkin julkinen liikenne hidasta ja vajaavaista tuolla suunnalla Sloveniaa.

Hintatasosta sen verran, että toki tuossa Slovenian rannikon turistikohteissa hintataso on maan keskiarvoa korkeampi. Varmasti lähellä Italian tasoa. Tosin toi Gardan seutu nyt on varmaan sitä kalleinta Italiaa, että ehkei ihan niihin hintoihin päästä. Elintarvikkeiden kohdalta Spar taitaa olla halvin ketju, jonka siitä rannikolta voit bongata. Toinen ketju on Mercator, ainakin paikallisten mukaan kalliimpi vaihtoehto. Lidliä en usko löytäväsi Slovenian rannikolta. Ljubljanassa ja Mariborissa taitaa yhtiö jo vaikuttaa.

Hauskaa matkaa!

30
Junamatkustus / "Balkanrail"
« : 01.05.2007, 20:53:35 »
Lauri_K:lle: Miksi mennä privataksilla Montenegrosta Tiranaan ja maksaa monikymmenkertainenhinta siitä? Mene Montenegron Ulcinjista Shkodraan Albaniaan ja siitä vaan kyselet ihmisiltä vinkkiä Tiranaan. Neuvovat joko perinteiseen dösään tai minibussiin, kumpi vaan on seuraavaksi lähdössä. Hinta Tiranaan on ehkä euron tai kaksi. Matka kestää sellaiset pari kolme tuntia. Niin se taksi maksaisi varmaan sen parikymppiä.

Ja mitä miettiäkään muita kuin backpacker's hostellia. Loistava henkilökunta. Ja hyvä sijainti bloku-baarialueen vierellä. Ja hostellissa upea terassi vilkkaalle kadulle, kiva vetää siinä aamusumpit ja seurailla liikenneviidakkoa.

Skopjesta Ohridiin kestää dösällä sen pari tuntia myös. Kannattaa harkita jopa yön viettämistä Ohridissa. Leppoisa paikka.

Tirana on loistava paikka. Upeita ihmisiä.

31
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 20.04.2007, 00:00:19 »
No joo nyt tympii kyllä itseäkin. Jo alkuvuonna varasin lennot Bremeniin niin että pääsen katsomaan fudista paikan päälle toukokuussa. Nyt kuulin että liput oli jo myyty loppuun kun ystävä niitä koitti käydä ostaas. Matsiin kolme viikkoa ja ei edes mikään suuri matsi kyseessä.

Tiesin että Saksassa on ennennäkemätön fudisbuumi, mutta että noin kova. Eihän tätä ymmärrä tietty kaikki mutta kyllä vaan voi vitu....!

32
Lentomatkustus / Ryanair
« : 19.04.2007, 10:03:24 »
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
ja lisäksi ryanair näkäjään pistää matkustajansa maksamaan jotain vakuutusta 14.50. mä en ainakaan nähnyt sellaista kohtaa mistä ton vakuutuksen ois voinut perua. mrr...  :evil: tuo 14.50 per naama vaan pompsahti sinne tilauksen loppuvaiheessa ihan itsestään. kun verot yms. oli jo edellisessä kentässä eritelty.


Kyllä ne vakuutukset voi siitä ruksia pois. Taitaa ihan viimeiseksi olla se vakuutuskohta siellä kun varausta teet.

33
Yleinen / Parasta matkamusiikkia
« : 17.04.2007, 23:37:51 »
Lainaus käyttäjältä: "aphee"
Ehdottomasti parasta matka musaa on Mobyn vanhemmat biisit ja erityisesti porcelain ja Why my heart feel so bad.Noita vois kuunnella tunteja putkeen ja ajatella matkustavan vaikka junassa ja aamu aurinko paistaa horisontin takaa ja pyyhkii kasvojasi iloisesti.....voivoi
:D

Edit:ja tietenkin mobyn in my heart ja in this world ja vielä kentin vapen and amution biisit sekä ymymym.


Hyviä biisejähän nuo on. Mutta ei noita Mobyn vanhoiksi biiseiksi voi millään sanoa. Tossa on Mobyn vanha biisi:
http://www.youtube.com/watch?v=zQDIbQasMM8
 :D

Twin Peaks-kamaa..

34
Eurooppa / Puola, tuo ihanien elämysten maa?
« : 17.04.2007, 19:33:57 »
Lainaus käyttäjältä: "IC"
Lainaus käyttäjältä: "Hilfiger77"
Keitot tarjoiltiin ison vehnäleivän sisällä


 :shock: Ei olekaan itselle tullut vastaan tälläinen erikoisuus, vaikka viimeisen vuoden aikana tuli käytyä ko. ravitsemusliikkeissä päivittäin, no okej ehkä 5krt/vk.
Eli leivän sisällä ei tarjottua kyllä keittoja...tosin piegos (hapaankaali muhennosta mm. makkaralla,possun lihalla, sienillä) tarjotaan leivän sisällä, kuten myös gulashia.

En nyt tietysti tyrmää tuota väitettä,jos näin on joskus päässyt käymään, mutta oudolta kuulostaa!

P.S isoäiti-vadelma on paras ravintola hinta/laatu -suhteeltaan ja nopeudeltaan Krakovassa. Parempaa perinteistä puolalaista ruokaa ei löydy :P


Sä oot taas keskittynyt johonkin ihan muunlaisiin keittoihin siellä Puolassa. Kyllä noi keitot usein tuolla Itä-Euroopassa tarjotaan leivästä.

http://pictures.polandforall.com/images/polish-zur-zurek-traditional-sour-soup-with-eggs-and-kielbasa.jpg

Mut tosta soijasta saa muuten perkeleen hyvää "lihaa". Mulle pitää tosi usein todistella että tosiaankaan en syö lihaa kun joku tarjoo jotai soijamättöä mulle. Kiinalaiset taitavat ton soijan kanssa olla ihan mestareita varsinkin.

35
Huh. Yhtäkkiä satunnaisia keikkakalentereja tutkiessa huomasin että Antony and the Johnsons tulee taas Suomeen keikalle. Uskomattomalla tuurilla sain liputkin vielä.

Levylautasella ollut viime päivinä Patrick Wolf - The Magic Position

36
Pallontallaajaklubi / Pallontallaajamatka
« : 17.04.2007, 16:36:56 »
Hei

Yhtälailla joudun minä jättämään matkan väliin. Että ei muuta kuin joku  innokas pallontallaaja minunkin tilalle matkaan.

37
Yleinen / Kirkot yms. rakennukset uusiokäytössä
« : 15.04.2007, 13:55:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Nytkin"
Lainaus käyttäjältä: "Juices"
Jossakin päin Eurooppaa on muistaakseni jo vanha vankila hotellina / hostellina.


Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa. Ihan metka mesta.


Näitähän on vaikka kuinka paljon. Heti tulee mieleen Praha, Tukholma ja myös Amsterdam jossa on hostellina entinen vankila. Tai itseasiassa Amsterdamin mesta on hotelli.

38
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Lainaus käyttäjältä: "Bella"
...Italialaiset vanhan kansan miehet pelaavat sita kuulapelia ulkosalla, jossa yritetaan saada oma kuula mahdollisimman lahelle sita pienta. En muista nimea!
.


Petanque ?
Tosin etelassa harvoin jaksavat vaivautua nain fyysiseen harrastukseen,
pelaavat ennemmin korttia lahibaarissa.

Italialaiset todellakin tuntuvat inhoavan kaikenlaista jarjestysta
ja asioiden helppoa toimittamista, usein tuntuukin, etta jos
Italiassa jokin toimii hienosti, niin se on kaaos !

Italialaiset ovat myoskin luovaa ja elamanmyonteista kansaa.
Aivot oppivat enemman kaaoksesta kuin jarjestyksesta.


Vai oisko Bocce lähinnä? Melkein kuin Petanque mutta Italiassa kehitetty vastine sille. Mitään merkittävää eroahan noissa ei ole mutta toinen on ranskalainen ja toinen italialainen versio.

Hitto. Piti päästä viikonloppuna itsekin avaamaan petanque-kausi, mutta nyt näyttää säät aika heikolta. Mukavaa puuhaa muutaman kaljan ohessa.

39
Lainaus käyttäjältä: "fishbone"

Minun mielestäni alkaa kyllä jo olemaan suhteellisen hilpeää, jos täälläkin nyt kovin moni väittäää minun kirjoittaneen, että "käyttäkää sitä v*tun googlea", kun tarina on lyhyesti tämä:

Kaksi henkilöä miettii, että mistä mahtaisi löytyä aikataulut välille Ljubljana Trieste, kun googlella ei kummankaan väittämän mukaan löydy, ja siihen vastasin näin:

Eikai tuo googlettaminen nyt niin vaikeaa voi olla?!

Jos englannin tai suomen kielisillä nimillä löytyy hintsusti aikatauluja, niin on suhteellisen loogista varmaan vaihtaa silloin paikannimet paikallisiksi.

Kyllä minä ainakin jotain aikataulun tynkää löysin sanoilla Ljubljana Trst Bus.Ai täällä keskustellaan meidän pienestä välikohtauksesta  :D
Eihän se keskustelu nyt ihan noin mennyt.

Ensinnäkin kyse oli Trieste-Ljubljana välistä. Joku tietämätön sitä kyseli, niin päätin vastata sen enemmin googlettelematta että millon ks bussi lähtee, koska olin juuri bussilla tämän matkan rullaillut. Sitten kieltämättä Fishbone antoi hyvän vinkin tiedustelijalle, mutta mielestäni samalla vaivalla olisi voinut ks aikataulun hänelle ilmoittaa. Itse päätin aikataulun sitten linkittää ja mainita tästä Fishbonelle, ja tämän jälkeen Fishbone taisi tosiaan hieman innostua näppäimistönsä kanssa. Mutta mikä tärkeintä, kysyjä ja sai vastauksensa. No drama.

Näillä keskustelupalstoilla tulee todella helposti aina väärinymmärryksiä, ja viesteistä jotka ovat kirjoitettu hyvällä tahdolla voi joku silloin tällöin ottaa nokkiinsa. Se nyt on itsestäänselvästi vaan vaikeampi kommunikoida yhteisymmärryksessä näin kasvottomien nimimerkkien takaa.

Mutta toki useilla foorumeilla tapaa joitain "no-life provosoijia", joiden päätarkoitus on vastata mahdollisimman tylysti toisten lipsahduksiin.

40
Lentomatkustus / Jäikö Uusi-Seelanti haaveeksi?
« : 03.04.2007, 16:19:33 »
Tyttöystäväsi on siis opiskelija. Kilroy tarjoaa lentoja 1300 euroon Aucklandiin (Satunnaisella päivällä tuli hinnaksi 1300 ja risat joulukuulle). Ja pitäisi olla mahdollista sisällyttää opiskelija-alennus puolison lippuun jos toisella on opiskelijakortti voimassa.

Kannattaapi soitella heille.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 9