Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vilviis

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
61
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Viini
« : 16.03.2007, 20:06:52 »
Lainaus käyttäjältä: "marlee"
Mutta itse henkilökohtaisesti olen kokenut ranskalaiset viinit jotenkin vaikeiksi lähestyttäviksi. Tuntuu, että pitäisi perehtyä jotenkin uskomattoman laajasti ensin koko siihen historiaan, joka Ranskalla viinimaana on, jotta osaisi edes jollakin kriteereillä valita viinin, eikä vain pullon tai kivan etiketin perusteella. Vaikka Italia on myös erittäin vanha ja rikas viinimaa niin silti jotenkin italialaiset viinit on paljon helpommin käsitettävissä ja perehtymistä voi harrastaa lasillinen kerrallaan. Samoin Espanja, Portugali ja uuden maailman viinimaat ovat helpompia. Onko kellään samanlaisia kokemuksia?


Näkisin että johtunee toi ranskalaisten viinien ongelma siitä, että niiden hintalaatusuhde on Alkon huonoin. Ja se taas johtuu pelkästään siitä, että Ranskassa työvoimakustannukset yms nostavat jo tuotannon kulut niin korkealle, että kohtuullisten viinien hinnat ovat pykälän kalliimmat kuin vastaavien chileläisten esimerkiksi.

Itse Alkosta ostankin, siis silloin harvoin kun etsin vaihtelua oluelle, lähinnä näitä uuden maailman viinejä. Chile, Argentiina, Etelä-Afrikka etc. Ihan tämän keskustelun myötä päädyin juuri Alkoon ja matkaan tarttui Cono Surin pinot noir. Hinta alle 8e ja kuuluu omiin suosikkeihini.

Edit: Niin ja muistin että kaverin äiti tarjosi mulle Kroatiassa älyttömän hyvää paikallista punkkua. Löi vielä yhden pullon mulle käteen lähtiessäni, huomasi että maistui niin kovin mulle. Eli näköjään sielläkin osataan. Sijaitseehan Kroatiakin juuri siinä ihanne korkeudella viinituotantoon.

62
Terveys ja turvallisuus / Matkavakuutus
« : 15.03.2007, 19:07:28 »
Lainaus käyttäjältä: "myu"
Jatketaanpa tähän samaan ketjuun, kun on niin aktiivinenkin:

Mistä ja mihin hintaan olette hankkineet vakuutuksen sukeltamiseen? Kyselin omasta vakuutusyhtiöstäni eli Tapiolasta ja siellä homma toimii niin, että sukelluspäiville pitää ottaa erillinen matkavakuutus kertavakuutushinnoilla, jotka kerrotaan neljällä. Korotus on siis 300%. Neljän päivän PADI-kurssille tulisi vakuutuskustannuksia siten n. 80e voimassa olevan vuosimatkavakuutuksen päälle. Virkailijia kehotti myös kysymään vakuutuksia suoraan sukelluskoululta, onko tästä kokemuksia?


Tuolta löydät vinkkiä aiheeseen:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=8283&highlight=sukellusvakuutus

63
Terveys ja turvallisuus / Re: hei.
« : 15.03.2007, 19:05:16 »
Lainaus käyttäjältä: "asfaltti"
lueskellut joka suunnasta matkavakuutuksista ja nyt on pää ihan pyörällä...  :shock: kysäsen nyt teiltä guruilta vielä täältä.. eli reissuun olisin lähdössä n.3kkdeksi ja matkavakuutuksen tarttisi. reissaan kuitenkin niin vähän että haluaisin nyt vain kertamatkavakuutuksen.. mulla on ifin vakuutus joka on voimassa sen 45vrk eli tarttis siihen ylijäämälle, mikä on melko sama vuorokausi määrä, niin vakuuden. onko kellään vinkkejä mistä saisi siis halvalla tälläsen kertarykäisyn ettei tarttis ruveta peruuttelemaan edellisiä ja hankkimaan uusia vuosivakuuksia kun tuo nyt muuten on toiminut tuo ifi hyvin. kiitos jo isosti etukäteen!


Matkavakuutus pitää aina ottaa matkan alusta loppuun. Eli kysy Ifiltä mitä toi lisäosa tulis maksamaan. Eurooppaan se osa on puolet halvempi kuin muihin maanosiin. Eurooppaan tollanen 45 päivän lisäosa ei montaa kymppiä maksa. Muista yhtiöistä et voi siis pelkästään tuota lisäosaa hankkia vaan sitten sun pitäs ottaa kolmeksi kuukaudeksi se vakuutus.

64
Tyhmät kysymykset / Mitä tekisit 600 eurolla?
« : 15.03.2007, 14:29:05 »
Jos itsellä olisi rahaa ja aikaa niin ottaisin Finnairin alennuslennot(150e) Ljubljanaan. Viettäisin siellä jonkin aikaa ja menisin Zagrebin kautta Kroatian saaristoon.

65
Lainaus käyttäjältä: "miumau"
The Flaming Lips - At war with the mystics

Ja heinäkuussa Ruissaloon bändiä katsomaan!


Kiinnostavan oloinen bändi. En ole bändiin tutustunut ennen kuin kuulin heidän Ruisrockin keikasta. Ensimmäisenä löysin biisin She don't use jelly. Taitanee olla tunnetuin kappale bändiltä. Loistava, sopivan tyhmät sanoitukset makuuni.

Pitäisiköhän hankkia tuo uusin albumi..

66
Lainaus käyttäjältä: "IC"

24 ja haastan vilviis:in mukaan tähän taistoon, niin en jää ainakaan viimeiseksi...eikä saa huijata  8)


No voin mä tähän vastata kun jäin sun alle joka tapauksessa, 23 pistettä. Niin kauan kun en juo kuten sinä, ei mitään hätää. Ja lainaan vielä kommenttia, jonka vastauksestani sain:

"Alkoholin kertakulutuksesi on vähäistä, ja siitä ei todennäköisesti aiheudu suuria terveysriskejä tai muita haittoja, mikäli olet muuten terve. Hyvä!"

67
Eurooppa / Kroatia 7 päivässä
« : 12.03.2007, 22:01:21 »
Zagreb on tosiaan loistava paikka. Erittäin monipuolinen yöelämä. Jos rock kiinnostaa enemmän kuin perusdiskot niin suosittelen erityisesti Mocvara klubia ja Melling baaria.

Edit:
www.mochvara.hr

Tuossa ainakin Mochvaran kotisivut. Melling löytyy vanhasta kaupungista.

Ja suositellaan vielä ravintolaakin. Suht tyylikäs mesta mutta silti hinnat vielä kohtuulliset:

http://www.kaptolska-klet.com/home.html

68
Eurooppa / Kroatia 7 päivässä
« : 12.03.2007, 21:42:39 »
Tuossa ajassa keskittyisin vaan rannikon etelä-osiin. Mielestäni huomattavasti upeampaa seutua kuin Istrian niemimaa. Saarille vaan hyppelemään, kun on yksi saari nähty niin seuraavalle. Ota Zagrebista juna Splitiin ja sieltä sitten lautalla näille saarille: Brac, Hvar, Korcula etc etc. Saarilta voit suoraan jatkaa lautalla Dubrovnikiin.

Ja älä suotta varaile hotelleja. Sitoo liikaa menemisiä ja yksityismajoitus on mukavampi ja edullisempi vaihtoehto.

69
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Uusi-Seelanti ja Autralia niin ikaan puuttuvat.

Kyllähän nuo molemmat listalta löytyvät Suomen edeltä.

70
Lainaus käyttäjältä: "andr"
Juh, mutta Strange Little Girlin biisit ei ihan auenneet - siis Lucy In The Sky With Diamonds on tietty tuttu, mutta noi muut biisit? Jotain b-puoli-harvinaisuuksiako, vai onko mulla vaan paha aukko 60-luvun kuuluisimman rock-bändin biisien nimissä? Kerro, gnito, sulta näyttää löytyvän musiikkitietämystä!


Aimee Mannista taitaa kyse olla. Toki siis cover tämä Beatlesin biisi.

71
Lentomatkustus / Re: Raippa.
« : 10.03.2007, 18:21:05 »
Lainaus käyttäjältä: "Gnito"
Lainaus käyttäjältä: "Julius"
Käytiin reilu vuosi sitten kahdeksisteen Lontoon kautta Roomassa, hintaa rapiat 87eskoa per lärvi. Ainut miinus oli, että Stanstedilla joutui viettämään menomatkalla reilun 6h, ja tulomatkalla hieman enempi. Mutta siinähän sitä reissuhenkeä saa vähän lisää..:)


Kun minuakin Rooma kiinnostaa, niin kertoisitko vielä millaisilta yhtiöiltä reissun onnistuitte varaamaan?


Varmasti kyse on Ryanairista. Tampere-Stansted-Ciampino.

72
Junamatkustus / Reililipun uudistus
« : 10.03.2007, 17:15:18 »
Lainaus käyttäjältä: "derevo"
minusta uudistus on tosi huono sen takia, että minimiä on nostettu 22 päivään.
se on aivan liikaa reilaamiseen.
ja sen lisäksi päivää maksaa 21 euroa, kun ennen maksoi 18 euroa.
se minimi joka oli ennen vuotta 2004 eli 12 päivää oli paras.
se on juuri sopiva aika reilaamiseen.
uudistuksen jälkeen interrail lippua kannatta ostaa vain silloin kun ajon reilata vain isoissa maissa, missä eurodomino on liian kallis.
pienemmissä maissa, joissa eurodomino on halvempi kannattaa ostaa eurodomino, koska 22 päivän interraillippusta osa päivistä jää käyttämättä, koska lähden kotiin esim. 15:sta päivänä.
15 päivään jälkeen nautinto reilaamisesta alkaa pienentyä niin voimakaasti, ettei kannata maksaa kalliitta hotellejä.
en reilanut vielä koskaan, mutta olen ihan varma että 22 päivää on aivan liikaa minulle.
on paljon parempi tehdä 8 päivän matkoja kerran 4 kuukaudessa, kuin 16 päivän matkoja kerran 8 kuukaudessa.


Tämä uusi Interrail-järjestelmä nimenomaan korvaa Eurodominon, eli Eurodomino-lippujen myynti päättyy kun uudet interrail-liput tulevat myyntiin.

73
Balkanin maat / Makedonia - kokemuksia/vinkkejä
« : 09.03.2007, 22:30:30 »
Lainaus käyttäjältä: "Helu"
Tuossa yllä tarkoitettiin varmaan St. Naumin kirkkoa/luostari, se on hieno ja näkemisen arvoinen paikka. St. Naumissa sijaitsee myös Crn Drim joen lähteet (en nyt ihan varma oo nimestä), vesi on siellä uskomattoman kirkasta ja puhdasta..

Ohridin lähellä on Galichican (??) luonnonpuisto, jossa hyvät patikkamaastot..


Jep. Hyvä että joku vähän täsmentää mun jorinoita. Nimenomaan tästä luostarista kyse. Ohridin rannalla sijaitsee myös entinen Titon loma-asunto mutta tätä ei kovin läheltä päässyt katselemaan.

74
Balkanin maat / Makedonia - kokemuksia/vinkkejä
« : 09.03.2007, 21:52:30 »
Skopje tuhoutui pahoin 60-luvulla maanjäristyksessä. Tosiaankaan ei mikään kaunis kaupunki. Olen viettänyt kaupungissa vain puoli päivää, ja sen jälkeen suuntasin Ohridiin. Tiedän ihmisiä jotka pitävät Skopjesta kovasti, eli kai sieltäkin jotain kiinnostavaa voi löytää.

Ohrid on kyllä mielestäni tosi upea paikka. Tarkoitan nimenomaan Ohridin vanhaa kaupunkia. Yksityismajoitus edullista ja maisemat komeita. Oltiin siellä lokakuun lopulla, ajankohta oli siinä mielessä hyvä että turisteista ei ollut tietoakaan. Mutta sää oli ikävän kylmä, sijainti niin korkealla että lämpötilat olivat tosi matalalla. Toisella puolella järveä sijaitsee jokin kuuluisa luostari jossa myös käytiin. Ihan jees mesta samoilla kymmenien riikinkukkojen seassa. Ohridin lähellä on myös yksi kansallispuisto joka vain ohitettiin, mutta ihan kivat maisemat oli.

Pieni maahan tuo on ja totta, että välttämättä mitään erityisiä nähtävyyksiä maa ei pidä sisällään. Mutta ei niin voi sanoa että se olisi maan koon vika. Samankokoiset Slovenia ja vaikkapa Belgia ovat upeita paikkoja täynnä. Pieni off-topic.

Ohrid on oman näkemykseni mukaan se the paikka Makedoniassa siis ja sinne kyllä lähtisin mieluusti uudestaankin. Jos tosiaan Germanwings lentää Tiranaan niin itse lentäisin sen kautta Makedoniaan. Nykyään löytyy jo loistava hostellikin kaupungista. Nimeä en muista mutta googlesta löytyy, sillä on kaupungin ainoa todellinen hostelli. Edullinen ja loistava henkilökunta. Tiranasta pääsee näillä paikallisilla "minibussitakseilla" muutamalla eurolla Makedonian rajalle. Ja Albania on upea maa.

Edit: olipa sekavaa tekstiä. koittakaa jotain saada irti.

75
Terveys ja turvallisuus / Matkavakuutus
« : 08.03.2007, 22:56:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Testailija"
Lainaus käyttäjältä: "shantigiri"
Ei luultavasti mikään matkavakuutus, koska Intia on maa, jossa vakuutusyhtiöillä ei ole liiemmin sopimuslääkäreitä, toisin kuin monissa länsimaisissa turistikohteissa
Juuri näin. Kulut on varauduttava maksamaan ensin itse ja sitten jälkikäteen saamaan ne vakuutusyhtiöltä. En tunne Intian käytäntöjä, mutta joissakin sairaaloissa maailmalla edellytetään luottokorttia hoitoon pääsemiseksi.Mutta jos sellainen tilanne eteen tulee ettet mitenkään pysty omistasi hoitoa maksamaan niin ei muuta kuin yhteyttä vakuutusyhtiöön. Ainakin oma yhtiöni näissä tilanteissa hoitaa maksuasiat ks. hoitolaitoksen kanssa.

76
Lainaus käyttäjältä: "inkkis"
Lainaus käyttäjältä: "vilviis"
Tätä on tullut itsekin mietittyä kun on kesällä kavereita tulossa Suomeen käymään. Toivottavasti tulevat vähintään pariksi viikoksi, sillä haluan ehdottomasti:

- Kiertää heidän kanssaan Kallion kuppiloita

- Järjestää piknikin Suomenlinnassa

- Viedä heidät Vanhaan Raumaan, samalla veneilemään saaristoon

- Käydä joko Tallinnassa tai Tukholmassa laivalla

- Ja koska ovat kovasti konserteissa viihtyvää tyyppiä, pitäs päästä jonkun hyvän suomalaisen bändin keikalle. Olisipa Kingston Wall:lla keikkoja tossa elokuussa.

- Ja kyllähän Helsingissä riittää ihan kivasti nähtävyyksiä ihan yleisestikinKallio, ehdottoman must ;) mutta toi Kingston Wallin keikkojen perään kaipailu jäi kummastuttamaan, tai siis että Kingston Wall kaikessa alkuperäisyydessään kuitenkin ymmärtääkseni hajosi jo 1994 ja viimeistään 1995 Petri Wallin kuoltua. Ei sillä, etteikö Kingstonia voisi kaipailla noin muuten vaan :D Anyway, hyvin off topic.

Kaitalammelle olen aina uhonnut tulevat (kyllä niitä vielä tulee ;)) ulkkisvieraat viedä, ehdottoman ihana paikka kesäisin.
Ja ehkäpä Tammisaareen.


Älä nyt murskaa mun unelmia ja ala vielä väittämään että se laulaja ois hypännyt jostain Töölön kirkon tornista itsemurhaan. Anna mun toivoa  :P

Edit: Eikä tosiaan Kingstonia nähdä kuin cover-bändien muodossa enää livenä. Kuoppamäki sanonut että näin paras kunnioittaa bändin historiaa. Mutta lähinnä siksi asiaa toivoin, että kyseessä kuitenkin bändi jonka aina ensimmäiseksi ulkomaalaisille esittelen.

77
Yleinen / Maailman kaunein kaupunki?
« : 07.03.2007, 23:04:30 »
Niin ja unohdin täysin Ljubljanan.

http://porvoo9.gov.si/ljubljana1.jpg

Vähän liiankin nätti paikoin.

78
Tätä on tullut itsekin mietittyä kun on kesällä kavereita tulossa Suomeen käymään. Toivottavasti tulevat vähintään pariksi viikoksi, sillä haluan ehdottomasti:

- Kiertää heidän kanssaan Kallion kuppiloita

- Järjestää piknikin Suomenlinnassa

- Viedä heidät Vanhaan Raumaan, samalla veneilemään saaristoon

- Käydä joko Tallinnassa tai Tukholmassa laivalla

- Ja koska ovat kovasti konserteissa viihtyvää tyyppiä, pitäs päästä jonkun hyvän suomalaisen bändin keikalle. Olisipa Kingston Wall:lla keikkoja tossa elokuussa.

- Ja kyllähän Helsingissä riittää ihan kivasti nähtävyyksiä ihan yleisestikin

79
Yleinen / Re: Tenerifan fudisjoukkue
« : 07.03.2007, 16:55:09 »
Lainaus käyttäjältä: "TunnelBana"
Pelaa Espanjan toiseksi korkeimmalla, tasolla. Osaatteko sanoa pelaako kotipelit Teneriffan saarilla ja jos pelaa, missäpäin siellä.

tiedosta kiitollinen!


Saaren pääkaupungissa eli Santa Cruzissa pelaavat koti-ottelunsa.

80
Balkanin maat / Jos lähdet Montenegroon...
« : 07.03.2007, 11:07:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Olav"
Tämä nyt ei ihan ole Montenegroa, mutta onko Montegrosta helppo mennä Albaniaan ja onko Pohjois-Albaniassa hieno rannikko?


Montenegrosta pääsee esimerkiksi Ulcinjin kaupungista taksilla Albanian puolelle Shkodran kaupunkiin. Joka on maan toiseksi suurin kaupunki. Ainakaan LonelyPlanetin mukaan näitä rajanylityspaikkoja ei kovin montaa ole, mutta tämä on niistä yksi. Itse olen tullut tätä kautta Albaniasta Montenegroon. Taksilla tällöinkin. Taitanee olla kätevin vaihtoehto.

Albanian rannikosta en sen enempää osaa sanoa, mutta maanahan tuo on älyttömän kaunis ja varsinkin maan eteläosa on aivan upeaa. 2/3:osaa maasta on vuoristoa.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9